reklama
pabla27
Fanka BB :)
Jagola - mocno ściskam.......
Ja dziś od 7 rano biegałam po mieście, 2 godz w sądzie, potem 1,5h w banku, potem na prędkich zakupach, bo szukałam bolerka czarnego do sukienki. A i kupiłam sukienke na ślub koleżanki, poprawiłam sobie humor, bo kupiłam w normalnym sklepie, tylko rozmiar 38 i taką odcinaną pod biustem, zeby brzuszek miał się gdzie zmieścić. Ja narazie nie puchnę tylko mam silne skurcze łydek i stóp, no i brzuszek twardnieje często w drugiej połowie dnia. Mam brać nospę 2 razy dziennie i magnez, moze coś pomoże. No i wczoraj po raz pierwszy odkąd jestem w ciąży jedna pani ustapiła mi miejsca w tramwaju!!! Miałam na sobie tylko grubszy sweter i wkońcu brzuch zrobił się wyraźniejszy, bo pod płaszczykiem jeszcze go za bardzo nie widać.
Ja dziś od 7 rano biegałam po mieście, 2 godz w sądzie, potem 1,5h w banku, potem na prędkich zakupach, bo szukałam bolerka czarnego do sukienki. A i kupiłam sukienke na ślub koleżanki, poprawiłam sobie humor, bo kupiłam w normalnym sklepie, tylko rozmiar 38 i taką odcinaną pod biustem, zeby brzuszek miał się gdzie zmieścić. Ja narazie nie puchnę tylko mam silne skurcze łydek i stóp, no i brzuszek twardnieje często w drugiej połowie dnia. Mam brać nospę 2 razy dziennie i magnez, moze coś pomoże. No i wczoraj po raz pierwszy odkąd jestem w ciąży jedna pani ustapiła mi miejsca w tramwaju!!! Miałam na sobie tylko grubszy sweter i wkońcu brzuch zrobił się wyraźniejszy, bo pod płaszczykiem jeszcze go za bardzo nie widać.
To prawda -kazda ciaza jest inna, kazda kobieta jest inna i w koncu kazdy organizm inaczej reaguje na ten odmienny stan...tak wiec zgadzam sie z survivor ze czytanie przygnebiajacych watkow w internecie nie pomaga. Jestem tego swietnym przykladem. Na poczatku moja ciaza byla zagrozona-krwawilam a do tego jajo plodowe bylo zle ulozone w macicy, za nisko co grozilo jego "wypadnieciem" ze wyraze sie kolokwialnie. Dostalam od lekarza kategoryczny zakaz robienia czegokolwiek, moglam jedynie lezec w lozku i ogladac tv. Z nudow czytalam te wszystkie watki na forach i plakalam ze lada dzien strace moje malenstwo. Zamiast odpoczywac, drzalam ze strachu. Jak widac nic sie nie stalo, Antosia nadal jest mieszkanka mojego brzuszka, baa malo tego super rosnie i wszystko jest w jak najlepszym porzadku! tak wiec glowa do gory i nie czytac babki przygnebiajacych wiesci bo zapedzamy sie tylko w kozi rog...
czesc Dziewuszki:-)ale sie rozpisałyscie..ja dzisiaj jestem po badaniu krwi, a jutro wyniki i do okulisty...czyli znów sie nie wyspie..dziewczyny jesli puchniecie to mierzcie sobie ciśnienie..nie powinno przekraczac 140/90..ja mam ok 133/75 i juz mi podejrzewa gestoze..no i do tego w ostatnim miesiacu przytyłam 8kg....
witam Mamuśki! co to sie porobiło nie bylo mnie 2 dni a tu takie przygnebiajace wiadomosci:-( u mnie na szczescie wszystko w porzadku cisnienie mam niskie 90/40 lekarka sie dziwi ze ja zyje i funkcjonuje, nogi i ręce mi nie puchną, skurczy mocnych nie mam! mam nadzieje ze wszystko jest dobrze.
Dorka to się cieszmy razem bo ja właśnie wróciłam z egzaminu i też zdałam

za 2 razem ale sie ciesze, jechalam w takiej ulewie ze nic nie widzialam i jeszcze trafilam na punto a caly kurs robilam na corsie. No ale zdalam i czuje sie super!!! pozdrawiam
Dorka to się cieszmy razem bo ja właśnie wróciłam z egzaminu i też zdałam

gratulacje dla zmotoryzowanych swieżo upieczonych kierowców:-):-):-)
starym zwyczajem życzę gumowych drzew:-)
a tak na poważnie to ostrożnej jazdy.
ja się nie łapię za kierownicę, choć kusiło mnie nawet kupno jakiegoś malego pojazdu na 4 kółkach, ale odkąd jestem ciężarówka to z ostrożności wolę być wożona.
A pojazd na pewno będę miała, właśnie się rozglądam i spodobał mi sie x lander;-)
starym zwyczajem życzę gumowych drzew:-)
a tak na poważnie to ostrożnej jazdy.
ja się nie łapię za kierownicę, choć kusiło mnie nawet kupno jakiegoś malego pojazdu na 4 kółkach, ale odkąd jestem ciężarówka to z ostrożności wolę być wożona.
A pojazd na pewno będę miała, właśnie się rozglądam i spodobał mi sie x lander;-)
kicrymGratuluje zdania egzaminu :-) brawo brawo, tym bardziej ze warunki nie byly sprzyjajace... no no juz druga rajdowczyni na lipcowkach :-)
Ja za rada raiqi poszlam do przychodni zmierzyc cisnienie. Nogi i dlonie troszke puchna tak wiec wolalam byc ostrozna :-) na szczescie cisnienie ok, moze troche za niskie bo 100/60, ale od poczatku ciazy takie mam wiec spoko :-) cisnienie mierzyla mi akurat polozna tak wiec troszke z nia przy okazji pogawedzilam :-) mila babka, pewnie przyjdzie do Antosi zobaczyc co u nas jak juz mala bedzie na swiecie, zreszta podala nr kom i kazala dzwonic :-)
co do obrzekow powiedziala ze w ciazy to normalne, ale nalezy ja bacznie obserwowac, bo moga byc symptomem przepowiadajacym zatrucie...
wlasnie trzymamy kciuki za Roni i Raiqe by przypuszczenia gestozy okazaly sie nieprawdziwe :-)
Ja za rada raiqi poszlam do przychodni zmierzyc cisnienie. Nogi i dlonie troszke puchna tak wiec wolalam byc ostrozna :-) na szczescie cisnienie ok, moze troche za niskie bo 100/60, ale od poczatku ciazy takie mam wiec spoko :-) cisnienie mierzyla mi akurat polozna tak wiec troszke z nia przy okazji pogawedzilam :-) mila babka, pewnie przyjdzie do Antosi zobaczyc co u nas jak juz mala bedzie na swiecie, zreszta podala nr kom i kazala dzwonic :-)
co do obrzekow powiedziala ze w ciazy to normalne, ale nalezy ja bacznie obserwowac, bo moga byc symptomem przepowiadajacym zatrucie...
wlasnie trzymamy kciuki za Roni i Raiqe by przypuszczenia gestozy okazaly sie nieprawdziwe :-)
Bardzo mi przykro z powodu Jagoli,trzymaj się kochana.Wiem że to może cie nie pocieszy ale u mnie w rodzinie była taka sytuacja,po tej tragedii musiało minąć trochę czasu,ale urodził im się śliczny synek ma 3 latka a teraz czekają na narodziny córeczki.Życzę Ci z całego serca tego samego.
Wczoraj byliśmy na szkole rodzenia mam bardzo pozytywne wrażenia,jutro kolejne spotkanie.Położne są bardzo otwarte,można zadawac pytania ile się chce,atmosfera bardzo fajna.
Właśnie leżę bo mnie boli w lewym boku,musze troche zwolnic tempo,chyba za mało odpoczywam.
Wczoraj byliśmy na szkole rodzenia mam bardzo pozytywne wrażenia,jutro kolejne spotkanie.Położne są bardzo otwarte,można zadawac pytania ile się chce,atmosfera bardzo fajna.
Właśnie leżę bo mnie boli w lewym boku,musze troche zwolnic tempo,chyba za mało odpoczywam.
reklama
oj wlasnie zapomnialabym :-) dzis na 19.15 mam pierwsze 2 godzinne zajecia w szkole rodzenia:-) jakbym nie dala rady zdac relacji po spotkaniu, bo w domu zladuje dopiero kolo 22 wiec zapewne bede wykonczona, tym bardziej ze moja pora snu to 21-21.30 :-), to na pewno jutro napisze co i jak :-)
tym czasem milego wieczorku zycze :-)
tym czasem milego wieczorku zycze :-)