reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Kurcze..na serio nic nie dał?:baffled: moja ginekolog od razu by zrobiła odpowiednie kazanie:-p no ale mój poprzedni ginekolog też olewał sobie takie sprawy:dry:może dlatego, że facet..jakoś mam uraz do facetów ginekologów..
no więc ja używam Feminatal N i do tego magnez rozpuszczalny do picia..moja ginekolog mi jeszcze dała kwas foliowy na receptę, ale zaprzestałam używania go, bo dostałam biegunki...jak się wczytałam głębiej to przez nadmiar kwasu foliowego, bo w samym Feminatalu jest 400% dziennego zapotrzebowania..więc przy następnej wizycie tylko ją poinformowałam i teraz używam sam Feminatal

a mąż jest z Pakistanu..śmiejemy się, że dziecko czarno-białe bedzie:-pbo ja jestem bardzo jasnej karnacji, a mąż nie żeby był bardzo ciemny, ale jednak kontrast jest..

reklama
Andziaa odkąd skończyłam kwas foliowy ok 13 tygodnia, to cały czas łykam witaminki dla ciężarnych Prenatan.I będę je łykać do końca ciąży a także później przy karmieniu malucha.:tak:

Zobaczymy, ale chyba wstrzymam sie jeszcze z tymi preparatami, w zasadzie za tydzien mam kolejna wizyte, wiec moze zapytam sie czy mi nie przepisze :-)
Raiqa -oj to Malenstwo bedzie takie sniade :-) super :-)
nie wiem chyba mi umknelo, ale wiecie juz co rosnie w brzuszku-synek czy coreczka ? :-)

Ja piję normalnie dwie kawy rozpuszczalne z mlekiem dziennie - inaczej zasnęłabym tak, że dopiero poród by mnie obudził:) Ciśnienie przed ciażą miałam b. niskie ok. 100 na 60, teraz po dwóch kawach i całym dniu na nogach osiągam maks. 130 na 75, więc bez kawy byłaby masakra :/
Witamin nie biorę, bo wyniki mam dobre, a mi szkodziły (strasznie po nich wymiotowałam), do 14 tygodnia brałam tylko kwas foliowy, a potem sporadycznie magnez, do którego być może będę musiała teraz wrócić.
Raiqa: podobno w ciązy lepsza tolerancja na zimno to norma; wyczytałam, że dochodzą do tego jeszcze napady gorąca i zlewanie się potem znienacka, więc wszystko przed nami:) Mnie jest w ciąży zdecydowanie cieplej niż przed: z natury wszędzie mi jest za zimno, a teraz to się zdecydowanie zmieniło - nie mogę się odczekać letnich upałów :p

Andziaa ja jeszcze niestety nic nie wiem, a jestem już 26 tygodniu i ciągle słysze, że za malutkie jest żeby zobaczyć:-(dlatego dzisiaj zadzwonie zapisać się na 4D:-)
Mam jeszcze pytanko do dziewczyn, które już znają płeć..czy wasze przeczucia odnośnie płci się potwierdziły? bo za mną ciąle chodzi chłopiec..nawet jakoś nie myśle o dziewczyce..poza tym 3 razy śnił mi się syn! dlatego już sama bym chciała wiedzieć co bedzie

hej laseczki
jej dzis pierwszy raz od dwuch tygodni mlody spal u siebie (wczesniej mial jakies dziwne jazdy zebowe i musial sie w nocy przytulac) wyspalam sie ze szok

co do kawek ja pije 2 dziennie, inaczej bym nie funkcjonowala
witaminy biore te same co sylcia
andziaa mialas juz cukier robiony?
w ogole ktoras nie miala?

a ja sie pochwale, wczoraj po raz pierwszy wybralam sie na lumpy ;-)
dziewczyny zachwalaly to sie wybralam
kupilam CUDNE ciuszki po 2-3 zl
ale to sliczne az sama w szoku jestem
co prawda kupilam na wyrost dziewczenskie ;-) ale jak cos to komus oddam :-D

Ja miałam krzywą cukrową wczoraj, wyniki będą dziś, mam nadzieję, że dobre, bo nie wiem, jak przeżyję bez słodyczy...
No a lumpeksy tradycyjnie polecam: kupiłam tam całą wyprawkę dla Młodej, z czego ok. 80% nówki z metkami :)

Pocieszylyscie mnie z ta kawa :-) dzieki...

Raiqa szczerze mowiac to g...prawda ze dzidzius jest zbyt maly by okreslic plec. Ja stwierdzona mialam juz w polowie 17 tyg :tak:co prawda lekarze mowia ze wiarygodnosc takiej identyfikacji plci siega 80%, bo ta na 100 mozna stwierdzic od 32-33 tyg ciazy, ale mysle ze 80% to dosc duzo :-) u mnie 3 razy wyszlo ze babeczka :-) i to raz na usg3d , a przeczucia mialam zupelnie inne :-) myslalam ze brzuszku rosnie Stas, a jak widac ku mojemu wielkiemu zdziwieniu wyszlo ze Antoska :-) ale nie wazne czy dziewczynka czy chlopaczek-tak czy tak kocha sie je najbardziej i najwazniejsze by byly nasze dzieciaczki rosly zdrowo :-)
Roni Ciesze sie,ze Jasiek spal juz sam i ze sie wyspalas:-) co do dzisiejszego spotkania-niestety pogoda nam sie zepsula, wiec jesli nie masz nic przeciwko poczekamy na lepsza, co ?
nie mialam jeszcze badania na obciazenie glukoza, w przyszlym tyg sie wybieram ;-) bo rowno za tydzien mam wizyte u gina :-), a czemu pytasz ?
co do lumpow, ciuszki mozna wyrwac superowe :-) ja sama juz kupilam 2 czapeczki-za laczna sume 3zl :-) sa sliczne :-) z innymi ciuszkami mam jescze opory, by nie zapeszac...ale chyba przestane juz tak myslec:-)

reklama
ja za 2 dni bede miala 7my miesiac, wiec juz nawet zabobony mnie omijaja i moge kupowac ;-)
spoko, pogoda dzis faktycznie do bani :tak:
pytam bo ja jeszcze nie mialam i zastanawiala sie czy jestem ostatnia

Do góry