reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Kic, super, że wakacje udane! Postaram się za chwilkę wrzucić moje zdjęcia
Surv, ale mieliście szpital
U mnie z zabawkami jest to samo. Jak jakiś badziew wyrzucę niepostrzeżenie, to nawet się nie zorientują, że nie ma. A jakbym zapytała, czy potrzebne, to oczywiście!
Ja z moimi na bilanse jeszcze nie dotarłam.
Oldze kapcie do przedszkola musże kupić. Dziś wzięła jakieś z domu, ale powiedziała, że w przedszkolu ich nie zostawi.
Moja pralka dziś ruszyła z koksem. Do tej pory tylko jedno pranie zrobiłam - sztywne od soli ręczniki ;-)
Kic, o 11 już po pracy?:szok: Wsciekle zazdroszczę! Ja tam sie o Twoją edukację nie martwię ;-)
Renia, Olga jadła podobnie - często a krótko
Pabla, ale mieliście przeboje... Dobrze, że już lepiej!
Kamu, brawo dla Maksa wędrowniczka! Wyczyn nielada!

reklama
Kasiu witaj po wakacjach
super, że masz wolne bo bynajmniej jeszcze pożyjesz wspomnieniami o słońcu Chorwacjji;-)
no i co za zapał Twoich przedszkolaków
to czekamy na fotki tych cud widoków coby i nas ogrzało w te już jesienne dni

moje znowu padło
chyba Ignasiowi ida zęby bo gryzie paluchy nerwowo, że aż czerwony ze złości
do tego coraz częściej gryzie mnie w cycuchy - i jak mu zwracam uwagę to tylko uśmiechnie się i dalej swoje
jest cudny z tym uśmiechaniem - jeszcze większy czaruś niż starszy brat;-)
(oczyywiście w tym miejscu przychodzi refleksja i postanowienie poprawy- zdjęcia wkleję)

dobrze to teraz na spokojnie ide pod prysznic
machnę tylko pisemko do US i biorę sie za sprzątanie
a dzis urodziny teściowej więc jeszcze o jakimś prezencie trzeba pomyśleć

miłego dzionka raz jeszcze

o a u nas były wczoraj urodziny teściowej :-D 60-te:tak: Maciej kupił kwiatka i tyle:-p

Kasia super,że wypoczęłas i wyjazd udany!
Kamu tak,dawaj namiary! Maks sie spisał:tak:
Survivor buziak dla Sary :* myśmy po 4,5 m-ca zaczęłi się słoiczkować przy cycowaniu.
Maciek tez dzisiaj do p-la nie bardzo. Ryku nie było,ale mina nietęga. Poszedł na górę do starszaków.Pewnie jest ok,ale ja durna mam jakies wyrzuty sumienia:confused2:
Też wczoraj poszalałam na all w ciuchach dla Majki,a mam iśc jeszcze do sąsiadki sobie coś powybierać po jej małej i pewnie będe sobie w brodę pluła po co tyle kasy na allu wydałam...ale powstrzymac się nie mogłam,tym bardziej ,ze musiałam ukoic nerwy przy pms-ie;-) Sama sie wczoraj tez ciut obłowiłam,ale na żywo:-p Pierwszy raz odkąd Majka jest pojechałam sama do CH i połaziłam w spokoju po sklepach.Czasem dąs na męża ma swoje plusy :-p
a co do all to mnie miło sprzedawczyni jedna zaskoczyła mailem,że za wysyłke jej mniej wyszło niż wpłaciłam i mi zwróci:szok: w szoku jestem,bo to raczej niespotykane.

Dorka ja tez azalię brałam i było ok,ale teraz przy wkładce jest super,lepiej się czuję,gdyby nie to ,że mam strasznego nerwa i łaknienie przed @ to była by rewelacja.

Może macie jakieś sposoby na pms? bo ja się sama wykończę:baffled:

Majca śpi,ja ogarnęłam i 3 pranie wstawiłam,jeszcze by się przydało podłogi machnąć.Zaraz pójdziemy na spacer.
Dziwnie mi tak cicho w domu bez syneczka:sorry:

Ostatnia edycja:
u nas ujdzie, podobno tylko raz miala załamkę, zresztą sama się przyznala, a poza tym chyba nieźle. Panie nie mialy przekrwionych oczu i błędnego spojrzenia, Flo też dosć zadowolona, na pytania za bardzo nie chciała odpowiadac, ale potem sama mowila jak było i chyba da się rpzeżyć, skoro oznajmila, że w tym przedszkolu to ona się jednak z chłopakami też bedzie bawić (a całe lato się zarzekała, że nigdy przenigdy już z żadnym chłopakiem...:-D) Przedszkole bardzo mi się podoba, ładnie, czysto, niby duże, ale u nas 90% bezrobocie i bieda, więc dzieci malo chodzi, a większośc jak widzę tylko na bezplatne godziny, żeby taniej wyszło. Generalnei jestem dobrej myśli, choć z pewnością jutro rano czeka nas awantura:sorry: Ale nabyłam w pepco kucykową łapówę i zamierzam przypominać codziennie, że kucyk był za grzeczne chodzenie do przedszkola:-p

