reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

reklama
witam i ja!
ja od rana oczywiście na nogach, wstaliśmy o 07:30, śniadanko, mycie itp....potem pojechaliśmy do US bo dostałam jakieś pismo że coś jest nie tak z moim pitem:baffled: ale załatwiłam sprawę w 5 min bo okazało się że to tylko o adres chodzi więc szybko poprawiłam u Pani w pokoju adres i po krzyku.
Teraz wstawiłam zupkę dla młodej, pogoda za oknem do dooppy, więc nastawiam się na kolejny ciężki dzień z moją córką:nerd:
Kasia - podziel się przepisami bo i ja zamierzam urodziny Leny na działce robić, mam nadzieję że pod koniec czerwca dopisze ładna pogoda.

Witam!

U nas pogoda sie popsula i pewnie zaraz bedzie lalo bo chmury wisza jakos tak nisko.
Wczoraj pogrillowalismy do 19.00 wiec dzien milo spedzony. Bylo 9 mamusiek z jednym lub dwoma dzieciakami, w sumie 25 osob:szok:. Najstarsze dziecko mialo 17 miesiecy, a najmlodsze 4, wiekszosc dzieci mobilna, wiec sie dzialo.
Wszyscy chwalili moje dziecko, ze niby takie grzeczne i w ogole:szok:. Moze faktycznie jest grzeczna tylko ja tak narzekam.

Pabla- oby dzisiaj Lenka byla grzeczna, wszystkie przechodzimy takie okresy, kiedy mamy dosyc.
Pearl- udanego wyjazdu, oby pogoda dopisala.
KasiaDe- danej zabawy.
Kaja- ale tesciowie ci sie trafili, no ale z nimi slubu nie bralas wiec wystarczy udawac, ze sie ich toleruje, uwielbiac nie trzeba.
Surv- udanego leniuchowania.
Tosika- czekamy na fotki nowego image'u, w sumie nie nowego, ale poprawionego;-)

ha grila robicie
Polecam szaszłyki z kuraka z papryką cebulką itp. (dzieciaki sobie też skubną :)
Zaewinięty w folię camembert -pyyyychotka
Pstrąg też mniam mniam (cebulka oliwa sól ) zawinięt w folię
Ziemniaczki z czosnkiem i masełkiem pokrojone w póltalarki zawinięte w folię:-)
Cukinia i kalarepa polana oliwą i posypana ziołami...mniam mniam
No i oczywiście kukurydza
bo ja to raczej wege wege znam przepisy:-):-):-):-)

a i pycha masło czosnkowe do chlebka przypiekanego (kostka masła+ 6-7 ząbków czosnu wyciśniętych przez praskę plus łyżeczka vegety, wszystko razem wymieszać....)

i do tego jakaś fajna sałatka np. grecka i np. z rukolą i suszonymi pomidorami :)

a i mam gdzieś przepis na cukinię nadziewaną fetą z grila ale muszę poszukać a jeszcze nie robiłam więc nie wiem jakie jest
będę testować też w boże ciało:-)

ja szybko sie witam i szybko piszę co u mnie;-):-)

no jestem po fryzjerze i jestem.....brunetką naadal:nerd: no ale w drodze kompromisu eksperymenty zaczynamy jak wróce z Tunezji-wiadomo wyplowiała, to lepiej kolor będzie sie ściągał:-p a wieciem, ze nic M nie mowię o swoim pomyśle, chcę aby to byla niespodzianka;-)jestem ciekawa jego miny?:-D
Tosika..no pamiętaj że masz zaległe zdjęcie nadal w sukience i z brwiami:-):-):-):-)
Oj Ty też niedługo zaczniesz się pakować, nie??

Właśnie Tosika, fotkę nam jesteś dłużna

Tosika- czekamy na fotki nowego image'u, w sumie nie nowego, ale poprawionego;-)
sie rozumie szefowe:-p dzisiaj ładnie poprosie M o pstryknięcie;-)
Kasiu moja teraz też wstaje w nocy i co ciekawe ona jest glodna:szok: te moje piórko zaczęło nie tyle jeść, co mówiąc kolokwialnie wpie*****:-p ale mnie to bardzo cieszy (rozumiecie dlaczego:tak:) dlatego mimo, iż się chwije na nogach to w te pędy lecę kasze w nocy robić:-p
Beaa a widzisz jaki skarb masz w domu:tak: ale tak zawsze jest, co jest nas blisko to niewidoczne golym okiem:-)
Post no no pierwsza na liscie?? Hmm... kiedy ja będę ciekawam?:-p

ha grila robicie
Polecam szaszłyki z kuraka z papryką cebulką itp. (dzieciaki sobie też skubną :)
Zaewinięty w folię camembert -pyyyychotka
Pstrąg też mniam mniam (cebulka oliwa sól ) zawinięt w folię
Ziemniaczki z czosnkiem i masełkiem pokrojone w póltalarki zawinięte w folię:-)
Cukinia i kalarepa polana oliwą i posypana ziołami...mniam mniam
No i oczywiście kukurydza
bo ja to raczej wege wege znam przepisy:-):-):-):-)

a i pycha masło czosnkowe do chlebka przypiekanego (kostka masła+ 6-7 ząbków czosnu wyciśniętych przez praskę plus łyżeczka vegety, wszystko razem wymieszać....)

