reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Co do szkoły rodzenia, to u nas też dziewczyny same chodzą....im bliżej końca, tym częściej mężów gdzieś gubią po drodze - pewnie im się nie chce chodzić:p A bywa i odwrotnie, zdarza się, że sami panowie się pojawiają:) Ja zresztą chyba dziś swojego męża właśnie samotnie wyślę, bo zdycham od upału (27 stopni w mieszkaniu... skutki załapania się na reklamę "ciepłe słoneczne mieszkanie":p) i raczej się nie zwlekę:/

reklama
survivor no to jak wyslesz mezulka samego, pewnie przyjdzie z powrotem z calym plikiem skrzetnie sporzadzonych notatek :-) oj bedziesz miala czytania :-)

Ja po lekarzu, wyniki w normie, trochę za dużo leukocytów i brzuch twardy. Brać nospę i odpoczywać - tym razem zwolnienie dała bez problemu:-) ja się nastawiłam bojowo a tu nawet sama nie musiałam o zwolnieniu wspominać. Brzuch mnie coś dziś boli cały dzionek, w nocy spać nie mogłam, lekarka kazała brać nospę 2 tabletki 3 razy dziennie!! strasznie duzo tej nospy, niechętnie tak ją bym brała tyle razy...

Renia 77 moje Szczęście też uwielbia muzykę organową graną w kościele:-) i chyba dlatego nie zrezygnowałam z chodzenia do kościoła w ciąży:tak: jednak czasem nie jestem w stanie wytrzymać do końca mszy bo źle się czuję i muszę wyjść:zawstydzona/y: ale ogólnie chyba będę miała pobożne dziecko bo atmosfera kościoła działa na nie bardzo aktywnie ;-) Renia życzę Ci szybkiego powrotu do zdrowia:-)
Pabla27 bardzo dobrze, że dostałaś to zwolnienie:-) ja mimo, że nie zdążyłam iść do pracy, to mam takiego lekarza,że od początku ciąży pytał się czy pracuję i czy chce iść na zwolnienie:tak: co do tej no-spy - to jak trzeba brać to trzeba;-) mi też często twardnieje brzuch, a w nocy nawet na chwilę nie mogę położyć się na wznak tak mnie boli, ale mówiłam o tym lekarzowi i ten powiedział, że to normalne bo wydziela się hormon relaksyna itd i nic mi nie kazała brać, jednak czasem sobie myślę, że ta no-spa by mi się przydała, ale sama nie chce brać:zawstydzona/y:

No ja już po dwóch nospach, jest trochę lepiej, mam nadzieję, że dzisiejsza noc będzie lepsza. Dobranoc, uciekam już do łóżeczka, jeszcze tylko ściągnę męza do domu, bo uciekł do kolegi...

kate23 no moje szczęście dokłądnie tak samo reaguje, zupełnie się ożywia w kościele:-)

kicrym sorki ze ta stronak jakas kulawa i nie chce sie otworzyc
mozesz spróbować wpisać w googlach - szkoła rodzenia w katowicach - i pierwszy link to właśnie dotyczy tej szkoły
moze tak bedzie lepiej a na wszelki wypadek przesylam ci najpotrzebniejsze treści ze stronki

Program każdych zajęć obejmuje gimnastykę wraz z ćwiczeniami oddechowymi i relaksacyjnymi oraz jeden z tematów:
kropa.png
Zmiany psychiczne i fizyczne w ciąży. Oddychanie przeponowe. Pierwszy spacer. Pokój i wyprawka noworodka.(5.05)
kropa.png
Film "Masaż noworodka". Problemy okresu noworodkowego część 1. (4.06)
kropa.png
Problemy okresu noworodkowego część 2. Odżywianie się niemowląt w 1 roku życia. (6.06)
kropa.png
Kąpiel noworodka. Kąpiele lecznicze. Pielęgnacja kikuta pępowinowego. (7.05)
kropa.png
Karmienie naturalne piersią. Nawał, zastój i stan zapalny piersi. (19.05)
kropa.png
Kiedy idziemy do szpitala i co ze sobą zabieramy. Odżywianie się po porodzie. Naturalne i farmaceutyczne metody zniesienia bólu. (21.05)
kropa.png
Omówienie I, II, III, IV okresu porodu. Poród rodzinny. Przygotowanie psychiczne i fizyczne do porodu. (26.05)
kropa.png
Omówienie połogu. Pielęgnacja rany. Gimnastyka w połogu. Antykoncepcja po porodzie. Szczepienia ochronne. (28.05)

Oglądamy kasety:
"Pierwsze dni życia dziecka", "Masaż dla niemowląt", "Poród rodzinny", "Połóg", "Karmienie naturalne piersią".

Zajęcia w szkole rodzenia trwają około 1,5 godziny i odbywają się w poniedziałki i środy o godzinie 19.15 w podanej lokalizacji:
Szkoła Rodzenia Katowice

Katowice os. Tysiąclecia
ul. Zawiszy Czarnego 8
Spółdzielczy OŚrodek Kultury "Piast" Sala nr 4

Cena jednego spotkania wynosi 30 złotych. Płatne po każdym spotkaniu. Cena nie ulega zmianie w przypadku obecności męża. Tematy spotkania można sobie wybrać. Na pierwsze spotkanie należy zabrać ze sobą notatnik do pisania oraz wygodne ubranie do gimnastyki (bluzeczka bawełniana, skarpetki, wygodne spodnie).
Bezpłatna opieka poporodowa do 6 tygodni po porodzie.

hej kolezanki
ja od stycznia jade na 2 nospach dziennie; inaczej bym rady nie dala :sorry2: juz sie przyzwycailam; ale gin mnie musial mocno przekonac ze nic sie dzidzi nie stanie
wczoraj zjadlam sledzie w occie i potem talerz smazonych pierogow; masakra;nie polecam takiej mieszanki; myslalam ze cala noc nie bede spac...dzisiaj lepiej; ale ryby nie zjem na obiad :-p
milego dnia

reklama
Hejka! ja tez mam spinania brzucha i twardnienia ale jakoś daję radę bez no spy. lekarz mi mówił żeby jej nie nadużywać bo ona działa rozkurczowo i może też szyjkę otwierać, a ja i tak prawie jej nie mam:-)
już się przyzwyczaiłam do tych częstych twardnień, urok mojej ciąży:-)
a co do szkoły rodzenia - ja jeszcze nie chodzę, ale myślę teraz sie zapisać, u nas podobno tak jest że jak sie nie chce rodzinnego - czyli nie potrzebny papierek ze szkoły - to i tak można sobie pochodzić i nie płacić nic!! więc się skuszę bo miałam nie iść":-)

Do góry