reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

hejka, co tu takie pustki?
dzięki dziewczyny ;-)
moi odprawieni i czekam aż pies przestanie skomleć, żeby jej jeść dać ;-)
dzisiaj kiepska pogoda; wczoraj było pięknie jak do parku poszłam z klasą, pobawiliśmy się, polatali; potem na kręgle; dzieci chyba zadowolone z takiego Dnia Chłopaka ;-)
ale sennie będzie

reklama
Oj sennie to już jest:tak: u nas typowo jesiennie szaro buro, choć na wschodzie jakby się przejaśniało, więc mam nadzieję, że bedzie lepiej, bo bym do ogrodu poszła trochę:tak: Wczoraj cały dzień przesnuliśmy się bez sensu, ale trzeba było odreagować po gościach:-) Byłam z Sarą u lekarza, zgodnie z podejrzeniami siostra ją zapaleniem krtani zaraziła, ale na szczęscie na razie bez antybiotyku, tylko Flegamina i Pulmeo i jak nie bedzie bardzo kaszleć, to za tydzień szczepienie.

Iza, a gdzie takie szkolenia dla psów są organizowane? U nas w pobliskim mieście to pewno nie ma, ale jak nasz upierdliwy piesek bedzie nadal taki nieposłuszny, to gotowa jestem go i kilkadziesiąt kilometrów wozić na szkolenie

A mnie przedszkole nasze, ktore generalnie dość mi się podoba, wczoraj zagotowało: już na zebraniu dyrektorka oznajmiła, że angielski jest dobrowolny, ale panie dzieci nieuczestniczących na czas lekcji z sali nei zabierają, więc niech rodzice nie bedą świnie i wszystkie dzieci zapiszą, coby za darmo nie korzystały...pomijając już drobny fakt, że angielski płatny odbywa się w godzinach bezpłatnych, co jest sprzeczne z przepisami, to baaardzo nei lubię być zmuszana do czegoś takiego, a tu mi wczoraj Flo donosi że angielski był dla wszystkich i przynosi kartkę z opłatami a tam stoi: angielski 20 zł - obowiazkowy":szok: się zagotowałam lekko i kazałam R zrobić jesień średniowiecza, zwłaszcza, że Flo też nie chce chodzić i i tak na tym angielskim na znak protestu sobie z boku siedziała (moja krew:-p) Podejrzewam, że chodzi po prostu o lokalne zależności między firmą organizującą zajęcia a przedszkolem, niemniej skoro religii nie ma w przedszkolu, bo za dużo dzieci innych wyznan i by rodzice larum podnieśli, to dlaczego angielski przymusowy?

to się wyplułam, a teraz idę po drugą kawę się obudzić:tak:

witam rankiem

Surv ja juz po kawce - obudzona skutecznie
dzieciarnia dziś przedszkole z łóżka zrobiła - czyli powrót do normy na całego
no przedszkole tzn pani dyr przegina bo jak cos jest nieobowiązkowe to ma takie byc
ale pewnie żaden rodzic nie bedzie protestował to robi co chce
a szkolenie pewnie w Bolesławcu będzie
czy może gdzieś bliżej nawet
ja chodziłam w moim rodzinnym miasteczku na takowe bo akurat chłopak pasjonat prowadził (szkolił nawet policyjne pieski)

Ignacy ostatnio namiętnie wykorzustuje zmęczenie mamy i na karmienie nocne jak go biore do siebie to zostawiam, bo nie mam sił odstawić, a później to tylko przeskakuję z lewej na prawą;-)
tym sposobem znowu pełno nas, a jeszcze chłopaki wrócili i znowu ciężka nocka
jeden chrapie, drugi co 3h chce jeść, a od 6 rano kolejny, który nie chce z bratem spać tylko chce się do mnie przytulać
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

no a jutro ide na paznokcie - oj jak sie cieszę bo już mi brakuje rozpieszczania mnie samej

