reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Hej! U nas tez paskudnie - pada i chłodno...
Post, hmmm nie wiem ile. Jak zmieni zęby, to nie będzie bolało ;-) Wtykaj jej w paszczę zabawki jak gryzie - sznury, pluszaki i generalnie jak się z nią bawisz i gryzie i przeszkadza Ci to, to zabierasz majdan, olewasz psa i pokazujesz, że jak gryziesz psie to nie będę sie z tobą bawiła. Ja miałam całe dłonie w kropki czerwone:baffled:
Brawo dla Liwki!

reklama
Post nie za czesto te integracje?
a no i zebys wiedziala,jak mi Majka sie budzi raz o 5 to u mnie znaczy,ze przespala cala noc:-p

Dzisiaj pospala do 6.20,ale w nocy harcowala nie wiedziec czemu:confused:.O karmieniu nocnym to juz mowy nie ma:-p,wiec jej nie dalam skoro wiem ze do 5-6 potrafi wytrzymac. Wiercila sie najpierw na spiocha,potem juz gadala i tak chyba w sumie ze dwie godz. nawet nie wiem dokladnie ile ,bo sama przysypialam.

Maciek wstal o 6 wiec jest dobrze;-)

Kicrym brawo dla Liwki!
Moja dokonala wyczyny i sie sama z brzucha na plecy przekrecila,poza tym jak spi to sie sama na boki uklada.

oj to u nas od rana tak samo nerwowo.Maruda sie namarudzila,az na niego nawrzeszczalam i zamknelam w pokoju az sie uspokoi. W ogole ostatnio i z rana i po poludniu marudzi jak stara baba, o byle co,kazdy pretekst dobry,a to ze rekawy na krotkie,a to ze spodnie za dlugie,a to ze zab mu jeszcze nie wypadl:confused:,a to ze nie moze przestac plakac:confused: Nie wyrabiam z nim ostatnio:dry: A do tego mnie prawie wcale nie slucha,dopiero jak krzykne to reaguje:baffled: Popsul sie normalnie.

Survivor oby tak dalej! a ty sie juz zagoilas?
Renia milego dnia ;-)

Wlasnie w tv mowili o prezentach komunijnych.To jest jakas masakra:szok: Podobno teraz jest modny jez pigmejski:baffled::confused:
Ja dostalam walkmana,kalkulator,zegarek,medalik i kolczyki i to byl mega szal:tak:

My dzisiaj na szczepienie w koncu.Znow 2 tyg.poslizg mamy. No i chyba na piechote sie wybiore,choc to nie calkiem blisko,a potem od razu po Macka i do rodzicow zajde,a K po nas przyjedzie.Taki mam plan o ile sie nie rozpada.

Hej, u nas pogoda też paskudna, zimno i popaduje deszcz :dry:

Jak ja się cieszę że moje obie dziewczyny fajnie śpią w nocy, wstaję tylko jak im coś dolega, czyli bardzo rzadko :-p
Madziu jak piszesz o jęczącym Maćku, to jakbym o Wiki czytała, normalnie też jęczy o wszystko :sorry2:, jedno pocieszające że może to taki etap i niedługo minie :-)

Co do prezentów komunijnych mam podobne zdanie do waszego, nie duże i nie drogie. Ale wiecie jak jest, wypatrzy się coś u innych dzieci, to i nasze będą chciały coraz więcej :baffled:W zasadzie z elektroniku 8latkowi nic nie jest potrzebne.Ale biznes jest napędzany.I chyba nie mamy na to wielkiego wpływu ( w sensie marzeń) a pod względem prezentów zależy od danej rodziny i dogadania w niej.
Ale brnąc dalej, to szok o jakich sprzętach dzieci w 1 klasie podstawówki rozmawiają, i jaką mają wiedzę. Ola ostatnio prosiła małża o mp3 ( był konkurs nie wygrała, a chce mieć) Ten się zgodził że na koniec roku szk. dostanie. A tu kilka dni temu moje dziecko mnie oświeca że lepsze będzie mp4, bo koledzy w klasie mówili że to nowsze i lepsze jest :szok:

Dorka , Renia jak tam dziewczynki ??

Kic gratulacje dla Liwki :tak:
Surv super spadek wagi, i fajnie że Sara tak dobrze śpi, i je i nie masz większych problemów.
I nie wiem co jeszcze. Miłego dnia

witam rano

dzis zimna zośka i rzeczywiście zimno

Kic no to minęłyśmy się a szkoda bo rozglądałam się za rózowym znakiem rozpoznawczym
super, że pannica już stoi - zaraz pobiegnie;-)
no i to chwalenie nigdy sie nie opłaca bo dzieciaki chyba czytaja co piszemy;-)

Pabla
no te pomysły komunijne sa okropne
jak jeszcze usłyszałam, że hitem tego sezonu są jeże egzotyczne - lepsze od laptopa czy telefonu - to ręce opadły
co za pomysł w prezencie zwierzę dawać?:szok:
ale to dorośli (my) jesteśmy nienormalni, a nie sam fakt komunii czy nawet oczekiwania dzieciaków nastawioych przez nas na takie a nie inne prezenty
ale teraz to wszystko na głowie stoi
no i buziaki imieniniwe dla Soni (to taki nasz odpowiednik Zosi)

