reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

No ja właśnie skończylam robotę poranna,ale odespałam też bo aż do 7;-) teraz jakiś szybki obiad z tego co jest w domu, bo winda 4 dzień nie działa, a turlanie się w tę i z powrotem na 4 piętro mnie dobija:-p

Dorka, u nas też już polowa drożdżowego pożarta, i to głównie przez R, choc on niby ciast nei lubi:-p Przez to obzarstwo ciążowe stanę się perfekcyjną panią domu, bo już następne ciasto za mną chodzi:-)

Tosika, u Flo w grupie do tej pory niektore dzieciaki prawie nie jedzą, a Tosią bym się nie martwila, bo to dopiero początki ma prawo się jeszcze troszkę stresować;-) A ja amniopunkcji nie robilam, tylko usg+ badania z krwi - chwalę sobie, bo zawsze to przyoszczedzę na wizytach prywatnych, zresztą tak się ze swoją p. doktor umowiłam, że jak mam badania państwowe to już do niej nie idę, tylko dopiero w nastepnym ustawowym terminie.

Renia, no to nie zazdroszczę dziecka w domu przez tak długo...ja bym oszalała z Flo:sorry: Flo z kolei nie dopuszcza myśli o braciszku, wpada w szał na samą sugestię, że to mogłaby nie być dziewczynka:-p A co ciekawe, wytargała z kosza z zabawkami lalkę bobaska, którą kiedyś od babci dostała, a ktorej nie tknęła, bo lalek nie lubi i ostro na niej ćwiczy pielęgnację niemowlecia:szok: I matka zamiast robić sweterki dla prawdziwego dzidziusia, dłubie dla Florki (bo tak się Flo zdaniem lalka nazywa):-p

Kic, podziel się pomysłami - może da się w domu wykorzystać? bo szkoda, żeby się inwencja zmarnowała:tak: Ja planuje pierniki z dziewczynkami jak co roku i jakieś zabawki na choinkę, ale Flo już pyskuje, że ona nie musi się uczyć robić zabawek, bo umie przecież... chciałabym dysponować takim przekonaniem o wlasnych możliwościach, jak ona:-)

dobra zmykam się ubrać i chyba wezmę się za kolejne ubranka dla lalki, bo bedzie awantura jak Flo wróci, a obiecanego szalika nie bedzie:-p

reklama
Witam:)
tiaaa śpią, Dorka Ty chyba nie wiesz co piszesz;-):-p:-pu nas dziś kiepska nocka, czekam aż młoda zaśnie bo zasypiam na stojąco:confused2:pobudki średnio co godzinę, o 6 pobudka, jakoś zmusiłam małą jeszcze do zaśnięcia, ale za nim ją uśpiłam była 6.30, a i tak się obudziła 7.20:confused2:ech chyba jestem skazana na nieprzespane noce jeszcze przez najbliższe 4 lata:confused2:(żeby tylko :p)
Surv no mogę Ci opisać ale to głównie zabawy dla dzieci, np z rolkami po papierze toaletowym, właśnie pieczenie pierników (tu cała wyprawa do sklepu-dzieci kupują i płacą) wysyłanie listów - odczytywanie kodów i samodzielnie kodowanie no itp :) jak Cię coś specjalnego interesuje to pisz, postaram się cos fajnego opisać:), ale najlepszy hit co można zrobić w domu to renifer ze stopy i rączek i choinka z rączek :tak::-Dja z Kubą na pewno zrobię bo fajna zabawa no i Kuba uwielbia babranie w farbie:-p
Dorka ja tam nic specjalnego nie ścinałam, na całości ścięłam i wycieniowałam, grzywkę na skos i tyle:p byle by kucyk można złapać:-p
Renia szczerze??to teraz się odchodzi od jasełek, ale jak dyrektorka robi przykaz no to n-lki klepią na pamięć z dzieciakami:p z punktu rodzica to jest fajne (ja też się cieszę:p ) ale z punktu widzenia dziecka i nauczyciela to już tak kolorowo nie wygląda:) wolałabym (jako n-l) jakąś fajną inscenizację ruchową z muzyką czy coś w tym stylu:)

oho cisza jest to Oliwia śpi, za pewne zamiast pójść spać,posiedzę na necie, a jak się położę to mała zołza wstanie:-pwczoraj poszłam do fryzjera i siostra z nią została i spała prawie 4godziny:szok:dziwne że przy mnie tak nie śpi:confused2:
miłego dnia!

