reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

reklama
mysmy wlasnie wrocili z kilkudniowego pobytu u dzadkow no i moje wspaniale mlodsze dziecie dalo wczoraj popisowy koncert o godz 5,30 rano- babcia wspaniale sie wyspala:dry:.
ogolnie dzieciaczki nie byly za grzeczne.
no a od powrotu maly mnie daje popalic- tak towarzyski sie zrobil ze sama mama mu nie wystarcza a niestety innego towarzystwa nie jestem w stanie mu zapewnic:crazy:
zapomnialam dodac ze moje male rigoletto( tak powinnam nazywac mojego synka) zalatwilo mi u babci wszystkie bluzki i juz sie smialam, ze bede po miescie w samym biustonosszu popitalac, no ewentualnie w dziadzinych i babcinych ciuszkach- niczym zywcem wyrwana z kabaretu:rofl2:

My po walce z brzuszkiem skutecznie uśpione (obie:tak:) już po 1,5 godziny:-p Tatuś znowu wymiękł, twierdząc, że Flora na pewno chce jeść, mnie piersi wymiękły od ssania na pociechę, a Młoda i tak odryczeć swoje musiała.....w związku z tym znowu zasnęła u nas w łóżku - chyba jedyną metodą na to, żeby spała sama, jest oddanie jej łóżka małżeńskiego a samemu wyniesienie się na gościnne:-D
A na razie spróbuję popracować: mam nadzieję, że się uda, choć przy minusowym IQ i zainteresowaniach sprowadzonych do koloru kupy i częstości zmiany pieluch idzie jakby sierp ciągnął....:baffled:

surv - nie jesteś sama:) Jula śpi w łóżeczku jak ją tam po maminym niunianiu przy cycu włożę. Żeby zasnąć tam sama z siebie, to mogę pomarzyć. Tak więc podręcznikowa porażka na porażce. W nocy to raczej między mną, a mężem w naszym łóżku. Czasami jak ją ewakuujemy do łóżeczka, to przekima noc, ale na pewno nie robi tego świadomie. Ja już zaczynam wątpić, że oprócz płaczu ona coś świadomie robi. Pocieszam się, że kruszyna ma trzy tygodnie, więc na zakumanie pewnych spraw ma jeszcze czas. Ciekawe, czy za 2 miesiące też tak sobie będę powtarzać:baffled:

Przynajmniej pediatra stwierdziła, że dziecko jest ok:) Mamy tylko sprawdzić serduszko, bo usłyszała jakieś szmery, ale powiedziała, żeby się nie niepokoić, bo to najprawdopodobniej fizjologiczne. Ale sprawdzić na wszelki wypadek jak będziemy w przyszłym tygodniu na kontroli w przychodni. Tak więc spokojniejsza jestem:)

Oj my też z tym brzuszkiem się męczymy,najczęściej nad ranem i w nocy ale w dzień czasem też.Maksiu nie płacze ale strasznie stęka i się aż purpurowy robi.Nawet ten sab simplex nic nie daje,chyb że trzeba stosować kilka dni.
Madzia to Maciuś zjada bardzo dużo.Ja Maksowi daje mojego mleka w butelce ok 120-125ml i ma przerwy co 2-2,5-3 godziny,a wczoraj to miał nawet 4,5 godziny .A lekarka mi mówi że się przejada i dlatego go brzuszek boli:wściekła/y:
My już po szczepieniu i Maksiu bardzo dużo wczoraj spał,noc też ok.Także przeszedł to dobrze bo bałam się bardzo marudzenia i gorączki

hej dziewczeta
Madzia, no Macius pieknie jada imponujaco hehe :tak:
moja tak max 120 ml

my po pierwszym szczepieniu
Blu wazy 5400g i jest zdrowiutka, tylko kolki no ale to wiadomo
lekarka mowi ze jeszcze 6 tyg wytrzymamy, bo i tak sie na to tak naprawde nie poradzi do konca, wiec mamy debridat dalej, usg brzucha i przejsc w miare mozliwosci na Nan HA sensitive

