reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2008

andziaa niestetynie wiem jak to wyglada jezeli chodzi o tatusiów na uczelni, wiem ze jak masz z mezem osobno polisy np w pzu to i maz dostaje i zona ale musza osobno płacic składki, no i zapytajcie w swoich urzedach miasta bo czasami dane miasto wspiera swierzo upieczone mamusie:tak:kiedys w katowicach bylo cos takiego wiec ja sie przejde i zapytam czy nadal nasz prezydent jest tak uprzejmy he he:-D

reklama
Nasz prezydent stawia na ściąganie emigrantów....woli już odchowane egzemplarze, więc nowo narodzonym nie płaci:baffled:
Madzia, jakim cudem udało Ci się schylić do stóp?:szok: ja już nawet skarpetek sama nie zakładam.....weekend mi jakiś nerw na dobre ucisnęło i lewej nogi nie mogę w ogóle podnieść...ciekawa jestem jak sobie poradzimy z badaniem na wizycie w czwartek....skończy się chyba na pogawędce towarzyskiej z lekarką:-D
Co do nacinania krocza, to jeśli jakimś cudem będę jednak rodzić naturalnie, to nie zamierzam zapierać się rękoma i nogami, bo jak ma mnie rozerwać, czy dziecko ma się umordować, to już wolę to nacinanie.....

tez bede musiała pomyslec nad jakims malowaniem paznokci bo klapeczki wyciagniete:-D jak nie dam rady to udam sie do kosmetyczki i z głowy he he:-D

A i kolezanka mi powiedziala,ze na rany krocza i w ogole zeby sie dobrze goilo,robic sobie nasiadowki z naparu kory debu w lisciach,do kupienia w aptece.Podobno skuteczne.Ja juz kupilam.

to kora dębu czy jego liście??:)
a ja dzis sie dowiedzialam ze mebelkow nie dostaniemy,zamowilismy w sobote a dzis sie okazuje ze juz takich nie robią,no i teraz mam ambaras,oby sie synek za szybko nie urodzil:(

dokładnie kircym ja już byłam u kosmetyczki i paznokcie już ok.

co do naciecia krocza to ja mialam nacinane przy Jasku i to nic strasznego nawet nie czuć, bo położna to robi w momencie parcia, a potem tantum rossa i luzik.

ja juz mam ubranka poprane i poprasowane, jeszcze tylko moje rzeczy, wczoraj dostałam od teściowej na dzien dziecka koszulke nocną dla matek karmiących z bocianem i dzidzią. Sliczna !

Dziewczyny, która puchnie i co z tym można zrobić? ja już z domu nie wychodzę jak ciepło bo puchnę momentalnie a zresztą w domu niewiele lepiej... mąż mi obiecał że kupi mi dzisiaj przenośny klimatyzer :-), może będzie mi troszkę chłodniej.

hej laseczki
u nas niestety ciplo, a niestety bo... nie mam butow i szans na ich kupienie z bardzo glupiegopowodu... wszystkie sa za male w podbiciu :angry: (czyt. mam spuchniete balerony zamiast stop)
jedyne buty jakie na mnie wchodza, raczej na upaly nie zdatne... niedojrze bede wygladac jak niepelnosprawny kretyn to jeszcze jak kot w butach... dobrze ze moj synek chociaz przystojny ;-)
co do wad wzroku, ja mam jaskre i wszyscy maja to gleboko wiec nie sadze zeby az taka jazda byla z cc
a ja chce cc, i nie nastawiam sie na naturalny :-) naka wyrodnam
jak juz mam jedna blizne to niech sobie w niej pogrzebia, bo silami natury nie chce, tym bardziej ze mozna popekac,moga ponacinac itd a po co mam byc nacinana w dwoch miejscach? ;-)
a tak powaznie, rodzilam 4 h naturalnie, bez znieczulenia i tej imprezie mowie dziekuje, tym bardziej z moim klockiem...

a weekend mialam straszny
jutro ide do gina, a wody mi ucekaja troszke (pewnie od wysilku) wiec kto wie czy nie wyladuje w szpitalu (co nie bylo by takie zle bo mialabym przynajmniej co na stoopy zalozyc)
nic to, ide sie dolowac dalej
ps. strasznie sie ciesze ze niemam terminu na wrzesien, zwariowalabym w tych upalach z brzuchem:nerd:

Cześć Dziewczyny,
upał ogromniasty, siedzę przy kompie, obok mnie wentylator i jakoś daję radę. Ale po południu nie wyłaże z domu jak nie muszę. Pozatym ta cholerna alergia!!:no: miałam nadzieję, ze będzie jakos spoko, ale zaczyna się koszmarek, nos zapchany, oczy w nocy myślałam że sobie wydrapię!! a najgorsze jest to że w dzień jakos funkcjonuję a to właśnie noc jest najgorsza. Umówiłam się juz do alergologa na poniedziałek, musze wiedzieć czy mogę coś brać, bo nie wyobrażam sobie jeszcze 1,5 mca bez lekarstw na alergię:no::no:
Byłam dziś na usg, wszystko w porządalu, szczegóły na odpowiednim wątku, w każdym razie lekarz wciąż siusiaka nie widzi:-)
Co do krocza, będę masować moze to coś da, jeśli będzie konieczność naciecia to kłócić się nie będę, niech tną....
Pedicure też zrobić trzeba, bo już śmigam w klapeczkach, ale nie będę się męczyć, pójdę do kosmetyczki i zafunduję sobie ognista czerwień:-):-)
Pozatym od kilku dni mam w ciągu dnia takiego śpiocha, że musze pospać z 2 godz, żeby normalnie funkcjonować.
Dobra, idę zmywać garnki po obiadku.
I jutro w końcu będą meble!!! będę mogła wziac się za sprzątanie, pranie i prasowanie!!!

reklama
Roni 21 - ja sobie w sobote kupiłam piękne męskie sandałki, wyglądam troszkę jak niepełnosprawna ale przynajmniej mi sie balerony nie ugotują :-)
Pabla - o jakim masowaniu ty mówisz???

Do góry