reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Witam rankiem:)
Dorka ja też wolę Warkę:tak:dla mnie super, bo ja nie lubię alkoholu i smaku piwa, więc piwko jak nic dla mnie:tak::-Dno oprócz redsika którego też lubię:tak:podaj przepis na mufinki, nie zarzekam się że zrobię bo nie wiem jak z czasem będzie, ale mam zamiar:-)
Renia sprzedałam:tak::-)teraz muszę ciut dozbierać i zamawiam czarnego joolza!:-D

Miłego dnia!

reklama
Dorka to ja tez chce przepis.
Kic a nie chcesz uzywanego? na all wczoraj był za 99 zł,pewnie cena podskoczy ale zawsze to taniej niz nowy.

Ja ostatnio piję malinowe z lidla,ale dla karmiących to za mocne ;-) a co do tej warki czy lecha to jak dla mnie tak samo smakuje jak piwo ze spritem.

Dobre jagodzianki z serem mi wczoraj wyszly,polecam! z blogu oczywiscie ;-)

Łózko nam sie wczoraj połamało:baffled:

Diewczyny polećcie jakąś miejscówkę,gdzie możnaby się wybrac na 5 dni w sierpniu. Sama nie wiem co robic z takim ogromem wolnego czasu :-/

Ostatnia edycja:
Hej
Przepis podam tutaj a jak co to wkleje na odpowiedni watek pozniej
Mufinki
2szl.maki
2/3 szklanki cukru(nie mylic 2 lub 3 szklanki,ja tak zrobilam za pierwszym razem i nie wyszly;-))
2lyzeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
1szklanka mleka
100gr rozpuszczonego masla
1 jajko
1 cukier waniliowy
2 tabliczki czekolady(bialej,mlecznej lub gorzkiej jak kto woli) lub szkl.orzechow wloskich lub bakali-ja czasami daje jedna czekolade z duzymi orzchami np. ta z okienkiem:tak:
W misce wymieszac skladniki suche, w drugiej mokre.Polaczyc suche z mokrymi.Dodac czekolade lub bakalie,piec ok 20min w 200 st i juz:-)
Kic jak co to pochwal sie nowym wozem:-D
Madzia jakie lozko wam sie polamalo? sypialniane? to co Wy wyrabialiscie w nim;-):-D A Lecha i Warke pije z racji tego ze karmie:tak:Jak skoncze karmic to bede pila piwo ze spritem:tak:
My z rana mielismy gosci,Misi chrzesna z rodzina przyjechala na kawe bo nie mogla na impreze przyjechac(jej szwagier bierze dzis slub cywilny):tak:Musialam sie wyrobic z rana wiec teraz tylko obiad i sprzatanie w lazience i ubikacji:tak:
ok zmykam zobaczyc co slychac na fb i zabieram sie do roboty:-D

Hej!
Madzia, nawet nie chcę wiedzieć co tam u Was w sypialni się działo:-D
Kic, chyba nie gratulowałam Oliwce rozchodzenia się. Super - będzie mniej ubranek do prania; co do wózka, to ... :-D
Ja tez lubię te smakowe piwa, ale to jak napoje ;-) Normalne piwo też lubię:tak:
Ale się koleżanki rozszalałyście z wypiekami. Za mną też chodzą muffiny, ale m "zabrania", bo jadłby a nie chce;-)
Kto się cieszy, że dzis piątek? Macie plany na weekend?
Aha Madzia, ja mam miekscówę tylko w Kościelisku, ale pewnie wszystko zajęte...

No własnie nc nie zdążyliśmy nawyrabiać,bo jak tylko K się położył to runęło:-D

Dorka dzięki za przepis :-), skorzystam.A powiedz na ile to muffinek? ja mam dwie blachy po 12.
Kasia dawaj, zadzwonię ;-)

Madzia z chęcią bym kupiła używanego ale te z all to stare roczniki:-pa ja chcę najnowszy model z wentylacją z tyłu, czarny (a nie antracyt) na czarnej ramie z osłonką UV:-p:-D
Dorka a tą czekoladę się rozpuszcza, czy jak? można to zrobić w takich jednorazowych papiereczkach?
Kasia dzięki:)oby nie zapeszyć:happy2:

Myśmy właśnie wrócili od chirurga bo Kubie nadal napletek nie schodzi, mamy przez 2 tyg dwa razy ściągać i smarować, już widzę jak Kuba sobie to da zrobić:baffled:no ale wizja szpitala mnie przeraża:-(
dziewczyny jakie macie foteliki?Kuba dotychczas jeździł w MC tobi ale Liwka wyrosła z małego MC więc przejmie Kuby tobiego a jemu coś trzeba kupić, wszelkie fotele z poduchami w przodu odpadają bo Kuba twierdzi że mu ciasno:dry:zastanawiam się nad Recaro Yong sport, ale tam ten zagłówek taki dość szeroki :dry:muszę kupić coś 9-36 albo 9-25 bo Kuba waży 14 kg:dry:

Kicrym my mamy taki tylko starszy model, moim zdaniem lepszy bo ma napinacz pasów.http://allegro.pl/britax-evolva-1-2-3-plus-9-36kg-kolekcja-2012-i2485783672.html MAciek w nim jeździ od 7 m-ca, teraz już bez pasów 5-punktowych tylko przypinany normalnymi.
Majce kupiliśmy MC tobi od koleżanki,ale musze dokupić pokrowiec bo tamten zniszczony i mi sie nie podoba:-p Póki co jeździ jeszcze w tym małym.
Co do muffinek to chyba te papiereczki do blachy sie wkłada, po to żeby łatwiej muffinki potem wyciągnąć. A czekoladę to pokrusze.

hej
melduje się jako mianowany nauczyciel :happy2: było ok, nie zaskoczyli mnie :-)
Kic a nie lepiej od razu do 36 kg kupić? my kupiliśmy już do końca :tak: tylko nie pamiętam firmy,ale jeden z lepszych pod wzgl. bezpieczeństwa;

Kto się cieszy, że dzis piątek? Macie plany na weekend?
Ja się cieszę, bo wygląda na to, że nie mam roboty na weekend, a co ważniejsze żadnych gości:-) Co prawda jutro kibluję przy bachorkach, bo R na strychu działa nadal, ale w neidzielę, może w końcu gdzieś pojedziemy, oby tylko pogoda była, ale podobno w końcu ma przestać padać:tak: Ja to bym w góry chciała, ale R coś mowi, żeby do jego ciotki jechać...może i tak, zwłaszcza, że mamy u niej te kredensy antyczne obiecane, to trzebaby się przypomnieć dyskretnie:-p

Madzia muffinek nie da się zepsuć, bo nawet mieszać porządnie nie trzeba;-) Za mną też chodzą od jakiegoś czasu, ale właśnie takie wypasione z kremem, a młoda mlodsza to aż tyle czasu mi nie da, żeby zrobić:sorry2: Ale odpukac dziś cały dzień śpi, może da w weekend podziałać trochę, zwłaszcza, że tanie borówki (to czerwone, bo wiem, że niektórzy tak mówią na jagody;-)) dostałam i bedę robić do słoików:tak:

Liwia, no właśnie jednego czego nie mam to kombinezonów takich malutkich, chyba że siostra moja ma, ale to będą bardziej chłopięce:sorry2: Ja w sumie nie wiem, jaki Sara bedzie potrzebowac...ile taki dzidziuś przez parę miesięcy urośnie? teraz ma 50 parę może 53, więc chyba 62 będzie potrzebować? No i super, że coreczka się szykuje, parkę będziecie mieć:tak: A imię już wybrane?
No i nie wiem co jeszcze - nadmiar wolnego czasu mnie rozleniwia,:-)

reklama
Madzia no właśnie tego britaxa nie było a nad nim się też zastanawiam. Ten recaro fajny ale denerwuje mnie ten rozbudowany zagłówek:dry:no i ja wolę Kubę przypinać tymi wewnętrznymi-bezpieczniej, ale Kuba jest mniejszy niż Maciek.Rozkłada się ten britax do spania?? bo nigdzie nie mogę znaleźć info :/
Iza ale zarówno recaro jak i britax czy cybex to przedział 9-36 więc to do końca już będą o ile wcześniej się nie rozpadnie:-p
Surv to widzę labę masz:-p:-Dja dla Liwki miałam kombinezon czysto chłopięcy bo kupiłam na wyprzedaży jak jeszcze nie wiedziałam kto w brzuszku siedzi:-Dzostawiłam, może się komuś przyda:happy:

Do góry