Pabla, czemu zmienilas mleko? :sorry2: nie chce byc zlym prorokiem ale humana to chyba jeden z gorszych pomyslow na brzuchal i kupe

Roni, tak mi poleciła pediatra...a faktycznie mała jest bardzo niespokojna odkąd jej podaje humanę, czekam do piątku i znów lecę do tej babki. Kazała mi zmienic bo mała po Nanie niewiele przytyła ( 300 gram na 2 tyg ) pozatym po kazdym karmieniu był mega płacz jakby ja zarzynano....Kurcze, mam już mętlik w głowie dosłownie przez to mleko, płakać mi sie chce....teraz jak mam porównanie to wydaje mi sie że mała po nanie była spokojniejsza ( wyłaczając te płacze po każdym karmieniu ), juz sama nie wiem co robić. Zobaczymy jak będzie z kupą, wczoraj i przedwczoraj była, ale mam wrazenie ze ogólnie to jest gorzej. Pozatym mała wysypało na buźce, dodatkowo na nogach i pupie....Kurcze, juz sama nie wiem co robić...
a co to za mleczko Nan ha sensitive?? ha to wiem, ale sensitive???

Pabla, moja polozna i moja lekarka mowia ze humana to najgorsze mleko bo najtlustrze (moze dlatego zalecila bo najwiecej ma kalorii) ale to zabojstwo dla kolkujacego brzuchala... no nie wiem, dla mnie to dziwne
a nan sensitive to jakas nowosc, mleko dla dzieci o wrazliwych brzuchach i kolkujacych
opis mleka :
ODPOWIEDNIE DLA
zdrowe niemowlęta od urodzenia, z lekkimi problemami trawiennymi: kolki, wzdęcia, bóle brzuszka, nietolerancja laktozy, oraz podwyższone ryzyko wystąpienia reakcji alergicznych (np. w najbliższej rodzinie występują przypadki alergii)
CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU
hypoalergiczne modyfikowane mleko początkowe
zawiera białko serwatkowe częściowo zhydrolizowane - o obniżonych właściwościach alergizujących
nie zawiera laktozy
wzbogacone w żelazo, które jest potrzebne do budowy komórek krwi
wzbogacone w jod, który wspomaga prawidłowy rozwój fizyczny i psychiczny niemowlęcia
wzbogacone w wapń i witaminę D, które wspomagają prawidłową budowę kości i zębów
wzbogacone w mikroelementy i w 13 witamin niezbędnych do prawidłowego rozwoju niemowlęcia
zawiera NNKT (niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe), które zapewniają prawidłowy rozwój mózgu i siatkówki oka
bezglutenowe
nie wymaga gotowania
WSKAZANIA
stanowi płynny składnik diety
kolki
bóle brzucha, wzdęcia,
nietolerancja laktozy
stosowany przy zapobieganiu alergii na białko mleka krowiego
WAŻNE
nie stosować w przypadku stwierdzonej alergii na białko mleka krowiego
problem jest tylko taki, ze nie mago nigdzie w sklepach trzeba przez net zamawiac

reklama
No moje dziecie przeszlo wtedy samo siebie,ale to tylko raz sie mu zdarzylo jak dotad zeby tyle na raz zjesc.Na noc przewaznie zjada 150ml i to z kilkuminutowymi przerwami i wtedy spi 4 -4,5 godz,a pozniej w nocy mu cyca daje i wtedy juz bydzi sie co 2 godz.czasami nawet glodny nie jest tylko jeczy i steka nad bakami:baffled:
Juz mu nic nie daje na ten brzuchol,bo i tak roznicy nie widze.
No i zastanawiam sie nad zmiana mleka na Hipp,ale nie wiem czy to dobry pomysl,bo to co teraz mamy maly tez niezle toleruje,a to ze tak steka to widze,ze jak i wiekszosc,wiec to chyba normalne.

Do góry