reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

witam z rana
młody właśnie padł
pielucha mu się zsuneła i olał się biedul i tak z 2h może leżał w mokrym
nad ranem matka się zorientowała - pieluszka sucha a podnoszę do karmenia i powódź;-)
oj te fistaszkowe szczęścia

a dla naszych jubilatów
Ikusi, Michalinki, Maksymilianka i Adasia
najlepsze życzenia urodzinkowe
Bądzcie zdrowi i zawsze uśmiechnięci

no i udanych imprez urodzinkowych życzymy

Pat to się masz z tymi gośćmi
jak Flo wymięka to jest rzeczywiście tłoczno i męcząco;-)

Kic oby to tylko na zęby u Liwci ta gorączka
no i jak wrócisz do pracy to wszystko ogarniesz - dasz radę

Post oby to nic poważnego to ucho i Iki
no niby lato a wirus za wirusem jakiś

ja jutro zaczynam prace nad tortem
trochę mam problem bo tu nigdzie małych jednorazowych form aluminiowych nie ma a ja 6 kolorowych biszkoptów mam piec
więc bawić sie bede z jedną foremką na 6 razy
chciałam być wygodna i zrobić wszystko szybko a tu nic z tego;-) ale damy radę;-)

P przywiózł jeszcze do rodziców kota i już my w komplecie;-)
gorzej z domownikami zwierzęcymi
stara kotka się nie pojawia
pies siedzi w przedpokoju zamknięty - a księżniczka szaleje po całym domu
teraz tylko wszyscy muszą uważać żeby nie wyszła na dwór bym się zapłakała gdyby się zgubiła albo gdyby z brzuchem wróciła;-)

miłego dzionka życzę
bez deszczu i tornad

reklama
Kochane czterolatki, kolorowego życia!!!
Surv, to faktycznie musi byc u Ciebie niezłe zagęszczenie... Podziwiam, że ogarniasz:tak:
Renia, na pewnie wzystko fajnie wyjdzie!
Dorka, udanej imprezki!!!
Ale mnie gardło napinkala... Chyba bez tabletek się nie obejdzie

Dziękujemy za życzenia i sami składamy spóźnione Florce oraz dzisiajeszym solenizantom wszystkiego najlepszego, duzo zdrówka i wspaniałej zabawy!

Dorka
u nas nie pada ,a jak u was? udanej imprezy.
Post a nie miał być ten tort z Mańkiem? Wklej co tam upichciłaś.
Myśmy mieli wczoraj robic urodziny,ale goście sie rozsypali,a my za teptowanie się wzięliśmy,wieć będzie za tydzień.Może u teściów na ogrodzie się uda,choć u nich też remontowo.

Survivor no (nie)wesoło macie z tymi gośćmi;-) Powodzenia na rehabilitacji!
Renia jak upieczesz to sie pochwal.Mi sie ardzo ten tort podoba,ale nie chce mi się tyle piec,a form tylu nie mam:-p

Ja mam chwilę ciszy .Maja śpi,K pojechał standardowo na giełdę i po Macka ,bo spał u babci.
Zmienilismy łóżeczko na turystyczne,bo się zołzik obijał o szczebelki,a i tak musieliśmy obniżeyc bo wstaje. Raczkuje już na całego,dzisiaj bała się wejść do przedpokoju na inna podłogę:-D Śmieszna jest!

Idę poobczajać bilety do UK,bo nie mamy gdzie jechac na aż 5 dni urlopu,więc może tam:sorry:

aaa podziekować
w imieniu solenizanki którą dzisiaj ucho już nie boli..hmmm???
od rana bawi się lalką i nowym wózkiem,oraz butelką dla lalki. szczęśliwa, aczkolwiek lalka mimo iż kosztowała trochę nie jest specjalnej jakości...jak ja nie lubię szajsu no wrrrr
no nic
Madzia...tak miał być maniek z Tosią, ale mama się w piątek nabąbiła i jak próbowała ulepić Tosię to wyszła pokraka bo zdolności plastycznych to ja niestety nie posiadam :(
Zaproponowałam Kitty i dziecko odrazu się zgodziło :)
coprawda trochę mi się słabo barwnik wmieszał no ale trudno..fotki wstawię po imprezce :)
aktualnie dzieciaki poszły na drzemkę grzecznie bo powiedziane że po niej goście przyjadą :)
Kasia..zdrówka życzę
Renia..no to się napieczesz ) a może pokoloruj masy zamiast biszkoptu??? upiecz jeden biszkopt i przełóż kolorowymi masami ) będzie napewno szybciej :)
aczkolwiek torcik urodę posiada i warto się pomęczyć
no nic idę zapędzić m. do robienia sałatki bo ja muszę wiśnie podrylować i zalać alko na naleweczkę :):)
do wieczorka

