reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Ewelinka - gratulacje!
Beaa - bezproblemowego lotu i daj znać, jak Wam poszło:)

Ja coś ostatnio nie mam weny do kreatywnego pisania na BB, ale dopada mnie lekki dół przez to szukanie domów: ciągle coś nie tak, jak dom świetny, to okolica do d***, jak okolica boska, to dom się wali albo dla męża pracy nie ma, etc. itp. Na dodatek wszędzie straszą, że ceny mieszkań poleciały w dół i może się okazać, że tak w zasadzie nas na dom nie stać...ech, w sumie oprócz tego tłuczenia się po polnych drogach na kolejne oględziny, to najbardziej wykańczające jest wałkowanie w głowie możliwych opcji..już nawet w Lotto zagrałam, choć z zasady tego nie robię, żeby ewentualne wygrane 35 mln rozwiązało problem:-)

No nic, z dobrych wieści, już za 5 dni przylatuje z Islandii moja najmłodsza siostra - wyjechała 5 miesięcy temu, więc strasznie się cieszę, że będzie na święta i zostanie prawie 3 tygodnie:happy:

reklama
surv Jak tak wttrwale szukasz to dom się znajdzie :tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Święta to cudny czas a jak jeszcze można się spotkać z rodzinką dawno nie widzianą to jest jeszcze fajniej. Ja za to spotkam brata który na codzien pracuje za granicą;-);-);-);-)
Siostry nie mam niestety:no::no::no::no::no: choć bardzo prosiłam mame żeby mi choć jedną załatwili, mama uśmiechała się tajemniczo i mówiła że to raczej niemozliwe.........he he potem się okazało że ja już byłam dużym zaskoczeniem .........mam za to dwóch starszych braci

Surv napewno bardzo ciezko znalezc ,podjac decyzje o kupnie domu ,w ktorym ma sie zyc przez nastepne kilka lat byc moze cale zycie.Swieta to cudowny magiczny okres dzieki ktoremu naladujesz baterie i znowu nabierzesz sil aby szukac a nowy cudowny dom bedzie prezentem o ktorym marzylas .jestem tego pewna zobaczysz:-):tak:

Ostatnia edycja:
Surv możemy sobie przybić piąchy, mam ten sam problem:-) tylko,że ja nie tylko szukam domu ale też nie mogę sprzedać swojego mieszkania! Normalnie szok! Zero zainteresowania:-( Mieliśmy już raz chętnego ale to było przed samym terminem porodu i do tego okazało się, że dom który był w rozsądnej cenie to był budowany przez jednego z największych przekrętów, a teren i droga przy domu to jest jeden wielki wykop (niby miała w tamtym czasie być już budowana) do tej pory ani widu ani słychu po drodze. Wiecie jak oglądam oferty domów to jestem w szoku, patrząc na ceny, u nas ceny mieszkań spadają (niestety) a domów są w tej samej cenie, bezsensu???:szok: Ludzie chyba powariowali z cenami, normalnie chyba też w totka zagram (tylko z moim szczęściem to chyba szybciej dopłacę do kuponu niż coś wygram :-() Mój mąż gdzieś wyczytał, że lepiej teraz poczekać, bo mamy najgorszy czas na kupno-sprzedaż mieszkań. Niewiem Surv jak u ciebie ceny działek, ale u nas za metr działki zaśpiewano 400zł:szok::szok:

Tosika, mnie przeraziło to właśnie, że cena mieszkań spada a domów nie, w związku z czym moze się okazać, że majątek jaki posiadamy w mieszkaniach jest znacznie mniejszy i na dom nie starczy:/ no i kwestia sprzedaży - jak i u Ciebie może się okazać, że naszych mieszkań nikt nie chce kupić:baffled:

ale macie rację, nie ma co "smędzić" na zapas - idą Święta, odpocznie się, nabierze pozytywnego spojrzenia (mimo wizyty u teściów:-p) a i może rodzinnie kolektywnie coś wymyśli;-) Apropos, jak się trochę ogarnę z pracą, to wkleję zdjęcia pierniczków, któreśmy z Florcią pracowicie piekły cały tydzień:-)

