reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2008

Dorka powodzenia na nowej maszynie.
Surv to chyba odpoczęłaś jak Flo pojechała do dziadków.
Kasia ty to masz z tymi skarpetkami Olgi.
Tosika mam nadzieje że to zaproszenie to nic poważnego

A ja się muszę wam pochwalić,że dziś byliśmy u mojego kuzyna na griillu opijać małego Piotrusia i zostałam poproszona na chrzestną:-):-):-):-):-)

reklama
Kamu, nie wiem czy Ci gratulować, czy zapłakać na Twoim losem - oczywiście żartuję ;-) Ja byłam strasznie dumna i szczęśliwa jak zostałam chrzestną Majeczki
Kate, fajnie, że się odezwałaś! Uściski dla Antonia. Przedszkole to naprawdę fajna rzecz.
Dorka, ale mieliście fajny weekend

witam z posterunku przedszkolnego:-p:-)
KATE ale w przedszkolu na prawdę dzieci się nie bije i nie katuje;-);-);-);-):-p:-p:-p:-pjeszcze twój M pobłogosławi tą placówkę tak jak mój żłobek:tak::-D:-D:-D:-D teraz widzi jak żłobek uczy i rozwija, daje radość naszemu Kubusiowi a jednocześnie jaka to ulga dla rodziców:tak::-D:-D:-D:-D
Kasia coz se ta Twoja Olga te skarpetki uwidziała:-Dza niedługo lato to już będzie problem z głowy:-pa potem może juz zapomni:-p:-D
Kamu no gratulacje, fakt trezba pamiętać ale duma nie z tej ziemi:tak:
Dorka no i to nasza szara rzeczywistość nie mają kogo zatrudnić to dają wam nowy sprzęt, szkolenie i możecie robić:wściekła/y: oby było lekko:tak:
Tosika oby Kornelkowi szybko wysypka zeszła:tak:
u nas znowu deszczowo, wczoraj taka ulewa przeszła że szok:dry: idziemy dzisiaj z Kubciem na to szczepienie...
miłego dnia!

Kasia coz se ta Twoja Olga te skarpetki uwidziała:-Dza niedługo lato to już będzie problem z głowy:-pa potem może juz zapomni:-p:-D

Wiesz w mieszkaniu nie musi chodzić w skarpetkach, bo ciepło, ale frania sama się upomina i robi awanturę... Właśnie czekam na te upały i za nic doczekać się nie mogę. U nas znów pada...
Aha, to nie tylko skarpetki - choc najbardziej upierdliwe - ale też majtusie, jak wejdą w pośladki, albo legginsy zawiną sie w nogawce... Po kim ona to ma?!
Dziś zaliczyliśmy pierszą wpadkę nocną. Przychodzi po 2 w nocy mały krasnal i mówi "mamusiu posikałam się; spodenki mokre i bluzeczka, ale ona wyschnie" ;-)

Miłego dnia!

Dziś zaliczyliśmy pierszą wpadkę nocną. Przychodzi po 2 w nocy mały krasnal i mówi "mamusiu posikałam się; spodenki mokre i bluzeczka, ale ona wyschnie" ;-)

Miłego dnia!
No nieźle...Olga normalnie wymiatasz:szok: Gdybyż moje dziecko zechciało mnie zaszczycić taką wypowiedzią, to bym nawet lanie w majtki odpuściła:-D Pedanteria podobno jest dość typowa dla tego wieku, ale jak widzę, jak Flo skrupulatnie rozkłada misie po łóżeczkach, z linijką w ręku odmierza położenie poduszeczek i kołderek, a potem każdego głaszcze tyle samo razy, żeby innym nie było przykro, to zaczynam się zastanawiać, czy to nie jakaś choroba:-p

U nas dziś oczywiście wstrętnie - leje jak z cebra, nic za oknem nie widać, taka ściana deszczu:-( Flo zasmarkana nadal poszła jednak do żłobka, bo nie czuje się źle, a dom by rozniosła w strzępy z nadmiaru energii..

Kate, R też cieżko przeżywał, że dziecko do 'ochronki' oddajemy, a teraz jest zachwycony - mała przez te pół roku niesamowicie się rozwinęła społecznie, jak mówię, że pójdziemy do żłobka, to zrywa się i pędzi po buty i kurtkę, tak jej się podoba:tak: No i nie bez znaczenia był też argument, że ja chętnie z dzieckiem i 20 lat mogę w domu siedzieć...tylko poproszę co miesiąc te kilka tysięcy, co bym w tym czasie mogla zarobić:-p:-p

Zmykam do roboty, potem powinnam iść znowu na zakupy....masakra, nigdzie pieluch tetrowych i podkładów porodowych dostać nie można....czy to już tylko w internecie się teraz sprzedaje?:szok: Jak patrzę za okno to się jednak zastanawiam, czy nie wolę siostrze zamówić i niech pocztą przyjdzie:-p

Pedanteria podobno jest dość typowa dla tego wieku, ale jak widzę, jak Flo skrupulatnie rozkłada misie po łóżeczkach, z linijką w ręku odmierza położenie poduszeczek i kołderek, a potem każdego głaszcze tyle samo razy, żeby innym nie było przykro, to zaczynam się zastanawiać, czy to nie jakaś choroba:-p

Ufff, to mnie pocieszyłaś, bo juz zaczynałam choroby u Olgi szukać ;-) No chyba, że razem z Flo są chore:-D

Ciesze się bardzo tym bardziej że to mój ulubiony kuzyn i on jest chrzestnym u Maksa. Ja już mam jednego chrześniaka ale on to już kawał chłopa jest ma 13 albo 14 lat,ten czas tak leci że już straciłam rachubę:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Surv w aptece nie ma tych podkładów , ja to w aptece kupowałam. Na pewno u was też jest taka DOZ. Ona jest internetowa i stacjonarna. Ja tam kupowałam.
Surv Maks to jest mega bałaganiarz, ale to facet jest:-) wszytko rozrzuca gdzie popadnie.
A tak w ogóle to , to moje małe słoneczko jeszcze śpi a ja sobie mogę spokojnie wypić kawkę i wyprasować koszulę D.

Kamu gratulacje!!!! To bardzo fajna sprawa. Ja wiedzialam ze bede chrzesna zanim Lenka sie poczela:tak:Po prostu kuzynka powiedziala ze nastepnego jej dziecka bede chrzesna:tak:Bardzo sie z tego ciesze to moja pierwsza chrzesniaczka czasami mowie ze to moja druga corka:-D Ale spioszek z Maksa. Misia spala do 8.30 to sie ciesze:tak:
Survi az taka brzydka pogoda u Was:-( U nas pochmurno ale nie pada:tak:
Kasia Misi obojetnie co ubiore i jak jest dobrze:tak:No a Olga swietnie mowi a wpadki sie zdarzaj:tak:
Kic powodzenia na szczepieniu i zeby Kubcia za bardzo nie bolalo:tak:
Misia chodzi dzis bez pieluchy zawolala kupke ale juz miala na majteczkach troche,jak chodzi w pampersie to wola siku ale juz jak zrobi bo w nocnik nie zrobi.
Misia zaczela wyjmowac szczebelki z lozeczka.

reklama
Do góry