• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Lipiec 2008

Surv co za cuda, najbardziej mi się podobają puzzle, ale ma dziewczyna talent, tak jak Renia chyba bym patrzała a nie jadła:-D
Renia jutro z rana ciąg dalszy, muszę wysprzątać i mieć spokój, bo po południu mama z siostrami wpadają na ciacho-właśnie piekę mojego ulubionego toffi :)
Madzia i jak u lekarki??

reklama
Surv, ale cuda. Jak zwykle zazdroszczę talentu. Renia, robiłam dziś lukier, ale wyszło tak:-D Nic to, smaczne są więc nie muszą być piękne ;-) Może skusze się na ten spożywczy lukier i zrobię kilka takich trochę na pokaz:-p

Kic to ty tez szalejesz z porzadkami. Musze sie zmobilizować

Tiaaa, odezwała się ta co nic nie robi, tylko leży i pachnie:-D

No i jednak udało się zapomnieć:-( Ale jubilatkę proszę o wybaczenie, bo stara kobieta w ciąży ma pamięć krótszą niż chomik po lobotomii:-p

Kic, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! Grzecznych dzieci, równie grzecznego M, dużo czasu dla siebie i wygranej w lotto, zebyś mogła sobie wagon wypasionych wózków kupić:-)

A ja znowu od 5 na nogach... chyba na cmentarzu się dopiero wyśpię, bo wcześniej nie widzę szans:baffled: Miałam iść na badania, ale musiałam kawę trzasnąć na rozbudzenie no i już nie mogę iść...jutro koniecznei, bo w piątek wizyta i ochrzan dostanę:-p

Wczoraj przemogłam niechęć do nienarodzonego i demonstracyjnie nabyłam dwa pajacyki (dorzucając zaledwei 2 piżamki dla starszej:-p), żeby przełamać brak zapału do kupowania:-p Jeden wściekle różowy, zgodnie z intuicją - jak się myli, to bedzie Feluś śmigał w gejowskiej piżamce:-)

No i dziś znowu wolne na razie: pracoholik i zywiciel rodziny piszczy cienko, ze nie uchodzi tak nie pracować już 4 dzień z rzędu, ale leń ciążowy podskakuje z radości;-) chyba skończę sprzatanie u Flo w związku z tym, bo tej stajni Augiasza się na jeden raz nie da:-p

Witam rankiem:)
U nas nocka jak zawsze, nie umiałam pojąć jak mi mama opowiadała że ma dzieci w pracy, które z relacji rodziców budzą się o 3 w nocy i są wyspane-oglądają bajki albo układają klocki, otóż moja Liwia ma to samo:szok::szok:budzi się 3-4 i gada, śmieje się, piszczy, niczym nie da się jej uśpić, cycka nie chce, smoczek wypluwa, dziś znowu po godzinie przydusiłam kołderką:-p:-D
Surv dziękuję za życzenia:happy2:ja też dziś porządków ciąg dalszy, zrobiłam wczoraj ciasto dziś tylko wyleję na górę krówkę, a na kolację stwierdziłam że zamówię pizzę, nie będę się bawić w wielkie uroczystości:-pchciałam zapiekanki robić i jakąś sałatkę ale nie chce mi się:zawstydzona/y:
idę po jakieś świeże pieczywo i muszę do Lidla skoczyć, a potem biorę się za porządki:-p
miłego dnia!

Kic wszystkiego najlepszego, tak jak pisze Survi duzo wozkow:-), spiacych w nocy dzieci i pomocnego m:tak:
Survi ja na razie nic nie kupuje, nawet ostatnio lumpeksy omijam z daleka:-D Czakam az sie dzidzius ujawni:tak:Zobacze co mam(u koleznaki),a potem zacznie sie szal:-D
Renia kup pisaki do dekorowania, Misi odpowiadaly,choc porobila tylko kropki i kreski:-D Mysle ze Tymi sabie tez poradzi:tak:
Madzia a ja myslalam ze za 1000zl:zawstydzona/y: No coz nie znam sie na wozkach tak jak Kic:-)
Kic no i na Ciebie przyszla kolej na sprzatanie:-D Ja mam do posprzatania dzis kurze i odkurzenie:tak: W przyszlym tyg musze wyszorowac kabine prysznicowa tzn nie ja to bede robic bo mam dobry ale smierdzacy preparat do czyszczenia:tak:
Jak jestem przy prysznicu macie cos na plesn? Nie moge sie jej pozbyc z kabiny,a nie wiem jaki preparat na to kupic:baffled: Podobno trzeba(jak jest na fugach)zdrapac i od nowa fuge polozyc:tak:
Ostatnio jakos zapominam ze jestem w ciazy:zawstydzona/y: Zaraz zacznie sie 5 miesiac a brzych maly(ciesze sie z tego), dobrze ze ostatni maluch kopie codziennie to chciaz co jakis czas przypomina mi:tak:Pewnie zaraz mi brzucho wywali i juz nie zapomne:-D:-D:-D
Zaraz sie zbieram do fyzjera:tak:

