reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Mamusiasynusia te weekendy to juz nie takie straszne,zwlaszcza ze mam IOS,wiec chodze jak chce,ale jest duzo do roboty w domu i tu klops,bo z dzieciakami ciezko.

Moja mala tez spi,ja robie kuraka ze szpinakiem w ciescie francuskim,no i te drozdzowki z jagodami,a potem na plac zabaw wyjdziemy sie posmazyc.
Dzwonilam do pracy o ta grusze i rzeczywiscie o mnie zapomnieli:dry: Maja przelac kase w tym tygodniu:tak: Bedzie na Macka urodziny.A wlasnie co dzieciakom kupujecie i czy organizujecie jakies party?

reklama
Myśmy właśnie wrócili z placu, ech jestem zmęczona. Dzieciaki jedzą kolację.

Madzia Kuba dostał rower, a do tego dostanie książeczkę taką dość grubą do rozwiązywania (lubi takie łamigłówki) i nowe przybory plastyczne.Ja mam bardzo małą rodzinę- praktycznie tylko moja mama i siostry,ciocia i robimy razem z roczkiem od Oliwki 29.07:tak:

Madzia, u nas już po imprezce - Olga dostała rower i mniejsze pierdółki:tak:
Kic przyznaj się, jakie studia masz na oku?
U nas w końcu popadało, ale tak jaltowo. Przynajmniej powietrze do zniesienia. Kolejne dni nadaj cieplutkie:tak:
Dziś byłam na fitnessie. Pierwszy raz ćwiczyłam z gymstick - fajna sprawa, tylko okażę się, czy nie będę miała zakwasów na rękach;-)

Kasia takie : :happy2:
Studia Podyplomowe Artystycznych Form Aktywności Ruchowej
Charakterystyka:
studia przeznaczone są dla absolwentów studiów wyższych, celem studiów jest przygotowanie do prowadzenia różnych rodzajów zajęć ruchowych z wykorzystaniem tańca i muzyki, zapoznanie z różnymi formami teatru ruchu, oraz innymi niewerbalnymi technikami ruchu i dźwięku. W ramach zajęć proponujemy między innymi: kompozycje ruchowe, techniki taneczne, techniki gimnastyczne z muzyką (aerobic i jego odmiany, ćwiczenia z przyborami), techniki relaksacyjne. Rodzaj studiów - kwalifikacyjne. Absolwenci otrzymują świadectwo ukończenia studiów podyplomowych.
Czas trwania: 3 semestry
Zasady naboru: dostarczenie podania - zgłoszenia, odpisu dyplomu ukończenia studiów wyższych, zaświadczenia lekarskiego o właściwym stanie zdrowia. Przyjęcie odbywa się na podstawie analizy dostarczonych dokumentów, po uprzednim elektronicznym zarejestrowaniu się (www.irk.awf.katowice.pl)

Witajcie! Ja już w gotowości przedurodzinowej, bo w ten weekend robimy połączone przyjęcie dla Flo i Bena: też tylko dla najbliższej rodziny w zasadzie, ale i tak wyszło 10 dorosłych i siedmioro dzieci, z czego sześcioro nie starszych niż 4-latki....będzie sajgon nieziemski, bo pogoda nie zapowiada się najlepiej, w domu dorosłych nie ma gdzie posadzić, a dzieciaki rozniosą ten sklepik:wściekła/y: Od razu mowię, ze to nie moj pomysł, tylko mojej siostry, ja sugerowałam, ze może by nie robić takiego wielkiego party:-p Dla pełni szczęścia, zostałam natychmiastowo ukarana za ludzki odruch zaproszenia także teściów...zapraszałam pro forma, a oni potraktowali to serio i też przyjadą:wściekła/y:

Odnośnie do prezentów, to myśmy kupili Florze namiot ogrodowy i basenik, nie chcialam żadnych nowych zabawek bo ma ich miliony, ale oczywiście od reszty właśnie zabawki dostanie...nie ma ich gdzie połozyć, pies wszystkie leżące nisko zżera, więc to czczy wydatek:sorry:

Kic, to ja widzę, że Ty się na studia odchudzające zapisujesz: tu fitness, tam taniec:-) I fajne wczasy Wam się szykują - super, że się jednak udało:tak: My to fajne wczasy mamy całe lato...ale dla gości:no: Nadal jednak po cichu liczę, że gości warunki zniechęcą trochę i pojadą szybciej niż przyjechali. W sumie większość lata będą też moje siostry: z jednej strony fajnie, bo jest do kogo usta otworzyć, ale z drugiej dzieciaki się strasznie żrą, najmlodsze wzajemnie budzą i stymulują do ryku, więc po średnio trzech dniach zaczyna się hardcore:baffled:

Mamusiasynusia, witaj z powrotem! przykro słyszeć, że takie problemy z Olą masz, ale mam nadzieję, że idzie już ku dobremu:tak:

Dorka, trzymam kciuki, żeby nie było tak źle z tym rwaniem! No i pocieszające jest to, ze jak już się tych problematycznych ósemek pozbedziesz, to masz spokoj na zawsze, bo nie odrosną;-)

nie pamiętam co komu jeszcze, musze zmykać, bo dziś jeszcze, w ramach wisienki na torcie:-p przyjeżdza dziadek dziewczynek, ten co to raz na 2 lata się pojawia... no ale dziadek przynajmniej uczciwie płaci za wizyty, regularnie finansując dziewczynki:-D

Matko Surv, niezły masz pensjonat dla gości. Chyba Ci współczuję, bo ja towarzystwo lubię, ale bez przesady a u Ciebie jest przesada:sorry:

hej
upal nieziemski
spacery chwilowo wstrzymane bo młody na tej parnocie nawet na spacerze nie chce spać a co 1h pic podaję;-)
zdecydowanie zimnolubne to moje stworzenie

Surv no to masz niezły młyn
ale w sumie jest wesoło jak coś się dzieje;-)
i Flo ma towarzystwo
mój Tymi pyta każdego dnia - kto dziś do nas przyjdzie?
on to takie rumuńsko -cygańskie

Dorka to nie wiem czemu moja dr zagadała zeby po pół roku 2 dawki:-)
ale mniejsza o większość - szczepić bede

Madziu u nas na topie lego więc w większości prezenty właśnie legowe będą, a imprezkę robimy u dziadków i przyjdą ci co zwykle czyli ok 12-15 osób będzie
chrzestny chciał zakupić rower ale w sumie i ma biegacza i normalny na 4 kołach a woli hulajnogę;-)

no a ja wreszcie umówiłam się do fryzjera i w poniedziałek się odmłodzę
muszę jedynie odciągnąć mleka bo moj zarłok je jak szalony a raczej popija z czestotliwościa taką, że (.)(.) bolą:baffled:

a mój starszak wreszcie zaczął mówić piękne "R" i teraz jak najęty używa słow z tą włśnie literką;-)
jeszcze tylko "sz" i "cz" musi potrenować

oki zmykam
miłego dnia

U mnie nareszcie cisza:-pDziś Kuba nie spał w dzień, więc zaśnięcie trwało 3 sek:-pLiwkę też się staram już kłaść raz dziennie i wtedy wieczorem szybciej odpływa:-p

Renia no upały nas męczą, a jakbyś młodemu zapodała wodę z butelki??ja kupowałam dla Liwki wodę w Rossmanie w takich kartonowych, litrowych pudełkach.Szkoda cyca;-):-pno i gratki dla Tyma za "erkę";-):-Dmój zaczyna mówić sz, cz ,ż ale nie zawsze mu wychodzi, r już też opanowane:tak:
Surv ło matko, no to masz niezły turnus wycieczkowy;-)ja tak jak Kasia towarzystwo lubię ale w ograniczonej ilości:-pja żeby nie narażać rodziny na koszta to stwierdziłam że wszyscy się zrzucimy na jeden prezent,nawet jakby to miało wyjść po 30zł:-pwszyscy się zgodzili, no oprócz teścia który musiał się wybić i posłał więcej, ale to dobrze, będzie na buty dla Liwki:-p Kuba tak jak wszystkie lipciaki ma zabawek od groma, więc nic więcej w domu nie toleruję:-p:confused2:
Kasia no też mi się podobają, na razie się nie napalam, bo kasy niet:baffled:

A do mnie dziś przyszła moja nowa furka:-p:-Dfaaajna jest:-p

spokojnej nocki!

reklama
Kic...nowa????? znowu????? o Matko
nieźle. U nas wymowa u młodej poszła gładko, już od ponad roku mówi wszystko. Młody
r narazie nie, choć mu się zdarza, a ż mu tak śmiesznie wychodzi...i myli mu się czasm i mówi zlobiłam :)
ależ gorąc. dzisiaj wypróbowałam maszynkę do lodów....super :), do tej pory robiłam takie z bitej śmietany i nie musiały się kręcić, no a dzisiaj w 40 min zamroziły się czekoladowe ku ogromnej radości dzieciaków :)
u nas młoda zażyczyła sobie nowy wózek dla lalek, trójkołowy i różowy oraz lalkę dzidziusia z długimi włosami :)
toteż wczoraj zamówiłam na all.
Renia...oj mały facecik rośnie
i nie wiem co miałam jeszcze
aaa Kic, fajne studia i pokaż to cudo :)
Mamusiasynusia, daj znać jak tam leczenie, oby już wszystko wyszło na prostą
lecę dalej, bo jeszcze mam okrążenie na szydełku do zaliczenia :)
ale fajny jutro dzień tygodnia nie?

Do góry