reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Witam!
U nas też mocno mglisto. To samo było wczoraj wieczorem.
Domownicy chyba lepiej, ale nie do końca super. Psina w nocy nie zrobiła niespodzianek, więc mam nadzieję, że będzie już ok, ale do weta trzeba jeszcze iść na zastrzyk

reklama
Kic, 4 lata to dobry wiek na zaczęcie nauki, bo jeśli Kuba ma talent to trzeba już: mam kuzynów- zawodowych muzyków (pianistę i skrzypaczkę) i w tym wieku właśnie zaczynali. Z tym, że nauka zawodowa, to ciężka orka - trzeba ćwiczyć codziennie po kilka godzin, no ale najpierw sprawdźcie, czy Kubie się to na dłuższą metę spodoba:tak:

Kasia, czyżby M zjadł coś nieświeżego a psina mu podkradła?:tak: I rzeczywiśce, to już prawie rok jak ją macie - ale zleciało!

Myśmy znowu zaspali nieludzko, ale baby znowu poszły spać o północy, a na dodatek Sara zrobiła sobie przerwę na pogaduchy koło 3...nie wiem, jak je zmusić do wcześniejszego chodzenia spać, co by nie robiły i tak dopiero po 22 czują senność, a zanim zasną to już nowy dzień się zaczyna:wściekła/y:

aaaa..właśnie sąsiad przyszedł z 'dobrą nowiną", że od piątku śnieg:no: No to miłego dnia...mimo wszystko;-)

tak, już wczoraj w pogodzie pokazywali u nas śnieg z deszczem i 5 stopni..cudnie:crazy: Nie cierpię tej pory roku, nawet widoki mi tego nie rekompensują, choć ładne na zdjęciach Surv i Kasi:-p

Kicrym skoro Kuba sam chce, to niech spróbuje, czemu nie. Zobaczycie jak mu to na dłuższą metę podpasi.
Maciek sobie jeszcze szachy w p-lu wymyślił, bo podobno podobało mu się jak sie raz czy dwa ukradkiem na zajęcia wkręcił, to niech chodzi, tylko znów 36zł/m-c nie moje i szachy musimy kupić.
No i tak sie zbiera: szachy, capoeira i joga, to 140zł wyjdzie:eek:
Kic a ile ty za złobek płacisz? mi teraz za listopad wypisali 444zł.

Surv oby kociak wrócił, jednak przez 8 lat to się człowiek przyzwyczaił i szkoda.

Majka kima na balkonie, Maciek Garfielda ogląda,a ja szukam książki do ściągnięcia z inżynierii ruchu, pól dnia mi już na to zeszło:eek: albo ja ślepa jestem albo niekumata.

Witam:)
Pasowanie poszło średnio, ale wiecie że ja wiecznie niezadowolona:-pnajbardziej mnie wkurzali gadający rodzice:wściekła/y:noż k** dwoję się i troję żeby dzieciaki zainteresować, a tu pogaduchy na całego:-(ale już po i super:-p
Madzia ile???:szok:to mi by się nie opłacało pracować:-Dja się mieszę do maks 300zł to zależy jaki m-c teraz miałam 265zł za żłobek a Kuby 101,20 za przedszkole:tak:no i u nas tak: tańce 20zł+ang 24zł+ piłka nożna 35zł+ pianino ok 120zł od razu zaznaczam że na te zajęcia Kuba sam chciał chodzić, więc mu nie odmawiam, póki ma ochotę:tak:
Renia ja zagadałam z moją rytmiczną w p-la, w sumie średnio mi się podoba, ale nie muszę Kuby wozić specjalnie a to dla mnie duży plus:tak:zaczyna od przyszłego poniedziałku:tak:jak znajdziesz kogoś fajnego to daj znać:tak:my też indywidualnie:tak:
Surv no na kilka godzin dziennie to mnie nie stać;-)biorąc pod uwagę że lekcja (30min) po znajomości mnie kosztuje 30zł to....:-p

Ech idę spać, bo miałam się położyć wcześniej i znowu nic z tego:confused2:

spokojnej nocki!

hej ;-)
muszę wam coś powiedzieć ;-) wczoraj zadzwoniła do mnie pani ze szkoły w Irlandii, czy mogą do nas przysłać kuriera z zakrętkami :szok::-D:-D:-D:-D tak jej słucham i w końcu musiałam zapytać, czy naprawdę dzwoni z Irlandii i czy nie za drogo transport wychodzi, żeby zakrętki przysyłać; okazało się, że mają sponsora; ale jestem w takim miłym szoku, że nawet zza granicy ludziom chce się pomagać, to jakoś daje wiarę w człowieka :-D:-D:-D
milego dzionka
a jutro transport po zakrętki przyjedzie-na moje oko więcej niż poprzednio, może będzie koło tony??

Iza na dzień dobry taka wieść, że aż w człowieka nowe siły wstępują
niesamowite
świat jeszcze nie zmierza ku zagładzie;-)

ja na szybko bo młody coś jjęczy
jescze do tego dziwnie pokasłuje i nie wiem czy ślina czy cuś

tez podam dobrą wiadomość - kicia się znalazła
przyszła wczoraj do koleżanki na taras i zwabiona swym przysmakiem nie uciekła tylko chętnie weszła do domku, a ja około 20tej dostałam cudny telefon, że Anodinka jest u niej
P pobegł po nią
przybrała na futrze;-) ale poza tym bez zmian
głodna taka, że nie wybrzydza swymi saszetkami i dziś zamiast wody wolała mleko - no szok
może już przestanie gwiazdorzyć z jdzeniem;-)
dziś z nią do weta coby obadał i poodrobaczał i takie tam
no i może będzie umiał sprawdzić czy w brzuszku pusto - bo mnie sie zdaje, że babcia zostanę

oki miłego dzionka

Iza, ale super wieści! No i bierz się za to zakładanie przedszkola, bo widać, że zdolności organizacyjne masz świetne!

Renia, a widzisz, wróciła córa niewierna:-) Teraz pilnuj przez jakiś czas mocno, bo jak smak wolności poczuła to może chcieć powtórzyć przygodę:sorry2: Naszego niestety nie ma (tak to ten, co w wózku podróżował:tak:), ale to tylko parę dni, więc może jeszcze odróżnik wróci....

Nam za przedszkole + zajęcia dodatkowe wychodzi jakieś 400, ale stawkę mocno podbija basen, na który nie chodzimy:wściekła/y: Flora dziś trochę lepiej, pojedzie nawet do przedszkola na chwilę, bo zdjęcia do kalendarza robią, za to Sara się rozłożyła, pól nocy biedulka się od kataru dusiła:-( Miałyśmy dziś na szczepienie na pneumokoki jechać, bo się jednak załapala na bezpłatne dla wcześniaków, ale nici z tego, więc tylko do osłuchania pojedziemy...mam nadzieję, że w tydzień obie dojdą do siebie, bo mieliśmy do Wrocka na długi weekend jechać.

a za oknem, o ile to mozliwe, jeszcze paskudniej niż wczoraj....:dry:

Izabelka, wielkie gratulacje! Wspaniale działasz!
Renia, no co za fantastyczna wiadomość! teraz pilnuj dziewczynki, żeby znów w długa nie poszła. A co do brzuszka, to usg i będzie wszystko jasne ;-)
Surv, może jeszcze kocur wróci. Moja koleżanka na wsi miała takiego, siedział w domu, a co jakiś czas po prostu sobie szedł na lumpy i nie było go jakiś czas. Ale wracał. twój może zachłysnąć się wolnością na dłuższy czas ;-) Zdrówka dla Sary!
Tak wyszło, że moje dzieciaki w tym roku na nic nie chodzą:sorry2:Miki zrezygnował z angielskiego, na korektę tez nie chodzi a od Olgi dzieciaki raczej nie chodzą. Panie twierdzą, że małe, mają czas.

Hej
Znów wsiąkłam, ale nie ogarniam :cool2:
Iza super wieści.U nas też w szkole jest zbiurka zakrętek, dla dziecka z Krakowa na wózek :tak:
Renia super że kotka się znalazła.I oby już nie uciekała. :-) A małe kotki śliczne ;-)
Surv zdrowia dla dziewczynek :tak:
Kic pianino fajne :tak: No a pasowanie na pewno super wyszło. Z taką nauczycielką musiało.Szkoda że u nas nauczycielki nie mają tak fajnych pomysłów na zabawy z dziećmi (jak Ty) typu hellowen.

Madzia spore opłaty za żłobek :sorry2:Ja też niecierpę takiej pogody, i oby w sobotę ten śnieg nie padał :angry:
Ola chodzi na sporo zajęć, i jeszcze nauki komunijne (raz w miesiącu) plus nauka w domu. A z zajęć chodzi na basen, dodatkową korekcyjną, zajęcia ruchowo-taneczne, zuchy, i od listopada wraca na czirliderki :-D
Wiki na nic chociaż przebąkuje o tańcu, na angielski u nas w przedszkolu dopiero starszaki chodzą.A innych zajęć nie ma :-(
a u nas czas leci nie wiem kiedy, uciekają dni jak szalone, w niedzielę przyjeżdża A na tydzień, w sobotę idę na wesele z dziewczynami.Uczymy się przykazań, plus zajęcia dodatkowe i zwykła nauka i czasu mało, a ja w wolnych chwilach, doczytuję 6 tom Gry o tron, no i znalazła w necie 2 sezony tegoż serialu, i oglądam namiętnie.Super jest :tak:
Miłego dzionka.

reklama
Renia super!!!:-):-) trochę jej zeszło na zwiedzaniu,ale grunt ,ze się znalazła:tak:
Survivor zdrówka dla dziewczynek!
Kicrym a czemu tak mało za złobek i p-le??:szok: Jakoś to liczą od najniższej krajowej to sądziłam,ze wszędzie tak samo jest:baffled:
No dobra, ta stawka żywieniowa jest inna czasami,ale średnio ok 4-5 zł,więc nie powinno być takiej różnicy:dry: No chyba,że Liwka jakoś na mniej godzin chodzi i ja bym tez przecież swoją mogła tak posłać dopóki w domu jestem,ale nic mi o tym nie wiadomo:no: Za przedszkole płacę ok 295zł za 7,5 godziny, więc kurde też 3 razy więcej:baffled:
Izabelka super! a powiedz, co z tymi zakrętkami potem robicie? gdzies to skupują?? my tez zbieramy i do p-la zanosimy, bo tam jest zbiórka na przedszkole integracyjne.

Idę na all szukać spodni zimowych.
Kasia nie masz przypadkiem po Mikim?

No i dziewczęce różowe lub fioletowe takie na 86-92 też chce kupić oraz kozaczki rozm.22, może ktoś ma?

Survivor może chciałabyś kombinezon dla Sary? biały na 6-9 m-cy, długość od ramion do gumek przy nogawkach 58cm + doczepiane buty. Tylko maciek w nim śmigał i Majka na chrzcie miała. Ma kilka mankamentów od prania typu odklejające się ślady stópek na butach. Jak chcesz to daj znać i ci wyślę.

W sumie to i na chłopaków Reni i Dorki też byłby dobry,więc która chętna za free oddam ;-)

Załączniki

• IMG_4965.jpg
    IMG_4965.jpg
    19 KB · Wyświetleń: 27
Ostatnia edycja:
Do góry