reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Ja mam 172cm:-) ja myślę że czasami to nam się woda zbiera w organiźmie i dlatego! ja jak nieraz na wage staję to mam więcej a za jakiś czas mniej! dziwne! a brzuszek większy troszkę się już zrobił:-) taka piłeczka:-)
ja myślę żeby na połówkowe jechać na 3d tak właśnie w 22-23 tygodniu a dziś bym chciała u mojego lekarza, z nadzieją że zobaczę płeć dzieciątka:-)

reklama
Ja sie waham nad 3d :-) wiem ze warto, ale nie chce na to jedno badanie zmieniac lekarza, za bardzo ufam swojemu :-) moze Ci sie poszczesci i zrobi Ci dzis usg-napisz koniecznie czy udalo sie ustalic plec :-) przypomnij sie i powiedz dzis lekarzowi ze chcialabys miec zrobione usg-moj robi mi co wizyte wiec na pewno nie szkodzi to Maluszkowi :-)

Andziaa nie przejmuj się ja tez 7+ :szok: Wczoraj weszłam na wagę u pani doktor i aż mnie zatkało! A słowo harcerza, że się nie obiadam! Moja ginka powiedziała że wszystko jest ok i że z tym przybywaniem to jest różnie. Niektóre mamy ostro idą do przodu na początku ciąży a potem wyhamowują a inne odwrotnie. Trochę mnie to uspokoiło. No i powiedziała jeszcze że przy niskiej wadze startowej to jest to jak najbardziej w porzątku. Uff!

Ja tez mam +7. Ale mowia mi ze wszystko wchodzi w brzuch.To sie ciesze:-). W srode bylam u lekarza ale nie chciel mi powiedziec jaka plec ma moja dzidzia:-(. Powie mi za 3tyg ale mam przyjsc z mezem:-). Juz nie moge sie doczekac.

dorka28 widocznie Twoj lekarz nie byl do konca pewien, czy w Twoim brzusiu mieszka chlopaczek czy dziewczynka, stad przesunal te nowine na 3 tyg pozniej. Wiem, ze ciekawosc jest ogromna, ja mimo iz podobno mam coreczke, caly czas jestem ciekawa czy to sie potwierdzi na dalszych badaniach usg. W koncu o plci dowiedzialam sie pod koniec 17tyg-na poczatku 18 tak wiec dosc wczesnie :-) no i dopiero tylko jedno badanie tak stwierdzilo :-) poza tym czasem nawet pare badan wskazujacych te sama plec sie myli, najwieksza niespodzianka zatem bedzie juz po porodzie :-) a Twoj lekarz dobrze ze jest ostrozny i bierze odpowiedzialnosc za to co mowi-lepiej tak, niz jakby mial mowic co chwila co innego :-) spokojnie 3 tyg uplynie szybko :-)

Ja też jeszcze będę musiała poczekać:-( na usg ide dopiero tak za około 2 tygodnie, gin powiedział że lepiej poczekać to będzie lepiej widać, a ja do tej pory to już miałam dużo usg robione więc faktycznie wole poczekać:-) a poza tym wszystko ok, szyjka tez dobrze bo ostatnio była przykrótka! no i w końcu od poniedziałku mogę iść do pracy:-)super:-)

reklama
ja tydzien temu mialam 6kg na + a teraz cos podejrzewam,ze bedzie z 7kg,zwaze sie jutro rano,zeby sie dzisiaj po kolacji nie przerazic zbytnio :shocked2: Moj kregoslup zaczal sie buntowac,przeciwko tej nadwadze i zarzyna okropnie bolec,ale dziwnie tylko z lewej strony,nie moge w pracy usiedziec,az czasami mi sie plakac chce,bo juz nie wiem co mam ze soba zrobic i w jakiej pozycji usiasc,a jak chwile postoje to mnie cale plecy zaczynaja bolec,a przeciez nie moge tak w pracy non stop lazic,bo tylko to mi pomaga :no: Wieczorem moj brzucho jest taki wielki i twardy jakbym zaraz miala rodzic,az mi ciezko:-( a co dopiero bedzie pozniej?! I chyba ostatnio przez to wszystko strasznie mnie smutek zalapal,a przeciez to sie cieszyc trzeba a nie plakac!
Co do snow to moje tez dziwaczne strasznie,ostatnio mnie slon gonil :-D a dzisiaj lowilam miski( zelki takie do jedzenia) z oceanu.

Do góry