reklama
kaja1978
Fanka BB :)
U nas też coś cieżko - M. zadzwonił budzik i mała sie obudziła (przestraszona
). To była 5
Potem usypianie z bólami i przerwami, w końcu o 7 się poddałam. Zaczynam trochę pracować nad dzieckiem
, bo zrobiło się jęczydło
Jak coś chce lub coś jej nie pasi, zaczyna jęczęć. A my biegniemy! Więc od dzisiaj wdrażam plan wychowawczy - jęczeniu nie
, czyli nie reaguję na jęki. Na mama, tata, wskazywane paluszkiem przedmioty tak! No i rano chciała żebym wzięla ją z łózeczka (zawsze ją przetrzymujemy) i żebym otworzyła oczy i od jęków przeszła do ryku
Łzy jak grochy... Wytrzymałam z 10 minut wrzasków i z wyrzutami sumienia poleciałam do łóżeczka! A teraz bawi się karetką z dźwiekiem i jest zafascynowana, tak jak rzadko którąkolwiek zabawką;-)
Miłego dnia! U nas znowu kiepska pogoda!

Miłego dnia! U nas znowu kiepska pogoda!
Andula
Witam!
My dopiero wstalismy
fakt 2 h Mis z nami w lozku ale podubka po 8 to prawie dla nas poludnie;-)Czasu malo na wszytsko wczoraj byla rodzinka z malutkim Patrykiem i kuzynka z 2.5letnia corka .Pogoda do dupy dzis ma ma egzamin na prawko tak bardzo chcialabym aby zdal ,gdyz jego poczucie wartosci z lekka podupadlo po kilku porazkach...Miejsce po kleszczu puche wiec trzeba isc do lekarza

Kaja powodzenia ,u nas tez wymuszanie krzykiem i placzem.
Mondzi ale tragedia ,wspolczuje bardzo !
Izabelka super ze imprezka udana bardzo sie ciesze ze Wercia happy:-)
Agnik mam nadzieje ze juz o klotni nie pamietacie
Kicrym ale fajnie z tym koncertem.
Pearl Ty sie kochana nie doluj tylko szybko do Pl wracaj bo tu napawde jest fajnie
:-)
Tosika ale odpoczniecie
Milego dzionka dziewczynki
My dopiero wstalismy

Kaja powodzenia ,u nas tez wymuszanie krzykiem i placzem.
Mondzi ale tragedia ,wspolczuje bardzo !
Izabelka super ze imprezka udana bardzo sie ciesze ze Wercia happy:-)
Agnik mam nadzieje ze juz o klotni nie pamietacie

Kicrym ale fajnie z tym koncertem.
Pearl Ty sie kochana nie doluj tylko szybko do Pl wracaj bo tu napawde jest fajnie

Tosika ale odpoczniecie

Milego dzionka dziewczynki

Ostatnia edycja:
pabla27
hej,
i ja się witam z zachmurzonej wawy
wczoraj jeszcze pobuszowałam po sklepach, kupiłam młodej jakieś rzeczy, jak pójdzie spać to zrobię foty i powklejam.
M i młoda wrócili około 16:30...jakoś nie wybuchła radością na mój widok
dziś pobudka o 07:00, ale dopiero o 08:30 zwlekłyśmy się z wyrka, bo trochę przysypiałyśmy.
Ja dzis na pedicure lecę i na manicure, już się doczekać nie mogę:-)
Mondzi - ogromnie współczuję koleżance, to naprawdę straszna tragedia!
Kicrym - fajnie że udało się wyjście do filharmonii!
Kamu, Iza - ja też nie lubię jak M pije, no chyba że pijemy razem:-)
Iza - prezenty super dla Werci, fajnie że imprezka się udała!
Andula - powodzenia dla M na egzaminie!
Kaja - moja też ostatnio straszna jęczydusza, to chyba taki okres teraz przechodzą nasze bąble, bo już od 2 innych koleżanek słyszałam że tak jest na tym etapie
Pearl - to powrót już nie długo! głowa do góry!
i ja się witam z zachmurzonej wawy

wczoraj jeszcze pobuszowałam po sklepach, kupiłam młodej jakieś rzeczy, jak pójdzie spać to zrobię foty i powklejam.
M i młoda wrócili około 16:30...jakoś nie wybuchła radością na mój widok

dziś pobudka o 07:00, ale dopiero o 08:30 zwlekłyśmy się z wyrka, bo trochę przysypiałyśmy.
Ja dzis na pedicure lecę i na manicure, już się doczekać nie mogę:-)
Mondzi - ogromnie współczuję koleżance, to naprawdę straszna tragedia!
Kicrym - fajnie że udało się wyjście do filharmonii!
Kamu, Iza - ja też nie lubię jak M pije, no chyba że pijemy razem:-)
Iza - prezenty super dla Werci, fajnie że imprezka się udała!
Andula - powodzenia dla M na egzaminie!
Kaja - moja też ostatnio straszna jęczydusza, to chyba taki okres teraz przechodzą nasze bąble, bo już od 2 innych koleżanek słyszałam że tak jest na tym etapie