Ja to od 4 nie śpię,najpierw karmienie,czyszczenie nosa i te sprawy potem za laktator się wzięłam,bo coś mi jeden cyc szwankuje,boli jak cholera i twardy ( a ten laktator to jakaś ściema chyba,bo tyle napompowałam i wielkie g,więcej się sama wydoiłam ;-)),zaraz Maciek przyszedł i się tylko wiercił,więc pospać się już nie dało,jak go wyprawiłam do przedszkola i się w końcu połozyłam to mala zaczęła stekać.Teraz liczę,że zaśnie to i ja się jeszcze legnę,chociaż ciągle stęka i warczy mała zołza z łóżeczka. Kic mówisz żeby kołderką przydusić ?:-p
Kicrym i ja się do życzeń dołączam.100 lat kochana!!
Coś te nasze dzieciaki śpiochami nie są,a mogłyby ;-) moje młodsze jeszcze ok,ale starszy kurde znów o 5 wstał,wiercił się wiercił,ale już ze mną nie zasnął.
Dorka na kabinę polecam cilit bang zarówno do szyby jak i do reszty.Z tym ,ze szyby trzeba potem do sucha wytrzeć,żeby zacieków nie było.Tylko mocno śmierdzące to cholerstwo,więc kogoś być musiala zatrudnić do tego ;-) Moją też przydało by się machnąć,ale licze na K,chociaz już wymówki w postaci ciązy juz nie mam:-p;-)
Survivor o to już pierwsze zakupy poczynione ;-) Dobrze,ze przypomnialas o badaniach,bo ja od 2 tyg nie moge dojść,a przydało by się,bo coś czuję,ze znów anemie mam:baffled:

a co wyście się tak z tymi porządkami zgadały? święta idą czy co?:-p ja tam nie szaleję,na bierząco kurze i podłogi oraz ogólny rozgardiasz.Okna wołąją o pomstę do nieba,ale nie będe przy noworodku tak wietrzyć ;-)

O chwilowa cisza nastała,więc skorzystam.Potem lecimy złożyć wniosek do złoba.

A u lekarza bez zmian,osłuchowo czysto,gardło blade,wszystkie gile ciągle na górze siedzą.Mamy syrop wykrztuśny,fride i wodę morską.Jutro znów do kontroli

Ostatnia edycja:
A nie, u mnei to ani syndrom wicia gniazda, ani nadmiar pedanterii tylko mam pierwsze wolne trwające dłużej niż 2 dni od sierpnia i od tego czasu w zasadzie nie sprzątałam, nie licząc przetarcia podłogi raz na miesiąc:-p W zwiazku z tym aby nie dostać nakazu wysiedlenia z administracji z powodu smrodu bijącego z mieszkania trzeba było nieco bajzel przegarnąć;-) okna R pomył miesiąc temu, ale u nas od podwórka się tak kurzy, ze wygladają już pewnie tak, jak Wasze po roku niemycia i nie zamierzam nic z tym zrobić:-)

Dorka, ja generalnie, jeśli się nei dojadę pracą, to słabo czuję, że w ciąży jestem:sorry2: Brzuch i owszem, obecnie na 7 miesiąc wyglada, ale przywyklam jak do otyłości wrodzonej, bezsenność traktuję jako karę Bożą, a ganianie do toalety jako przejaw starczego zwiotczenia pęcherza:-) no i dlatego też kupilam w końcu coś dla mlodego, coby tę atmosferę świąt poczuć:-p:-p

Przy matkach dzieci nieśpiących nie wypada się chyba chwalić tym, ze wlaśnie wstałam po 2 godzinach snu jak zabita.... ale ja bezsenność odsypiam, no i za pol roku z pewnością do Was dołączę:baffled:

tez chcialam odespac,ale nie da rady,co przysnełysmy to mama zadzwonila i od tej pory Majka skrzeczy,niby spi,a steka,pręzy się ,chyba znow ten brzuch no i ja juz spac nie moge,bo co chwile smoka do buzi jej laduje. Więc do ,ze się przespalam chwilę to chyba na gorsze mi wyszlo,bo teraz jestem zakręcona jak ruski termos.
A i zbierac sie pomalu bede,bo do teo zlobka mamy isc,a tam tylko do 14 dyrekcja urzeduje.

Survivor u nas tez sie tak kurzy okropnie,ja okna mylam jakos na poczatku pażdziernika,a wygladaja jak rok niemyte.

Survi, Madzia u mnie tez okna brudne,ale ja nie zamierzam myc:-D G sie tym zajmie:tak: Do umycia kabiny najme Sebe,albo G ja nie bede tego smrodu wdychac:no:
Survi a ruchow jeszcze nie czujesz? U mnie ostatnio choc jeden kopniaczek dziennie:tak:
Madzia do kabiny uzywam prepartu z Lidla W5, a do brodzika cifu:tak:
Zaraz wkleje zdjecia na zamknietym, mojego brzucha i skroconych wlosow:tak:

reklama
Survi a ruchow jeszcze nie czujesz? U mnie ostatnio choc jeden kopniaczek dziennie:tak:
To pozazdrościć, u mnie nic, ale się nie przejmuję, bo z Flo grubo po 20 tygodniu czułam dopiero lekkie smyranie, a i potem były problemy z wypełnianiem karty ruchów, bo 10 dziennie cięzko bylo naliczyc. Na babski rozum, to mam chyba grubą tkankę tluszczową i się młode przebić nei może:-p Czasem czuję takie delikatne plumkanie, ale nad pępkiem, gdzie macicy jeszcze nei mam, więc to raczej jelita;-)

No i mialam pisać aneks do umowy na chmielno a tu umowę diabeł ogonem nakrył:no: A zanim mi się znowu zachce, to już dawno coś kupimy... no nic, to idę migdały obierać, bo mnie chcica na drezdeńskie ciasto Stollen wzięła;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry