reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Pabla ja wozek planuje kupic gdzies w marcu lub kwietniu:tak:U nas ksiadz jutro,pewnie bedzie tak o 19-20:baffled:
Survi czekam kiedy dowiem sie kto siedzi u mnie w brzuchu i dam Ci znac:tak:U nas naszczescie 2 telewizory,to klotni raczej nie ma:-D
Kasia u nas tez tak jest choc roznica 11lat:baffled:
Misia wlasnie pcha sie do nas do lozka:baffled:Zaraz G idzie jej czytac bajki i spac:tak:

reklama
hej hej
Surv...no toś matka Polka niezła, mała niepozorna, gotowa urodzić 4 kilowe dziecię, to już wiadomo czemu ten brzuch duży masz :)
Pabla...hmmm...to się przygotuj na regularne bójki, na mnie nie robią już wrażenia, a jak nie stoją w kącie jakiś dzień to cud:-D:-D:-D:-D:-D, cóż, podobno wszyscy tak mają :)
Kic...ja Ci bardzo dziękuje, mlody na szczęście nie robi takich rzeczy i jak sam zostaje to grzeczny jest ale jak sie z młodą dobiorą to jejku, się dzieje
Madzia....no jeszcze nie już, ale pewnie niebawem trza będzie :), 5 eee, jakbym miała duży dom i dużo hajsu to czemu nie, myślę że na 3 spoczniem, zwłąszcza że rodzice starsi i nie wiadomo jak będzie, jak się tak właduję to potem nie pozbieram się z obowiązkami na zakręcie:tak:
my dzisiaj fronty byliśmy oglądać do szaf, zamówione i tylko czekać na wykonanie, szafa w sypialni też sie dzieje więc jest nieżle
oki to lecę miłego wieczoru

melduje sie posłusznie

wizyta dobrze
syn rośnie - 426g:-)
wyniki dzis odebrałam i glukoza super tsh super jedynie jakiś mimimalny brak w ft4 czyli jakby niedoczynność tarczycy mogla mi grozić ale na razie bez paniki
w przyszłym tyg jestem we wroc więc wizyte na połówkowe usg muszę umówić

moje przeboje wymiotne to błędy żywieniowe
tak więc jak pisze surv albo wiem co jem albo zgaga i inne;-)

Sylcia 100 lat dla Olci

Kic no ja też dziś hm zaliczyłam:-)
polarka szukałam i kombinezonu jednoczęściowego na narty ale marnie
za to świetny kask junior przypasował i kominiarę
w sobote do ustronia się wybieramy coby poćwiczył:-)

Post to czas zaraz na 3:tak: Jakby co foty brzucha są dla zachęty:-p

zmykam spać bo jak zwykle noc mnie ze wszystkim zastała
jutro prist przychodzi więc cus ogarnąć trzeba

dobrej nocki
u mnie zaczyna się pieczenie - przy łóżku rennie

Renia foty?? toz to cud jakis:-D Super mlody rosnie:tak:
Survivor twoja panna tez nie mala ;-) zdrowia zyczę calemu oddzialowi.Nie wiem czy juz pisalas,twoja siostra kogo sie spodziewa?
Pabla to i tak pozno sie zaczelo,bo u nas to odkad Majka żwawiej rusza rączkami to jest "a Majcia mnie zbila":sorry2:
Straszycie mnie z tymi katami i dniami straconymi:szok: musze sie chyba juz zaczas psychicznie nastawiac.

U nas dzisiaj nocka super w porownaniu do poprzednich,ale przyznam sie bez bicia,ze znow po oproznieniu dwoch (.) dalam butle
sorry2.gif
Bynajmniej laska odpadla zaraz i nawet juz nie jeknela z lozeczka,a przespala 4 godz
biggrin.gif
i w sumie to byla jedna pobudka:tak: Ale nie chwale,zeby nie bylo ;-) bo Maciek,jak go pochwalilam wczoraj dwa razy,ze nie przychodzi od 4 nocek,tak dzisiaj o 2 sie wtarabanil,a mi sie juz go odprowadzac nie chcialo i tak od tej 2 do 3.30 spalismy we 4,bo mi sie usnelo przy cycowaniu.

Idziemy dzisiaj do kontroli,ale ja poprawy nie widze.