u nas dzis pochmurno ale spacer koniecznie zaliczyc trzeba
najpierw tylko walizkę służąca opróżni i wypierze brudy paniczów

miłego dzionka

Surv..ja też bym zagotowała :)
U nas wszelkie zajęcia dodatkowe są w dodatkowym czasie.
Ja zapisałam na angielski ale głównie dlatego że młoda chciała z jakąś koleżanką chodzić. nie spodziewam się wiele. młodego nie zapisywałam. Obydwaj zaczynają w tym tygodniu rytmikę :)
Ja młodego chciałabym na pilkę zapisać i na jakieś sztuki walki ale to najwcześniej za rok, bo on jest normalnie jak kot, ostatnio spadł ze schodów u teściów, nie zdązyłam go złapać a się kłócił że się trzymać nie musi, w szoku byłam bo nawet siniaka nie ma, a schody betonowe i na zewnątrz. człowiek guma :)
a ja
widać że wolne mam co???
Ale muszę pranie ogarnąć, bo nie mamy czystych rzeczy już :)
no i ojca muszę iść opielęgnować
się odezwę później.
Acha, dzisiaj piesa jedzie na sterylizację, mam nadzieję ze rekonwalescencja nie będzie ciężka bo lekkiego stresa mam.

no to i ja witam z kawą, drugą oczywiście ;-)

Survivor super,że chrzciny udane i w końcu trochę luzu w domu ;-) zdrówka dla dziewczyn.
Z angielskim to przesada:crazy: u nas podobno tez jest jakoś od 11,więc w godzinach bezpł.ale chyba wychodzą do innej sali, ciekawe gdzie,bo wszystkie zajęte:confused:
Grunt,że nikt nie zmusza, a Maciek nie chce chodzić, bo nikt z kolegów nie chodzi:-p

Kicrym szybka jestes z tymi wózkami,ale już mnie to nie dziwi. Zaraz zapodam link na listopadówkach, tam w ogóle kilka dziewczyn ze śląska, to może któraś chętna będzie;-)

Renia to sobie w weekend odpoczęłać. Seansu na manicure zazdroszczę,ale może w końcu sama się choć do fryzjera wybiorę,bo nie byłam od marca przed chrzcinami:sorry2: To tak z okazji roczku może zaszaleję:-p

a propo roczku wróciłam niedawno od księdza,bo chciałam Majkę za tą mszę roczkową zapisać,ale co się zbulwersowałąm to do teraz nie mogę przeżyć
baffled5wh.gif
Weszłam,a tam z 7 osób w kolejce, trochę mnie to zdołowało, bo wiem ,ze Maja to tyle nie wytrzyma,no ale wyjścia nie miałam,więc stałam, po cichu licząc ,ze mnie jednak ktoś przepuści. Miły pan zaproponował,żeby mnie przepuścić, no co dwie baby : no hmmmm no to może niech pani sobie tu kolejke zajmie i pójdzie na dwór się z dzieckiem pobawić
mad.gif
Pan zrezygnował twierdząc,że zrobią jak zechcą.
Noszzz na takie dewoty to mi się nóż w kieszeni otwiera
realmad2.gif
Z grzeczności nic nie odpowiedziałam,ale mocno się musiałam w język ugryźć. Dziewczyna za mną i jeden pan się niemal na głos zaśmiali,a pan to nawet bąknął,że pogoda nie sprzyja na zabawy z dzieckiem. Kolejny raz zarówno teraz jak i będąc w ciąży mam wrażenie,że to jedank panowie są bardziej wyrozumiali i więcej kultury mają, chociaż zdawałoby się, że baba babę bardziej rozumie.
Dewoty potem dawaj jedna drugiej pół szeptem,ze ostatnio to tez taka młoda przyszła i tyle siedziała, a ze o zawsze tyle czekac trzeba itd.
Na szczęscie dewoty były któreś tam w kolejce,a ta co była pierwsza to bez problemu mnie przepuściła jak tylko ksiądz drzwi otowrzył
p.gif

Byłam tam może ze 3 minuty, bo przy roczku to nic się nie wypełnia i mamy karteczkę z imieniem dziecka przed mszą przynieść.

