reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2008

reklama
Survivor no to oby się sprawdziło,bo ja sie też totalnie inaczej czuję niż poprzednio ,tzn znacznie gorzej no i niby inna płeć:-p Co do mięsa to mnie też na początku ciązy odrzuciło i do teraz nie jem,z resztą w ogóle dan obiadowych nie trawie,a na myśl o fast foodach od razu mi niedobrze.Moje odzywianie ograniczyło się do owoców,jogurtów i kanapek.No i moze też stąd moje złe samopoczucie,bo w sumie nic konkretnego i porządnego nie jadam,ale jakoś się zmusić nie umiem.
A co do szybszych objawów,to przypadkiem tym razem tez się szybciej nie dowiedzialaś o ciązy? bo na mnie objawy spłyneły lawinowo otrzymaniu wyników z bety:-p

Madzia, no oczywiście, że wyniki testu i bety od razu spowodowały, że poczułam się ciężarna:-p, przy Flo też tak było, tyle, że teraz objawów rzetelnych fizycznych to praktycznie nie mam, zadnych bóli specjalnych czy wielkich cycków oprócz czucia się, jakby mnie stado słoni przelecialo, jak mawiał mój anglista w liceum;-) no i dziwnych preferencji żywnościowych...chyba przerzucę rodzinę na obiady w barze mlecznym, bo mnie nawet od gotowania obiadów odrzuca (być może to po prostu sprytnie zakamuflowany leń:-))

A Flo dziś daje czadu na całego z tekstami typu "zmykaj stąd, nie lubię Cię", "bedę niegrzeczna, bo ja bardzo lubię być niegrzeczna" i takie tam:-p

No ja te slonie czułam do połowy II trymestru niestety :-(, bóli tez nie miałam ,a cycki owszem trochę bolały,ale później.Zakamuflowany leń ciągle jest ;-)
Sama się zastanawiam czemu teraz tak dużo gorzej się czuję,czyżby te 3 lata to taka duża róznica była? Niby każda ciąza inna,ale żeby aż tak...

Witam, robię leczo ktoś chętny :-)

Surv , Madzia oj każda ciąża inna, u mnie też z każdą było inaczej, a jednak są 2 dziewczyny :cool2:

Kate oj ja też muszę do dentysty w końcu się wybrać, ale u mnie to całe planowanie, bo na moim zadupiu nie ma konkretnego lekarza :wściekła/y:

Kic ja wiem, że to musi potrwać, ale zamiast być ciut lepiej to co dzień jest gorzej, dziś już w drodze płakała, że nie idzie, a w przedszkolu rzucała butami :sorry::confused2: Nie mam już siły, nie wiem, co dalej. Ale pomimo wszystko potem ładnie się bawi, trochę zjada, ale jak się na coś uprze to nie ma zmiłuj :crazy:

Madzia Surv...czyżby libacja się szykowała:-):-):-) nieźle
każda ciąża inna:tak: to fakt
U nas młoda wczoraj i dzisiaj też w domu bo w przedszkolu grupowy katar zaraził, równiez mówi, mamo to może ja już nie będe chodzić do przedszkola???:-) więc pewnie też będzie gorzej, ale z drugiej strony mam nadzieję ze dzieciaki wkońcu przestaną się drzeć bo to ja najbardziej martwi jak widze, poza tym mówi że lubi, no ale jak mi Pani w przedzkolu powiedziała że gdyby dzieciaki nie reagowały to znaczy że nie mają czucia, każde musi jakoś odreagowac prędzej czy póżniej i tego się trzymam, póki co siedzą razem w domu i świetnie się bawią:tak::tak:
Surv. ten sambucol dajesz profilaktycznie???
ja daję witaminę c wapno i euphorbium do nosa bo poza katarem nie ma nic. jutro czeka nas wesele i mam nadzieję że jej sie nie pogorszy a w poniedziałek zobaczymy, chciałabym ja posłać do przedzkola coby sobie nie zapomniała
aa surv.tak cofnęłam się w postach do cinkowej ciązy i wiesz co?????? jak wam napisałam o wynikach testu to tam stoi jak byk że Ty też juz byś chciała więc wiesz są dowody:-):-):-)
post numer 2351 w "Nasze dzieciaczki...., nie mogę niestety wstawić odnośnika bo mnie wyrzuca, u mnie to jest na 79 stronie :):):)

Ostatnia edycja:
Witam i ja u nas raz slonce raz chmury ale prawie 15 stapni:tak:
Misia pierwszy raz nie chciala isc do przedszkola ale pozniej juz pierwsza stala przy drzwiach:-D
Survi:tak:Powiem szczeze ze kazda ciaza jest inna, moje takie byly:tak:Na razie :-
Sylcia to trzeba niestety przetrzymac:tak:Z tego wynika jak jestes z nia to mowi ze nie idzie a jak pojdziesz to sie bawi spryciara:-D
Madzia Mnie zawsze piersi bolaly w ciazy i rosyl dwa nr:wściekła/y:
Kamu gdzie Ty w koncu pracujesz? Trzymam kciuki za Maksa:tak:
Kic ja tez slyszalam ze jutro ma byc ladnie,my mamy 2 pikniki w plenarze:tak:
Kate no to Antek zalapal jakiegos wirusa:tak: Misi juz chyba przechodzi bo dzisiaj nie kaszle:tak:
Iza ten brzuch z latwoscia ukryjesz pod sukienka, ja jeszcze do tej pory mam taki jak 5 mc:wściekła/y:
Ja tez zakupilam Kidabion ale jeszcze mamy w syropie Multiwitamol. Poczekam jak sie skonczy to zaczniemy Kidabion:tak:
Kurde chyba zaczne pisac tylko na zamknietym;-) Polowe posta saksowalam:-D

Post taaak libacja...jak szczerbaty z sucharami :-p
nam dr kazał przy przeziębieniu a potem profilaktycznie Sambucol 5 ml x dziennie,wprawdzie na wakacjach trochę odpuściłam,ale teraz zaczęłam znów dawać.Juz nam się kończy,więc kupiłam wczoraj Bioaron C Bioaron C, syrop, 200 ml - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie - u nas w aoptece w promocji po 11 zł był:tak: No i chyba znów Marsjanki zaczniemy atakować.Mam wrażenie ,ze w tamtym roku trochę pomogły.
Sylcia jeszcze tak z tydzien i będzie oki ;-)

Madziu oby :-D, z Olą miałam odwrotnie, pirwszy miesiąc chodziła super, bez płaczu itp,a potem jak już wszystkie dzieci chodziły grzecznie to Ola zaczęła popłakiwać :rofl2:

Dorka oj tak spryciara :-D:-D

reklama
SURV GRATULACJE!!!!!!!!!
Chcę adres do Twojej Pani dr jak ma takie zdolności:-D

U nas kryzys
Jutro w nagrodę do kina na Kubusia
mam nadzeję, że do końca września będzie już bez płaczu z rana

ja coś tam się uczę
doły też dopadają (egzystencjalne) i jeszcze rano jak widzę tą smutną minkę to mnie nie ma:eek:
idę na zamknięty nadrabiać zalgłości

Do góry