reklama
liwus
Mama Rozalki i Adasia :)
Heksa, na pewno dacie radę dotrzymać .. w końcu to już niedługo :-)
Survivor , Heksa a powiedzcie wyszedł Wam chłopak czy dziewczyna na USG?? Tak się pytam z ciekawości bo zauważyłam w liście lipcowych Mam że mamy termin na ten sam dzień
a mój Maluszek pokazał się raz a teraz już się odwraca i wierzga nogami żeby go nie podejrzeć
Survivor , Heksa a powiedzcie wyszedł Wam chłopak czy dziewczyna na USG?? Tak się pytam z ciekawości bo zauważyłam w liście lipcowych Mam że mamy termin na ten sam dzień

survivor26
Mamy lipcowe'08
Heksa, na pewno dacie radę dotrzymać .. w końcu to już niedługo :-)
Survivor , Heksa a powiedzcie wyszedł Wam chłopak czy dziewczyna na USG?? Tak się pytam z ciekawości bo zauważyłam w liście lipcowych Mam że mamy termin na ten sam dzieńa mój Maluszek pokazał się raz a teraz już się odwraca i wierzga nogami żeby go nie podejrzeć
![]()
ja mam w brzuchu Kinder-niespodziankę

Heksa: Bardzo się cieszę, że udało się powrót do domu wynegocjować!;-)
KATE23
Lipcowa Mama:)
hej, nie zaglądałam tu cały dzień i ile przez ten czas ile się u Was wydarzyło
zacznę od tego, że jestem bardzo ZA tym planowanym wątkiem, tylko błagam Was nie róbcie go w zamkniętym
niestety nie należę do wątku zamkniętego bo dopiero niedawno zaczęłam się czynnie udzielać na forum, ale też chciałabym wiedzieć o narodzinach Waszych pociech no i oczywiście chciałabym pochwalić się swoją Dzidzią
Heksa życzę mnóstwo szczęścia i przede wszystkim zdrowia w oczekiwaniu na Dzidzię :-) sama dziś byłam u lekarza i u mnie wszystko dobrze, za 2 tyg na usg i morfologię
już nie mogę się doczekać
pytałam właśnie o to twardnienie brzucha ja mam to dość często zwłaszcza, gdy trochę za dużo "naspaceruję", ale lekarz powiedział żebym się nie martwiła bo to wina jakiegoś hormonu o nazwie relaksyna, który rozluźnia jakieś więzadła, przygotowując macice do porodu i powoduje ból:-( niestety nic mi na to nie może poradzić bo jeśli wszystko inne jest w normie to takie bóle i twardnienia brzucha na tym etapie ciąży są normalne
chyba napisałam wszystko co planowałam
buziaki dla wszystkich Brzuchatek

heksa to dobrze ze w domku jesteś:-) nie zazdroszczę ci kaprogestu, sama biorę mnóstwo tych zastrzyków i skóra na pupie mnie strasznie boli a z jednego boku już nie mam czucia! ale czego się nie robi dla dobra naszych maleństw:-)
Survivor ciesz się że dziecko skromniutkie i nogi zaciska, bo u nas odwrotnie, tyłek zawsze wywala a buzię zasłania, i co ja mam myśleć, skromna to ona nie jest....:-)
Survivor ciesz się że dziecko skromniutkie i nogi zaciska, bo u nas odwrotnie, tyłek zawsze wywala a buzię zasłania, i co ja mam myśleć, skromna to ona nie jest....:-)
heksa ciesze sie razem z toba,ze jeszcze cie szpital nie wzywa
,a reszta sie nie martw,odpoczywaj kochana.Moj maly juz 4 tyg temu byl glowka w dol,tak przynajmniej wymacala polozna.Mam nadzieje,ze i moj i twoj sie jeszcze do wyjscia nie szykuja,bo jeszcze maja czas na dojrzewanie.
Moj brzuch mi tez sie twardy robi,ale nic mnie przy tym nie boli,po prostu jak sie dotkne to czuje,ze twardy jak kamien.A skurcze mialam ktoregos dnia ,ale to bylo ze 2 tyg temu i to byly raczej takie skurczo-bole jak przy miesiaczce.Nie wiem czy to normalne
.Mam nadzieje,ze wszystko jest oki,bo maly ostro grasuje,czyli chyba ma sie dobrze