Kic tak myslalam ze nie spisz:-D
Renia u nas tez o Jaselkach nie wspominaja:no: 23 listopada dzieci beda mialy swoj pierwszy wystep przed rodzicami,chyba musze wziasc chusteczki:-D
Survi Misia tez caly czas uparcie twierdzi ze bedzie miala siostre:tak: Ona czasami bawi sie lalkami:tak:Chce jej kupic pod choinke takiego wiekszego bobasa,calego z plastiku zeby mogla go kapac:tak:
Renia ja ide 28 listopada,moglabym isc teraz 21 listopada,ale dopiero badania bede robic 21 list.:tak: Musialam troche odczekac po antybiotyku:tak: Ja chodze na fundusz niby jest USG w gabinecie,ale moj gin woli robic w innym swoim gabinecie:tak: Ten gabinet do ktorego ja chodze ma z jeszcze jednym lekarzem:tak:

No gulasz mam zrobiony,pozniej ziemiaczki i bedzie obiad gotowy:tak: Teraz zbieram sie ze ogladanie "Przepisu na zycie" w necie:tak:

hejka,
moja Sonia też śpi już 2,5 godz:szok::-), zjadła rano kaszę kukurydzianą z gruszką, zrobiła kupsko gigant, popiła cycuchem i śpi:-)
Renia - super że na wizycie z maluszkiem wszystko ok! i zyczę żeby Tymusiowi szybko przeszło!
Kic - u nas nocka też taka sobie:eek:
muszę się pochwalić Lenusią - dziś pogadałam z panią wychowawczynią i powiedziała mi że Lena ma fenomenalną pamięć. Jak robią jakieś występy czy jakieś zajęcia to Lena zawsze pamięta co które dziecko ma robić i kiedy, podpowiada, raz nauczoną piosenkę od razu śpiewa całą itp....Pani powiedziała że jak tylko bardziej się jeszcze oswoi ( bo ma napady nieśmiałości podobno:szok::-D - moje dziecko:szok: ) to będzie miała w niej pomoc właśnie na występach itp. Fajnie, coś odziedziczyła po mnie, bo ja mam też dobrą pamięć i pomagało mi to bardzo w szkole ( w sensie byłam zdolnym leniem, co to uczyć sie nie musiał bo pamiętał wszystko z lekcji:rofl2: ).

hej:)
a co tu taj cicho??
myśmy dzisiaj dłużej na dworze posiedzieli i przyszłam do domu jako sopel:-pKubie tam zimno nie było, bo skakał na placu zabaw, Oliwia opatulona w śpiworze, a ja zamarzałam:-p
Dorka no u nas pierwszy występ tak na prawdę jutro, bo idziemy na zajęcie otwarte, więc też młodego po oglądmy:happy:
Pabla no nic tylko pękać z dumy:tak:no i się cieszyć bo w szkole będzie jej łatwiej, zresztą wiesz po sobie;-)
młoda śpi, młody maluje farbami to mam chwilkę dla siebie, zaraz kolacja, kąpiel i spać (czyt. Kuba :p )

Cześć dawno mnie nie było.
Przeczytałam,ale oczywiście nie nadrobię. U nas ok w ten weekend byłam też we Wrocławiu.
Surv nie miałam czasu się odezwać ,bo plan dosyć napięty mieliśmy,ale jak tam będę i czasu będzie więcej to na kawkę wpadnę.
Zdrówka wszystkim a Kic tobie przespanych nocek bidulko, znam ten ból, pamiętam jak Maks się budził tak często w nocy

No oszaleję z ta bezsennosciaTymi przyszedł do nas o 2.00 i tak jak sie obudzilam tak chyba do rana posiedze na neciePabla super ze Lena chwalona:-)Kic a my juz 2gi tydzien kisimy sie w domu. w piatek kontrola i spacerSurv, Dorka to widzę ze tendencja u dzieci na posiadanie rodzeństwa tej samej płci co one:-)Moj brat był taki sam i mama mówi ze jak wróciła ze mną ze szpitala to był na nią obrażony bo on chciał brata. No i nawet jeden nieudany zamach na moje życie gnojek chciał przeprowadzić Kamu to kiedy przeprowadzka do wrocka?Kurcze oczy zmęczone a spania jak nie było tak nie maDo pózniej:-)