Pearl - to powrót już nie długo! głowa do góry!
Izabelka
Oski i Wercia
moja tez wlasnie jęki i wrzaski trenuje, nic nie pasi hmm
maz poszedl na badanie sluchu, juz jęczy ,ze ja to z 1 dzieckiem siedzialam i powinnam to przemyslec,ze na 7 godzin che isc, bo to nie sprawiedliwe
(moja mama Oskara wziela na wycieczke, ale to pierwszy raz,tak to zawsze z dwojka siedze) wiec moze bede wsopanialomyslna i na 5 godzin pojde, jeszcze zobacze 
u nas pogoda tez kiepska, kurcze bedzie w ogole lato?
maz poszedl na badanie sluchu, juz jęczy ,ze ja to z 1 dzieckiem siedzialam i powinnam to przemyslec,ze na 7 godzin che isc, bo to nie sprawiedliwe

u nas pogoda tez kiepska, kurcze bedzie w ogole lato?
beaa
Mamy lipcowe'08
Dzien dobry:-)
Dziaisj mamy swietna pogode, slonce wlewa sie do pokoju przez okna:-).
Dzisiaj zapowiada sie nam intensywny dzien, zakupy tescowe, pozniej musze podzwonic w kilka miejsc i pojezdzic. Dobrze, ze pogoda fajna to mam wiecej energii.
Izabelka- wyjdz z domu na 7 godz, nie 5
, a co jak dzien poza domem to po co sie masz spieszyc.
Pabla- zazdroszcze tego manicure i pedicure.
Andula- kciuki mocno zacisniete za egzamin, bedzie dobrze!
kaja- powodzenia we wdrazaniu nowego planu wychowawczego, oby wszystko poszlo po twojej mysli
pearl- nie cieszysz sie, ze wracacie do PL?
Dziaisj mamy swietna pogode, slonce wlewa sie do pokoju przez okna:-).
Dzisiaj zapowiada sie nam intensywny dzien, zakupy tescowe, pozniej musze podzwonic w kilka miejsc i pojezdzic. Dobrze, ze pogoda fajna to mam wiecej energii.
Izabelka- wyjdz z domu na 7 godz, nie 5

Pabla- zazdroszcze tego manicure i pedicure.
Andula- kciuki mocno zacisniete za egzamin, bedzie dobrze!
kaja- powodzenia we wdrazaniu nowego planu wychowawczego, oby wszystko poszlo po twojej mysli

pearl- nie cieszysz sie, ze wracacie do PL?
W Krakowie pogodowa masakra

Leje, leje i jeszcze raz leje.............. Mówią, że jeszcze poleje

Cóż, trzeba sobie jakoś radzić. Jula wstała o 7, a jakieś pół godziny temu padła i śpi. Jednak przez te dwie godziny z kawałkiem zdążyła mnie już wykończyć. Teraz dopiero w pełni rozumiem tekst słynnej piosenki "W czasie deszczu dzieci się nudzą.........." Nie wiedziałam, że takie maleństwa też. Ewidentnie Jula reaguje na tą pogodę i brak jej długich spacerów i placu zabaw. Dlatego też pakuję ją w samochód i jadę do mamy. Przynajmniej na chwilę i ona i ja zmienimy otoczenie, a i czas szybciej zleci

Miłego dnia dziewczynki

kaja1978
To mówicie, że to taki okres? A ja myślałam, że kryzysowy wiek to 2 latka, a jak to się przetrwa (az się boję), to potem okres dojrzewania
. Ja mam wyrzuty, bo strasznie irytuje mnie jęczenie
A jak kilka razy powiedziałam ciut ostrzej " Zosia przestań jęczeć" (ale nie krzyczałam) to tak zaczęła ryczeć, chlipać (najgorszy moment gdy się na mnie patrzy i tak pociąga noskiem - mama wtedy ulega, o tacie nie wspomnę
), no i mam od razu wyrzuty, że krzyczę na wlasne dziecko i samej chce mi się ryczeć;-). No i zaczynają się problemy wychowawcze
Teorię mam w jednym paluszku (oglądam super nianię;-)), zobaczymy jak z praktyką...
Teraz będę dużo pisać, bo mam wolne;-)

Teraz będę dużo pisać, bo mam wolne;-)
reklama
Witam i ja
u nas też pogodowa masakra
kurcze a chciałam żeby M wział małego na plac zabaw żebym mogła sie w spokoju przygotować
, a tu leje non stop
Izabelka super że imprezka udana, no i prezenty super!
Renia no rośnie mały cwaniaczek;-)
Pabla co kupiłaś małej?
Beaa podaruj mi troche słońca!

Kaja u nas to samo, tylko jak ja mówię stanowczo nie wolno to mały zaczyna sie na głos smiać
to mnie dopiero irytuje
no nic słonecznego dnia wam i sobie zyczę

u nas też pogodowa masakra

Izabelka super że imprezka udana, no i prezenty super!
Renia no rośnie mały cwaniaczek;-)

Pabla co kupiłaś małej?
Beaa podaruj mi troche słońca!

Kaja u nas to samo, tylko jak ja mówię stanowczo nie wolno to mały zaczyna sie na głos smiać

no nic słonecznego dnia wam i sobie zyczę