reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Ja dziś zasypiam na całego...jakieś ciśnienie ujemne od tego deszczu albo co, a robota leży i kwiczy:-(Na szczęście skurcze przynajmniej przeszły, więc może zdążę wszystko przygotować do urodzin Sary, bo R mało co pomaga, jako że wsiąkł totalnie w okolicach strychu, bo biorą się za wymianę podłóg i na dole stawia się tylko, jak go zapach obiadu doleci:-p Jedyne co dobre, to że nasz elektryk ma obiecaną fuchę przy tych podłogach, więc w koncu tempa z kładzeniem instalacji nabrał i już prawie kończy:tak: Generalnie juz lekko stracilam watek z remontami...mąż mi się tak usamodzielnił, że już w ogóle kierować sobą nie daje:-p:-p Zrozumialam jedynie, że na razie z moimi marokańskimi kafelkami w holu mogę się pożegnać, bo przegrały z oknami na piętrze:-(

Madzia, to dziś mialaś przedwczesnego piatek trzynastego?:sorry: Dobrze chociaż, że młoda trochę pospała:tak:

Renia, oby Tymek szybko wrócił do przedszkola! Ja już lekko wysiadam z Flo 24 godziny na dobę w domu...niby grzeczna dość jest, ale robi nieludzki bajzel no i d*** truje akurat wtedy, gdy mam pilną robotę. 15-go bedą wyniki rekrutacji przedszkolnej, ale ze szanse mamy zerowe, to sobie żadnych nadziei nie robię i gotuję psychicznie na rok w domu z obiema panienkami.

Nic, idę po kolejną kawę i zebrać się jednak do roboty...choć jeden kafelek sobie moze kupię na osłodę:-)

reklama
Madzia, ale miałaś dzień:eek:
Kic, zapisz się na jakieś studia, to będziesz miała znów adrenalinkę związaną z nauką;-)
U nas znów wieje, ale na szczęście nie ma opadów.
A działeczka to super sprawa, bo nie jest daleko a jednak można na świeżym powietrzu czas spędzić. Kiedyś było gorzej, bo była nieogrodzona a teraz psiak nie poleci do sąsiadów, dzieci się nie rozpierzchną, no i teściowie zadbali o wc, więc żyć nie umierać:tak:

Madzia ile Ci Majka wypija??:szok::szok:moja Liwa to by miała na dwa razy:-Da jeździmy teraz cały czas Nipperem, czekam na stokke:tak::-)już mnie nosi ale czekam cierpliwie:-p
Renia własnie-deszcz:wściekła/y:uciekłyśmy z koleżanką (inną, dzieciatą:-p) z doliny, a tak się fajnie chłopcy bawili:confused2:Liwa spała, my na ławeczce z paczką m&m'sów, no żyć nie umierać, a tu chmura i heja do domu:confused2::cool2:
Dorka zapisałam:-)w przyszłym tygodniu wyślę, tylko sobie przepierzesz ok?bo nie mam już loveli-piorę w bryzie i płuczę białym lenorem, więc nie wiem czy nie intensywnie dla noworodka:sorry:niektóre były prane jeszcze w jelpie bądź loveli ale nie pamiętam które, no i jednak leżały w szafie.
Surv podziwiam za ogarnianie całej sytuacji+praca+Flo+brzuch:tak:szacun, bo ja będąc w ciąży z Liwą nie robiłam praktycznie nic:zawstydzona/y:trzymam kciuki, żeby jednak się Flo dostała:tak:ja dziś Kubę zapisałam, myślę że się dostanie-nie przyjmuję innej opcji:-p
Kasia z chęcią bym się zapisała, ale finansowo nie dam rady-jednak 2200 (co najmniej) na semestr to w obecnej sytuacji dużo dla nas:/ poza tym zaczynam awans od wrześnie, więc będę miała co robić :)

Liwka już śpi, Kuba je, mam nadzieję że dziś szybciej się uwinie z tymi bajkami, bo chcę zaległe seriale obejrzeć :p
spokojnej nocki!

heloł
my wróciliśmy z centruma;-)
chłopaki ślicznie obcięci (do sesyjki sie stroją bo oczywiście biorę ich ze sobą choć na 3-4 foty)
ja połaziłam po sklepach a raczej pokaturlałam sie
Ale hm zaliczyłam i kupiłam sobie zółta torebeczkę, i jakieś 2 bluzeczki na teraz;-)
kurcze jak patrzę na te kolorowe rurki to chcę już w nie wskakiwać

Surv ta pogoda dobija
choć ja zamiast senna wręcz odwrotnie naspidowana i zła jak osa
a z Flo to rozumie bo ja ostatnie 4 m-ce byłam non stop z Tymkiem (od listopada do lutego) i serio sie zdążyłam zmęczyć a jeszcze brzuchol do tego
a nasza pani dr jeszcze do mnie, że jak Ignaś sie urodzi to Tymiemu przerwę w p-lu tak od maja do września
ja oczy wielkie bo po pierwsze umowa mnie wiąże i chcę czy nie płacić muszę, a po drugie nie wyobrazam sobie być z 2 dzieci w domu sama
owszem mama na pierwszy m-c sie zdeklarowała z pomocą ale mimo wszytsko

Kic no rozumię Twoją radość z oczekiwania na wózio
a ile Cie kosztował jeśli można wiedzieć?

oki zmykam musze się położyć bo jednak kilometrów narobiłam
dobrej nocki

Witam rankiem:)
My dziś pobudka o 7.10 więc nie tak najgorzej:tak:
Ubieramy się i wychodzimy do p-la.

