reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

a my chrzciny planujemy na 21 wrzesien - mamusia wtedy bedzie obchodzila kolejne urodzinki:-) a synek katolikiem zostanie;-)

u nast to prężenie też jest i zauważam, że jak ciśnie na kupkę albo na wygazowanie to pluje tym cyckiem jakby mu nie smakował
muszę spróbować z tym kompotem z jabłek bo rzeczywiście jak skuteczne to warto
a my mamy w palnach jutro wybrać się do pana dra pediatry prywatnie (konfrontacja) ale wiecznie mąż zajęty i mój cały misterny plan może hm hm......

reklama
Hej, ja z innej beczki;-) kurde Dziewczyny dostałam jakieś uczulenia na piersiach - dokładnie na brodawkach:szok: straszliwie swędzi zwłaszcza w nocy i teraz boję się karmić Małego - chyba odkurzę nakładki i spróbuję tak go karmić, żeby nic mu nie było:-:)zawstydzona/y: tak w ogóle to zaraz po porodzie wyskoczyło mi jakieś uczulenie na brzuchu i rękach:baffled: poszłam wtedy do mojego internisty i orzekł, że to jakaś alergia i dał mi maść na sterydach i wapno:baffled: maść od razu odrzuciłam, za to smarowałam się sudokremem i piłam wapno:-p przeszło:-) a teraz znowu ta cholerna wysypka:crazy: a nie jestem alergiczką:baffled: nie chce iść do lekarza bo powie mi to samo co ostatnio:wściekła/y: idzie oszaleć:wściekła/y::wściekła/y: miłego dnia;-)

Ten 22 września to niezła data. U nas wtedy będzie 7 rocznica razem.
O chrzcinkach na razie nie myślę, ale dla św spokoju zrobimy.

KasiaD To ładny stresior miałaś. I szybką akcje ^^
Zawsze lepiej przebadać niż potem żałować, że się coś zaniedbało.

Kate Ostatnio się przekonałam, że czasem lekaż nawet jak wie co jest to wcale nie musi nam powiedzieć.A alergia jest świetnym wytłumaczeniem na wszystko...
Nie pomoge ale współczuje bo jak przeczytałam o wysypce to sama mam ochote sie drapać :p

Ja muszę teraz trochę powalczyć o laktacje, wysłałam m po moją herbatke i myśle, że będzie ok. Karmienia ostatnio nie są idealne, mały wypluwa cyca. Co się mu dziwić jak mleczko ma pewnie chemiczny smak po tym antybiotyku.
Mam nadzieje, że chociaż podziała. Jeszcze 4 dni i idziemy na badania.

My też nie chrzcimy i oczywiście jest walka z teściami! Bo moi rodzice orzekli, że szkoda, nie popieraja, ale takich starych d... jak my nie są w stanie przekonać (niestety, oczywiscie).
Pabla - niestety lekarz nie powiedział nic ciekawego! Wszystko w porządku (taa.:szok:, zaproszę go wieczorem)! Dietę mam utrzymywać tzn. wszystko jeść z wyjątkiem produktów wzdymających i kwaśnych). Mała zdrowa, brzuszek ok, zapisał bio gaję (którą dajemy już z 3 tygodnie) i polecił esputicon! Zaniepokoiło go to wypluwanie cycka i dał skierowanie do laryngologa! Zagladał do uszków, nie widział nic niepokojącego, ale na wszelki wypadek zalecił wizytę u specjalisty. Ponoć dzieci, które są niespokojne w trakcie jedzenia i wypluwają cycka mogą mieć coś z uszkiem! I to niekoniecznie przewiało je, czy w czasie kąpieli woda naleciała... Mówi, że mogło się dziecku ulać i mleczko wleciało do uszka:baffled: Ale mała kaprysi tylko wieczorem, więc nie sądzę, że to uszko... Ale oczywiście pójdziemy do laryngologa, o którym słyszałam same niepochlebne opinie:angry:

Kaja - ja właśnie esputicon daje małej od wczoraj, odstawiłam debridat i daje esputicon - zobaczymy jak będzie. Moja z reguły też pluje cyckiem wieczorem więc nie sądze żeby miała problem uszny. Ale dzieki wielkie za info...jak esputicon pomoze to dam znać.

A my bylismy dzis u pediatry na kontroli. Mala przez 2tyg przytyla 800g:szok:.Teraz wazy 3900g. Pani doktor zbadala ja dakladnie mala jest zdrowa. Mamy isc na USG bioderek a potem do ortopedy.

My też po kontroli już i wyniki jak u Michalinki: 800 gr w 2 tygodnie:szok: Mały Pudzian waży 3660 gr....to tyle w kwestii moich obaw, że niedojada:-p Z brzuszkiem zero nowych rozwiązań; esputicon mamy nadal brać i czekać aż układ trawienny się do końca rozwinie. Charczenie podobno od niedorozwiniętej na tym etapie życia krtani, bo drogi oddechowe na całej długości czyste....no i generalnie niby wszystko ok, a dziecko modelowe....ale jakiś taki niedosyt czuję, więc może jednak ten prywatny lekarz dodatkowo.
aha, w kwestii szczpionek, lekarka upiera się,że 6 w 1 lepsze, bo od urodzenia dawek szczepionki na zółtaczkę musi być 3, więcprzy opcji 5 w 1, musiałaby osobno dostać tę na żółtaczkę...

u nas dzisiaj była położna- pogadałą i poszła w sumie nic konkretnego. Za to ja byłam u mojej ginki i dostałam antybiotyk -niby można karmić piersią, ale i tak sie boje reakcji małego.Jutro do pediatry na zwazenie i kontrole bo to 1 wizyta po porodzie.Ja malemu narazie nic nie daje no ale wszystko przed nami -położna mówiła ze kolki to od 3 tygodnia dzieci dostaja:baffled: co kobieta to opinia:baffled:

reklama
Kasia wspolczuje przezyc,no ale na szczescie wszystko sie dobrze skonczylo.Z zapaleniem piersi sama nie bylas,mi juz przeszlo,ale tydzien biore antybiotyk.
No i wlasnie nie wiem czy nie przez ten antybiotyk maly sie co rano prezy az sie czerwony robi,placze i sie denerwuje,pozniej ida baki i kupa i jest luz.Daje mu bobotic.W dzien sie tak nie napina tylko nad ranem.
Nocka u nas taka sobie,bo jak sie mlody o 3 obudzil to go przez pol godz karmilam ,a nastepna godzine wstawalam i podawalam smoka bo ciagle wypadal,ale twarda bylam i do nas do lozka nie wzielam,az w koncu zasnal w swoim lozeczku:tak:A o 5 znow pobudka :no: i o 7 wyladowal ze mna w lozku,a i tak spania nie bylo,bo sie prezyl i ryczal.

Do góry