reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2008

U nas pogoda masakryczna:wściekła/y: mega wiatrzysko się zerwało i zaraz pewnie znowu lunie:wściekła/y:
Surv u nas jest taki sklep CEZAL z artykułami medycznymi i tam są takie rzeczy:tak:tetrowe pieluchy to na bank w Carefour ale czy podkłady to nie wiem...
Dorka widac i u was pogoda nie rozpieszcza:dry:
Kasia no wpadki się zdarzają ale jak pięknie powiedziała:tak:
Kuba tak jak Maks Kamu,wszytsko rozrzuca,ale jak powiem żeby posprzątał to ładnie zbiera:tak: no i nie robi awantur o skarpetki czy wrzynające majtki, sam sobie poprawia co czasami śmiesznie wygląda:tak::-D:-D:-D:-D:-D
ja własnie się uporałam z sprawozdaniem ze stażu, uff jedna robota skończona:dry:

reklama
cześc dziewczynki
byliśmy u alergologa i pani dr stwierdzila, że to nie jest wysypka alergiczna i zadzwonila do znajomej dermatolog (dzięki czemu od ręki nas przyjęla:tak:) i pani dr po wnikliwym obejrzeniu stwierdzila, ze to infekcja wirusowa:tak: bo na żadną chorobę gorszego stanu nie wygląda (ja myślałam o odrze) ale ani temp nie ma ani kaszlu:tak: więc mamy tylko zyrtec i wapno brac:tak: podobno bardzo duzo dzieci u niej przychodziło z takimi objawami, co świadczy, że coś w powietrzu krąży i malo tego mogę się spodziewać, że Tosia też za nie długo będzie w czerwonych plamkach:-(

no i chyba Was nie zaskoczę ze u nas od rana leje:eek::sorry: wiecie co, powiem kolokwialnie ale ja to p**** taką pogodę:wściekła/y: normalnie szlag mnie trafie z braku slonca:no: chodze smętna, zła, i do tego wszystko mnie wkurza:dry:
Kamu no gratuluję i jak do tego jeszcze ukochanego brata, to tym bardziej:tak:
Kasiu ależ ta Twoja Olga słodka jest:-) mnie też bym nie przeszkadzaal taka mala wpadka, przy takich dokonaniach panienki:-) no a co do upodobań to u mnie są buty:sorry2: ona w nich potrafi nawet spać:sorry::-p nie pozwala ściągac;-)
Kic no właśnie mnie też nosi a co by od września Tosię do żlobka puścić:tak: jak obserwuję to rzeczywiście same pozytywy z tego wynikają:tak: i caluski w kłutą rączkę Kubusia:tak:
Surv a ja mojego Kornela na tetrze chowałam:-p a jak tam u Was kochana sytuacja pogodowa? bo aż się boję pomysleć, czy u Was też są teraz taaaakie deszcze jak u nas i co one mogę spowodować:-(
Dorka no właśnie to jest okrepne, jak się narzuca komuś pracę i nie pyta czy chce sie to wykonywać:no: ale najgorsze jest to, ze jak sie człowiek pożali, to jeszcze pracodawca potrafi powiedzieć,- na pani miejsce mam 20 osób:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: trzeba szukać zawsze pozytywnych aspektow:-) np. fajnym zespołem:tak:
Kate och ten Twoj chlop:-D:-D Antoś super sobie da radę:tak: będziesz jeszcze błogoslawila ten dzień, że się zdecydowałaś posłać pierworodnego do przedszkola:-p

a mnie coś zaczynają piec policzki...:szok::szok::szok:

Witam, u nas pogoda też do d...:szok: choć temperaturowo jest nieźle;-)
dziś mieliśmy akcje lekarz:eek: Mały w nocy mocno kasłał, a jak wróciliśmy z pracy Teściowa powiedziała, że miał temp. powyżej 38st, więc wte pędy wybraliśmy się do przychodni:blink: Pani dr "chyba" stwierdziła coś wirusowego (pisze "chyba" bo nic nie słyszałam tak Syn profilaktycznie płakał coby zastrzyków nie dostać:-p) i przepisała następujące leki Bactrim, Salbutamol, Clemastinum i Flavamed - powiedziała, że powinno Mu szybko przejść - mam nadzieję:blink: jejku jaka jestem zmęczona dopiero niedawno wróciliśmy do domu i zjedliśmy obiad:-p
Tosika dobrze, że Kornelek zdiagnozowany, teraz tylko żeby reszta familii się nie zarazila;-)
Surv podkłady i pieluchy tetrowe można kupić w hipermarketach typu Tesco czy Real;-)
zmykam ogarnąc domek:-D trzymajcie się ciepło i oby było ciepło:szok: buziaki;-)