Idę ,bo piskle piszczy. Może do lidla się wybierzemy zobaczyc co tam mają ciekawego.

hej
a ja odpoczywam
obiad przyjechał
syn śmiga po dywanie
chłopaki starsze poszli szukac kota i na zakupy bo mamie kawa się skończyła;-)
marazm mnie dopadł i nic mi sie nie chce

pogoda do bani i spaceru jednak dziś nie zaliczyliśmy
na szczęście Ignaszek wyspał sie i bez łażenia po parku

Madziu no ja tak własnie myślę, że panowie więcej w sobie przychylności maja do kobiet z dzieckiem czy w ciąży, a te wszystkie rozszalałe feministki jeszcze by taką zadeptały

no nic nie popisze bo moje dziecko się nudzi i pluje;-)
idę sie poprzytulać do dziadyszki

Post, już sterylizujesz? Powodzenia!
Surv, nie dziwię Ci się, że się zdenerwowałaś. U nas dodatkowe zajęcia poza blokiem bezpłatnym. Ale w ubiegłym roku były w trakcie, jednak dzieci wychodziły do innej salki. Teraz już to nie przeszło.
A propos przedszkola, to dowiedziałam się, że Olga ma narzeczonego - Igora:szok: Powiedział, że ją kocha:szok: Nie za wcześnie???

nie to na czasie Kasiu, zaczyna się :dry: mój Oski chociaż nie chce to dziewczyny się do niego garna i obsciskują-nie lubi i się skarży; nawet rozmawiałam z panią na ten temat; co robi, że nie widzi?
Surv oj też bym dała czadu-u nas w szystko w cenie i nie ma problemu; za to wyszło coś innego :happy2: podobno korekcyjna jest wtedy gdy angielski - wiec moje dzieci nie beda chodzily?? też nie fair
co do szkolenia, to wpisz w google; mi od razu wyskoczylo :tak:

Madzia tacy ludzie to mnie wpieniaja najbardziej :dry:

A propos przedszkola, to dowiedziałam się, że Olga ma narzeczonego - Igora:szok: Powiedział, że ją kocha:szok: Nie za wcześnie???

pozazdrościć normalnie rozwijającego się dziecka:-) Flo chlopakow nienawidzi, dziś w przedszkolu byla jakaś awanturka, że podobno dziewczyny zaczepiali, młoda wrócila do domu i machnęła plakat ala reklama społeczna: stoi ponury chłopak, a obok niego uśmiechnięta dziewczynka celująca mu z pistoletu w...no w mózg mężczyzny:-D Jak wyjaśnila moja córka, jest to przekaz do chłopaków, że nie wolno bić dziewczynek:-p:-p

reklama
Surv...ostro będziesz mieć :)
Kasia..tak , schronisko proponowało już na lipiec ale teraz dopiero zgrały się terminy. Piesa bardzo głodna ale jeśc nie może, coś dorwała od kotów chyba i zwróciła. Uszyłam jej gustowne ubranko i dzisiaj śpi w domu. Jutro się zobaczy bo nie jest chętna, wolałaby zostać na zewnątrz.
Renia...ale masz z tymi facetami, jak nie chrapią to się wiercą albo jedzą pół nocy...tresuj tresuj :) bo zaginiesz jako mniejszość :):)
Kasia...milość powiadasz :), ciekawe co mają na myśli :)
oki
lecę
dzisiaj miałam 4 dzieci pod opieką i lekko wymiękam.Jutro mama wraca to jedno dziecko oddam a i liczę że piesa jutro już lepsza będzie
a wtedy z pozostałą dwójką dam radę :)

Do góry