Witam
STO LAT I SPEŁNIENIA MARZEŃ DLA WSZYSTKICH ZALEGŁYCH I OBECNYCH JUBILATÓW:-):-)

Miałam zacząć porządnie się udzielać, ale jak nie urok to s...ka i to dosłownie:szok: Mały od czwartku robił takie kupy że dostawałam zawału - ilości niewielkie, ale bardzoooo często i to z żywą krwią:szok::szok: oczywiście byliśmy u lekarza, ale powiedziała że to może być jakaś wirusówka i kazała obserwować oraz podać Acidolac:eek: piątek jeszcze był przerypany, a w sobotę juz miałam chęci jechać do szpitala ale dzięki Bogu przeszło:tak: jednak dziecko nadal na diecie i już biedny żebrze o jogurcika - może jutro dostanie:-p dziś byliśmy w kinie na Epoce 4 mnie się podobało, Syn śmiertelnie znudzony, tylko zestaw z popcornem i Sysunią zrobił furorę:-p

Post udanej imprezki;-) czekam na fotki;-)
Renia dziękujemy Twoim Chłopakom i Wam za karteczke - nasze wierze, że wkrótce dojdą;-) a i również czekam na fotki torta,ja miałam zrobić sama bo jak czytam o Waszych wypiekach to aż zazdrość mnie bierze, ale ostatecznie zamówię w Realu tam mają świetne śmietanowe torty:zawstydzona/y: ja zrobię jakieś kolorowe babeczki bo Mały bardzo je lubi:-D
Surv powodzenia na rehabilitacji;-) ja lubię gości, ale w rozsądnych ilościach:-p

dobra zmykam, bo padam po 4 rankach, teraz za to mam 3 dni wolne, a jutro rano lecę opiekować się maleńką Marysią:-):-):-) Siostra jedzie ze Szwagrem połatwić papierkowe sprawy w Urzędach;-) ale się nacieszę Maleństwem:-D:-D miłego wieczoru;-)

Dużo zdrówka i radości dla kolejnych solenizantów! Ika szalonych zabaw z bratem!Maksiu samych zabawnych dni!Michalinko uśmiechu a co dzień!
No więc witam wieczorkiem:)
Czasu brak, bo młodą nadal gorączka męczy, nie mam pojęcia co jest grane, bo jeść je, nawet pobawi się chwilę a gorączka nadal się utrzymuje w granicach 37,8, nic nie podaję, jutro się przejdziemy do pediatry.

Kasia zdrówka, oby gardło szybko przeszło!
KATE och kiedy moje były takie małe:) naciesz się:)
Renia zafascynował mnie ten tort i też chcę go zrobić, a na górę przykleić ten opłatek z zyg zakiem:) ale gdzie można takie blaszki kupić??to się jakoś fachowo nazywa??o co pytać w sklepach?
Surv wow no to macie przerąbane, ja tam nie lubię tylu gości w koło, ale wierzę że i u Was w końcu nastanie cisza;-)oby reh poszła gładko!trzymam kciuki żeby buciki wspaniale pasowały i gips nie był potrzebny!
Madzia ja bym tam do UK pojechała, przynajmniej poszalejesz na zakupach!:-)gratki dla Majci!zaraz ruszy na dwóch:) moja nadal nie chce na dwóch nogach chodzić co mnie już wkurza, bo za rączkę idzie, ba wręcz biegnie ale jak tylko poczuje że opuszka brak to staje i bach na kolana:dry:sama kilka kroków do kogoś zrobi ale bez szału, woli na czterech bo znacznie szybciej:dry:

a ja zaczynam się stresować i siedzę na nauczycielskich forach i czytam,czytam, czytam:-pjuż mnie ogarnia strach przed wrześniem, jeszcze się okazało że jednak będę miała te najmłodsze dzieci -większość w grupie to dzieci z końca roku, więc takie 2,5 latki:sorry2:no ale mam nadzieję że dam radę:)

Idę spać, bo Liwka znowu pewnie koncert da przynajmniej z 5 razy, więc muszę mieć siły na kursowanie:-p:dry:

Ostatnia edycja:
Witam,dziekujemy za zyczenia:tak:
Wszystkiego najlepszego dla Iki,Maksia i Adasia:tak:
U nas imprezka udana,Misia zadowolona z prezentow,a my padnieci:eek:G juz spi,a ja zaraz ide bo mi sie oczy kleja:tak:

hej
i jak imprezowicze?
my za tydzien będziemy balować;-)
OBY TYLKO POGODA DOPISAŁA

Kic ja próbowałam kupić jednorazowe formy aluminiowe "fi"21
ale niestety nie ma w sklepach tu takich
zobacz w carrefurze bo tam maja większy asortyment
na necie też widziałam, że są ale już zamówić nie zdążę bo dziś piekę biszkopty
a barwniki kupiłam w proszku
jest super hurtownia w kato z takimi ozdobami
wejdź na sweetdecor.pl i tam jest adres - mają przeróżności
strasznie fajny ten rowerek kupiłaś Kubusiowi
muszę P namówić na takie coś bo nasz co dostał od dziadka strasznie ciężki i nie wiem czy przez to nie jest mu ciężko ruszyć

a czekam na tel od naszej pani dr
nie wiem o co chodzi ale zauważyłam od kilku dni, że w kupkach Ignasia dużo jest pęcherzyków powietrza i nie wiem co to może znaczyć? Może to od tych kolek które i tak spokojniejsze po kropelkach?
diety nie zmieniłam więc tym bardziej dziwne to dla mnie

oki spadam bo młody pospał całe 30 minut i już kwęka
miłęgo dzionka

Super,ze się imprezki urodzinowe udały!

Kicrym spokojnie jeszcze ma czas na chodzenie i jeszcze się za nią nalatasz! chciaż pamietam,ze mnie to raczkowanie tez wkurzala zwłaszczo na dworze,bo młody chciał,ale kurna jak go puścic??? i ciagle była afera.
Byliście u lekarza? może to trzydniówka?

No to widze,że wracasz do pracy od razu na głęboką wodę! dasz radę!
Renia a jak Ignas w nocy sypia? daje cosik pospać?
Post że Ty nie masz zdolności plastycznych???? nie uwierzę:-p Ale Hello Kitty raczej łatwiejszy od Mańka ,a dziewczynki lubią..i niektórzy chłopcy też,tak jak syn mojej sąsiadki:-p

Kate łooo to nieźle małego wzięło:szok: Ale dobrze,że już lepiej.

Myśmy łóżeczko zmienili i mała wczoraj w dzień 3 godziny pokimała:szok::szok:
W nocy za to wcześniej się już od 3 dni budzi,zwykle wstawałą jeść o 5-5.30 ,a teraz godzinę szybciej ,nawet jak później niż zwykle ją kładę.Po karmieniu jej nie odkładalam już do łóżeczka i spała z nami,ale dzisiaj odłożyłam i pospała do 7.30:szok: teraz też juz dwie godziny śpi..chyba jej się podoba:tak::tak:

Mój tata się uwziął,że przyjedzie tapetować,chociaz z K wcześniej się zaparł,że on sam...ale, niech tam tato przyjedzie,będzie szybciej:-p Jakoś sie później przed mężęm wytłumaczę:-p

reklama
Renia dzięki za namiary, zaraz poszperam:tak:chyba zrobię ten tort bo bardzo mi się podoba i chcę zrobić raz coś lepszego niz moja mama:-p:-Dja rowerek z decathlonu baaaardzo polecam, nie jest aż taki drogi. U nas na pewno zostanie dla Liwki:tak:
Madzia byłyśmy u dr, ponoć zęby jej idą i na górze i na dole dwójki -mając roczek powinna mieć 8 zębów a ma 2:sorry2:a co do raczkowania, ja na dworze puszczam bez krępacji :-pmłoda śmiga na czworakach wszędzie włącznie z chodnikiem i CH:-pniestety w wózku długo nie usiedzi, teraz jest o tyle dobrze, że za rączkę bardzo ładnie chodzi, więc staram się ja prowadzać w miejscach publicznych:-pale na placu zabaw wszędzie na czterech.Chodzić nie chce ale wspinać i owszem-na zjeżdżalnie sama wejdzie i sama zjedzie:-Dno a mi się dłuży, bo Kuba zaczął chodzić w wieku 10m-cy.

U nas leje:wściekła/y:siedzę z dzieciarnią w domu, byłam w pracy z dyrekcją listy dzieci skończyć, trochę poklachałyśmy i odpoczęłam choć chwilkę od moich łobuzów:-pteraz muszę coś na obiad zrobić, a nic nie mam:baffled:chyba spageti walnę i tyle:-pdziękujemy za karteczkę Wikusi:tak:

Do góry