reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Dzien dobry! Dzis mala obudzila sie o 6.30 i mowi ze chce kamapke(kanapke) ale zasnela i obudzila sie przed 9 i dostala juz mleko:tak:

Survi mi tez sie podobaja te lozka ale mu zamierzamy Sebie zmienc a mala dostanie po nim w spadku:tak: Flo jak Misia lubi sparzatac, Misia najpierw wyciera podloge chusteczka a potem wyciera buzie:baffled:
Madzia wlasnie mam takie podejscie jak Ty ze jak Misia wola ze chce na nocnik to jej nie odmawiam:tak:U nas jest tak ze jak ktos idzie do ubikacji to mala biegnie z nocnikiem i nagle zachcialo jej sie siku i koniecznie w ubikacji:tak:Brawo dla Maciusia za trafienia:-)
Post ale masz pawera wieczorem:tak:Ja wieczorem wykonczona klade sie do lozka i zasypiam na filmie:tak:
Iza mam poniedzialek, wtorek i srode wolne potem 2 dni w pracy:tak:Ja uwielbiam przemeblowania ale niestety pokoj Misi musi poczekac jeszcze. Kasa zbierana na wakacje jest.:tak:
Kasia super ze dzieci wychasane:tak:U nas na razie pochmurno, a wczoraj juz bylo ladnie:tak:

Czytam co u Was a mala pindzia stoi i leje w gacie:baffled:Zaraz sie poprawila i zrobila kupe na nocnik:tak:My mowimy ze jest mala dziewczynka jak sika w majtki, a jak zrobi na nocnik to duza, a ona powtarza. Wczoraj prawie do 23 latala z lozaczka do lozka naszego az w koncu padla u siebie:tak:
25 sierpnia jade do Malborka na chirurgiczne wyrwanie zebow osemek:baffled:Przez 3 tyg mam brac antybiotyk, w Gdansku mialam czekac do pazdziernika , a mam do wyrwania 3 osemki teraz do pazdziernika pozbede sie wszyskich:tak:
Jutro caly dzien bede sama G jedzie z dziecmi i swoja mama na urodziny ciotki, ktora ma chyba 93lata niepamietam dokladnie:tak: Ide jutro do pracy wiec odpoczne przed praca:tak:

reklama
Kamu, tez mieliśmy raz taka trasę - na początku jak Olga zaczynała jeździć bez pieluchy - że było co chwilę "chcę kupkę" Kupki oczywiście nie było, ale w sumie za każdym razem, chyba z wysiłku ;-) wyciskała parę kropel :-)
Surv, te łóżeczka są super! Mojej koleżanki córeczki mają i faktycznie do tego ten rozkładany materac
Madzia, Miki ma takie łóżeczko IKEA | Dzieci | Łóżka dla dzieci | KRITTER | Rama łóżka z dnem z listew (kolor sosna) a pod niego wsuwamy łóżeczko dla Olgi
Olga tez ostatnio złapała klimat tatusiowy, co bardzo mnie cieszy ;-)

Survivor jakbyście byli zainteresowani IKEA MINNEN ŁÓŻKO+DNO+MATERAC+GRATIS!!! (1167966225) - Aukcje internetowe Allegro

Dorka az tak Ci przeszkadzaja te ósemki? Ty juz mnie nawet nie dołuj z tym spaniem,bo ja juz się zaczynam zastanaiwac czy Maciek nie ciepri aby na jakieś zaburzenia snu. Rok temu wstawał o 6.40 i to był dla mnie blady swita teraz ??? to co ,znaczy sie za rok będzie o 4 wstawał?

Kasia ale jak wsuwacie łóżeczko Olgi??

A tak normalnie ;-) Bo to jest rama łóżka ze spodem, w to materac - robione na wymiar przez stolarza. Z jednego długiego boku są kółeczka. Pościel juz się nie mieści, no chyba, że cienka podusia, ale to nie problem, bo Mikusia też nie chowana. Olga zabezpieczeń nie ma, bo jak spadnie to ... z wysokości kilku cm ;-)

Madzia, dzięki! Napisałam do kobiety ile chce za łóżeczko i czy nie sprzedałaby mi przez Kup teraz, bo cena jest naprawdę okazyjna:tak: A to piętrowe dla Maciusia - bardzo fajne, bo masz od razu przestrzeń do zabawy, a w przyszlości mozna na dół wstawić łóżeczko kolejnego mieszkańca:tak: Te fantazyjne ze zjeżdżalniami i innymi bajerami są też fajne, ale mi się wydaje, że mogą się szybko znudzić, albo dziecko poczuje się za stare na takie gadżety:-p
Kasia, ja to też rozważałam, ale mam stricte wymyśloną kolorystykę pokoju i mi te kolorowe zwierzątka nie pasowały

Dobra, dośc dyskusji nie dość że nie na temat wątku, to jeszcze w czasie pracy:-p

Kasia a to niexle żeście wymyslili:tak:
Survivor mam nadzieję,że się z babka dogadacie :tak: masz rację,ze w przyszłości zjeżdżalnia się może znudzic ,więc chyba będzie to z Ikei bo i nie ukrywam,cena kilka razy niższa.Tylko czemu nie ma tego sklepu w Opolu?????? Ja to bym całą chatę tam obkupiła:-D A tak trzeba organizowac wyprawe do Wrocławia lub Katowic.

Madzia a wy jakie łóżko kupujecie?
Mnie się osobiście te z ikei z metalowymi ramami kojarzą z łóżkami szpitalnymi:sorry2:
My jeszcze się wstrzymamy ze zmianą, bo Maks pozycje zmienia 20 razy w ciągu nocy i boje się że mi wypadnie.
Ale my będziemy musieli kupić taki coś jak ma Kasia, bo mamy małe dwa pokoje

Kamu na poprzedniej stronie wklejałam, i zrobilibysmy je tak,ze mały by narazie spał na dole,a z czasem przenieślibysmy go na góre

Tymusiu zdrówka i radości oraz szalonych pomysłów na zabawy z bratem...i siostrą:-p:-)sto lat!
Fajne łózka wybieracie:tak:my na razie nie kupujemy, mały w tym szczebelkowym ma duzo miejsca więc niech korzysta:tak:później kupimy albo piętrowe albo takie wysuwane jak ma Kasia:tak:
Post co ty tak szyjesz po nocach:-p
Dorka oj to nie wyspana dzisiaj:dry:
Madzia niezły kombinator z Maciusia:-DKuba w nocy nie woła siku:sorry2:
Surv mój M robi tak samo, niby się bawi z Kubą ale udaje że nie widzi że kuba idzie do mnie:dry:
Izabelka pochwal się zakupami:tak:
U nas znowu leje:baffled:

reklama
U nas łózko piętrowe odpada, bo dzieci wędrują w nocy i Miki na 100% rozbiłby sobie głowę. Poza tym już widzę, co działoby się w dzień - non stop właziliby na górę. Jak jesteśmy u znajomych a maja piętrowe, to cały czas trzeba upominac, żeby nie wchodzili. Miki jeszcze pikuś, ale Olga...

Do góry