Ja natomiast dopiero zaczynam czuć ulgę...jednak z dwójką 24 godziny na dobę, to hardcore był:-p A dziś mlodszą, choć wyjątkowo niegrzeczna, to jednak zmusiłam do spania i myk myk na warzywniak bez jojczenia za uszami, odpowiadania na milion głupich pytań...normalnie luksus nieziemski:-)

witam wieczorkiem,Misia oglada bajki(zaraz G ja pojdzie umyc),maly ma drzemke przed kapiela a ja czas na bb:-D
U nas po przedszkolu ok,nawet Misia powiedziala ze zasnela:eek:panie rozlozyly materace(chyba zeby dzieci troche odpoczely):tak:
Ja relaksowalam sie cisza:-)Kompa tylko na chwile wlaczylam przed wyjsciem:tak:Spokojnie moglam pospacerowac z Frankiem bo z Misia to tylko do godziny i juz chciala z powrotem:eek:
Co do Azali to naczytalam sie skutków ubocznych i juz mam schizy:-p Na wkladke to ja bym sie nie zdecydowalam:no:Choc juz dzieci nie planuje to wole tabletki:tak:
Dobra jeszcze FB i ide chyba sie myc i spac bo cos zmeczona jestem
aaa Sara buziaki z okazji 4 miesiaca:tak:

Witam i ja:)
Zmęczona jak diabli, więc robię wiatr:confused2:
Dzieciaki już po kolacji, oglądają ostatnią bajkę i lulu, a ja zmykam do wanny i też idę spać, bo jutro powtórka z rozrywki:sorry:
Ogólnie pierwszy dzień nawet ok, ale przeraziłam się gdy ujrzałam na liście że mam obecnych 23 dzieci:szok::szok:no szał po prostu!
oczywiście był ryk, płacz, uciekanie, sikanie w majtki, rzyganie itd ale dałam radę;-):-p

Surv nie przejmuj się, mój Kuba też rano cyrki odstawia, no trudno takie życie,do pracy muszę chodzić więc taka kolej rzeczy:happy:
Madzia jakie wyrzuty?? Tobie się też należy mały odpoczynek.... z 1 dzieckiem:-p:-D
Dorka a czemu nie chcesz wkładki?ja chcę i aż mi głupio iść do mojej ginki bo już miałam tą wkładkę zakładać 4 m-ce temu:zawstydzona/y:ale kasy nie było więc tak się potoczyło:sorry:
Kasia brawa dla dzieciaków!super, że wakacje udane:tak:kasia tak pracuję 5 godz. dziennie- 25 godz w tygodniu :tak:(+ te godz. które pracuję w domu, w soboty, popołudniami itd;-))

oho idę kłaść dzieciarnię:tak:
spokojnej nocki!

Hej Hej
Kasia...ale fajnie, widziałam na FB...jak coś to też będę Cię wypytywać w przyszłym roku :)
Surv..no pierwsze koty za płoty, będzie lepiej, tam tyle atrakcji :)
Renia to kiedy trzecie?...przydałaby się równowaga jakaś bo coś za dużo masz testosteronu w domu :)

U nas w przedszkolu oki, poszła tylko młoda bo młody kończy jeszcze antybiotyk i będzie tydzień pośligu.
młoda poszła też koncertowo :)
U nas w miarę, ja wróciłam do pracy, trochę jeszcze kaszlę, no ale cóż wirus wredota nam się trafił, młoda jeszcze pokasłuje rano ale lekarz stwierdził że nie ma co w domu siedzieć.
ja jakaś niewyspana jestem, może dlatego że przez ostatni tydzien nadrabiałam odcinki czasu Honoru na vod :)
chyba pójdę spać choć głupio tak przed 23??
hmm
to miłego

Dzień dobry! Witam z kawką!
Dzieciaki w przedszkolu, więc relax. Chociaż... garki trzeba umyć, pranie wywiesić... Kurcze, jakaś pomoc domowa przydałaby się:eek:

reklama
mi też ;-)
Póki co to wszystko ogarnęłam,łacznie z mopowaniem,ale jeszcze Maciusia pokój woła o pomstę do nieba:eek:

Ale dzisiaj cieplutko...oby jak najdłużej.Zaraz idziemy na spacer,jak Majca wstanie..chyba,ze będzie odsypiać nockę,bo przecież znowu wyła:crazy: A wieczorne zasypianie to był istny cyrk.Coś się dziewczę popsuło.

Kicrym to się naużerasz z bachorami:-p;-) to aż rzyganie było???:szok:

Do góry