reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2008

Hej!
Renia Ty taka optymistka i doły łapiesz:no: Trzymaj sie i buziaki dla Tymcia.
Kicrym e tam laska laska,ale przydałoby się te 5 kg zrzucić.No ale się tak zastanawiam,bo w tej dietce jest napisane,ze jogurty można,więc ja wczoraj zjadłam,wprawdzie był diet ale nie sprawdzałam czy ma cukier czy słodzik:sorry: No to jak to jest ? mozna wszystkie jogurty czy tylko te dietetyczne? bo dzisiaj np mam naturalny ze zbożami danone ale on jest chyba z cukrem:eek:a serki homogenizowane typu danio można? no i czy kawę można z mlekiem? bo w tym jadłospisie przykładowym jest.Ech zamęczę Cię teraz,ale skoro jesteś ekspertem to:sorry:;-)
Kate no to rzeczywiście masz chętkę:-D ja też muszę czekać do stycznia ai i tak nie wiem czy się zdecyduję.
Wprawdzie miałam implant wyjąć,ale jakoś mi się jeszcze nie udało:sorry:
Pabla trzymaj się!
Kasia ja tez duplo lubię,a obczailiśmy ,ze klocki wader też do duplo pasują:tak:

U nas dziś pobudka o 5.30,ale za to cała noc przespana:tak:
Młody chyba faktycznie w przedszkolu bez pieluchy chodzi bynajmniej po obiedzie,ale to już coś,bo wczoraj zabierałam posikane gacie,majty,skrpety i kapcie:-D W sumie to nie ma się z czego cieszyć,ale samo to,ze baba w koncu mnie posłuchała mnie cieszy:tak:
A w domu to non stop się posikuje:no: Dopiero jak popuści to mówi,ze chce do kibelka.Już wczoraj się wkurzyłam i stał za to w kącie:sorry:

reklama
Yes, yes, yes, Flo w żłobku!:-D R co prawda marudził, że może lepiej ją zostawić w domu do końca tygodnia, ale jak spytałam czy woli sam za zwolnienie na dziecko z pracy wylecieć, czy woli, żebym pracę straciła ja, to się przestał czepiać...nie mam już siły tłumaczyć, że praca w domu nie polega na tym, że człowiek pierze, gotuje i dzieci bawi, a komputer sam w tle zlecenia tłucze... Niby R rozumie, a jednak czasem mu się zdarza popaść w zdziwienie:-p

Renia, wracaj do nas! Współczuję dołka, ja miewam regularnie niestety i wiem, jakie to uciążliwe, wiec trzymam kciuki, żebyś szybko na prostą wyszła:tak: A jak sprawy zawodowe, o których mówiłaś na zlocie?

Madzia, jak nawet Ty się odchudzasz, to świat się kończy:-p A może to tak właśnie jest, że chudzielce robią się jeszcze chudsze, a grubasy, jak ja spoczywają na laurach, tłuszczu:-) no i fajnie, że jednak żłobek trochę dał się wychować! U nas posikiwanie w gacie jest non stop...wszędzie pisze, że nauka nocnika trwa góra dwa miesiące...cóż, u nas czwarty leci i końca nie widać:-p Flo czai ewidentnie skąd się bierze siusiu, ale nijak sobie tego do serca nie bierze:confused2: Ostatnio nawet sama po sobie sprząta i się przebiera, ale jakoś nie przekonuje jej argument, że można sobie trudu oszczędzić siadając na czas na nocnik...