Post, ale wicher zrobiłaś :-)
Tosika, Ty mi powiedz Kochana - dużo komarów na Mazurach? Mówie wczoraj do m - Monika z Mazur ;-) ma kumpelę, która ma ośrodek, jedziemy? A on, nie, bo tam jest dużo komarów. I stąd moje pytanie ;-)
Wiecie co, u nas pada i chmury jak fiks. No kurrrr

Hej!
i ja w końcu dotarłam:sorry2:

Pabla spóźnione życzenia -wszystkiego najlepszego kochana,samych pogodnych dni i dużo zdrówka!
Zdrówka też dla wszystkich dzieciaczków oraz buziaki z okazji Dnia Dziecka!!!!

Poczytałam co u was,ale już czsu brak na odpisanie,zresztą duuużo by tego było:sorry2:,a ja pierwszy dzień w pracy i juz robotę mam i w ogóle się nieoficjalnie dowiedziałam,ze mam mieć dzisiaj egzamin w pracy z okresu próbnego:szok: I od tego zależy czy mnie zostawią na dłużej:eek: To trzymajcie kciuki ,plissss!!!!
a ja dzisiaj na dodatek nieprzytomna ,bo Maciek zrobił nam wszystkim dzień dziecka i wył całą noc -spaliśmy może 2 godziny.Nie wiem o co chodzi:no: chyba tak źle to jeszcze nigdy nie było:no:

W mieszkaniu robota idzie do przodu,ściany juz pomalowane,dzisiaj przychodzi gośćiu robić łazienkę.Wczoraj bylismy we Wrocku o meble do kuchni i łazienki,teraz to trzeba skręcić:eek: No i jeszcze podłogi i będzie git:tak:

U nas zimno jak cholera,ale przynajmniej narazie nie pada:tak:

U nas też zimno, wieje i zaraz będzie lać.... Flo zrobiła mi dzień dziecka i wstała o 7.30:-) Niestety ominą ją żłobkowe atrakcje, bo jednak została w domu - za bardzo kaszle i kicha, a jak za 2 dni mamy jechać,to muszę ją wykurować choć trochę. Ale dostała prezenty i tak jej się spodobały że oznajmiła, że do żłobka nie idzie:-p, Matka ciasto z czekoladą upiekła, a o 11 babcia z kolejną turą przyjedzie, więc myślę, że jakoś brak atrakcji zrekompensujemy:tak:

Dzięki za wskazówki co do zakupów, pieluchy dostałam w końcu w jakimś zapyziałym sklepiku u nas w dzielnicy, a po podkłady wyślę R do apteki....wczoraj jeszcze poszyłam pościele dla małego i torbę wózkową dla siostry, więc w zasadzie możemy jechać:tak:

Madzia, to błyskiem się urządzacie:szok: Kiedy wprowadzka? Kciuki za egzamin zaciśnięte oczywiście:tak:

Tosika, to co Flo ostatnio miała plamy jak przy dżumie to właśnie wirus był, mimo, że pani doktor upierała się przy uczuleniu na proszek:-p Może Twoje dzieciaki też tak reagują? Ja przy każdym przeziębieniu mam brzuch w kropki - taka uroda...

Dobra idę młodzież przekonać do ubrania się, bo szaleje po domu w piżamie z rozwianym włosem:-p No i wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Dziecka - nie tylko dla kilkulatków:-)

reklama
Madzia czyli remont idzie pełną parą, to kiedy zapraszasz na "wirtualną"parapetówkę:-) ?
Surv przegięcie, żeby tak trudno było dostać pieluchy tetrowe i podkłady.
Kic a jak twój egzamin bo albo się nie pochwaliłaś albo przeoczyłam.
Kate zdróweczka dla Antosia. Sporo teraz dzieci choruje.
A ja sobie siedzę w pacy i się nudzę.
D dziś jedzie do lekarza z tym kolanem, ten lekarz jest ordynatorem w Piekarach śląskich, zobaczymy co mu powie.

Do góry