reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

U nas nauki są, ale to tylko 2 godz chyba przed samym chrzem, zależy jak sie z księdzem umówicie..my mamy chrzciny 28 wrzesnia a nauki umówione na piatek 26 wrzesnia i będzie załatwione.

reklama
moja mama też mówi, że przygotuje obiad
ale ja zdecydowanie wolę restauracje właśnie po to aby nie było krzątania się przy garach - choć wiem, że ja byłabym zwolniona z przygotowań:tak:
no i z tego co wiem nie ma nauk tylko krótka instrukcja przed ceremonią:-)

my też planujemy chrzest na 28.09 tylko że jeszcze nic nie załatwione :-/ jutro idę do kancelarii parafialnej zorientować się ..
A powiedzcie dziewczyny - bo wy na pewno się orientujecie jak to jest z rodzicami chrzestnymi?? Czy koniecznie muszą być wierzący i koniecznie muszą przystąpić przed chrztem do spowiedzi ?? Ksiądz daje jakieś karteczki potwierdzające spowiedź lub coś w tym stylu??

My jeszcze nie myślimy o chrzcie, baa powiem coś lepszego- mały nie jest jeszcze zarejestrowany w urzędzie :p

Proszę też o dopisanie na listę lipcowych dzieciaczków,
z góry dziękuje :)
Tymek ur 30.07.2008, 3850 g, 57 cm, cc

my mamy chrzest 31.08 u nas chrzestni dostali karteczke do spowiedzi,musza ja oddac przed chrztem oprócz tego musza przyniesc zaswiadczenie ze swojej parafii ze nie ma przeciwskazan do bycia chrzestnym:baffled:my bylismy na takiej nauce przedchrzcielnej 08.08 trwało 30 min a ksiadz mówił głównie o Bibli a nie o ceremoni:baffled:wiec jak dla mnie to jakies było dziwne ale przezylismy, :tak:ja mam sama chrzest bez zadnej ogromnej uroczystosci - u nas w parafii jest 1 niedziela gdzie jest tak zwany uroczysty chrzest ale ja nie chciałam brać w tym udziału:sorry2:także sobie zamówiłam osobna msze i wtedy tylko mój Kubuś bedzie chrzczony, a robie cała impreze w domu bo mam malutko gosci-tylko najblizsza rodzina, poza tym obiadem zajmie sie siostra a słodkosciami mama także luz. Ja jakos swobodniej sie czuje w domu :tak:

No mam nadzieję że u nas nie będą wymagane karteczki potwierdzające spowiedź:-) Natoamist my robimy uroczystość po chrzcie w domu a dokładniej u Babci czyli u Prababci w domu :-):-) w zależności od pogody zrobimy grilla albo obiad :-) a ma być i tak najbliższa rodzina :-)

oj my największy problem mamy z chrzestnymi
z mężem stwierdziliśmy, że ci co się nadają to z kościołem nie mają zbyt wiele wspólnego a wymóg bycia porządnym katolikiem ponoć jest:tak:

U nas przy Pysiu chrzestni musieli tylko mieć bierzmowanie.
Tyle że nasz proboszcz był luzak :)
U nas chrzest będzie w domku i tylko z dziadkami + chrzestni czyli mój brat i przyjaciółka z narzeczonymi + brat męża z rodzinką. Główną kucharką będzie moja mama inaczej by mnie zabiła. :-p a przy mojej mamie lepiej żebym się po kuchni nie plątała. Może nakryć stół mi się uda :baffled:

Dziewczyny chwalenie już na forum czerwcówek przerabiałyśmy, dlatego teraz informujemy, nie chwalimy;-):-D
My mieliśmy chrzcić 21.09, ale kompletnie nie możemy sie dogadać w kwestii chrzestnych, dlatego odkładamy na chwilkę.

reklama
Rodzice chrzestni katolikami muszą być....rodzeni niekoniecznie:-p Chrzestni gwarantują w razie czego swoim słowem, że nawet jak dziecko u pogan zrodzone, to je po katolicku wychowają:tak: Dlatego mam nadzieję, ze u nas ksiądz nie będzie robił problemów, bo chrzestnych mamy pierwsza klasa:-) Zobaczymy, jutro mąż idzie załatwiać....

Do góry