reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Witam:)
Moje oglądają Baby TV już nie mogłam i włączyłam "czasoumilacz":-p

Haszi zdarzaŁO (z naciskiem na ŁO:-p) w okolicy 1-3 września:tak:ale na początku roku naklejałam dzieciakom chmurki z imionami no bo tak nie ładnie do dziecka wołać "ej, ty":tak: A we wrześniu mylił mi się Michał z Krzysiem:-pBuzie bardzo podobne, ale na szczęście Krzysia przepisali do innej grupy i problem się skończył;-):-DObecnie mi się nie zdarza, nawet dzieci z innych grup mniej więcej pamiętam (mamy 6 grup w przedszkolu)
Izabelka a coś go bolało czy takie profilaktyczne badania? dacie radę, Ty silna babka jesteś i na pewno razem przebrniecie przez taką sytuację:tak:

reklama
Izabelka, trzymam kciuki za dalszą kurację
W końcu wyleczyłam zęba. Teraz tylko wymiana dwóch plomb i będę piękna ;-)
Ciasto na perniczki w lodówce. Jutro będziemy z dzieciakami piekli a pewnie w inny dzień zdobili:tak:

hej Laseczki
melduję że żyję ale biegam
się odezwę łikendem, robimy kiermasz świąteczny, ogarniam pracę i pełno innych rzeczy, jeszcze dziergam zamówienia i piekę pierniki
wybaczcie, nie czytałam za dużo tylko tyle że Iza piecze, Kasia też, Kic pracuś i normalnie tyle
paaa
ps..ja też dzisiaj piekłam pierniczki z dzieciakami, w piątek będziemy ozdabiać lukierem
w przedszkolu

dzięki dziewczynki za wsparcie :tak: musi być dobrze, nie ma innej opcji
Post ale wiatr zrobiłas :-D miłego lukrowania; ja czekam na niedzielę, też idziemy pieć pierniczki z mistrzem kuchni :-D i będziemy Hanukować :-)
Kasia ja idę za tydzień, pobolewa mnie czasami :no:

Ostatnia edycja:
heloł

nie śpimy tak od 1szej
moj syn nie potrzebuje wyspanej matki i robi mi, już któryś dzień z rzędu, testy na cierpliwość
po północy zaczyna sie budzenie co godzine i płacze
nie umię zdiagnozować czy to bólowe, czy z głodu, czy po prostu z emocji
kupki robi więc jelit pracują, katar minął - śladowe ilości zostały
nie wiem o co kaman

wiem tylko tyle, że dłużej tak nie pociągnę bo sie zajadę
a w ciągu dnia śpi tak 3x 30 min;-)

Andula jak piszesz, że Ewcia śpi już 2,5h to się zastanawiam czy tak się da?;-)

Iza ale szalejesz
oj u mnie też czas na okna ale zawołam panie do tego - na bank nie wyrobię z "endrofiną" (nowa ksywka Ignasia) u boku
no i koniecznie poróbcie badania u kogos może innego dla pewności
a krótsza noga to nic strasznego
większość z nas asymetryczna i pokrzywiona z krótszymi kończynami;-)

Surv i co zamieniasz?
bo wiesz ja mam takiego co wogóle nie daje spać i ma powera jak terminatorek to moze chcesz?

Post ale wiatr;-)
fajne te kiermasze
my w przyszłym tyg popieczemy pierniczki
ale tradycyjnie alpiejskie bo najbardziej nam smakują;-)

moje dziecko wlazło do fotelika i zaraz pewnie poleci
co on już nie wyrabia?
w szoku jestem z wstawania
podeprze sie dziad i stoi

no i zaczyna marudzić
czyżby dopadało go zmęczenie?
ja tam napiłam sie kawki;-)

dobra wsadze do wózka to moze uśnie
miłego dzionka
za oknem biało

Hejka

Reniu współczuje nocek ,wiem jak cieżko w dzień funkcjonować po takich pobudkach.
Nie chcesz dać mm na noc,może to poprawi spanie:confused:Ewa spała od 16:50-18:30 wiec wieczorkiem usneła o 21 pierwsza pobudka około 3,6 i wstała o 8.Zaraz będzie dosypiać to najcześciej jej najdłuższe spanko w dzień.Bardzo rzadko zdarza że sen dwugodzinny .Najczęściej około godzinki.Mała siedzi już jak stara nie chce wogóle leżeć;-)

Dziś nie puściłam Misia do p-la ,przyjeżdza moja siostra i idzimy na wspólne zakupy.Wykorzstym ją jeszcze do farbowania włosów bo już mam okropne.

Izabelka powodzenia dla M:tak: bedzoe dobrze:tak:

Kic u nas w grupie przedszkolnej też dzieci malutko:tak:

Post,Kaia my juz pierniczki mamy napieczone ale lukrować będziemy za około 2 tyg jak zmiekna:tak:

Miłego dnia!

Ostatnia edycja:
Renia, dziś zamieniam się tym bardziej! Dziś Sarucha poszła spać o 1, a ja musiałam wstać o 5, bo robota:-( Nie bardzo wiem jak się nazywam, a dziś nie będzie szans położyć się w dzień, bo Flo podekscytowana Mikołajem jest mega absorbująca, a siostra chętnie dołącza...nic to, twardym trzeba być, może w weekend odeśpię...

Hej!

Współczuję nocek!!!
Mi mała wczoraj dała lekko w kość, bo dwie godziny krzyczała, nawet nie płakała,ale sie do mnie darła, ze smokiem w gębie:baffled: w końcu mleko zrobiłam i zasnęła,a do żłobka rano był problem wstać.
Dziś odpukać spała ładnie ;-)

Maciek mój dzis w domu, bo jakiś taki niewyraźny był wczoraj i rano. Ja mam pełno roboty z tymi durnymi projektami,więc młody niestety przed tv. Myślałam,że chorutki sobie cicho poleży,a on na kanapie walczy miotłą:sorry2::sorry2:,a ja się skupić nie umiem i południe a ja w czarnej d....

Idę go do rosołu i spania zagonić.

reklama
a ja z teściową zrobiłam uszka i pierogi z kapuchą i grzybami :tak: ale roboty, już wiem czemu nie robię :-) i mam już bigos, muszę go zawekować tylko :tak:
jak bym spała Pat jak ty 4 godziny, to bym nic nie zrobiła, bo migrena murowana :dry:
Oski też znowu kiepsko-kaszle i głowa go boli :baffled: ręce opadają, 3 dni w przedszkolu

Do góry