Witam:)
Madzia, szczerze??jak bym wiedziała że młoda prześpi noc po sztucznym to od zaraz ją przestawiam, ja mam już dość, kilkanaście pobudek to nie dla mnie, dziś 4 razy jadła a ile było wędrówek pomiędzy to nie wiem:-(no i Kuba dziś przylazł nawet nie wiem kiedy, ale po 2 jak wstawałam do młodej to już smacznie spał z rączką na brzuchu tatusia:sorry2:
Renia fajnie że na nartki wyjeżdżacie, my niestety chyba już nie pojedziemy, dowiedziałam się wczoraj że muszę iść na wychowawczy od 01.03 więc w lutym ostatnia pensja, potem M będzie musiał dawać radę więc pewnie będzie ciężko i z kasą i z czasem:dry::-(
Post eee to daleko Cinkowi do wybryków Kuby:-p;-):-Dmój diabeł wcielony, ja mam mniej nerwów i koło się zatacza:sorry2:
Pabla to jak będziesz chciała coś sprzedać po dziewczynkach wiosennego to daj mi znać:tak:
Surv szkoda że się nie zgadałyśmy:dry:
Madzia, Pabla u nas też sie już zaczyna "mamooo a ona mnie kopie" "mamooo a ona mnie uderzyła":-D
miłego dnia!

Witam sie i ja:tak:
Kic no coz Twoje dzieci poprostu nie lubia spac;-) Misia tez do nas dzis przyszla ale cale szczescie ze G juz nie bylo:tak:
Madzia super spanie dzis Majki:tak:oby tak zostalo:tak:
Renia duzy ten Twoj synek,ciekawe jak moje uroslo:tak:Foty zaraz ide ogladac:tak:
Post dawaj te 3 dzieciatko;-)
Ja zaraz wybieram sie do przychodni po zaswiadczenie ze mala moze isc do przedszkola i skierowanie do alergologa:tak: Po za tym cos taka rozlemlana jestem a tu mi za sciana jeszcze wierca:angry: Trzeba uciekac z domu:tak:

U nas już obecnie dzień bez kary, dniem straconym:-p Za rok po prostu pierwszego stycznia rozpiszemy grafik kar na cały rok i wybierzemy jeden dzień swiąteczny, w którym kary nie będzie:-)

Wróciłam z Flo od lekarza, niby wszystko czysto, a kaszle jak gruźlik, wyłudziłam berodual do inhalacji, na drugą nogę dostała kolejne 5 dni antybiotyku i do końca przyszłego tygodnia szlaban na przedszkole:-( Idę się zastrzelić, bo R na korzonki też do środy w domu siedzi i stęka, więc nikt już nie zwraca uwagi na stękającą matkę z wielkim brzuchem:-p

Renia, no tośmy doczekały zdjęć:-) Ale brzuszek masz całkiem kompaktowy, zazdroszczę:tak: Moje młode to nie sądzę, żeby bardzo ciężkie było: wagę się oblicza jako średnią obwodów i długości, a Sara jak i Flo ma nogi modelki i to jej masę zawyża:tak: Ja też mam lekko niskie TSH, dlatego za tydzień ponowne badanie, ale podobno tak się w ciązy zdarza czasem, zwlaszcza ŻE PRZED CIĄŻĄ BYŁO OK.

Madzia, Asia ma drugiego syna, podobno obecnie o imieniu Vincent (tak, jak Vincent Vega z Pulp Fiction:-))...niektórych Bóg nagradza chłopcami, innych karze dziewczynkami:sorry2:

Post, no to do roboty, póki Wam się chce...mnie to się już drugiego hodować nie chce, ale co zrobić, jak klątwa ciązowa dosięgła:-p

I nie wiem co jeszcze - brak pracy plus pełny skład w domu skutecznie mnie pozbawiają sił do czegokolwiek, chyba wyjdę na rundkę po lumpeksach, coby marazm przełamać...a i u nas 9 stopni, to też nie bardzo zachęca do aktywności, bo jednak wiosna w styczniu mnei nie pociąga:sorry2:

reklama
Ale dzis pospalismy
Do 10 :-)

Surv to Asia urodziła?
Współczuje chorych w domu i nie wiem czy starsze z korzonkami nie bedzie bardziej męczące i umierajace niż Flo:-)

Kic o wychowawczy powiadasz? Taki mialas plan czy wyszło w praniu?
No my chcemy póki możemy jechać z Tymim
Na koniec stycznia psiapsiola dzwoni i mówi ze jedziemy na 4 dni do Muszyny:-) I znowu narty pojda w ruch

Kasiu cieszę sie ze P pomógł mi z tymi fotami bo pewnie by zeszło ale juz pokazał jak i co to będę próbowała sama

Oki ide po zakupki i ogarniam dom
Jak po nuklearce a tu ksiądz dzis wpasc ma z koleda

Do góry