reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Witam, u nas dzisiaj pochmurnie i deszczowo, ale można przeżyć:-) byłam na zebraniu w przedszkolu i mamy następujące opłaty - 90zł czesne co miesiąc (w tym angielski, rytmika, gimnastyka korekcyjna, logopeda, religia oraz przybory szkolne ), obiady 80zł, komitet 20zł na cały rok, ubezpieczenie 32zł, książki a właściwie 4 karty pracy 49,50zł:-) jakoś przeżyłam choć gdybym miała płacić tyle co miesiąc to byłoby ciężko:baffled: na dodatek zaczęłam kłapać dziobem, żartować itd i zostałam wybrana do rady rodziców:-p a co tam;-)

wieści na zamkniętym zarąbiste oby takich więcej było:-D
Sylcia oj to Ci ciężko jak Mała tak lamentuje, ale może od poniedziałku będzie lepiej;-)
Iza ja też powinnam pozbyć się wystającego brzucha bo niby jestem szczupła, ale jakoś tak mało estetycznie wyglądam z miejscem po piersiach i sterczącym brzuchem:-p a co do tego Kidabionu to wiedziałam że to jakieś cuś do żucia, ale zabrakło mi słowa i napisałam kapsułki:-)
Surv żebym nie miała tak daleko do Wrocka to już bym gnała to Twojej lekarki żeby mnie szybko poczęstowała ciążową "zarazą":-) a tak na razie poczekam na dawcę i świecie wierzę w matkę naturę:-D zdrówka dla Flo:-D Antek od poniedziałku kaszle, ale daje Mu tylko Kidabion i smaruje na noc Wickiem, widzę że jest dużo lepiej a cały czas chodzi do "ciekola":-D

kurde taka jestem posrana na punkcie zębów, że dzisiaj to juz mnie wszystkie bolą:szok: normalnie masakra, musze się ogarnąć bo w końcu będę tylko na dentystę zarabiać:-p miłego wieczoru:-)

reklama
Kate, bardzo przyjazne te opłaty macie:tak:
Ty i wystający brzuch? Kompletnie nie potrafię sobie tego wyobrazić ;-)
Zakupiłam Kadabion ale w syropku i pierwsza porcyjka pochłonięta

Na wystający brzuch to tylko cwiczenia niestety...też tak mam, jak schudłam po Dukanie to wszystko piknie bylo, ale brzuch nadal odęty po każdym posiłku...no ew. rezygnacja z wzdymających posiłków, ale to wystarczy na 3 dni przed imprezą;)

Ale zmulasta pogoda dziś...2 godzinę jedną stronę tłumaczenia męczę...młoda została wygnana z ojcem pokazywać mieszkanie klientom, bo mnie już wkur***a nieziemsko, a ja ją chyba równie mocno;P

Kate, współczuję przezyć zębowych, ale to chyba rzeczywiście zalatwić wszystko od jednego kopa i mieć spokój....swoją drogą, mnie na zęby pomogła ciąża;P Do czasu Flo miałam obłęd: po kilka zębów zepsutych rocznie, z kanałówkami, rwaniem i całym zestawem przyjemności a od 3 lat chodzę do dentysty za darmo, bo mi zagląda w paszczę, mówi, że wszystko spoko i że za patrzenie to ona opłaty nie chce;)

dzien dobry :)
słonko za oknem, ale miło!
Oskar wczoraj poszedl do kolegi sie pobawic, ale sie chlopaki dobrali, przyjazn jak nic!
mam na 11 do szkoly, wiec pojde sobie do mamy

Iza, to po co wstajesz tak wcześnie?:-) Mnie to niepokój nieokreślony z wyrka o 6 podrywa, nie bez znaczenia też jest to, że ani kota ani dziecka nie sposób wygonić....oszaleli oboje, przychodzą kolo północy i nie da się ich spławić:wściekła/y: Tyle dobrze, że R podjął się Flo wysadzać w nocy, bo ja nie jestem w stanie: z zamkniętymi oczami idę do WC i wracam nawet o tym nie wiedząc...co i tak wydaje się lepszym rozwiązaniem niż niewstawanie wcale mimo potrzeby:-D

U nas też piękne wrześniowe słońce - taką jesień lubię:tak: I teraz byłby idealny czas na przeprowadzkę, no ale niestety trzeba czekać i pewno wypadnie akurat na okres, kiedy będę dnie całe spędzać z głową w kiblu:-p

