reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Kasiu - ja myśle że takie osoby jak właśnie Andaku musimy lekceważyć zwyczajnie. To przecież wygląda komicznie, pierwszy raz na forum i od razu z takim postem? :szok::no: I że niby mamy traktować ją jak autorytet??:szok:Dajmy sobie spokój.
Miłego dnia zyczę wszystkim:-)

reklama
pfff faktycznie ze co lekarz to inna metoda na ropien, ale to nie powód żeby najeżdżać !!!:angry:
moj to chyba dopiero teraz szczepionke odreagowuje, bo noc była koszmarna, prawie nie spałam a i teraz nie jest lepiej, płacze praktycznie cały czas, spać nie moze- koszmar:-(
szkoda ze nie mam go komu "wcisnąc" po południu żeby się zdrzemnąć choć troche, bo mąż oczywiście zajęty strasznie.:dry:

co do tego ropnia i szczepionki

ta ropa to szczepionka p/grużlicy nie wolno jej ruszac to prawda że ropieje ale niczym jej się nie zakleja a tym bardziej nie nakłua czy wyciska!!!!!!!!!!nie jest to też przeciwwskazaniem do innego szczepienia poprostu jest to normalne po tej szczepionce!!!!!!!!!!
z tym sie zgadzam w 100% zarówno przy pierwszym jak i przy drugim dziecku.
o tym ze nie wolno jej moczyc-chm róznie sie słyszy , nam nikt nie zakazywał i normalnie kąpalismy dzieci nie omijając tego miejsca.

Co do nacinania......... pierwsze słysze ale moze i są takie przypadki., a skoro je opisujecie to sa napewno i napewno maja swoje wytłumaczenie medyczne dlaczego to zrobiono..

Kasia olej to! nie ma sie co stresowac!
My na szczepionke przeciw gruzlicy idziemy dopiero za tydzien.

moje malenstwo po wczorajszym szczepieniu przespalo caly dzien.Budzil sie tylko jak mu smok wypadl,ale za to z takim placzem jakby ciagle ta szczepionke mial w glowie,biedactwo tak mi go szkoda bylo.Ja chyba jestem za miekka na takie rzeczy i nastepnym razem na szczepienia tata pojdzie.Myslalam,ze wieczorem bedzie marudny i mama mnie jeszcze postraszyla,ze moze miec goraczke,ale nic z tych rzeczy.Nawet sie posmial do nas i byl grzeczniutki:-)
Po zmianie mleka nawet sie w nocy nie budzil na stekanie tylko o 3 na jedzonko i spal do 6,ale wtedy juz troche stekal i sie prezyl.Mam nadzieje,ze pomalu nas te problemy brzuszkowe opuszczaja:tak:

Ostatnia edycja:
u nas położna powiedziała ze ten strupek ma sam odpaść, jak byłam u lekarki to stwierdziła ze może sie to goic nawet do 3 miesiecy:baffled:

Tak U nas to szczepienie robia odrazu pourodzeniu w szpitalu, ropa nam z tego wypłynela w połowie drugiego m-ca zycia a dzis dalej jest tam czrwone zaognione miejsce i przy kazdej wizycie kontrolowane przez Panią doktor.

Z takimi osobami na forum jak akudaku jest jak z teściową. Trzeba pokiwać głową i dalej robić swoje :)
Mi pielęgniarka kompletnie nic nie mówiła o szczepionce a co do nie mycia śladu po szczepionce to jakiego śladu? U Tymcia w tamtym tygodniu jeszcze nie było żadnego śladu, po wyjściu ze szpitala miał troszkę zaczerwienione.

KasiaD
a ja dzisiaj zaspałam i w przedszkolu byliśmy z jęzorem na wierzchu po 8 :p. To przedszkole mnie nie urządza, nie wysypiam się i w dodatku pomocnika trace :-p No cóż dobro młodego jest najważniejsze :-)

Ja padam bo mały od rana miał drzemki po 5 min i non stop na cycu. Teraz odsypia :) Musze sprawić sobie tą chustę bo robienie prania z dzieckiem na ręku jest trochę utrudnione a ja mam tak wszystko rozmieszczone, że każda czynność wymaga biegania po domu i brania ze sobą dziecka jeśli nie śpi.

reklama
Do góry