reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Post, 18 stopni?:szok: Tyle jest u mojej mamy i jeździmy tam w polarach i swetrach góralskich:-D:-D U nas teraz w okolicy 22 stopni i jak dla mnie chlodnawo:-)
Biedna się namęczysz z tymi wczesnociązowymi objawami, ale to może na chłopaka tak Cię męczy, skoro z Iką było inaczej?;-) chociaż ja z Florką mdłości prawie nie miałam, jedyne co to pieszą chorobę lokomocyjną, czyli było mi niedobrze jak za szybko szłam:-D Trzymam kciuki, żeby objawy przestały być paskudne, a kilogramów za dużo nie przybyło:tak:
Andula, rozumiem Twoj ból, też niedawno siostrę żegnałam, no ale z drugiej strony przynajmniej nie masz teraz w domu chaosu;-)

Ja zmykam, bo Florka po pozornym grzecznym zaśnięciu przespała 20 minut, a teraz wrzeszczy jak opętana, bo się już wyspała:baffled: nic to, przetrzymam, jeśli wysypiać mamy się obie to porzadek musi być:tak:

reklama
POst z KUba tez miałam okropne mdłości:tak:wiec może bedzie chłopczyk:-)
i 18 stopni:szok::szok::szok:dla mnie to zimnooooo:-D
Surv nie daj sie, ktoś musi postawic na swoim albo ty albo Florcia:-D

Post jeśli mogę Cię pocieszyć, to ja miałam przeciwieństwa w obu ciążach, bo jak u Kornela miałam mdłośći, to z Antolą - wymioty, z Kornim mialam potwornie dużo energii i uwielbiałam mięcho, to z małą cały czas spałam i odpychało mnie mięso i wcinałam sam nabiał, czyli może masz tam dodatkowy paluszek?/;-)
Liwus no mam nadzieję, że wspólnymi siłami coś wymyślimy, a co by mnie bylo mniej heheehe, a na razie kuruj się, bo mnie tu Antośka o Adasia się pyta??:-p

Post- wspolczuje tych dolegliwosci ale za to jaki bedzie rezultat. Moze te objawy sa na chlopczyka bo zapewne chcielibyscie miec parke. Troszke mi sie teskni za ciaza, nawet tymi dolegliwosciami...piekny okres w zyciu kazdej z nas.

Po ostatniej nocy Pat vs. Florka 2:1:-) Zasypianie już tylko 1,5 godziny i tylko 2 pobudki w nocy + jedna teraz, ale uśpiłam, bo nie jestem aż taki potwór, niech sobie dziecię do tej ósmej pośpi:-D:-D

Ja w sumie też ciążę bardzo dobrze wspominam, mimo sterty uciążliwości fizycznych i psychicznych, mnóstwa strachu i obaw, to jednak tak jak pisze Beaa to wyjątkowy czas. Mnie się najbardziej podobało poczucie wolności (paradoksalnie), bo przejmowałam się tylko dzieckiem i sobą, a resztę problemów miałam gdzieś:tak:Tak więc, Post, czekamy zachłannie na Twoje ciążowe opowieści i relacje:-)

Post bedzie dobrze takie niestety uroki Ja nie mialam zadnych dolegliwosci ciaza wzorowa w samopoczuciu, jedynie wielka ochota na obiady bez ktorych zawsze moglam zyc zastepujac je paczkami drozdzowkami;-)
U mnie noc tez przespana pierwsz pobudka po 7.5h snu wiec jest super Florcia brawo!

Ja tez swoja ciaze fajnie wspominam,a jak sobie przypomne jak to narzekalysmy tu na bb na kolejne ciazowe dolegliwosci to nawet i to ma swoj urok.Fajnie bylo co nie?
Ja w ogole nie wymiotowalam,mialam tylko lekki jadlowstret na poczatku,ale z muszla sie nie obejmowalam.A spac mi sie chcialo jak cholera,widac co organizm to inna reakcja.Jedne spia na chlopcow inne na dziewuszke,z wymiotami to samo.

Moj Maciej tak jak i Flortka po 30 min drzemce rzeski jak mlody bog.Nie chce ze mna tu klikac i sie jak na zlosc zwalil,wiec ide przebrac,a pozniej zawozimy go do tesciowej,bo musimy jechac mu paszport wyrobic,a jego nie chce ze soba ciagnac.Oby babcia znow kabanosem nie nakarmila:crazy:

reklama
bo musimy jechac mu paszport wyrobic,a jego nie chce ze soba ciagnac.:crazy:

Madzia- a Maciusia nie musicie ze soba zabrac? W Polsce sa inne przepisy?Wlasnie niebawem bedziemy musieli znowu odwiedzic Polska Ambasade, aby malej wyrobic 5-letni paszport i jak sobie pomysle o tych kolejkach i tym, iz trzeba wziasc dziecko to mi sie tego serdecznie odechciewa.

Ostatnia edycja:
Do góry