reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

witam:)
Kubuś już w przedszkolu:) dziś jedziemy z M po zakupy prezentowe a po południu do znajomej na kawkę więc dzień szybko zleci:)
KATE tylko się nie nakręcaj!przecież masz Antka to wszystko macie w porządku!i na Ciebie przyjdzie pora, im więcej myślisz tym bardziej się blokujesz:) moja koleżanka też się stara i nic, ale to jej pierwsze dziecko, dają sobie rok czasu a potem pójdą do lekarza:tak:
Renia no to trzymamy kciuki za dziewczynkę i fioletowego stokke;-):-D:-D:-D
u nas znowu się pogoda fajna zapowiada,czuję się jakby był co najmniej październik a nie początek grudnia:szok: kurcze ja chcę śnieeeeeg!!!:-p
miłego dnia!

reklama
Witam i ja, u nas też piękna pogoda, słonko świeci ale zimno jest.
Renia to kciuki zaciśnięte za dziewuszkę :tak: I daj znać po wizycie.
Kate wrzuć na luz, na pewno się uda, a im bardziej będziesz o tym myśleć to będzie trudniej. Może w noc sylwestrową się zadziej coś ;-);-)
Kasiu oczywiście że przypomnę, może jeszcze Tosika jakieś czary odprawi :-D
Kic no zła na te reformy jestem jak nie wiem, bo wysyłałam Olkę wcześniej aby nie była w przepełnionej klasie, a teraz co?? mogła chodzić jescze rok do przedszkola. Ale w sumie sobie radzi więc ok. Ale z naszymi 3 latkami to nieciekawie, bo teraz to one mają być tym podwójnym rocznikiem i pierwszymi 6latkami w szkole,przecież chcąc zrobić reformę, to powinni wszystkie roczniki jakoś rozdzielić aby nie było tłoku w szkołach, a tak już dziś czytałam że ma być w tym 2014 bardzo dużo dzieci w szkołach, no nóż się w kieszeni otwiera:wściekła/y::wściekła/y:
Post co znów dobrego będziesz piec??
Miłego dnia:-)

Kic, ze śniegiem kiepsko może być...patrzylam na prognozę długoterminową i do 15 grudnia posucha:crazy: Też chcę śnieg, nie znoszę takiej pogody w zimie, przyprawia mnie o nieustającą depresję:-(

Kate
, przesadzasz, kobieto...2 cykle to żadne starania tylko normalne pozycie małżeńskie...po 20 możesz zacząć się niepokoić;-) Ja z mlodą nr dwa (już nie wierzę, że to chłopak:-p) zaszłam po przeszło roku rosyjskiej ruletki a i tak do tej pory zaskoczona jestem, jak to moglo się stac:-p:-p Generalnie to na Twoim miejscu przestałabym zagladać na fora staraniowe, testami owulacyjnymi rozpalila w piecu i zaplanowała (a najlepiej i opłacila;-)) wakacje w lokalizacji, gdzie nie mozna w ciąży jechać...wtedy ciążę masz jak w banku:-)

Renia
, to czekamy na wieści z wizyty - fajnie by bylo, jakbys rzeczywiście dziewuszkę miała;-) Ja po tym, jak się okazało, że Asia ma drugiego chlopaka stracilam nadzieję na syna...młoda wyczerpała potencjał męski w tej rodzinie, reszcie pozostaje rodzić dziewczyny:-p no i koniecznie proszę się poprawić ze zdjęciami - wieki całe nie widziałyśmy Ciebie ani Tymka:sorry:

Sylcia
, trzymam kciuki za egzamin - oby udalo się za pierwszym razem, zwłaszcza, że przy tej wiośnie jaką mamy tej zimy, masz szansę zdawać bez atrakcji dodatkowych w postaci wykopywania się z zasp;-)Ja zdawałam w lutym lat temu 21, a wtedy jeszcze zimy były normalne i do tej pory nie wiem, jak mi się udało:-p

Dorka
, ja też chodze do położnika, choć to moja lekarka od wielu lat i nawet jakby była ortopedą, to też bym u niej ciążę prowadziła, bo wyjątkowo mi pasuje...a że w międzyczasie zrobiła doktorat z ciązy geriatrycznych to tym bardziej:-)