U nas też Duplo na topie, wczoraj pół dnia budowałyśmy domki i pociągi:-p Jak się okazuje Flo rozróżnia kolory, bo wczoraj pracowicie zestawiała klocki kolorystycznie i jeszcze matkę opierniczała, że kolejność myli;-)

nic, idę po kawę i uczcić kwadransem nicnierobienia błogą ciszę w domu:-D

ej hej
Renia..no dobrze że się pojawiłaś bośmy się martwiły o Cię
Madzia..my narazie mamy zwykłe klocki ale pewnie za rok zaczniemy z duplo, jak narazie młoda buduje trochę ale zabawa trudna bo młody rozwala :)..kurcze 5:30?? brrr wcześnie
młody dzisiaj z nami spał bo coś płakał i nie wiem czy to zęby czy nie daj bóg nowe choróbsko
Kasia...no nie mogę tak w dwie strony bo mnie rozerwie :), wczoraj zaliczyłam 20 minut :):) dzisiaj przerwa a jutro o 5 więcej, aż dojdę do godziny :)
Madzia..no widzę że walczysz z dietą, żebyś tylko nam nie zniknęła, 5 kilo?? to ile Ty ważysz???..ja to bym chciała tak62 mieć ach i mniej mi nie potrzeba bo mam 172 cm wzrostu.
a jesli chodzi o Czesia to wracam do domu a Czesio w kojcu, mówię cześć Czesio,,,a młoda....mamo ja nie jestem dzisiaj Czesio tylko Daniel,:-):-):-):-), który potem zamienił sie w cinka i gugał w kojcu i nie mógł powiedzieć żeby go wyciągnąć bo przecież Cinek mówić nie umie, nie omieszkał również zrobić kupy w majty, bo przeciez Cinus do nocniczka nie umie:szok: nie nie mam pytań :-)
jeśli chodzi o sikanie i tak dalej to u nas dobrze, nie ma podsikiwania aktualnie i ładnie mówi, czasem jak się dobrze bawi to wręcz już przestępuje z nogi na nogę i mówi w ostatniej chwili.
no ale takie wpadki jak wczoraj to cóż, fakt Cinek nie umie na nocnik więc jak tu się przyczepić
Czapa Czesiozmieniająca otrzymała nowe kwiatki wieczorem i myślałam że szalik skończę no ale młody się budził więc musiałam z nim powalczyć..och zapomina się szybko i do dobrego przyzwyczaja:tak::tak::tak::tak:
Surv..i jak z Flo, lepiej?
a Ty Kic??
my w niedzielę robimy wkońcu urodziny Cinkowe dla dzieci, czekałam na podłogę najpierw a jak już była to co chwila coś wypada a to choroba itp , więc z 2 miesięcznym poślizgiem:-):-):-)

no tak, w jednej minucie :) pościk
pabla...nie pamiętam Mdm? przy placu konstytucji
mam zamiar zobaczeć do złotych tarasów na małe zakupki :):) no i oczywiście na pifko z Tobą jeśli masz chwilkę :)

Survivor to dzień wolności mówisz:-D U nas odpieluchowanie trwa od lipca:eek:
Post ja waże teraz 58 kg przy wzroście 164 cm,a chciałabym tak 53-54:sorry: czyli w sumie to nie jest wcale mniej niż ty byś chciała porównując do wzrostu.

Witam:)
Madzia teoretycznie powinno się jeść tylko jogurty i serki naturalne lub słodzone aspartamem, ale ja jadłam wszystkie i też chudłam:tak: owszem starałam się kupować te light bo wiadomo że mają mniej tłuszczu,ale jak w pobliskim sklepie nie było to nie leciałam do reala tylko kupowałam normalne:tak:to samo z białymi serami.Co do Danio to chyba jeden z najtłustszych serków homogenizowanych:sorry: Co do kawy to można pić, mleko można ale 0,5%, słodzić możesz ale tylko słodzikiem, no i można np. colę zero lub light:tak: no i przede wszystkim, z czego ty się chcesz odchudzac?! jestem podobnego wzrostu, ba nawet trochę niższa, a obecnie waże 62kg, fakt chciałabym ważyć ok 58 ale różnica w wzrosćie robi różnicę:tak:
Post no nie mogę, niezła Ika jest:-D
Renia gdzie byłaś, jak Cię nie było;-)wyluzuj i częściej wpadaj to wszelkie doły cię ominą:tak:
Surv Kuba też długo się odpieluchowywał także luz:tak:
Pabla oby te mdłości szybko minęły,tego się boję :confused2:z Kubą mnie strasznie męczyły:confused2:
Oj też czekam na te wyniki, na razie nie chcę się nakręcać,ale płytkowy wyszedł pozytywnie:tak: nie wiem czy powinnam to pisać na tym wątku bo na razie nikt nic nie wie, no oprócz M oczywiście:-p
Ok zasiadm do pracy, bo mały włąsnie zasnął, a trzeba to L4 jakoś wykorzystać:-p