Renia a niby czemu Tymi nie może do p-la?bo choroby, tak? wg mnie akurat ten okres maj-wrzesień to najmniej chorobowy jest. Ja bym puściła:tak:a za stokke jestem umówiona na 2400zł za samą spacerówkę:tak:mam nadzieję, że w końcu sfinalizujemy sprawę bo non stop coś się opóźnia:baffled::dry:

U nas na razie słoneczko świeci:tak:mam nadzieję na fajną pogodę to skoczymy z koleżanką na dolinkę po p-lu:tak:

miłego dnia!

Bry

Ja jeszcze w łóżku:-)
Wyspana
Chłopaki zreszta dalej śpią
Dzis P ma imieniny i coś przydałoby sie przygotowac bo szwagierkowicze wpadają wieczorem
A tu weny, ochoty i produktów brak
Musze sie zwlec zeby choć zakupki były

Kic dzis slonko
Wczoraj popadalo a dzis zielonym bujnelo:-)
No to ograniczenie z powodu chorób i zarazy ale tez uważam ze akurat w lecie najmniej chorują i na pewno chodził bedzie
Zreszta on szczęśliwy w p-lu bo to typ towarzyski

Oj wstaje bo trzeba sie ruszyć i albo wydać polecenia albo samej sie zabrać za robotę:-)
A na 12 do fotografki
Miłego dzionka

Witam
Melduje tylko że żyję, i sporo załatwiam.Bo małż jeszcze jest :-)
Dziś wielki dzień bo przyprowadzam moje pierwsze autko do domu :-D
Ciężarówki dobrze że jeszcze się nie sypiecie, w końcu macie jeszcze troszkę czasu.
Surv oj to sporo do ogarnięcia masz , ale na pewno dasz radę.
I nie wiem co jeszcze????

Miłego słonecznego dnia.

Witam, ja po badaniach(krew i mocz), we wtorek do ginka:tak:
Kic spoko wypiore sobie,jak zdaze:-D;-);-);-)
Renia a na wakacje tez Tymka dajecie do przedszkola?Fajnie masz z ta sesja,ja musze sie umowic z mojej siostry chlopakiem(jest fotografem) i zrobic pare fotek:tak:
My na Misie jeszcze chcemy dac w maju i czerwcu,ale na wakacje w domu juz bedzie:tak:
Sylcia no tak m w domu to nie masz czasu na bb:-DGratuluje zakupu autka:tak:
Survi to u Was prace szybko postepuja:tak:Przed porode sie uwiniecie:tak:
U nas G dzis w domu bo nie mialam jak isc na badania,Misia jeszcze w domu,zobaczymy jak po alergologu bedzie to moze w przyszlym tyg pojdzie w koncu do przedszkola:tak:
Spadam zaraz obiad trzeba przygotowac(nalesiki dzis a G nie bardzo potrafi robic ciasta:baffled:)Milego dnia zycze

Renia jak dostaniesz płytkę to zdjęcia please:-p
Sylcia wow!super, teraz będzie Ci łatwiej z wszystkim się wyrobić:tak:wrzuć co nie co na zamkniety jak już będziesz miała pod domem:-p:-D
Dorka no Ty sobie nie żartuj:-pjeszcze masz 4 tygodnie:-)ja Kuby chyba też na wakacje nie zapisuję, niech sobie odpocznie trochę w domu:happy2:zobaczymy jak będę musiała wrócić do pracy, kiedy urlop, l4, ech nie myślę jeszcze o tym:-paaaa u mnie to właśnie M jest specem od naleśników i niech tak zostanie :p:p:p

U nas pogoda b. ładna, słoneczko świeci i dość ciepło. Położyłam Liwę w wózku, bo już była śpiąca, a na 14.30 się umówiłam z koleżanką z dziećmi na spacerek, więc znowu bym ją musiała wybudzać, a tak już gotowa do drogi:-p:-D

reklama
Hej!
Mysmy niedawno wrocily i zaraz znow jedziemy po MAcka tym razem.Ja bylam u kosmetyczki na torturach depilacyjnych,a Maja na spacerze z babcia (pierwszy raz tak w ogole:-p).Wpadlysmy tylko na obiadek.Dzisiaj pierwszy raz dodalam do zupki kasze manna,mam nadzieje,ze zadne uczulenie na gluten nie wylezie.

Kicrym no tak,Maja wypija 180-210ml z przewaga jednak 210 ( w ilosci wody podaje).Na wieczor 240ml z czubata miarka taka od mleka kleiku kukurydzianego.
Renia juz sie zdjec nie moge doczekac.

u nas dzisiaj pochmurno i chlodno.Pewnie nigdzie nie wyjdziemy,a Maja to moze jeszcze na balkonie sie przewietrzy.

Oki zmykam bo mam 10 min na odebranie mlodego,a my nawet nie gotowe do wyjscia.

Do góry