reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

hej
uwielbiam Mikołajki :-)
Oj, ja też - normalnie zapominam wtedy, że jestem starą babą z mężem i dziećmi na karku:-p:-D
mloda wstała elegancko bez jednego jęknięcia, grzecznie zażądała ubrania się po czym zaczął się szał rozpakowywania prezentów - uwielbiam patrzeć jak się cieszy i jak szczerze wierzy, że to prawdziwy Mikołaj przyniósł:tak: Z pójściem do przedszkola oczywiście zadnycn problemów, bo przecież Mikołaj czeka, a w przedszkolu też super, na wejściu piosenki mikołajowe na full grają, śnieżynka cukierki rozdaje - fajnie być przedszkolakiem:-D

Flo dostała to co chciała, czyli miasteczko Hello Kitty ("Zobacz, mamo, krasnale Mikołaja specjalnie dla mnie zrobiły w swojej fabryce" - czyli zero podejrzeń, że coś podobne do tego ze sklepu):-), kupę książeczek, plecak z Mikołajem, jakieś maskotki i tyle slodyczy, że muszę pod wannę schować, bo ślinotoku na ich widok dostaję:-p Na święta bedzie zdecydowanie skromniej, bo nam się przestrzeń do składowania zabawek kończy:sorry:

no dobra, to Mikołaj idzie odrabiać straty finansowe do roboty;-)

reklama
u nas nocka niezła, leki zadziałały i Lena kilka razy kaszlała a tak to spała. Sonia obudziła się ze 4 razy czyli standard.
U nas też prezenty były dziś rano, Lena kolejny zestaw duplo i płytkę budowlaną do niego, Sonia jakieś grające kluczyki.
narazie zmykam bo na pocztę muszę lecieć.

Witam,
Kasia Olga jest niesamowita:tak:
Iza no Wercia to spryciula:-D
Survi widzisz po takiej kiepskiej nocy taka nagroda Cie czekala:tak:
Pabla,Kic, Madzia jak nocka u Was?
Pabla przeczytalam teraz Twojego posta:tak: Dobrze ze z Lenka lepiej:tak:
No u nas Misia znowu przyszla z kaszlem:-( Rano inhalacja i jest ok:tak: Wczoraj wieczoram G ja kapal a ja podrzucilam do buta slodycze i taki zabawkowy zestaw bizuteri:tak: Mala nie mogla zasnac z emocji(choc to nic wielkiego nie bylo), najbardziej ja zastanawialo jak ten Mikolaj wszedl do jej pokoju:-D Sebie dzis rano podrzucilam, jakos nie moge mu dac do reki niespodzianki mikolajkowej:-p
Mam nadzieje ze mi sie Misia nie rozlozy:no: Dzis rano z nosa jej lecialo, ale i tak dlugo chodzila bez przerwy:tak: Mam nadzieje ze przetrwa do swiat bo po swietach nie puszcze jej do przedszkola dopiero po Nowym Roku:tak:

witam:)
U nas nocka kiepska jak zawsze, już zdążyłam się przyzwyczaić do wstawania co 1,5 godziny:baffled:
Pabla dobrze że Lenka daje radę z kaszlem, oby szybko przeszło!
Iza Kuba dostanie (po południu) puzzle i traktor czyli to co chciał+masę słodyczy bo to u nas zwyczaj, w ogóle ja w dzieciństwie na mikołaja dostawałam drobną rzecz i mnóstwo słodkości:tak:
Surv no to emocje były:-)
Kasia i Olga od małego ma prawidłowe podejście do życia!
Oliwia zasnęła w trakcie rozdawania prezentów w przedszkolu więc nie ma zdjęcia z mikołajem:confused2:

U nas nocka kiepska przez ten cholerny katar,ale bynajmniej chyba już brzuszek nie męczy,bo podjadłam wczoraj trochę sliwek suszonych.Pobudka jedna za to 3 godzinna:sorry:w tym cycowanie na śpiocha,więc znośnie;-)
Teraz od jakiejs godziny mloda spi,chociaż już stękanie bylo bo bidula oddychac nie moze,więc pokropilam trochę kolderkę oilbasem ,do tego mokra pielucha z oilbasem na lozeczku i pod lóżeczkiem gorąca woda z oilbasem.Chyba przesadzilam bo mnie samej w nosie od tego kręci,ale mala bynajmniej normalnie oddycha.Tylko zeby jej nie zaszkodzilo:eek:
MAciek przyszedl do mnie już o 5.30,ale o mikolaju zapomnial,dopiero jak wstal przed 7 to powiedzialam żeby poszukal prezentu.Mój syn wymagający nie jest,najbardziej ucieszyl się z czekoladowego mikolaja za zeta:-p:-p Oprócze tego dostal 3 autka z Chucka,które wcześniej sam sobie wybral.
Po poludniu ma do nas przyjśc mikolaj,bo K wczoraj strój kupil,tylko jeszcze nie wiem kogo by tu ożenić z tą misją,coś się wymyśli ;-) I będzie magnetofon ,bo Maciek ostatnio zapałał miłością do dziecięcych piosenek ;-)
My z K sobie prezentów nie robimy,dopiero pod choinkę.Ja sobie zazyczylam takie cudo HULA HOOP HOP HERTZ 6002- WĘGLOWE -WYPRZEDAŻ (1954113461) - Aukcje internetowe Allegro :-)coby opone zgubić.