:
Oj też czekam na te wyniki, na razie nie chcę się nakręcać,ale płytkowy wyszedł pozytywnie:tak: nie wiem czy powinnam to pisać na tym wątku bo na razie nikt nic nie wie, no oprócz M oczywiście:-p
Aha....luzik...fajnie, ze nam powiedziałaś:-p No jak tak można! My tu się dziko emocjonujemy (ok, pewnie głównie ja:-p) kolejnymi ciążami i potencjalnymi ciążami, a koleżanka sobie tak od niechcenia rewelacjami rzuca...w ramach pokuty oczekujemy jutro bladym świtem wyników bety:-)

a ja siedzę i szyję...telefon sciszony, żeby w razie czego 'zapomnieć' odebrać jak by klienci dzwonili i dzika ekstaza rękodzielnicza trwa:-D

Trochę mam braki,dawno nie czytałam a jak czytałam to weny do pisania brak.
Z D ogólnie ostatnio było nie ciekawie mieliśmy ciche dni.Niby jest ok ale nie do końca.
Ale wolę na zamkniętym opisać.
Madzia ty chudzinko z czego ty się chcesz odchudzać. A Maciuś to ci wcześnie pobudki robi nie ma co.
Pabla lepszego samopoczucia
Renia poprawy nastroju:-)

Witam,
Kic to pomalu mozna gratulowac:tak: Caly czas sie zastanawiam nad ta dieta, tylko u nas jest ten problem ze mamy kryzys finansowy i to powazny. Wakacje za granica nas dobily. Wiec ja jak bede miala diete to wszyscy by musieli jesc to samo co ja:eek: Teraz mysle caly czas jak to zrobic zeby z tego co ja bede jesc robic cos dla dzieci. G moze miec ze mna diete tez mu sie przyda:-D
Post no Twoja corka jest aparatka:laugh2:
Pabla jak sie czujesz? Kiedy idziesz na L4?
Survi to Flo sie zaskoczyla:tak:
Madzia trzymam kciuki zeby Ci sie udalo zrzucic zbedene kg:tak:
Renia zagladaj do nas i podziel sie swoimi smutkami:tak:
U nas tez fatalnie z sikaniem na nocnik. Rano ladnie zawolala ze chce siku, zrobila nawet kupe, a teraz sika w gacie co chwile:-(Mam nadzieje ze niedlugo sie nauczy:tak:

reklama
My tu się dziko emocjonujemy (ok, pewnie głównie ja:-p) kolejnymi ciążami i potencjalnymi ciążami, a koleżanka sobie tak od niechcenia rewelacjami rzuca...w ramach pokuty oczekujemy jutro bladym świtem wyników bety:-)

Nie tylko Ty - ja też sie emocjonuję, więc Kic, lanie! Ot tak z pewną nieśmiałością rzucasz nam tu takiego njusa?!
Post, Ika jest niemożliwa! Wspaniałą ma wyobraźnię - aktorka jak nic! A z Pablą to raczej nie popifkujesz - jak już coś, to soczek ;-)
Madzia, odchudzanie mówisz... Kic, możesz też mi wysłać dietę - a co gorsza będę? ;-)
Renia, już się nie dołuj i pisz z nami regularnie! Jesteśmy lepsze od każdego lekarstwa ;-)

Do góry