reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2008

Podobno ten pierwszy okres po porodzie jest bolesny.Moja koleżanka która urodziła 4 dni po mnie własnie dostała i mówi że jak nigdy nie miała bolesnych miesiączke tak teraz wyła pół dnia i tylko tabletki przeciwbólowe łykała

reklama
ja tylko się zastanawiam jak długo będzie ze mnie lecieć
no i serio nie spodziewałam sie, ze tak szybko dostane bo cały czas na cycusiu i na niczym innym mój syneczek

ja okres dostałam miesiąc po porodzie... myślałam, że może to jakieś plamienie tylko połogowe ale pan dr potwierdził prace jajników i przebytą miesiączkę... teraz odstawiłam znowu tabletki i jestem bez... hmm... może znowu będę brzuchata niedługo :-)

no Julia to byc moze Zuza bedzie mialam braciszka do pary;-)
Kate takie skutki uboczne moga wystepowac przy kazdych tabletkach anty.Ja od wczoraj mam implant i jest identycznie ,a dodatkowo przez tydzien mam brac tabletki te co dotychczas ,wiec podwojna ilosc hormonow,ale mysle,ze bedzie ok.Ja przed ciaza bralam 3 rodzaje tabletek i plastry i tylko przy jednych sie zle czulam ,tzn mialam lekka depreche,ale to byla jakas angielska tanioszka ,ktora daja za darmo.Wiec sie nie martw i w ogole o tym nie mysl.:tak:

Okresu jeszcze nie mam i gin mi powiedzial,ze to wlasnie przez tabsy,bo nie robi sie tej 7-mio dniowej przerwy w braniu,ale wszystko jest ok i mam grzecznie czekac.Poza tym podobno juz wygladam "w srodku" jakbym w ogole w ciazy nie byla ,tzn wszystko sie juz ladnie pokurczylo:-)

ja okres dostałam sześć tygodni po porodzie. zaskoczona byłam na maksa:szok:, bo karmiłam i karmię do tej pory wyłącznie piersią. A jak byłam u mojej gin tydzień później, to było jajeczkowanie. Liczyłam na to, że będę miała jeszcze przez jakiś czas spokój ale nie było mi dane cieszyć się :baffled: Na szczęście nie był on bolesny, ale za to długi....aż 9 dni
Teraz za to są tabletki i plamienie od wczoraj:crazy:

Ja tez juz pierwszy okres mam za soba:baffled: bolesny nie byl za to bardzo krotki 2-dniowy.Mialam nadzieje ze jezeli karmie piersia pojawi sie duzo pozniej ..

reklama
ja w sumie liczyłam na to, że jak karmie to nie będzie comiesięcznych męczarni - a tu nic z tego
nie ma lekko i najgorsze, że boli i czuje sie dodatkowo tym okropnie zmęczona:crazy:
i mówię, tłumaczę synowi, że mama też nosi pieluszki;-)

Do góry