reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

I ja witam rankiem:)
Kuba standardowo już nie śpi, Liwka jeszcze kima, nie mam pojęcia jak ją M będzie do żłobka na 7 prowadził:confused2::-(z Kubą nie było problemu bo on miał budzik w dupci i wstawał 6.20:-pwięc jadł mleczko i wio z tatusiem do żłoba, a ta mała księżniczka się budzi koło 5.30, zjada mleko i przeważnie śpi do 8-9:eek:
Izabelka trzymam kciuki za egzamin!ja w tym roku zaczynam mianowanie więc za 3 lata czeka mnie to samo:happy:ponoć mianowanie to najgorszy egzamin-przynajmniej u mnie w mieście tak n-le mówią:confused2:oj widzę, że psinkę coś żołądek męczy, oby szybko przeszło:tak:
Surv u nas to samo, zapowiadają że będzie ładnie po czym rano o 8 jeszcze jakoś wygląda ale o 10 już siąpi a po południu to już w ogóle czarne chmury:confused2:i jak tu z dziećmi gdzieś wyjść:confused2:oby dziś lepszy dzień miały dzieciaki!
Madzia brawa dla Majci!może szybciej ruszy niż moja Liwka:-p;-)chociaż odpukać i nie zapeszać (miałam nie pisać ale co mi tam:-p) wswoje pierwsze urodzinki mała zaczęła się poruszać jak cywilizowany człowieczek:-pwczoraj to już dość długie dystanse pokonywała, więc mam nadzieję że w końcu zacznie się szkolić i opanuje chodzenie do perfekcji:-p
Renia dzięki!to ja chyba też nic nie dodam:happy:a na górę sobie Kuba zażyczył ZygZaka ze Złomkiem więc będzie opłatek:-p

Na dziś planów brak, wczoraj urzędy obskoczyłam to mam spokój, może do mamy podskoczę żeby zahartować Liwkę:-p

Miłego dnia!

reklama
Kicrym to moja też tak o 5.30 sie na mleko budzi,potem albo zasypia odrazu,albo godzinę się wierci...a dzisiaj to już wcale nie zasnęła,bo jak juz leżała cicho i nieruchomo to usłyszała Macka,kóry wstał o 6.30:eek: Z tym,że ja i tak ja przed 8 musze budzic,żeby do p-la jechać.

No i ruszyła gwiazda! brawo dla Liwki!
U nas tort z Zygzakiem i Francesco,a boki i masa niebieskie będą tym bardziej,że tort z jagodami będzie o ile mi się nie zepsują w lodówce,bo stoją już kilka dni. Jak nie,to do teściow borówke amerykańską pojedziemy rwać.
do tego babeczki takie chcę zrobić ,z tym,ze różne kolory,skoro mam rózne barwniki
images

Izabelka współczuję nauki,ale jutro bedzie już po wszystkim!

U nas dzisiaj nawet ładnie,ale zapowiadaja znów deszcz. Oby nie,bo moim też bije przez to siedzenie w domu. Marudy jedne.

Z tymi zdjęciami to się wkurzyłam wczoraj stasznie,bo przypadkowo wyłączyłam internet w trakcie ładowania fotek (co trwało wieki!) i się częśc załadowała jakieś 77,ale nie widzę jakie,więc trzeba będzie od nowa:wściekła/y: a to idzie jak krew z nosa.

Kuźwa wiercą jakieś dziadygi i mi dziecko zaraz obudzą

Aaaa Liwia, nie potrzebujesz rzeczy dla dzidziusia? Wczoraj robiłam porzadki trochę w workach, rozpakowałam dopiero połowę dziecięcych i zapełniłam szafę trzydrzwiową:szok: Sarze nic do 3 roku zycia nie muszę kupować, albo i dłużej, bo ona malutka, jeszcze 56 ponosi przez jakiś czas:sorry:

Surv jeszcze nie robiłam rozeznania ubrankowo - dzieciowego :-) Będę takowe robić po wakacjach ok.września-października. Na pewno będę poszukiwać kombinezonu zimowego r.62 no i przewijaka na łóżeczko, a że na 85% będzie dziewuszka to w odcieniach damskich :happy: Ale to jeszcze przede mną. Jak coś na chomikujesz do tego czasu to chętnie odkupię :happy:

Ja wczoraj u lekarza byłam wszystko ok. Teraz w pracy na zastępstwie za koleżankę i nudy jak nie wiem. W sobotę wracam nad jezioro także zamówicie mi dobrą pogodę :-)

Madzia dawaj przepis na te babeczki!wyglądają cudnie!a żeby były takie zakręcone u góry to chyba trzeba mieć ten worek co?wiesz tylko Twoja Maja śpi całą noc a moja Liwa do tej 5.30 budzi się ze 3 razy:confused2:
Liwus ja mam dużo ciuchów po Liwce praktycznie nowych ale Liwa jest letnia więc pewnie nie będą się pokrywały z Twoim zapotrzebowaniem.Na all mi się nie chce wystawiać bo więcej roboty niż z tego kasy, a ubranka mam wszystkie markowe (głównie H&M:-p) założone raz czy dwa, czekają zatem aż jakaś koleżanka zaciąży i za grosze sprzedam:happy:jak będziesz coś potrzebować to daj znać, wkleję co mam:tak:

uff mała padła, a Kuba poszedł z M do pracy "szlikować" czyt "szlifować" :-D:-pmam chwilę spokoju:) idę obejrzeć solę czy koła dobrze umyte bo dziś po nią przyjeżdżają nowi właściciele:-p:-Da ja zbieram na czarnego joolza jupi:-D:-D:-p
u nas nawet ładnie,byliśmy na dworze, więc dzieciaki trochę rozładowane :)

Kic już solę opychasz????:szok: tydzien pojeździłaś czy mniej?
Narazie przepisu nie mam na te babeczki,poszukam czegoś tu http://mojewypieki.blox.pl/strony/Muffinkiibabeczki.html
Tą mase na górę to będę miałą z tortu (więcej jej zrobię) z serka mascarpone i smietanki z tego przepisu http://mojewypieki.blox.pl/2011/06/Tort-smietankowo-truskawkowy-najprostszy.html i dosypię barwników ,z resztą mase do tortu też będę na niebiesko farbować, na to posypka (ja mam motylki).
A chcę jeszcze takie kwiatki zrobić http://mojewypieki.blox.pl/2012/03/Babeczki-wiosenne-i-wielkanocne-stokrotki.html

Liwus ja mam kombinezon fajniutki grubaśny ciemnofioletowy,ale chyba wiekszy niż 62,bo kupowalam Majce jak już z 56 wyrosła.Jak bedziesz chciała to krzycz,wkleję fotę.

Ostatnia edycja:
Madzia opylam, bo "zachorowałam" na coś innego:-pa że jedna dziewczyna nie dostała zamówienia z markafoni to zapytałam czy nie chce mojej, opuściłam jeszcze na paliwo i mam nadzieję że dziś go ode mnie kupi:-pa co do samej soli to wg mnie na prawdę super wózek:tak:kurcze też mam w ulubionych ten blog ale jakoś nigdy nie mam czasu tam poszperać, są tam cudne rzeczy i jak oglądam to mam ochotę zrobić a potem zapał znika:-p:-Dale te babeczki to super pomysł, w sumie mama zabiera Kubę na sobotę przed roczkiem na wieś, więc może bym coś wyczarowała takiego:-Du mnie roczek jest bardzo tradycyjny włącznie z mszą w kościele i błogosławieństwem więc i obiad tradycyjny będzie, ale to już M się tym zajmuje:happy:

Kic ja jeszcze nigdy mufin nie piekłam,ale podobno łatwe,blaszki juz pożyczyłam.A te kolorowe czuby z kremu to albo rękawem,którego nie mam,albo tym takim plastikowym wyciskaczem do dekoracji,to w sklepach jest.
Super bylyby te kolorowe papilotki do mufinów,ale juz nie zdążę zamówić na necie.
Jesli będziesz w sklepie z dekoracjami to napewno tam kupisz.
A dzisiaj w sklepie widziałam kolorowe polewy do lodów - niebieską i błyszczącą różową,też mogą się przydać:tak:
Oj szalejesz z tymi wózkami:-D

hej
ja tak na szybko bo młody spi a ja zabieram sie za kolejnego biszkopta

Kic i co sprzedałaś?

Madziu ale szalejesz z wypiekami;-)
uwielbiam ten blog
a mufinki najprostsze co moz być do pieczenia

Izabelka będzie git

surv no u nas nie pada ale pewnie zacznie na sobotę
wogole oszaleć idzie z tą kręciawką
ja wczoraj ciśnienie 83/60
zjazd do boksu już prawie

oki nie popiszę
idędo pracy;-)
dobrej nocki

reklama
Napisalam posta i mi sie skasowal:no::wściekła/y:
Kic,Madzia jak co ja mam sprawdzony przepis na mufinki:tak:
Survi ja tam wole Warke:tak:Dzis pilam Lecha bo Warki nie bylo:no:
Iza bedzie dobrze:tak:
Liwus fajnie ze bedzie dziewczynka:tak:
Renia widze ze przygotowania do imprezki w toku:tak:
Oki to ja spadam,maly spi,Misie G usypia i ja zaraz chyba ide do wyrka,przez ta pogode to ciagle mi sie chce spac:eek:
Dobranoc

Do góry