reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Witam i ja:tak: U nas pogoda popsuła się fest, nawałnic i gradu na szczęście nie było ale od nocy pada i zimno, więc z festynu strażackiego nici, zwłaszcza że Sara coś kicha. Nocka tradycyjnie ok, trochę więcej karmień, ale nic dziwnego, jak dziewczynka przybiera jak babka drożdżowa...według pomiarów na oko, waży jakieś 3600 z ubrankami, myślę, że waga rzeczywista w okolicach 3100, czyli 200 gram w 4 dni...podnośnik hydrauliczny bedzie niedługo potrzebny:-p
Ale w kwestii wagi to wczoraj przezylam pozytywny szok, bo się okazało, że schudlam już 11 kilo, czyli do zrzucenia zostało 8 - mniej niż przy zeszłorocznym dukanie:-)

Dorka, Renia, jak dzisiaj - rodzicie czy nie?:-D Dorka, powiem Ci, że jak w ciąży Flo mnie co rusz wkur***a do czerwoności, tak teraz wraz ze zgubieniem brzucha odzyskałam cierpliwość i zdecydowanie lepiej nam się uklada...to pewno minie w miarę jak Sara bedzie coraz bardziej wymagająca, ale na razie cieszę się każdym dniem spokoju:tak:

Renia, jak się ludzie mają przyczepić, to przyczepią się do wszystkiego, a do imienia najłatwiej:-p to Twój syn, możesz go nazwać Hermenegildiusz i nikomu nic do tego:-) Apropos, rzutem na taśmę już w USC, R zmienił malej drugie imię i nazywa się Sara Patrycja:tak: Ja swojego imienia nie lubię, więc średnio mnie to cieszy, ale traktuję to jako dowod uznania dla siebie za poniesiony wysiłek:-D

dobra idę kończyć zakupy na allegro...wczoraj wagon coinsów wydalam, ale cholerny dzień dziecka przy 4 siostrzencach i dwójce wlasnej już załatwia sprawę, a mam jeszcze urodziny trójki z nich w zapasie, imieniny i urodziny obu siostr, urodziny R i szwagra oraz dzień matki:crazy:

reklama
My nadal 2w1:tak: Jak zwykle wieczorem skurcze w nocy tez,a w dzien pojedyncze:baffled:od ok 4 nad ranem co pol godziny budzilam sie zeby przewrocic sie z boku na bok:angry: A dzis rano G bratowa urodzila coreczke:tak: W dzien mojego terminu z OM:-D
Survi mam nadzieje ze mi nerwy przejda jak urodze bo juz mam dosc:no: Nawet G z Seba obrywaja:-(
Nie mam weny do pisania:no:Jakos mnie to wnerwia ze co chwile ktoras z majowek sie rozpakowuje,a ja czeka i czekam i nic:baffled: Spadam:tak:
Milego dnia

Hej
U mnie gwarno
Zaraz zbieramy sie na ur bratanka męża

Dorka spoko
Niebawem i nasz termon nadejdzie

Surv super ze karmienie idzie bez probl
No i spadek wagi imponujący

Oj ciezko sie ruszać ale niebawem jedziemy
Miłego dzionka

Dorka wyluzuj! aczkolwiek ci sie nie dziwie,wiem jakie to wkurzajace;-)
Survivor to w sumie masz tyle do zrzucenia co i ja poporodzie.Ja z tego narazie polowe zeszlam,bez zadnych wyrzeczen:-p
Renia milej imprezy! kwiatki juz posadzone?

Ja niedawno z uczelni wrocilam,kolowkium tak se:baffled:zobaczymy.
Bogoda do bani,nie wiadomo co tu z dzieciarnia robic.
Maciek juz przerwocil do gory nogami swoj pokoj.
Majka usnela.
A mi sie nic nie chce.Chyba zejde do polo po jakies piwko;-)

