reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Witam :-)
u nas dziś słoneczko od rana, ja już drugą część prania wywiesiłam:-) ostatnio mam ciężkie noce - spać nie mogę i sie rano budzę:-(
Andzia ja jutro do dentysty śmigam:-)
a dziś idę do swojego lekarza jednak po zwolnienie:-( namawiał mnie już od dłuższego czasu a ostatnio coś się gorzej czuję:-( brzuch mi dokucza, mam więcej skurczów i te noce męczące.....a i remont się szykuje więc się w domu przydam! i tak się zastanawiam czy już nie ciągnąć tego zwolnienia, zobaczymy.....tym bardziej że lekarz jest za bo coś szyjka przykrótka....
miłego dnia dla wszystkich :-)

reklama
Cześć Dziewczynki:-)
Widzę, ze przez weekend bardzo spokojnie tu było;-)
Andziaa u mnie też jakoś tak sennie i ponuro:-(chociaż podobno w tym tygodniu nie ma być aż tak źle

a moja Dzidzia chyba powoli nabiera sił, bo zaczynam się wzdrygać przy kopniakach:-ppoza tym juz nie mogę się doczekać czwartku i usg:-)oby tylko małe nie zrobiło mi psikusa i ukryło to i owo:-p
wczoraj jeszcze czytałam sobie znaczenia imion i w obu przypadkach są to mieszanki wybuchowe charakteru mojego i męża:shocked2::-poby tylko babcia nie rozpuściła wnusia/wnusie, bo bedzie przechlapane:baffled::eek:

Raiqa ktory masz dokladnie tydzien kochana ? :-) i jakie imiona wybraliscie?? :-) moja Antosia mimo iz calkiem spora z niej dziewuszka delikatnie do mnie puka, codziennie ja czuje, ale naprawde nie sa to jakies mocne kopniaki, co mnie troche martwi. W srode bede miec wizyte u gina wiec o wszystko sie go wypytam :-) ma nadzieje ze mnie uspokoi :-)

Widzę, że się tydzień stomatologiczny szykuje, bo i ja się wybieram:) Generalnie zęby jakoś ciążę wytrzymują, ale jednak parę drobizagów trzeba zaleczyć no i dosztukować plombę, która się właśnie na czekoladzie rozleciała (kolejny argument, za tym, żeby przestać się obżerać słodyczami:/)

U nas dziś zdecydowanie paskudnie, mokro i ponuro, ale od środy mają być niemal upały, wiec można przeczekać, a poza tym siedząc na urlopie, to mnie nawet deszcz za oknem cieszy :)) Podświadomie czekam aż lekarka każe mi kategorycznie przestać pracować, ale niestety mam końskie zdrowie i pewnie nic z tego, a sama bez nakazu lekarza sobie na to pewnie aż do końca czerwca nei pozwolę:/ Więc, Ahaa nie zastanawiaj się w ogóle, i jak możesz brać urlop, to bierz na ile się da!:)

Miłego dnia!:)

Hej, hej, to i ja się witam:-)
U nas ładnie, słonecznie, ciepło, ale bezchmurnie nie jest.
Ja też idę do dentysty - jutro:tak::-D
W poprzedniej ciąży na zwolnienie poszłam dokładnie miesiąc przed narodzinami Mikołaja, czyli miesiąc i 10 dni przed planowana data porodu, czyli wychodzi mi, że tym razem popracuję do końca maja. A jak będzie, to się wszystko okarze. Najbliższa wizyta u ginki 25-go:tak:Już nie mogę się doczekać, bo będzie "porządne" USG z wymiarami ;-)

hej
mi smutno ale nie z powodu pogody...
maz wasnie poszedl uspic naszego pupila, bardzo sie rozchorowal, nic nie pomagalo i sie biedny meczyl... pocieszam sie tylko ze tak dla niego bedzie lepiej
ale lzy sie do oczu cisna

Andziaaa lekarz poprostu cudowny! wszysto tlumaczyl, smial sie, mierzyl bardzo dokladnie! jestem super zadowolona ze sie posluchalam :-D no i sie zastanawiam, bo okazalo sie ze dr Puzio jest wiceordynatorem szpitala w Tczewie, a tam mam duzo blizej, wiec moze nawet bede u niego rodzic? jeszcze musze sie umowic do nigo na wizyte...
moja mala tez slabiutko i bardzo rzadko kopie, ale sie uspokoilam po 3d

ide w nastepny czwartek do ginka, sproboje wyludzic zagladanie miedzy nogi ;-)

trzymajcie sie laski u dentystow...

hej lipcóweczki
dawno mnie nie było i teraz siedzę i czytam:-)
widzę przewagę dziewczynek więc się smieję i mówię mężowi, że Tymek będzie miał kogo podrywać:-) bo wysyp płci pięknej zdecydowanie wysoki:tak:

Roni współczuję przykrej sytuacji z pupilkiem, czasami niestety nie ma innego wyjścia i trzeba podjąć taką decyzję.

A u nas bez zmian tzn. rosnę i pojawiają się małe rozstępy mimo, że systematycznie się smaruję:-). Jestem coraz cięższa ale szczęśliwa bo Groszek jest zdrowy i nieźle bryka. Kopie też całkiem całkiem i dzięki niemu mogę np. 4 rano poczytać książkę bo spać się nie da. Szkoli mamuśkę na nocne czuwanka jak już się pojawi na świecie. :tak:

Przede mną glukoza w tygodniu
No i witam w klubie tych mamusiek, które mają kłopoty ze zgagą - już wiem co to jest to pieczenie w przełyku:-)

Pozdrawiam i życzę dużo uśmiechu na dziś

aaaa i bym zapomniała
od maja zaczynamy szkołę rodzenia:)))))
zobaczymy co ciekawego i śmiesznego usłyszę - a coraz częściej myślę już o 24 lipcu i porodzie więc mam nadzieję, że psychicznie się poczuję silniejsza po tych zajęciach

witam mamuśki! u mnie też brzydko- pada i szaro na dworze. Ta pogoda wpływa negatywnie na moje nastawienie do remontu- nic mi sie nie chce:-D ale musze cos zaczac robic bo jak takie tempo bedziemy utrzymywac to nie skonczymy wszystkiego przed 23 lipca he he!

czekam na czwartkowe popołudnie - usg 3/4d

co do L4 to też bym się z chęcia już wybrała poproszę ginke może mi da bo nie chce mi sie wstawac do pracy:baffled:dobrze sie czuje ale jakoś nie mam ochoty pracować a do tego zaczynam pisac prace licencjacka- tzn juz powinnam sie za to zabrac:baffled:

reklama
Witam dziewczyny:tak: Tu w Krakowie słoneczko czasami przedziera sie przez chmurki, więc jest nieźle. Dzidzia trenuje kick-boxing na mamie, ale to dobrze, przynajmniej jestem spokojna, że wszystko ok:)

Co do stomatologa: faktycznie to ciekawy zbieg okoliczności. Ja jestem właśnie po wizycie:-) Ząbka załatałam i Pani doktor orzekła, że jest supcio i że to będzie na tyle. Mam się zgłosić przed końcem roku chyba, że nagle zacznie się dziać coś niepokojącego:-D Jak dotąd nie zauważyłam osłabienia stanu uzębienia w czasie ciąży, a ta plombeczka to jeszcze zaległość:tak: Tak więc jest dobrze:-D Pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie i życzę miłego popołudnia, a wszystkim dziewczynom udającym się jutro do dentysty powodzenia;-)

Do góry