Idę, bo Flo się w morderczym humorze obudziła i fochy od rana:no:

WItam rankiem :)
U nas też jakoś nieśmiało słońce wychodzi (o teraz znowu zaszło:confused2:) aż nie mogę uwierzyć że jutro ma być fajna pogoda:-pa fajnie by było bo mama by wzięła Kubę na wieś:-p:-p
Surv a nie da rady Flo odtransportować z powrotem?do nas Kuba raz przyszedł, ale czym prędzej go "wygnałam" do siebie i juz więcej nie przyszedł:tak:a z Flo też byłaś z kibelkiem za pan brat?:-p;-)
Izabelka fajne takie przyjaźnie:tak:co tak wcześnie wstajesz??
KATE lepiej tak na bieżąco leczyć:tak:
Sylcia Wiki musi się poczuć bezpieczna, wtedy będzie się przyzwyczajać i będzie spokojniejsza, daj jej czas:tak:
Ja też wczoraj kupiłam te gumy (Kidabion) i pierwsza została...wypluta:confused2:także mam co jeść:-p
lecę przebierać towarzystwo i do przedszkola:happy:

Cześć , Surv serdeczne gratulacje
Madzia,ale babcia Ci tu dobre rady podsuwa:-)
Kate to i tak mało za wyżywienie bo u nas jest 150 zł
Iza ty jesteś taka szczuplutka,to gdzie ten brzuch??
A u nas dalej płacz,ale tylko na wejściu przez 5 min ,a potem już się ładnie bawi. Odbieramy go po 14.
W poniedziałek mamy zebranie to się dowiem co i jak już konkretnie

Kasia no ba,jasne że o byczą krew chodzi:tak::-D:-D
Podobno jak ja miałam 2 czy 3 lata i miałam anemię to sam lekarz zalecił mi podawac byczą krew właśnie:szok: i tak to już chyba mojej mamie i babci zostało w pamięci,bo mama zaraz po ciązy z MAćkiem kazała mi pić ,a babcia jeszcze w ciązy:szok::-D:-D
Kate to sobie ręce mozemy podać,bo ja tez w radzie rodziców:-D a co mi tam;-)zebrania raz na 3 m-ce to da się wytrzymac.
Ty to się masz z tymi zębami:szok: mi by się tez przydało iśc ,ale mam cykora i jakoś po ostatnim zrąbanym zebie nie mam ochoty iśc do swojej dentystki,ale za to nie wiem czy inna mi da znieczulenie,bo ta to na zawołanie daje czym mi ratuje życie ;-)

Maciek wprawdzie mówił dzisiaj,ze nie chce iśc ,ale nie płakał,więc luzik.Z resztą babki wczoraj na zebraniu same mówiły,ze od dwóch dni jest przełom i dzieci nie wyją.No i niby maciek bezproblemowo-ładnie śpi,je i nawet jak płakał,to tak w sumie tylko sobie po cichutku postekiwał.

No to brawa dla Maciusia! Ja się boję, że przez to przeziębienie będzie totalna cofka, no ale trudno - przetrzymamy. W obecnej sytuacji tym bardziej Flo musi do przedszkola chodzić, czy jej się to podoba czy nie;P

Kic, z Flo mulilo mnie tylko jak za szybko szłam, ale teraz czuję, że jest generalnie inaczej: gorzej się czuję, odrzuca mnie totalnie od mięsa i posiłków innych niż bułka z pomidorem, wczoraj mnie cofnęło na sam widok McDonalda, a z Flo żarłam cheesburgery tonami, no i generalnie wszystkie te objawy mam zdecydowanie wcześniej...mam nadzieję, że to wskazuje na odmienną niż poprzednio płeć dziecka;)

Madzia, czyli co? mogę na smutki i dla zdrowia ciąży zalać się byczą krwią?:)))

reklama
bycza krew? to jakiś slogan czy tak na prawde? żartujecie chyba ...hmmm

wczesnie wstaje bo musze dzieci wyszykowac, kawe wypic itp zajmuje mi to godzine :)
Surv jak inaczej sie czujesz to moze rzeczywiscie chlopak bedzie :tak:
u nas nie ma rady rodzicow, jest tylko 1 zebranie na rok i chwala im za to :-p
zbieram sie do roboty

Do góry