Post ale masz zwierza
oj niestety wyrosnąć musi ale Kasia ma rację musisz pokazywać, że jak coś zrobi źle to ty sie z nia nie bawisz - niech wie kto rządzi
ostatnio widziałam program o dziwnych zwyczajach psów i w szoku byłam jak właściciele mówili o swoim pupilu w samych superlatywach, że pieszczoch, że trzeba przekupić itp a warczał na nich jak kiedy wściekły kiedy jadł a oni obok miski przechodzili
nie do wyobrazenia dla mnie, że pies warczy na rękę która go karmi

a co do dziewczynki to wczoraj w hm pokazałam sukienusie męzowi i mówię, że dalej za mną to chodzi:-)
no i usłyszalam, że jak chce to moge z pania dr się umówic on da swoje a my juz celujmy w dni na dziewczynę
czyli ewidentnie nie ma szans na planowanie córy
no ale niech najpierw oswoi się do 2go syna:-)

Dorka i jak samopoczucie?
ja dzis przespałam nockę spokojnie
na którą ktg?

O widzę, że Dorka się dziś nie meldowała;-)czyżby dziś?;-):-)
Renia śmiem twierdzić, że P by oszalał na punkcie dziewuszki;-):tak:mój M mnie ostatnio zaskoczył, bo pchał naszego stokke i ja mu mówię, że teraz to by chyba już nie chciał zamiany Oliwii na Oliwiera, a mój M, że nie,ale w sumie mógłby jeszcze jeden chłopak być:szok::szok::-Dw sensie że trzecie dziecko:-Dale oj nie, nie, nie:-p
Sylcia no jeżeli moje 6latki grają nałogowo na gierkach typy PS3, to się nie dziwie że pierwszaki marzą o mp4:sorry2:

zbieram jęczącą dzieciarnię i idziemy na dwór, bo oszaleję do wieczora:baffled:

Dorki coś nie widać - czyżby na porodówce?:tak:
Renia, Ty jutro nie zapomnij z wrażenia wysłać do nas info, jak już Ignaś bedzie na świecie! No i niezła jesteś: jeszcze drugie w brzuchu, a już o trzecim myślisz:-D
Post, a Tobie na co trzecie dziecko, jak sobie szczeniaka wzięłas?:-) Nasz psiaczek ma przybyć w lipcu i się sajgon zacznie:-p Ja teoretycznie to bym mogła mieć więcej dzieci, jakby mi kto na nie zarobił i czasem odpocząć od nich pozwolił, ale na szczęście już mnie nie pokusi, bo mam wyraźnie powiedziane, że kolejną ciążę zdrowiem i macicą przypłacę... Teraz to się tylko martwię, jak z dwoma laskami dam radę pracować, bo dziewczynka młodsza właśnie zaczaiła, że jest bytem osobnym i samodzielnym i zaczyna częściej czuwać, więcej jeść a co za tym idzie więcej wydalać i mamy sesje marudzenia, jak się baba obeżre, a potem brzuszek boli:sorry2:

Kic, to szybko mała na nogi stanęła! Lada moment ruszy Ci z kopyta!:tak:

U nas też pogoda barowa, pewno i dlatego panny marudne - na razie znowu obie odpadły, najpierw dopilnowawszy, zeby matka się nie zdrzemnęła:-p Idę zatem na allegro poszukać jakiejś karuzelki dla Sary, żeby część obowiązkow matczynych przejęła:-p

Ja sie tylko melduje 2w1,ktg ok. Rozwarcie nie ruszylo surczy powaznych brak:no: W piatek nastepne ktg:tak: Juz mam dosc mialam najszybciej termin a bebe ostatnia:baffled:Jutro juz Renia sie rozpakuje:tak:a ja jak nic sie nie zacznie to dopiero w poniedzialek:baffled:No nic nie marudze Wam idziemy zaraz na imieniny do tesciowej.Pa

Dorka to metoda na rozruszanie wiadoma
poszalejcie dzisiaj z mężem i jutro urodzisz;-)

Surv nie nie tak kolorowo nie jest, że ja już o 3 myślę
po prostu z zachwytem przechodzę obok dziewczyńskich ciuszków i wiem, że bym sie wyszalała na zakupach dla córy
choć chłopców też można super ubrać, ale jednak te sukienusie i falbanki sa nie do pobicia

Kic no szok to może jeszcze Cie mąż zaskoczy i chłopaka zażyczy;-)
ja tam zawsze chciałam 3jeczkę bo nawet sama jako młodsza siostra chciałam być dla kogoś starsza;-)

Kurcze jakas senna jestem
zjadłam obiad i juz koniec opychania
teraz cos lekkeigo
jutro P będzie wysyłał wieści
ja jak dojde do siebie to też sie odezwę
dzis zostało mi depilacje, pilingi i kapiele dla relaksu

zajrzę jeszcze później

Renia - trzymam kciuki za jutro!!!!
Dorka - nic się nie martw! Franek w końcu wyjdzie:-)
M kąpie panienki, ja zaraz spać lecę bo jestem padnięta baarrdzo!!!!

reklama
Renia, trzymaj się tam dzielnie, ucałuj Ignasia od nas i wracaj szybko do formy!
Dorka bidulko, na Ciebie też przyjdzie czas:tak:
Ja dziś poprasowałam, bleee A poza tym byliśmy u babci złożyć życzenia, a sobotę do mojej mamy na imieniny:tak:

Do góry