reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

reklama
Serdeczne gratulacje dla rozpakowanych i wytrwalosci dla dwupakow!!!!!
U nas noce nie sa zle jedzonko co 2-3godziny ale nad ranem chyba co godzine a pozniej mala spi 4-5 godzin

Mamabartka gratulacje!!! rzeczywiscie wczoraj wieczorem na BB,a rano juz taka wiadomosc,to chyba ekspresem poszlo:tak:
No wlasnie Kicrym sie dawno nie odzywala,pewnie sie juz rozpakowala.

U nas kolejny dzien upalow i chyba sie ciesz,ze tak goraco sie zrobilo jak juz nie jestem w ciazy,bo bym byla non stop napuchnieta jek hipopotam.
Wlasnie wrocilam od lekarza z zapasem tabletek anty na jakies 3 miesiace.Podobno wcale nie trzeba czekac na pierwszy okres i moge juz zaczac brac,no ale jeszcze takiej potrzeby nie widze,wiec troszke poczekam.

Ostatnia edycja:
Madzia, a jakie dostałaś? tzn. te z estrogenem czy tylko z progesteronem? bo ja słyszałam, że przy karmieniu piersią i braku okresu nie można praktycznie żadnych brać, a ja bym jednak wolała się jakoś zabezpieczać, bo wbrew entuzjazmowi męża i krakaniu "życzliwych" członków rodziny, że tylko egoiści mają jedno dziecko, mnie się moja Florka na tyle podoba, że następnych dzieci nie planuję:-p

MAMABARTKA OGROMNE GRATULACJE:-):-) rzeczywiście ekspres;-);-);-)
ja dziś ( w końcu) zameldowałam Małego:-D załatwiałam też sprawy becikowego i teraz zostało mi tylko czekanie na pieniążki:-):-):-) ta cholerna położna miała mi dzisiaj zdjąć moje dwa szwy, ale nie wzięła narzędzi i muszę jutro iść do przychodni:baffled: tak w ogóle to zastanawiam się czy je jeszcze mam bo nie mogę ich namacać tak jak wcześniej,a podobno mogły pęknąć:dry: gorzej ja się wrosły:szok: wszystko wyjaśni się jutro:sorry2: miłego wieczoru:-)

Witajcie dziewczyny, weszłam tylko na chwilkę (innym razem nadrobię zaległości - obiecuję :tak:)

22 lipca o godz. 3:05 siłami natury przyszła na świat nasza córeczka Patrycja Matylda. Ważyła 3200 g i mierzyła 54 cm. 10 pkt. w skali Apg.

Już jesteśmy w domciu i dochodzimy do siebie. Mała się troszkę zażółciła i miała fototerapię przez 2 dni, ale juz jest wszystko ok :happy2:.

O szczegółach porodu może następnym razem napiszę, a narazie w telegraficznym skrócie. Zaczęło się w poniedziałek wieczorkiem ok. 21:40 delikatne skurcze. Szybko się rozkręciło i o 23 juz jechaliśmy do szpitala ze skurczami co 5 min. Na izbie przyjęć już były co 4-3 min. Ok. północy byłam już na porodówce. Wody odeszły 1:30. O 3:00 przeszłam na fotel a 5 min. później już na świecie był mój największy skarb :happy2:. Nie będę oszukiwać że nie bolało (darłam się w niebogłosy), ale już w drugiej dobie nie pamiętałam bólu jak patrzyłam na tego mojego aniołeczka :happy2:.
Teraz wisi u cyca (ślicznie je i wogóle jest złote dziecko do jedzenia i spania) i ma mnie na wyłączność :sorry2: ale ja wcale nie protestuję :-).
Narazie za bardzo nie mogę siedzieć przez szwy, ale jak już wydobrzeję to z wami dłużej posiedzę :tak:.

Gratuluję wszystkim świeżo upieczonym mamom i trzymam kciuki za wszystkie w dwupaku - dacie radę, a nagroda jest fantastyczna!!!!! Do dzieła dziewczyny.

Anecia76, serdeczne gratulacje!!!
A mnie dzis tak siekło, że myslałam, że sie nie wyprostuję. Na szczęście apap i masowanie męża pomogło (a tak masował, że szok, no ale pewnie był przerażony wizją płaczącego z głodu noworodka i leżącej krzyżem żony ;-)).
Poza tym załatwiłam Pesel i wzielam wniosek o becikowe. Aha, może niektóre z Was nie wiedzą (ja nie wiedziałam przy Mikusiu ;-)), ale nasze dzieciaczki na trzecim i czwartym miejscu w nr pesel mają 26, 27 a nie 06, 07 - pani w okienku sie nie pomyla, tak ma być ;-)

reklama
Anecia gratulacje! Z tego co piszesz to porod ekspresowy:-)
Survivor dostalam Micronor ,zawieraja tylko progestogen (to chyba to samo co progesteron po polskiemu).Tylko te z jednym hormonem mozna brac i karmic.Powiedziala mi lek.ze nie musze czekac na okres,bo z tym moze byc ciezko jak karmie i nie robi sie przerwy 7.dniowej,tylko bierze sie na okreta.

Do góry