reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

no to ja tez musze pochwalić Maciusia,bo byłąm we wtorek na pasowaniu i cudnie ta moja biedronka występowała:tak: Oczywiście sie poryczałam:-p Naprawdę byłam mile zaskoczona zwłaszcza po tym jak panie mówiły,ze on niechętny do współpracy:-)

Pabla brawo dla Lenki!!
Kicrym a jak ty ubierasz malą w taką pogodę? ja jak zwykle mam z tym problem.Teraz o dponiedziałku nie byłyśmy na dworze,bo się wystraszyłam,ze mała coś pokasłuje,ale to chyba od suchego powietrza było.Dzisiaj ją zabieram na krótki spacer,bo i tak po Macka musimy jechać.
To ile razy Liwcia się budzi w nocy? moja narazie raz,tzn zależy o której pójdzie spać,ale jak ja kłądę o 21 to potem budzi się ok 2,zasypia po 3 i tak do 7-8 spi.Wczoraj zasnęła o 22 to się zbudziła o 4. Nie jest źle,ale nie zapeszam;-).
A śpi z nami w sypialni,bo mam bliżej.Pisałam,ze nasłu****ę kiedy kupa,bo mnie koleżanki zeschizowały,ze zapalenie dróg moczowych moze sie przytrafić przez tą kupe.I mam zawsze problem,przebierać nie przebierać skoro wiem,ze zaraz sama sie obudzi tzn np za godzinę.Jak ją zaczynam przewijać to się zawsze budzi.
Renia może ty się już przyzwyczajasz do nieprzespanych nocek? Tzn ja ci takich wcale nie zycze ;-) Co do ruchów to ja teraz z Majka poczułam w 14 tc,więc calkiem mozliwe,ze to młode cię smyra:tak:
Kamu ale wiatr zrobiłaś:szok: napisałabyś coś więcej co tam u was.
Survivor ja bym ja w nocy wysadzała.No i to picie ograniczcie.Maciek tez wczoraj po kolacji się nie odlał,a potem ze trzy razy jęczał o picie i rano gacie mokre:baffled:
Dorka gratuluję pierwszych kopniaczków:-)

Myśmy sie wczoraj cały dzien cycowały,dzisiaj trochę lepiej,bo śpi ten mały ssak od 9,przynajmniej dwa prania zrobiłam,poodkurzałam,zjadłąm śniadanie i się wykąpałam.Już cos się wierci,więc pewnie nic więcej nie dam rady zrobić,a chętnie bym się teraz sama położyła:-pZaraz i tak po Maćka zaczniemy się zbierac,bo zanim ją nakarmię i ubiorę to akurat przed 14 będzie.

reklama
Madzia ubieram w body na długi rękaw, legginsy lub rajtuzy i do kombinezonu (mam taką ala myszkę z H&M) na głowę oczywiście czapka (od kilku dni już zimowa) i do wózka (w wózku mam śpiwór od bugaboo- jest podszyty polarem, na mrozy mam śpiwór puchowy), zapinam śpiwór no i tą nakładkę na gondolę, stawiam budę i jedziemy na dwie godziny :tak::-)dziś rano ją ubrałam w zimowy kombinezon ale było -2st teraz już znowu w tą "myszkę" ją ubiorę jak pójdziemy:tak:co do spania scenariusz z dzisiejszej nocki:zasnęła koło 19, pobudki 22, 1,3, 4.30,6.15 i 7.30.....na początku zasypiała nam koło 21-22, budziła się koło 1-2 a potem koło 7, od niedawna nocki takie kiepskie są:-(eee tam no trudno, kiedyś będzie (chyba) spała:sorry2:a co do kup-jak małą karmię i słyszę że pierdzi/robi kupkę to ją przebieram (jak miała kilka tygodni to po każdym jedzeniu była kupa:dry:)ale tak jak śpi czy się bawi to nie słucham czy coś tam robi, sprawdzam co 2-3 godziny i nic jej nie ma, a mocz ma ok bo robiłam jej kontrolny posiew, nie daj się zwariować:happy:i brawa dla Maciusia!

młoda śpi, a ja siedzę na all i szukam nart dla Kuby:happy:nowych mu nie kupię, oj nie (pomysł mojego M:dry::sorry2:)cholercia ale trudno takie małe buty znaleźć:-D

Nie, no oczywiście, że nie wracamy do pieluch, taki żart tylko nie wyobrazam sobie ubierania 3,5 latki w pieluchy;-) Po prostu martwi mnie to trochę, dlatego chcę sprawdzić, czy z drogami moczowymi wszystko ok, ale pewnie macie rację, że albo dzidziuś albo co innego ją stresuje choć nie pokazuje i minie. Z wysadzaniem w nocy jest o tyle problem, że nie ma sily ktora by zmusila Flo do sikania, jeśli nie chce...moze siedzieć na nocniku co kwadrans i nic nie zrobi, a potem i tak w gacie naleje:wściekła/y:

Co do ruchów, to mi się nadal zdaje, że to tylko jelita, choć czasem jak mi się brzuch napina, to mam wrażenie jakby mi jakiś mały potwor z loch ness pod powierzchnią się przesuwał, ale to chyba nadal tylko wyobraźnia:-p

Madzia, brawa dla Maciusia! widzisz, poradził sobie dzielnie!

chyba idę spać, bo się kompletnie bezproduktywna zrobiłam w pracy, jest nadzieja, że resztki intelektu po drzemce wrócą:sorry2:

Survi w drugiej ciazy przewaznie szybciej czujesz ruchy:tak: Ja tak mialam z Misia a teraz nie jestem pewna na 100%,ale mysle ze to to:tak: Zobaczymy wieczorem:-D Z Flo bedzie dobrze, widze ze uparta jest jak Misia:-D
Madzia gratulacje dla Macka, a tez sie chyba polacze na wystepie Misi:-p Oj te nasze dzieci nas zaskakuja:tak: Cicho gratuluje spania Majki, oby tak dalej!!!!!!
Kic owocnych poszukiwan:tak: Oj naprawde wspolczuje takich pobudek Oliwi:-( Mi sie podoba taki wozek, co Ty o nim sadzisz?Bede miala wkladke dla noworotka:tak:http://allegro.pl/wozek-spacerowy-graco-mirage-plus-folia-parasol-i1916867475.html
G
wrocil juz z pracy,robi obiad:happy: Ja wczesniej wytarlam kurze i odkurzylam zaraz wkleje zdjecia po remoncie:tak:

Hej Hej
:)
jestem jestem
od 2 dni próbowałam się bezskutecznie zalogować.
nie wiem o co kaman.
ale jestem już
:)
Dorka, Surv, Renia, ja młodego poczułam w 12 tygodniu , ruchliwy chłopak :)
nadal mam problem z netem w domu, chyba strajk zarządzę :)
Kic...no miałam Ci pisać że diabełek :) u nas nie ma jasełek ale będzie kiermasz świąteczny :)
surv...mam ją :) 525s i normalnie teraz muszę obczaic o co chodzi wogóle i zabieram sie za szycie :)
Madzia...no pięknie Majeczka śpi, oby tak dalej, młoda przez pierwszy miesiąc własnie tak w okolicach 2- 3 się budziła a w drugim spała już całą noc czego i Tobie życzę :):) przy młodej. Kic..hmmm cóż, dzieciaki wyrastają z tego???/ młody ostatnio protestował przy zasypianiu, a wczoraj w nocy się obudził i wołał mamo mamo, przychodze pytam czemu nie spisz a młody rezolunie...do Tatunia przytulić.....cwaniak mały, wyladował u nas w łózku i już był zadowolony :)
no nic wracam do pracy
paaa

Madziu - pięknie Ci śpi Maja! oby scenariusz Post się sprawdził. U nas podobnie jak u Kic niestety - przez pierwsze 3 mce budziła się raz, maksymalnie 2 razy. Teraz niestety częściej, np dziś - zasnęła przed 21:00, pobudki - 23:30, 01:00,02:00,4:00,06:00 - od 06:00 ze mną w łóżku i do 08:00 dociągnęłyśmy. I kaszka na wieczór nic nie daje niestety, ale w sumie mleko z piersi bardziej kaloryczne jest.
co do ubierania - ja zakładam bodziaka z długim rękawkiem, getry lub rajstopy i do ubiegłego tyg była w takim misiowym kombinezonie, teraz już zakładam zimowy lub kurtkę i dzinsy. W wózku mam narazie taki cienki śpiworek ( na zimę mam z futerkiem ) i jeszcze przykrywam kocykiem.
byłam dziś w Ikea - kupiłam części do kuchenki dla Lenki, materiałowe warzywa i owoce, małe przybory kuchenne, sobie formę do pieczenia i do tarty z wyjmowanym dnem i jakieś tam pierdółki.
Surv - Lena też czasem się posikuje, ale ja ją wysadzam raz w nocy, przy pierwszym karmieniu Sonii.

Dorka ale to jest mała, w miarę lekka spacerówka, ja bym w niej nawet 6miesięczniaka nie woziła:no:już pomijam jakość graco:baffled:na pewno nie ma dobrej amortyzacji i nie jest zbytnio osłonięta. Oczywiście nie narzucam się ale jeżeli byś chciała to ja mojego XQ będę sprzedawała na wiosnę, oczywiście jeżeli waga nie ma dla Ciebie znaczenia, bo jakbyś go miała wnosić (np na piętro) to nie polecam. Podaj co byś chciała aby wózek miał, górną granicę cenową i coś wymyślimy:)
Pabla widzę fajne zakupy porobiłaś:tak:no nocki podobne:dry:
Surv myślę że to jednak "fasola" się rusza:tak:
Post Ty to wiesz jaką rolę powinni mieć nasi męczyźni;-):-p
Kuba po występie, na początku paluch w buzi i zawieszenie ale później się rozruszał i ładnie występował:tak:
idę małą uspać bo już marudzi niemiłosiernie:baffled:

Kic ja wlasnie potrzebuje takiej spacerowki:tak: Nie chce kupowac wozka z gadola, bo wydaje mi sie nie potrzebna,mam taki wsad do spacerowki dla niemowlaka,a na zime bede miala cieply spiworek, wiec mysle ze spaderowka mi wystarczy:tak: i nie chcemy wydac za duzo pieniedzy na wozek ok 400zl:tak: Ten Twoj XQ to z gadola? Ja sie nie znam tak dobrze na wozkach jak Ty:tak: Daj znac co bys mi polecala:tak: wozek bede zostawiac w piwnicy, tylko ten wsad dla noworodka bede wnosic do gory(na 4 pietro:baffled:):tak:
O Post dobrze ze sie meldujesz:-D moje dzieci nigdy nie byly ruchiwe w zyciu plodowym:-) Misia nadrabia teraz,a Seba niby byl brojek ale grzeczniejszy od Misi:tak:
Pabla fajna jest ta kuchenka w Ikea,ale jej cena z dodatkami powala,my za Misi kuchenke ze Swinka Peppa dalismy 200 zl z dodatkami:tak:

W koncu wystawilam zdjecia na zamknietym:tak: Jeszcze w pokoju brakuje dodatkow i stolu z krzeslami:tak: Stol z krzeslami bedzie za ok 3 tygodnie,a dodatki jak G sie zdecyduje powiesic:tak:

hej
dziś jestem ledwo żywa
P na treningu a ja z płaczkiem-wymuszaczkiem już wariuję
Jeszcze te zatoki
W przyszłym tygodniu koniecznie muszę zaliczyć wizytę u lekarza a najpierw wymaz z nosa

surv moje ma to samo z sikaniem i nie wiem o co chodzi - mam wrażenie że zależy od wrażeń w ciągu dnia. Im ich więcej tym bardziej nerwowo śpi i tak bez kontroli. Ja z wygody na noc daję pampera. Wiem, że to stary chłop i leniwa matka ale wolę nieosikany materac i pościel:baffled:

Kic super, że Kubuś dał radę. No i trzymam kciuki za stokke na wiosnę. Stare modele a nowe widziałąm można za 1/4 kupić tego co nowy model. Ja na razie nie myślę o wózku:-). Najpierw niech określi się płeć. Dla córci chciałam ten fioletowy. A dla chłopaka mam super murę4 po Tymku:tak:

Dorka super, że już po remontach.
oj jak ja bym chciałą tak wyspać się do 10tej:-) a po takim nocnym czuwaniu w ciągu nia nie mam szans (zresztą nwet nie umię spać jak jest jasno)

Post to teraz znikniesz bo zamiast na necie to przy brand new maszynie będziesz cudeńka wykrawać i zszywać:tak:
Czekamy na efekty pracy

Pabla Ty to też masz powera. Ale sama do Ikea chcę wyskoczyć bo światełka mamie obiecałam

Oki zmykam robić kolację juniorowi
za godzinę do spania i wreszcie spokój :zawstydzona/y:
miłego
pa

reklama
Dorka ale pamiętaj, że jeżeli chcesz tylko wkład to spacerówka musi rozkładać się na płasko i powinna mieć odwracane siedzisko np jak Teutonia,ale tu ceny znacznie wyższe:dry:jakbym wcześniej wiedziała to bym kupiła Teutonie od koleżanki z forum wózkowego,pojeździłabym i bym ci odsprzedała-sprzedawała w fajnej cenie. No i jeżeli chcesz zimę w tej samej spacerówce to wypadałoby by żeby miała dosyć duże koła (czyli takie graco odpada)a nie lepiej kupić ci coś używanego z fajną gondolą i super amortyzacją, a potem jakąś fajną lżejszą spacerówkę?mój XQ jest z gondolą:)zapytam jeszcze dziewczyn na forum, może mają jakiś fajny pomysł :)
Renia to Ty jeszcze murę trzymasz??myślałam że sprzedałaś a teraz chcesz coś innego :) no ja albo fiolet albo róż z limitowanej kolekcji:)weź Tyma na wytrzymałość, u nas też czasami wymuszanie ale ja totalnie olewam sprawę i nagle się okazuje że można inaczej niż ryk, tupanie i złoszczenie:p
Oliwia już śpi, Kuba je i ogląda tv i tez go kładę, bo jestem zmęczona.
Spokojnej nocki!

Do góry