reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2008

Cześć mamusie ja ostatnio mało zaglądam na forum,ale jak już jest taka pogoda to pewnie to nadrobię.Tak cały czas spędzaliśmy na dworze na spacerkach albo na działce.
Od piątku strasznie zimno dziś nawet na spacer nie wyszlismy ale jutro nie ma zmiłuj się idziemy,trzeba młodego harować.
Dziś byliśmy na kontroli.Maksiu wazy już 5760,ogólnie to już ubieram go w ubranka od 3-6 mies.Jest taki radosny,na okrągło nam się śmieje do tego tak gaworzy,że jak zacznie gadać to chyba nas zagada,ale co się dziwić i mama i tata to gaduły:-)
Co do kąpieli to my kąpiemy codziennie,ale tylko z tego względu żeby młody wiedział że już jest noc i pora spać wtedy ma najdłuższe przerwy w jedzeniu.Doszło już nawet do 6 godzin:-)
Heksa trzymam kciuki za twoje dzieciaczki,bądź silna

reklama
U Was też tak zimno? Masakra jakaś:angry:
U nas okropnie!dzisiaj małego ubrałam w kombinezon wyglądał prześmiesznie bo to po starszym koledze:-Dbo takiego dopasowanego jeszcze nie kupiłam ale na dniach zakupie to bedzie jakos wyglądał:-D

mój kUba patrzy sie na zabawki i sie śmieje nie wiem czy szturcha specjalnie czy sie ruszaja dlatego że tak wywija tymi rekami i nogami

u nas także straszliwie zimno, ale my wychodzimy codziennie na dwór;-) jednak chyba moja misja hartowania dziecka pójdzie na marne bo Antek ma katar i chyba lekko pokasłuje:-( jak mu jutro nie przejdzie, to w środę zawitamy do pani doktor:confused:

Madzia na którymś wątku pytałas czy jest w Polsce mleko hippa różowe i niebieskie.Tak jest w tesco,auchanie i realu.Ja to mleko podaje małemu jak mu mój pokarm nie wystarczy

lubie poczytac jak wasze maluszki sie rozwiaja :tak::-D
moja wlasnie pol godziny macha grzechotka ;-)
wiecie co mnie przeraza? ze nie wiem jak sie z nia znajduje w lozku :szok: przechodze z salonu do sypialni-zasypiam z mezem ;-) i nie wiem kiedy i jak- na spiocha :no::-p szok
moje dzieci przeziebione niestety, oby tylko kaszlu mala nie zlapala
u nas dzisiaj imprezka, maz ma urodzinki :tak:
milego dnia
u mnie bedzie pracowicie

Izabelka: miłego imprezowania! Ja też dziś zarobiona, bo kupa zleceń wisi na karku a do tego dziadek Małej przyjedzie po raz pierwszy ją zobaczyć i muszę dom do porządku doprowadzić.

Co do obsługi dziecka na śpiocha, to moim zdaniem to rozwiązanie idealne;-) Też tak robię, tylko jest problem jak potem lekarz pyta ile razy i o której dziecko w nocy karmię, bo nie bardzo wiem:-D U nas grzechotki jescze nie bardzo do zabawy się nadają, bo mała ich nie chwyta, za to karuzelka z latającymi krowo-żyrafkami robi furorę - problem w tym, ze trzeba ją co minutę nakręcać inaczej jest groźne pokrzykiwanie na matkę:-) Nie wiecie może czy są karuzelki, które grają do u***nej śmierci po włączeniu? Kupiłabym za każdą cenę, bo daje mi to pół dnia spokoju:-D

Kamu wielkie dzieki! Tak mi sie wlasnie zdawalo,ze to ty pisalas o tym mleczku,ale juz nie bylam pewna.Moj Maciej juz prawie w 100% na sztucznym i daje mu wlasnie to.Wczesniej dawalam inne i niby jakosciowo lepsze z prebiotykami i tez stosunkowo drozsze,ale zmienilam na Hipp i malego brzusek przestal bolec,wiec moze takie zle nie jest,ale zastanawia mnie cena,bo to mleczko jest duzo tansze od innych:dry:Jeszcze raz wielkie dzieki,bede wiedziala gdzie kupic!

Izabelka udanej imprezki i serdeczne zyczenia dla meza!

My grzechotek nie mamy,wiec trzeba bedzie jakies zaopatrzenie zrobic,bo moze i moj Macius tez by czyms pomachal,a tu matka nie daje:sorry2:
Karuzelki tez brak(biedne dziecko,starzy zabawek nie nakupili:oo:),za to mamy takie zabaweczki co sie przyczepia do wozka,albo fotelika i one robia furore.Az sie dziwie ile sie mozna gapic w te same trzy zwierzatka i jedno wielkie nowe rozowe,ale z drugiej strony jak nic innego nie ma to na co sie ma biedne dziecko patrzec;-)

Madzia mnie to mleko poleciła nasza pediatra mówiła że jest dosyć tanie a dzieci raczej dobrze je tolerują.Cena jest faktycznie niska bo ok 12 zł.
My wczoraj musieliśmy dokarmić naszego głodomorka.zjadł mleczko odciągnięte w butelce ok 150 ml i potem jeszcze z 50 sztucznego,zaskoczył mnie.Ale pał do 4.30:-)

reklama
Ja daje to mleczko Hipp i nie chcialabym zmieniac w Polsce,a tez nie chce brac zapasu ze soba,bo skoro jade na 2,5 tyg to musialabym wziasc 3 op po 900g ,bo tyle Macius zjada.Pytalam sie o to mleczko rozowe,bo to co ja kupuje ma rozowe napisy,a opoakowanie niebieskie First Infant Milk - Hipp Organic Baby Foods i jest tylko jeden rodzaj,jednak sprawdzilam teraz na stronie i w Pl jest to mleko rozowe z prebiotykami i niebieskie Bio ekologiczne.No i sie zastanawiam,ktore to bedzie to samo i doszlam do wniosku,ze raczej to niebieskie.Tylko,ze ono jest bez tych prebiotykow i teraz nie wiem co robic,czy znow zmienic mleczko:confused::baffled:,bo chyba to z prebiotykami lepsze:confused:

Do góry