Dorka, na pewno w końcówce Ci ciężko:sorry2:No ale jak weszło, to i wyjdzie, więc głowa do góry!
Surv, spadek wagi imponujący. Oby tak dalej. A jak dziecina tak fajnie przybiera, to tylko sie cieszyć. Widać, że jedzonko wartościowe:tak:
Nie będę oryginalna co do pogody. Jeszcze rano nie wierzyłam, że temperatura w ciągu kilku godzin potrafi spaść z 24 rano do 14 teraz. Poza tym pada. Brrr barowo strasznie. Wróciliśmy niedawno z basenu, dzieciaki się bawią, ja surfuję sącząc kawkę a m pojechał na basen. Tym razem sam chciał popływac, nie tylko w towarzystwie dzieci. Rano posprzątałam mieszkanie. Jak nigdy mi się chciało i czekałam na to, bo już mi też nieład przeszkadzał. Do pełni zszczęścia brakuje porządku w zabawkach ale nie mam weny. Jak na środku pokoju mi nie leżą, to git, za to w pokoju dzieci:szok:

heloł
juz w doma
Tymi studiuje encyklopedie dinozaurów:-)
P z moim tatkiem sadzą mój mini ogródek
dzis tato zakupił roślinki i zdobi
najbardziej cieszę sie z hortensji i piwonii
oprócz tego dla rozjaśnienia jakieś ładne krzewiki - tawuły, żylistki i krzewuszkę;-)

na balkonie już pelcie tez w donicach
normalnie super!!!

Kasiu no ja też mam błysk w mieszkaniu ale to zasługa mamy bo dzis normalnie jak się zabrała za porządki to aż mi wstyd ale serio przejrzało
u Tyma w pokoju tez czysto więc high life

Madzia kołem się nie martw pewnie jakoś posżło
a nuda w taką pogodę straszna

do tego jeszcze to ciśnienie
oj ledwo zipię
idę się wreszcie położyć i po prostu nie robić żadnych zbędnych ruchów
dziś ciut podniosłam sobie ciśnienie i już czuje brzuch

dobrego wieczorka

Hejka:)
u nas też pogoda do bani:dry:ale byliśmy z Kubusiem w cyrku:tak:nawet mu się podobało, ale były momenty że skakał z ławki na ławkę:sorry2::-p
Liwa już śpi, Kuba ogląda ostatnią bajkę i też idzie lulu. Ja zagniotłam ciasto na pizzę i powoli rośnie. Co prawda będzie jakaś uboga, ale co tam:-p

Dorka trzymam kciuki żeby to już było lada dzień:tak:
Kasia mi już też syf przeszkadza, a jeszcze teraz był M tydzień w domu, bo chory, więc w ogóle jest wszystko do góry nogami:angry:powoli ogarniam, mama mi dziś poprasowała stertę prania, więc już powoli widać światełko w tunelu:-p
Madzia na pewno zdasz:tak:mmmm wypiłabym sobie takiego zimnego redsa:-)
Renia piękny ogród Ci faceci szykują:)
Surv no super z wagą! widzę że przytyłaś podobnie jak ja;-)super, że tak szybko schodzi:tak:

Spokojnej nocki!

Witam rankiem:)
wszystkie śpią o tej porze?
U nas zimno, ale słonko się przebija, więc może jakiś spacer zaliczymy:)
Moje dzieci jedzą wspólnie jogurt, tzn Kuba karmi raz siebie raz Liwkę:-D
Dorka melduj się:)

Miłego dnia!

dobry dzień
ja się melduję
nocka spokojna choć do 1szej posiedzieliśmy i jeszcze walki mma oglądaliśmy (mój mąż lubi takie sporty)
Ignas przy okazji też mamę pokopał, poobijał od środka;-)

jakos tak bliżej mi terminu i lekko odczuwam stresika
jak dobrze, że mama jest to w ciągu dnia nie oszaleje

Kic no pogoda gorsza ale bynajmniej słonko dzis wyszło
za kilka dni ma znowu wrócić temperatura
mój P w sumie zadowolony z deszczu bo posiał tatp trawę więc nie trzeba podlewć bo natura wyręczy
fajnie, że cyrk się spodobał

Surv jak sie macie?

Dorka i co jeszcze spokój dziś?

miłego dzionka

reklama
Hej ja sie tylko melduje i spadam nie mam weny do pisania:baffled: Noc przebiegla spokojnie bez skurczy:szok:Tylko pobudki 2 na siusiu:tak:Milej niedzieli zycze jak cos to sie odezwe:tak:

Do góry