Mloda poszła do przedszkola, z wielkim rykiem, bo się odzwyczaiła i z dość solidnym kaszlem, ale trudno...obie nadal kaszlemy, ale nic innego się nie dzieje, więc koniec laby, chodzić musi. R demonstracyjnie nosem pociąga, ale nie daję się sprowokować...po awanturze tj. rzeczowej rozmowie:-p sprzed paru dni w piątek idzie do ortopedy po zwolnienie na szukanie pracy...nie wiem, czy coś z tego wyjdzie, ale krótka prezentacja wydatków domowych połączona z informacją, że moj kręgosłup długo już w pracy nie pociągnie poparta obietnicą przejścia na macierzyński już od stycznia na razie podziałaly:-p

Dobra, to wracam do roboty, tylko okno zasłonię bo szaruga taka, że nic tylko do łóżka wracać i do wiosny nie wychodzić:-p

hej dziewczyny!!!
Kic znowu cicho na forum:-D Ja musze czekac na zakupy prezentowe do wyplaty:tak: Mamy dostac na gwiazdkę kase 600zl brutto,wiec na prezenty bedzie:-D
Kate nie stresuj sie:tak: Nie mysl o ty za duzo, ja chcialam jeszcze jedno dziecko ale nie teraz jeszcze i na wakacjach nam sie zapomialo i sa rezultaty;-)
Renia to trzymam kciuki za dziewczynke:tak: jak nie teraz to nastepnym razem;-);-)
Survi no to na to wyglada ze lepiej chodzic do gin-poloznika:eek: mam nadzieje ze ten drugi lekarz bedzie bardziej mi odpowiadal:tak: ja mysle ze bedziesz miala parke:tak: Trzymam kciuki za synka:tak:
Ja juz mam czesc porzadkow zrobionych,jeszcze musze dokonczyc w kuchni sprzatac:tak:Zemdlilo mnie bo bylam glodna i musialam sobie zrobic przerwe:tak:
Dzis idziemy na msze za G tate mija wlasnie rok od jego smierci:-(

Wy się koleżanki uspokójcie z tym sniegiem. Mi odpowiada tak jak jest, zwłaszcza, że za oknem piekne słońce. Ale mroziato
Kic niezłe - trzymamy kciuki za fioletowego stokke:-D:-D:-D
Sylcia, czytałyśmy to samo - że w 2014 ma być bardzo dużo dzieciaków. Mój mąż skomentował - to fajnie, będzie miała dużo koleżanek i kolegów, a ja dodałam - i wf w sali szkolnej, bo sala sportowa nie pomieści (strasznie mnie to drażni jak zajęcia z wf są w nieodpowiednich miejscach; ale ja to juz tak mam - liceum wybierałam pod kątem które ma fajniejszą halę, wcześniej robiąc oczywiście selekcje pod kątem nauczania ;-))
Surv, spokojnie, a może jednak chłopczyk będzie
Dorka, czy Ty nie za bardzo szalejesz z tymi porządkami co?

Kasia sprzatam zeby nie siedziec caly dzien i nic nie robic:tak:
Kic doszly spodnie sa dobre mam nadzieje ze jeszcze troche mi posluza, tylko za bardzo w biodrach nie moge przybrac:-D Dziekuje!!!!

Właśnie się dowiedziałam, że Olga ma pasowanie 14 grudnia - późno jakoś, ale Miki np. w ogóle nie miał. I ma do nauki wierszyk, nie taki całkiem krótki. Pasowanie jest o 15.30, więc na pewno tam będę:tak:I ... juz nie mogę się doczekać!

Kasia fajne takie wystepy maluchow:tak:
Co tu tak cicho nawet Kic nie ma? Ja ogladam Na wspolnej a potem Porodowke i lulu bo o 7 trzeba wstac:eek: Dobranoc

reklama
Jestem
Strasznie długo dzis zeszło a jeszcze czytanie bajek na dobranoc po powrocie

No i chłopak:-)
Ja nie widziałam ale pan dr dojrzał
Ciut głupio mi sie zrobiło ze pomyślałam "szkoda" w pierwszej chwili
Teraz oczywiście sie cieszę bo zdrowy a to naj

Imię juz mi sie telepie w głowie - Ignacy
Mąż sprzeciw wniósł ale to początek negocjacji

Surv oby było po Twojej myśli z plcia:-)

A my znowu w domu. 2 dni przedszkola i dzis wizyta u laryngologa.
Zapalenie ucha środkowego początek i chciał dać antybiotyk
Nie zgodziłam sie
Póki co dom i syropki. Ma katar a to powiązane z uchem

Oki spadam.
Jutro sie odezwe

Do góry