i do tego jakaś fajna sałatka np. grecka i np. z rukolą i suszonymi pomidorami :)

a i mam gdzieś przepis na cukinię nadziewaną fetą z grila ale muszę poszukać a jeszcze nie robiłam więc nie wiem jakie jest
będę testować też w boże ciało:-)
Post rewelka:-) to jak ja będę miala ten wymarzony wreszcie dom to zapraszam Ciebie na (do) grilla:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-p:-p

a co do masełka grilowego to ja robię tak= kostka masla+wyciśnięty czosnek+ curry+ posiekana pietruszka+ sól = pychotka:tak:;-)

i do tego sera pleśniowego poźniej daje żurawiny:tak: (a Ty Post?)
i jeszcze takie zimniaczki robie- ugotowane i w środek pakuje twarożek ze szczypiorkiem i czosnkiem a póxniej świstak zawija je w sreberko :-p i do grilla:-D jak coś mi sie jeszcze przypomni to dam Ci Kasiu znać:tak:

Witam i ja:-)
Ranek spędzony na uczelni, ale w sumie mam dobry humor, bo szybko egazmin poszedło i jestem już w domku:tak:Mały spi, ja buszuje po necie i muszę na jutro zajęcia przygotować ale mam czassss:-D
Post ale pyszności:tak:ta cukinia mi sie podoba więc jak zanjdziesz ten przepis to poproszę:tak:
Beaa mi tez wszyscy gadają że jaki Kuba jest grzeczny, zawsze usmiechnięty:sorry:tak uśmiechnięty to on jest tylko nikt nie wie że w jego usmieszku czai sie chęć zrobienia czegoś na przkór mamusi:confused2::-D
Tosika ale ty masz bieganine:szok:a do tego jeszcze mała, podziwiam cię:tak:
Kaja no to miałas niefart z tym lekarzem, ja zawsze dzwonie w piżamie, jakby co to dalje ide spać;-):-Dno a teście odjechani , poprsotu współczuje:baffled:
Pabla dacie radę:tak:
Kasia udanej imprezki!
no nic miłego popołudnia kobitki!

Tosika...he he to będę grilową :-):-):-):-) no trudno:-D:-D blisko żarełka jakby co:-)
a do camembeta można żurawinke jak najbardziej, jak robię na patelni sponiewieranego camembetra to daję albo najlepiej do Oscypka

O właśnie oscypek z grila z żurawiną.....to jest dopiero pycha:tak::tak::tak:musze oscypka zakupić:tak::tak:

noo Post teraz to ja mam motywację do kupna domu:rofl2::-D:-D:-D:-D:-D
a co do pakowania, to masz rację:tak: 2giego wylatujemy, i już zaczynam listę robić ;-) i tak sobie myślę, ze jedna walizka to będę słoiczki Tosi, woda w butelkach, soczki, kaszki, pampersy:szok: druga walizka ubrania dzieci, akcesoria dzieciowe no i może uda nam się wcisnąć na poklad chociaż reklamówkę z naszymi ubraniami;-) normalnie zaczyna mnie to po malu przerażać:szok: ciekaw jak tam Renia??

Kicrym to już brawie masz luz blus:-):-) fajnie

zapomniałam dopisać, że Kaja ja Tobie bardzo współczuję takich teściów:wściekła/y: dobrze, ze M to dostrzega, bo wiesz jak to nie raz jest synusie wpatrzone w swoje mamusiie są i nie widzą jej wad:no: kurcze masakra z takimi zjeść obiad:szok: a co mowic o sukcesywnym spotykaniu się:eek:

aa i Dorka miała Tobie napisać, ze strasznnie się obijam z tymi brzuszkami:-p no muszę się chyba naprawić;-)

Witam. Wszystko przeczytałam ale nie odpisze bo nic nie zapamiętałam :no:
Wczoraj taki problem na glowe nam się zwalił że szkoda gadać:-:)-:)-:)no: Jestem załamana, głowa mi pęka…:-(
Dobra nie smęce już tutaj tylko daje znak że żyjemy :tak:
Odezwe się później jak mi troche przejdzie

A pabla może zachowanie Lenki to oznaki (w końcu) wychodzacych ząbków? u nas było dokładnie tak samo grzeczna dziewczynka zmieniła się w małego potworka i po 2 dniach ni stąd ni zowąd pojawił sie ząbek :tak: I właśnie tego z całego serca życzę :-):tak:

reklama
U nas zgodnie z obietnicą słodkie obijactwo... przynajmniej w kwestii roboczo-rehabilitacyjnej, bo tak poza tym posprzątałyśmy łazienkę, zrobiłyśmy obiad, machnęłam parę kartek, poleciałyśmy do biblioteki i na zakupy, a teraz ja siedzę przy kompie pozorując robotę (na Allegro:-p), a mała wniebowzięta wywala płyty ze stojaka:-D Dziś samodzielnie pokonała drogę z pokoju do łazienki i za chiny nie dała się stamtąd wyprowadzić...normalnie Kolumb widząc Amerykę nie był chyba bardziej podekscytowany, niż Flora odkrywając, że do łazienki można sobie pójść samemu:-):-)

Tosika, ale Wy w tropiki jedziecie, to nawet ciuchów nie bierz Tosi, bo po co - pewnie i tak spędzi cały pobyt golutka w basenie:-) A serio, to nie zazdroszczę pakowania...ja nas na weekend wyjazdowy nie umiem spakować, tak żeby bagażnik się w aucie domykał, a co dopiero na tyle dni:szok:

Post, a Ty to już pewnie pojechałaś, co? Bo zapomniałam zapytać, jak daleko Wy od Wrocka będziecie i czy aby jednak o nasze piękne miasto nie zahaczycie?:tak:

No to ja mykam dalej nic nie robić:-) Jutro chyba skoczymy na mega spacer, a w niedzielę może na jakąś wycieczkę, choć pogoda taka, że wolałabym chyba w łóżku z ksiażką posiedzieć:-p

Do góry