...ale też nie mogę sprzedać swojego mieszkania! Normalnie szok! Zero zainteresowania:-(

Tosika , moja koleżanka( z mężem i synem 6 miesięcznym) gdzieś tak luty-marzec chce przeprowadzić się do Olsztyna z Jezioran i chce wraz z mężem kupić mieszkanie. Interesują ją rejony jaroty , pieczewo, a Ty chyba gdzieś tam mieszkasz? Więc jakbyś chciała to podeślij mi swój numer komórki na prv lub na GG. Przekażę jej może będzie zainteresowana :-)

Kicrym i Magdzik_w czy mamy się szykować na Waszą imprezę urodzinową w weekend?? Stawiacie szampana czy winko?? Tylko wybierzcie sobie dzień czy wolicie 12.12 czy 13.12 :-) No i znowu się wprosiłam ...

Ostatnia edycja:
No własnie, ceny mieszkań idą w dół wszędzie i chyba lepiej przeczekać z rok, dwa ze sprzedażą jeśli komus sie nie spieszy...my właśnie gdzieś za 2 lata chcemy kupić większe mieszkanie i moze jak mi i M uda sie zmienic prace na lepiej płatną to stać nas będzie na zatrzymanie tego mieszkanka ( bo to mamy w kredycie i kolejne też będziemy musieli na kredyt kupić ).
Surv - na pewno cos znajdziecie, pamiętam jak my szukalismy 2 lata temu mieszkania, ja już płakałam że nic nie znajdziemy bo albo ruiny albo cholernie drogie...a tu nagle trafił sie klient u mnie w pracy, wyszło z gadki ze kupuje większe mieszkanie a mniejsze sprzedaje, pojechałam obejrzeć i miłość od pierwsego wejrzenia mnie dopadła ( mimo że byly gołe sciany, tylko odremontowane ale kompletnie puste w środku - wiedziałam że chce tam mieszkać )
Mnie też w święta czeka wizyta u teściow a potem jeszcze przyjeżdżają na weekand do nas bo na wesele idziemy i ktos musi zostać z małą....oj cieżko będzie...ale to tylko dwa dni, jakos przeżyję.

:) u nas pieczenie pierniczków w sobotę:-):-):-)
Mama już przepisy na stronie przeglądnęła i stwierdziła że niezłe:tak::tak::tak: wydrukowałam więc i będziemy działać:tak::tak::tak: gorzej będzie z tą pomocę Iki bo ona się obecnie zajmuje siadaniem. Jak ją wkładam do leżaczka to nic tylko się wygina na wszystkie strony a i na kolanach siedzieć nie chce bo jej się siadanie i stanie marzy:-D:-D:-D:-D obawiam się że lukrowaniem również nie będzie zainteresowana.
surv, a próbowałaś zrobić te witrażyki???? ciekawie wygląda:tak:

Jeśli o imprezę chodzi to ja winko poproszę. :-):-):-):-)
Młoda w niedzielę odmówiła cyca definitywnie i zakończyliśmy karmienie. Przytuliłam się więc do butelki czerwonego wina skutecznie:-D:-D:-D:-D i ululałam się ładnie:tak::tak::tak: kurcze ostatni raz piłam winko w pażdzierniku jak zaprosiliśmy znajomych na kolację grecką...zaraz po naszych wakacjach na Krecie......i wtedy jakoś nie bardzo mi smakowało:tak::tak::tak: a nie wiedziałam jeszcze że mam Ikę w brzuszku:-D

Ja na winko tez sie wprosze a co;-):-)
Surv poprosze jeszcze raz przepis na pierniczki bo nie pamietam na ktorej stronie byl :tak:

reklama
Do góry