O, widze, ze w tym tygodniu Renia ma nocną zmianę:baffled: Ja odpukać już trzecią noc z rzedu spię, aczkolwiek dziś juz było blisko, jak mnie mloda skopała o drugiej nad ranem, ale się zacięłam, że nie wstanę i zasnę:-p Młoda nadal leje w nocy, byłam z nią u lekarza, ale dostała tylko skierowanie na badanie moczu i pani doktor mówi, że to może ze stresu...tylko, ze teraz wlaśnie jej w końcu stres przedszkolny odpuścił, rozmawiam z nią codziennie i badam, czy ją tam coś nie dręczy, ale wygląda na to, że oprócz konieczności rannego wstawania wszystko jest ok...powinnam w ogole na noc pić nie dawać, ale wtedy jest godzinne wycie...wrócić do pieluch przyjdzie, czy co?:baffled:

Pabla, no ba, można było podejrzewać, że Lenka wykaże się super bystrością, na mamę patrząc:-) A ataki nieśmialości to chyba nawet najodwazniejsze dzieci mają;-)

Kic, chce Ci się na dworze w taki mróz wysiadywać? Ja Flo oznajmiłam, że w zimie jest zakaz korzystania z placu zabaw, i tylko uważam, żeby koło zadnego nie przechodzić, żeby nie zobaczyla, że inne dzieci zakazu nie mają:-p Daj znać jak Kubie wystep poszedł:tak:

Dobra, idę do roboty...do d** taki urlop, w którym ani jednego dnia wolnego nie ma:baffled:

Witam:)
Surv no ja z tych co codziennie na dwór z dzieciakami wychodzą, niezależnie od pogody:tak:oczywiście jak non stop leje to idziemy poskakać w kałużach 10-15min i wracamy, jak jest -15st to też poszaleć/pobiegać na 20 minut i wracamy:) zobaczymy jak to będzie w tą zimę no bo jest Oliwia, więc będzie trudniej:) teraz też Oliwia jest pokrzywdzona bo jak Kuba był w jej wieku to spędzał przynajmniej 3godziny w parku,no a teraz mam więcej pracy w domu, więc i czasu na spacery mniej:( a co do pieluch to ja bym nie wracała, może odsadzaj ją częściej:tak:
Renia ło coś Ty za porę na pisanie miała:-pjak tam wybór wózka, dalej obstawiasz stokke??a się pochwalę że na wiosnę i ja nim będę jeździć:tak::-):-)(oczywiście odpukać i nie zapeszam :p:p:p)
Kamu odzywaj się częściej,przeprowadzasz się na stałe do Wrocka??

U nas znowu nocka nie ciekawa, jeju o co chodzi z tymi moimi dziećmi?! jeszcze m-c i będę dawać małej na noc Bebilon może coś to pomoże:sorry2:
miłego dnia!

reklama
witam, u nas pobudka o 6.30:baffled: Misia rannym ptaszkiem sie zrobila:-D G dzis ja zawiózł do przedszkola, i ja odbierze bo szybciej konczy:tak: Oni wyszli a ja myk do wyrka i pospalam do 10:-) Ale chyba jestem bardziej zmeczona niz jakbym juz od tej 6.30 nie spala:baffled:
Pabla gratuluje takiej corci:tak:
Kic moze taki urok Twoich dzieci, ale mam nadzieje ze spanie im sie poprawi:tak: Jak Misia byla mala tez z nia codziennie wychodzilismy nie zaleznie do pogody:tak: Teraz tyle tylko ze z domu do przedszkola i z przedszkola do domu:-( Ona nie za bardzo chce wychodzic na dwor:baffled:
Kamu super ze u Was wszystko ok:tak:Kiedy planujecie przeprowadzke?
Renia wspolczuje bezsennosci:-( a w dzien nadrabiasz?
Survi ja tez jestem tego zdania co Kic, nie wracajcie do pieluch:no: Moze ja stresuje sytuacja z dzidziusiem? Seba mial cos takiego jak moja siostra z synem sie wyprowadzili od mojej mamy:tak: Chlopcy wychowywali sie razem przez 4lata i Seba chyba przezyl to bardzo, ale jakos dalismy rade:tak: Nie krzyczalam na niego, spokojnie do tego podchodzilam i jakos przeszlo,nie chodzilismy do zadnych lekarzy:tak:
Wczoraj moja fasolka poruszyla sie po raz pierwszy:tak::-)Najpierw jak siedzialam przy kompie,a potem jak juz grzecznie lezalam w lozeczku:tak: Super uczucie:-)

Do góry