• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Lipiec 2008

Mamusiasynusia te weekendy to juz nie takie straszne,zwlaszcza ze mam IOS,wiec chodze jak chce,ale jest duzo do roboty w domu i tu klops,bo z dzieciakami ciezko.

Moja mala tez spi,ja robie kuraka ze szpinakiem w ciescie francuskim,no i te drozdzowki z jagodami,a potem na plac zabaw wyjdziemy sie posmazyc.
Dzwonilam do pracy o ta grusze i rzeczywiscie o mnie zapomnieli:dry: Maja przelac kase w tym tygodniu:tak: Bedzie na Macka urodziny.A wlasnie co dzieciakom kupujecie i czy organizujecie jakies party?

reklama
Myśmy właśnie wrócili z placu, ech jestem zmęczona. Dzieciaki jedzą kolację.

Madzia Kuba dostał rower, a do tego dostanie książeczkę taką dość grubą do rozwiązywania (lubi takie łamigłówki) i nowe przybory plastyczne.Ja mam bardzo małą rodzinę- praktycznie tylko moja mama i siostry,ciocia i robimy razem z roczkiem od Oliwki 29.07:tak:

Madzia, u nas już po imprezce - Olga dostała rower i mniejsze pierdółki:tak:
Kic przyznaj się, jakie studia masz na oku?
U nas w końcu popadało, ale tak jaltowo. Przynajmniej powietrze do zniesienia. Kolejne dni nadaj cieplutkie:tak:
Dziś byłam na fitnessie. Pierwszy raz ćwiczyłam z gymstick - fajna sprawa, tylko okażę się, czy nie będę miała zakwasów na rękach;-)

Kasia takie : :happy2:
Studia Podyplomowe Artystycznych Form Aktywności Ruchowej
Charakterystyka:
studia przeznaczone są dla absolwentów studiów wyższych, celem studiów jest przygotowanie do prowadzenia różnych rodzajów zajęć ruchowych z wykorzystaniem tańca i muzyki, zapoznanie z różnymi formami teatru ruchu, oraz innymi niewerbalnymi technikami ruchu i dźwięku. W ramach zajęć proponujemy między innymi: kompozycje ruchowe, techniki taneczne, techniki gimnastyczne z muzyką (aerobic i jego odmiany, ćwiczenia z przyborami), techniki relaksacyjne. Rodzaj studiów - kwalifikacyjne. Absolwenci otrzymują świadectwo ukończenia studiów podyplomowych.
Czas trwania: 3 semestry
Zasady naboru: dostarczenie podania - zgłoszenia, odpisu dyplomu ukończenia studiów wyższych, zaświadczenia lekarskiego o właściwym stanie zdrowia. Przyjęcie odbywa się na podstawie analizy dostarczonych dokumentów, po uprzednim elektronicznym zarejestrowaniu się (www.irk.awf.katowice.pl)

Witajcie! Ja już w gotowości przedurodzinowej, bo w ten weekend robimy połączone przyjęcie dla Flo i Bena: też tylko dla najbliższej rodziny w zasadzie, ale i tak wyszło 10 dorosłych i siedmioro dzieci, z czego sześcioro nie starszych niż 4-latki....będzie sajgon nieziemski, bo pogoda nie zapowiada się najlepiej, w domu dorosłych nie ma gdzie posadzić, a dzieciaki rozniosą ten sklepik:wściekła/y: Od razu mowię, ze to nie moj pomysł, tylko mojej siostry, ja sugerowałam, ze może by nie robić takiego wielkiego party:-p Dla pełni szczęścia, zostałam natychmiastowo ukarana za ludzki odruch zaproszenia także teściów...zapraszałam pro forma, a oni potraktowali to serio i też przyjadą:wściekła/y:

Odnośnie do prezentów, to myśmy kupili Florze namiot ogrodowy i basenik, nie chcialam żadnych nowych zabawek bo ma ich miliony, ale oczywiście od reszty właśnie zabawki dostanie...nie ma ich gdzie połozyć, pies wszystkie leżące nisko zżera, więc to czczy wydatek:sorry:

Kic, to ja widzę, że Ty się na studia odchudzające zapisujesz: tu fitness, tam taniec:-) I fajne wczasy Wam się szykują - super, że się jednak udało:tak: My to fajne wczasy mamy całe lato...ale dla gości:no: Nadal jednak po cichu liczę, że gości warunki zniechęcą trochę i pojadą szybciej niż przyjechali. W sumie większość lata będą też moje siostry: z jednej strony fajnie, bo jest do kogo usta otworzyć, ale z drugiej dzieciaki się strasznie żrą, najmlodsze wzajemnie budzą i stymulują do ryku, więc po średnio trzech dniach zaczyna się hardcore:baffled:

Mamusiasynusia, witaj z powrotem! przykro słyszeć, że takie problemy z Olą masz, ale mam nadzieję, że idzie już ku dobremu:tak:

Dorka, trzymam kciuki, żeby nie było tak źle z tym rwaniem! No i pocieszające jest to, ze jak już się tych problematycznych ósemek pozbedziesz, to masz spokoj na zawsze, bo nie odrosną;-)

nie pamiętam co komu jeszcze, musze zmykać, bo dziś jeszcze, w ramach wisienki na torcie:-p przyjeżdza dziadek dziewczynek, ten co to raz na 2 lata się pojawia... no ale dziadek przynajmniej uczciwie płaci za wizyty, regularnie finansując dziewczynki:-D

hej
upal nieziemski
spacery chwilowo wstrzymane bo młody na tej parnocie nawet na spacerze nie chce spać a co 1h pic podaję;-)
zdecydowanie zimnolubne to moje stworzenie

Surv no to masz niezły młyn
ale w sumie jest wesoło jak coś się dzieje;-)
i Flo ma towarzystwo
mój Tymi pyta każdego dnia - kto dziś do nas przyjdzie?
on to takie rumuńsko -cygańskie

Dorka to nie wiem czemu moja dr zagadała zeby po pół roku 2 dawki:-)
ale mniejsza o większość - szczepić bede

Madziu u nas na topie lego więc w większości prezenty właśnie legowe będą, a imprezkę robimy u dziadków i przyjdą ci co zwykle czyli ok 12-15 osób będzie
chrzestny chciał zakupić rower ale w sumie i ma biegacza i normalny na 4 kołach a woli hulajnogę;-)

no a ja wreszcie umówiłam się do fryzjera i w poniedziałek się odmłodzę
muszę jedynie odciągnąć mleka bo moj zarłok je jak szalony a raczej popija z czestotliwościa taką, że (.)(.) bolą:baffled:

a mój starszak wreszcie zaczął mówić piękne "R" i teraz jak najęty używa słow z tą włśnie literką;-)
jeszcze tylko "sz" i "cz" musi potrenować

oki zmykam
miłego dnia

U mnie nareszcie cisza:-pDziś Kuba nie spał w dzień, więc zaśnięcie trwało 3 sek:-pLiwkę też się staram już kłaść raz dziennie i wtedy wieczorem szybciej odpływa:-p

Renia no upały nas męczą, a jakbyś młodemu zapodała wodę z butelki??ja kupowałam dla Liwki wodę w Rossmanie w takich kartonowych, litrowych pudełkach.Szkoda cyca;-):-pno i gratki dla Tyma za "erkę";-):-Dmój zaczyna mówić sz, cz ,ż ale nie zawsze mu wychodzi, r już też opanowane:tak:
Surv ło matko, no to masz niezły turnus wycieczkowy;-)ja tak jak Kasia towarzystwo lubię ale w ograniczonej ilości:-pja żeby nie narażać rodziny na koszta to stwierdziłam że wszyscy się zrzucimy na jeden prezent,nawet jakby to miało wyjść po 30zł:-pwszyscy się zgodzili, no oprócz teścia który musiał się wybić i posłał więcej, ale to dobrze, będzie na buty dla Liwki:-p Kuba tak jak wszystkie lipciaki ma zabawek od groma, więc nic więcej w domu nie toleruję:-p:confused2:
Kasia no też mi się podobają, na razie się nie napalam, bo kasy niet:baffled:

A do mnie dziś przyszła moja nowa furka:-p:-Dfaaajna jest:-p

spokojnej nocki!

reklama
Kic...nowa????? znowu????? o Matko
nieźle. U nas wymowa u młodej poszła gładko, już od ponad roku mówi wszystko. Młody
r narazie nie, choć mu się zdarza, a ż mu tak śmiesznie wychodzi...i myli mu się czasm i mówi zlobiłam :)
ależ gorąc. dzisiaj wypróbowałam maszynkę do lodów....super :), do tej pory robiłam takie z bitej śmietany i nie musiały się kręcić, no a dzisiaj w 40 min zamroziły się czekoladowe ku ogromnej radości dzieciaków :)
u nas młoda zażyczyła sobie nowy wózek dla lalek, trójkołowy i różowy oraz lalkę dzidziusia z długimi włosami :)
toteż wczoraj zamówiłam na all.
Renia...oj mały facecik rośnie
i nie wiem co miałam jeszcze
aaa Kic, fajne studia i pokaż to cudo :)
Mamusiasynusia, daj znać jak tam leczenie, oby już wszystko wyszło na prostą
lecę dalej, bo jeszcze mam okrążenie na szydełku do zaliczenia :)
ale fajny jutro dzień tygodnia nie?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry