liwus to masz zuch chlopaka i spokojnie możesz na zakupki biegać:-)
ja z moim mężem otwarcie muszę - zadnych podchodów i oczekiwania, że sam się domyśli
mam mu mówić czego oczekuję, co ma zrobić przy dziecku - bo już taka męska natura, że jak nie musi to nie robi a my kobiety to chciałybyśmy aby oni czytali w naszych myślach i nam nadskakiwali (mniej więcej taka gadka była)
więc mówię, a że on od rana do wieczora w pracy to mówię do siebie
ech - też powinnam wyjść na 8h z domu i niech zobaczy jak to jest z dzieckiem
tyle, ze ja serio jakąś nieodciętą pępowinę mam a tłumaczę, że nie ma okazji czy sposobności
ja z moim mężem otwarcie muszę - zadnych podchodów i oczekiwania, że sam się domyśli
mam mu mówić czego oczekuję, co ma zrobić przy dziecku - bo już taka męska natura, że jak nie musi to nie robi a my kobiety to chciałybyśmy aby oni czytali w naszych myślach i nam nadskakiwali (mniej więcej taka gadka była)
więc mówię, a że on od rana do wieczora w pracy to mówię do siebie

ech - też powinnam wyjść na 8h z domu i niech zobaczy jak to jest z dzieckiem
tyle, ze ja serio jakąś nieodciętą pępowinę mam a tłumaczę, że nie ma okazji czy sposobności

no ku...wica mnie trafia, właściwie to z M mozemy sie ubrać i wyjść. A po co ona wychodzi do tego drugiego pokoju?? czary tam jakieś wyprawia nad nia, czy co??? Oczywiscie z M sie pokłociłam bo powiedziałam mu potem że mi sie to nie podoba, ale on nie widzi w tym nic złego...rzadko przyjeżdżamy wiec niech sie babcia nacieszy wnuczką...ale do cholery to nie moze usiąść z nami w pokoju i z małą sie bawić?? Normalnie, totalny brak kultury. Tak sie z M pokłociłam że mu powiedziałam że mała więcej tam nie pójdzie. Oczywiscie potem doszliśmy do jako takiego porozumienia, ale uprzedziłam go że następnym razem zwróę jego mamie uwagę. Albo mała mi płacze na rękach bo marudna lub śpiąca juz a ona mi z rąk ja wyrywa bo mała płacze za babcią
(bede miaal przynajmniej prezent dla siostry
- z tym, że u nas teść jeśli jest w domu przychodzi na chwilę pochwalić mnie, że mu fajną wnuczkę urodziłam oraz wygłosić szereg sentencji jak należy jego wnuczkę wychowywać, po czym oddala się po dalsze wskazówki do radia (wiadomego