reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Surv co za cuda, najbardziej mi się podobają puzzle, ale ma dziewczyna talent, tak jak Renia chyba bym patrzała a nie jadła:-D
Renia jutro z rana ciąg dalszy, muszę wysprzątać i mieć spokój, bo po południu mama z siostrami wpadają na ciacho-właśnie piekę mojego ulubionego toffi :)
Madzia i jak u lekarki??

reklama
Surv, ale cuda. Jak zwykle zazdroszczę talentu. Renia, robiłam dziś lukier, ale wyszło tak:-D Nic to, smaczne są więc nie muszą być piękne ;-) Może skusze się na ten spożywczy lukier i zrobię kilka takich trochę na pokaz:-p

Kic to ty tez szalejesz z porzadkami. Musze sie zmobilizować

Tiaaa, odezwała się ta co nic nie robi, tylko leży i pachnie:-D

No i jednak udało się zapomnieć:-( Ale jubilatkę proszę o wybaczenie, bo stara kobieta w ciąży ma pamięć krótszą niż chomik po lobotomii:-p

Kic, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! Grzecznych dzieci, równie grzecznego M, dużo czasu dla siebie i wygranej w lotto, zebyś mogła sobie wagon wypasionych wózków kupić:-)

A ja znowu od 5 na nogach... chyba na cmentarzu się dopiero wyśpię, bo wcześniej nie widzę szans:baffled: Miałam iść na badania, ale musiałam kawę trzasnąć na rozbudzenie no i już nie mogę iść...jutro koniecznei, bo w piątek wizyta i ochrzan dostanę:-p

Wczoraj przemogłam niechęć do nienarodzonego i demonstracyjnie nabyłam dwa pajacyki (dorzucając zaledwei 2 piżamki dla starszej:-p), żeby przełamać brak zapału do kupowania:-p Jeden wściekle różowy, zgodnie z intuicją - jak się myli, to bedzie Feluś śmigał w gejowskiej piżamce:-)

No i dziś znowu wolne na razie: pracoholik i zywiciel rodziny piszczy cienko, ze nie uchodzi tak nie pracować już 4 dzień z rzędu, ale leń ciążowy podskakuje z radości;-) chyba skończę sprzatanie u Flo w związku z tym, bo tej stajni Augiasza się na jeden raz nie da:-p

Witam rankiem:)
U nas nocka jak zawsze, nie umiałam pojąć jak mi mama opowiadała że ma dzieci w pracy, które z relacji rodziców budzą się o 3 w nocy i są wyspane-oglądają bajki albo układają klocki, otóż moja Liwia ma to samo:szok::szok:budzi się 3-4 i gada, śmieje się, piszczy, niczym nie da się jej uśpić, cycka nie chce, smoczek wypluwa, dziś znowu po godzinie przydusiłam kołderką:-p:-D
Surv dziękuję za życzenia:happy2:ja też dziś porządków ciąg dalszy, zrobiłam wczoraj ciasto dziś tylko wyleję na górę krówkę, a na kolację stwierdziłam że zamówię pizzę, nie będę się bawić w wielkie uroczystości:-pchciałam zapiekanki robić i jakąś sałatkę ale nie chce mi się:zawstydzona/y:
idę po jakieś świeże pieczywo i muszę do Lidla skoczyć, a potem biorę się za porządki:-p
miłego dnia!

Kic wszystkiego najlepszego, tak jak pisze Survi duzo wozkow:-), spiacych w nocy dzieci i pomocnego m:tak:
Survi ja na razie nic nie kupuje, nawet ostatnio lumpeksy omijam z daleka:-D Czakam az sie dzidzius ujawni:tak:Zobacze co mam(u koleznaki),a potem zacznie sie szal:-D
Renia kup pisaki do dekorowania, Misi odpowiadaly,choc porobila tylko kropki i kreski:-D Mysle ze Tymi sabie tez poradzi:tak:
Madzia a ja myslalam ze za 1000zl:zawstydzona/y: No coz nie znam sie na wozkach tak jak Kic:-)
Kic no i na Ciebie przyszla kolej na sprzatanie:-D Ja mam do posprzatania dzis kurze i odkurzenie:tak: W przyszlym tyg musze wyszorowac kabine prysznicowa tzn nie ja to bede robic bo mam dobry ale smierdzacy preparat do czyszczenia:tak:
Jak jestem przy prysznicu macie cos na plesn? Nie moge sie jej pozbyc z kabiny,a nie wiem jaki preparat na to kupic:baffled: Podobno trzeba(jak jest na fugach)zdrapac i od nowa fuge polozyc:tak:
Ostatnio jakos zapominam ze jestem w ciazy:zawstydzona/y: Zaraz zacznie sie 5 miesiac a brzych maly(ciesze sie z tego), dobrze ze ostatni maluch kopie codziennie to chciaz co jakis czas przypomina mi:tak:Pewnie zaraz mi brzucho wywali i juz nie zapomne:-D:-D:-D
Zaraz sie zbieram do fyzjera:tak:

Ja to od 4 nie śpię,najpierw karmienie,czyszczenie nosa i te sprawy potem za laktator się wzięłam,bo coś mi jeden cyc szwankuje,boli jak cholera i twardy ( a ten laktator to jakaś ściema chyba,bo tyle napompowałam i wielkie g,więcej się sama wydoiłam ;-)),zaraz Maciek przyszedł i się tylko wiercił,więc pospać się już nie dało,jak go wyprawiłam do przedszkola i się w końcu połozyłam to mala zaczęła stekać.Teraz liczę,że zaśnie to i ja się jeszcze legnę,chociaż ciągle stęka i warczy mała zołza z łóżeczka. Kic mówisz żeby kołderką przydusić ?:-p
Kicrym i ja się do życzeń dołączam.100 lat kochana!!
Coś te nasze dzieciaki śpiochami nie są,a mogłyby ;-) moje młodsze jeszcze ok,ale starszy kurde znów o 5 wstał,wiercił się wiercił,ale już ze mną nie zasnął.
Dorka na kabinę polecam cilit bang zarówno do szyby jak i do reszty.Z tym ,ze szyby trzeba potem do sucha wytrzeć,żeby zacieków nie było.Tylko mocno śmierdzące to cholerstwo,więc kogoś być musiala zatrudnić do tego ;-) Moją też przydało by się machnąć,ale licze na K,chociaz już wymówki w postaci ciązy juz nie mam:-p;-)
Survivor o to już pierwsze zakupy poczynione ;-) Dobrze,ze przypomnialas o badaniach,bo ja od 2 tyg nie moge dojść,a przydało by się,bo coś czuję,ze znów anemie mam:baffled:

a co wyście się tak z tymi porządkami zgadały? święta idą czy co?:-p ja tam nie szaleję,na bierząco kurze i podłogi oraz ogólny rozgardiasz.Okna wołąją o pomstę do nieba,ale nie będe przy noworodku tak wietrzyć ;-)

O chwilowa cisza nastała,więc skorzystam.Potem lecimy złożyć wniosek do złoba.

A u lekarza bez zmian,osłuchowo czysto,gardło blade,wszystkie gile ciągle na górze siedzą.Mamy syrop wykrztuśny,fride i wodę morską.Jutro znów do kontroli

Ostatnia edycja:
A nie, u mnei to ani syndrom wicia gniazda, ani nadmiar pedanterii tylko mam pierwsze wolne trwające dłużej niż 2 dni od sierpnia i od tego czasu w zasadzie nie sprzątałam, nie licząc przetarcia podłogi raz na miesiąc:-p W zwiazku z tym aby nie dostać nakazu wysiedlenia z administracji z powodu smrodu bijącego z mieszkania trzeba było nieco bajzel przegarnąć;-) okna R pomył miesiąc temu, ale u nas od podwórka się tak kurzy, ze wygladają już pewnie tak, jak Wasze po roku niemycia i nie zamierzam nic z tym zrobić:-)

Dorka, ja generalnie, jeśli się nei dojadę pracą, to słabo czuję, że w ciąży jestem:sorry2: Brzuch i owszem, obecnie na 7 miesiąc wyglada, ale przywyklam jak do otyłości wrodzonej, bezsenność traktuję jako karę Bożą, a ganianie do toalety jako przejaw starczego zwiotczenia pęcherza:-) no i dlatego też kupilam w końcu coś dla mlodego, coby tę atmosferę świąt poczuć:-p:-p

Przy matkach dzieci nieśpiących nie wypada się chyba chwalić tym, ze wlaśnie wstałam po 2 godzinach snu jak zabita.... ale ja bezsenność odsypiam, no i za pol roku z pewnością do Was dołączę:baffled:

tez chcialam odespac,ale nie da rady,co przysnełysmy to mama zadzwonila i od tej pory Majka skrzeczy,niby spi,a steka,pręzy się ,chyba znow ten brzuch no i ja juz spac nie moge,bo co chwile smoka do buzi jej laduje. Więc do ,ze się przespalam chwilę to chyba na gorsze mi wyszlo,bo teraz jestem zakręcona jak ruski termos.
A i zbierac sie pomalu bede,bo do teo zlobka mamy isc,a tam tylko do 14 dyrekcja urzeduje.

Survivor u nas tez sie tak kurzy okropnie,ja okna mylam jakos na poczatku pażdziernika,a wygladaja jak rok niemyte.

Survi, Madzia u mnie tez okna brudne,ale ja nie zamierzam myc:-D G sie tym zajmie:tak: Do umycia kabiny najme Sebe,albo G ja nie bede tego smrodu wdychac:no:
Survi a ruchow jeszcze nie czujesz? U mnie ostatnio choc jeden kopniaczek dziennie:tak:
Madzia do kabiny uzywam prepartu z Lidla W5, a do brodzika cifu:tak:
Zaraz wkleje zdjecia na zamknietym, mojego brzucha i skroconych wlosow:tak:

reklama
Survi a ruchow jeszcze nie czujesz? U mnie ostatnio choc jeden kopniaczek dziennie:tak:
To pozazdrościć, u mnie nic, ale się nie przejmuję, bo z Flo grubo po 20 tygodniu czułam dopiero lekkie smyranie, a i potem były problemy z wypełnianiem karty ruchów, bo 10 dziennie cięzko bylo naliczyc. Na babski rozum, to mam chyba grubą tkankę tluszczową i się młode przebić nei może:-p Czasem czuję takie delikatne plumkanie, ale nad pępkiem, gdzie macicy jeszcze nei mam, więc to raczej jelita;-)

No i mialam pisać aneks do umowy na chmielno a tu umowę diabeł ogonem nakrył:no: A zanim mi się znowu zachce, to już dawno coś kupimy... no nic, to idę migdały obierać, bo mnie chcica na drezdeńskie ciasto Stollen wzięła;-)

Do góry