Kicrym u nas nie można do żłobka zapisać dziecka którego formalnie nie ma,także dopiero po porodzie z aktem urodzenia i ząswiadczeniami z pracy.Wczoraj do jednego żłobka już nie zdążyłam podjechać po wniosek,więc dzisiaj pojadę i moze jutro do pracy,a i tak mam czas do następnego wtorku bo tylko wtedy mogę złożyć u pani dyr.

Ostatnia edycja:
Hej

Surv ja od 3 bezsenność i tak godzine liczylam barany aż wreszcie zasnelam. Na szczęście Tymi o 7 przydreptal

Oczywiście zaraz mnie zwlekl bo coś ma na łóżku i musze zobaczyć:-)
Dostał od santa odtwarzacz cd mcqueen bo uwielbia piosenki - najbardziej akademie pana Kleksa

Madziu widzę ze Maćko te same zainteresowania co Tymi
Może rośnie forumowy boysband :-)

No i dostał lego i książeczki a najbardziej podoba mi sie "bajkowa drużyna" Kasi Klich. Jest z cd i są super pioseneczki

Pabla dobrze ze leki pomogły Lence
A co dajesz na kaszel? My w ciagu dnia bez kaszlu ale nad ranem masakra. Aż do wymiotow

Kate u nas juz Tymi miesiąc w domu. 3 tyg chory na antybiotyku wrócił na 2 dni i znowu tydzien w domu. Pani dr powiedziała żeby go nie puszczać juz do świat. I tak tez zrobię bo ja to jeszcze boje sie ze on mnie zarazi a i tak juz miesiąc z katarem chodzę

Kic współczuje niewyspania

Dorka zdrówka dla Misi. A ty dzis masz to USG?

ooo widzę że Mikołaj w natarciu
U nas tez wczoraj był :) po raz 2-gi :)najpierw młoda w przedszkolu a potem znowu wieczorem bo się młody zmartwił że on do przedszkola nie chodzi i nie dostał
z kolei młoda była przekonana że nie przyjdzie wieczorem bo przecież już u niej był w przedszkolu , oboje mieli więc opad szczenki
młody dostał puzzle z teog sklepu co kasia polecała (Kasia, faktycznie świetne są),garbusa i książeczki
a młoda książeczki wyklejanki i spinki
u nas mikołaj skromnie bo z kolei Aniołek to jest ten gość co robi wypasione prezenty :)
poza tym upieklismy 120 ciasteczek wieczorem ( w szoku jestem że potrafia tak szybko i sprawnie wykrawać :))
dzisiaj czeka nas kolejna tura a jutro robimy stroiki w przedszkolu, w piątek będziemy dekorować te upieczone pierniczki w przedszkolu więc będzie się działo
poza tym sama w pracy jestem i nie wyrabiam, ojca jutro do szpitala trzeba zawieżć na kolejne odwodnienie i pewnie trzeba będzie jeździć ze 2 razy dziennie do niego żeby łaskawie spacerował a nie leżał a w piątek mam jeszcze imprezę firmową więc zastanawiam sie co jeszcze mogłabym zrobić....aaa musze dokończyć bańki do jutrzejszych stroików...a poza tym zamierzam leżeć do góry brzuchem.
no i nadal nie mam porządnego neta w domu :(
pędze bo mi sie raport zrobił i musze zmykać do domku
paaaaaaa
ps. obiecuję się poprawić...kiedyś :) wybaczcie

Renia do lekarza ide jutro:tak:
Jutro ma zalatany dzien, rano z Misia do przedszkola, potem na 11.30 ginek a na 13.30 lekarz ten co mi daje zwolnienie:tak:
Post to narobilas piernikow:szok: Moja siostra zrobila wczoraj pierniki dla calej rodziny:-D Ja zamierzam jakies inne ciastka zrobic z Misia:tak: Podobno sa jakies pisaki do przystrajania chyba kupie Misi bedzue latwiej ozdabiac:tak:
Madzia i Kic wspolczuje nocek:-(

Dziś przewinął się kolejny Mikołaj i zostały jeszcze 2:eek:I dlatego nie wiem cyz tak lubi Mikołajki, bo wg mnie dzieciaki mają wszystkiego za dużo i ciężko im jest się cieszyć z jednej rzeczy, tylko tak skaczą od jednej do drugiej... No ale babciom nie przegada...
Post ale masz młyn - współczuję:sorry:
Renia, Madzia, Miki może dołączyć do boysbandu, bo on muzę lubi, tylko od razu mówię, że mocniejsze brzmienie
Dorka, zamelduj sie jutro po USG. Bardzo jestem ciekawa rezultatów badania:tak:
Ale cisza w mieszkaniu - dzieciaki śpią, pies też, mąz nie hałasuje ;-) Szkoda, że już nie ma przepisu na życie

reklama
Moje małe kapie sie i do spania
Dzis padł o 16.30 i do 18 spał

Kasiu tez mam wrażenie ze za dużo tych Mikołajów tzn prezentów
Kiedyś czlek dostał paczuszke i sie cieszył przez tydzien. Wydzielal sobie po cukierku żeby jak najdłużej były:-)

Dorka to czekam na wieści. Oby małe tak sie ustawilo żeby wiadomo było:-)

Post ty to mnie ta swoją energia rozwalasz.
A które pierniczki pieklas? Ja chce w tym roku te alpejskie i ciekawi mnie czy wychodzą bez problemu?

Oki ide czytać bajkę
Dobrej nocki

Do góry