Moj brzuch mi tez sie twardy robi,ale nic mnie przy tym nie boli,po prostu jak sie dotkne to czuje,ze twardy jak kamien.A skurcze mialam ktoregos dnia ,ale to bylo ze 2 tyg temu i to byly raczej takie skurczo-bole jak przy miesiaczce.Nie wiem czy to normalne

Dzien dobry slonecznie ;-)
Heksa ciesze sie ze udalo Ci sie wynegocjowac kuracje w domku. Nie zazdroszcze Ci zastrzykow-ale coz mus to mus tym bardziej ze to dla zdrowia dzidzki ;-) mam nadzieje ze synek (jakie imie macie wybrane) zechce sobie jeszcze pomieszkac u mamusi i mimo wszelkich zagrozen nie da za wygrana i nie bedzie chcial jeszcze zobaczyc tej drugiej strony brzuszka-mocno trzymam za to kciuki :-) Ponadto gratuluje potwierdzenia chlopaczka-super bedzie parka ;-)
survivor mam nadzieje ze tym razem Twoj Maluch zechce sie ujawnic - i w koncu juz na 100% bedzie Florentynka ;-)
Kate super ze u Twojej dzidzi wszystko w porzadku ;-)
Ja zaraz pedze na badania-beda mnie kluli (morfologia) grrr jak ja tego nie lubie
Przesylam wszystkim mamom bez wyjatku usmieszki na mily poczatek dnia-:-):-):-):-):-)
Heksa ciesze sie ze udalo Ci sie wynegocjowac kuracje w domku. Nie zazdroszcze Ci zastrzykow-ale coz mus to mus tym bardziej ze to dla zdrowia dzidzki ;-) mam nadzieje ze synek (jakie imie macie wybrane) zechce sobie jeszcze pomieszkac u mamusi i mimo wszelkich zagrozen nie da za wygrana i nie bedzie chcial jeszcze zobaczyc tej drugiej strony brzuszka-mocno trzymam za to kciuki :-) Ponadto gratuluje potwierdzenia chlopaczka-super bedzie parka ;-)
survivor mam nadzieje ze tym razem Twoj Maluch zechce sie ujawnic - i w koncu juz na 100% bedzie Florentynka ;-)
Kate super ze u Twojej dzidzi wszystko w porzadku ;-)
Ja zaraz pedze na badania-beda mnie kluli (morfologia) grrr jak ja tego nie lubie

Przesylam wszystkim mamom bez wyjatku usmieszki na mily poczatek dnia-:-):-):-):-):-)
Heksa, super, że jednak w domu. I mocno trzymam kciuki, żeby jak najdłużej (no do rozsądnej daty oczywiście) w dwupaku
Survivor, coraz częściej słyszę historie, że przez całą ciążę miała być dziewczynka, a tu surprise!!!
I zaczynam się mocno zastanawiać, czy u mnie tak nie będzie, choć na żadnym USG pani doktor kategorycznie nie powiedziała, że to dziewczynka, tylko tak dyplomatycznie "wygląda mi na to, że będzie dziewczynka":-)
Madzia737, moje juz było główką w dół i znów się przekręciło

Survivor, coraz częściej słyszę historie, że przez całą ciążę miała być dziewczynka, a tu surprise!!!

Madzia737, moje juz było główką w dół i znów się przekręciło

reklama
survivor26
Mamy lipcowe'08
Bywa i odwrotnie.....ja miałam być chłopcem:-) W tamtych zamierzchłych czasach co prawda jeszcze konstruktor USG się nie narodził
, jednak wszystkie objawy i oznaki ludowe na to wskazywały, więc moja mama zaliczyła opad szczęki przy porodzie, gdy się okazało, że Cypriana nie będzie...i ja liczę na to samo
Miłego dnia wszystkim! U nas znowu 20-stopniowy upał sie zapowiada.....fajnie, ale z drugiej strony rozpoczynamy tym samym sezon solaryjny w naszym południowym mieszkaniu

Miłego dnia wszystkim! U nas znowu 20-stopniowy upał sie zapowiada.....fajnie, ale z drugiej strony rozpoczynamy tym samym sezon solaryjny w naszym południowym mieszkaniu