reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2008

reklama
Wszystkiego dobrego, kochane, w Nowym Roku! Żeby w końcu wszystko było tak jak tego sobie życzymy;-)

Dziś lakonicznie, bo mnie sarkowy wirus dopadł i rozłożył na łopatki:-( Sarulec też chory i wściekły dodatkowo bo drugi ząb się przebił...sylwestra obeszła do 1 w nocy ćwicząc wstawanie i siadanie przy złożonej wirusem matce:wściekła/y: Flo jeszcze się trzyma, więc jutro zostanie wykopana do przedszkola, bo się pozabijamy...

dobra, nie smęcę, bo źle marudzeniem nowy rok zaczynać, odezwę się, jak humor wróci:-)

Hej!
 Wszystkim życzę spokojnego i zdrowego Nowego Roku! :-)

Ja dziś pierwszy dzień w pracy, póki co nie jest źle ;-) dyr. nie ma to spokój. Od poniedziałku się zacznie, póki co mam adaptację ;-)

Mysmy w sylwestra siedzieli w domu, znajomi z dzieciakami byli ale przed 22 poszli. Maciek do północy nie wytrzymał. Myslałam,że oboje rano dłużej pośpią,ale gdzie tam o 6 pobudka:baffled: A ja posząłm spac po 2, więc wczoraj cały dzień śpiąco było.

Mała dziś w nocy chyba na złość chciała zrobić i sobie zołzula 2-godz przerwę w spaniu urządziła. Za to pospała bez pobudki na mleko już do rana i o 7 K ją budził. Może zrezygnuje już z tych porannych karmień:confused:

Andula
składaj podanie! Jak ci bardzo nie zależy, to może właśnie akurat się trafi ;-) u mnie tak było:tak:A czemu w ogóle już tam nie pracujesz?

Miłego dnia! trzeba cos popracować ;-)

Ostatnia edycja:
Hejka:tak:

Nowy Rok przywitliśmy w domu.Misiek siedział z nami do 1 :szok:typowa sowa z niego:tak:R mnie troche wkurzył gdyż o 24 musiał iść do Ewci z zyczeniami i pannicę obudził:wściekła/y: na szczeście szybko udało się ją uśpić:tak:Kupiliśmy sporo fajerwerek R miał zamiar z Misiem puszczać lecz chłopak się bał i z okna oglądaliśmy tate:tak:Pospaliśmy do prawie 11 więc wyspani byliśmy :tak:

Ja nadal czuje sie niespecjalnie:baffled: wczoraj miałam temerature 34.9 ,myślałam że się przewróce:baffled: Dziś już troszkę lepiej:tak:

Kic 7-8 tyś to dla lekarzy bez specjalizacji już widziałam listy z zarobkami grubo powyżej 20 tyś:szok:

W piątek pójdę zaniosę papiery.Madzia nie pracuję gdyż miałam umowę na zasępstwo i dziewczyna za którą pracowałam wróciła do pracy:tak:Ordynator pisał podanie abym została ale nie udało się:baffled: Zobaczymy może się uda ale nie nastawiam się .Wogóle nie brałam pod uwagę powrotu do pracy ale pod koniec roku sklep w którym pracowała moja mama zbankrutował więc miałabym mame do pomocy:tak:6-7 dniówek to nie jest aż tak dużo najczęściej pracuje się w systemie dniówka,nocka 2 dni wolnego:tak:

Ewcia dała pospać do 9 teraz znowu śpi a ja ide coś zjeśc.

Miłego dnia!

Ja już po pracy, ale jestem śpiącaaaaa:sorry2:
Dziś przyszła nowa dziewczynka (w maju będzie miała 3latka) powracały etatowe marudy i płaczki, więc było co robić:sorry2::-p

Madzia ja daję Liwce mm nad ranem, czasami wcześniej (dziś np koło 3 ) ale ona po tym mm fajnie śpi:-pwięc wolę jej to mleko zrobić i niech sobie dziewczyna spokojnie lula:-p
Andula :szok:no to zarobki super, więc nie wiem o co się tak buntują:sorry2:składaj, składaj:) a może się uda:tak:
Pabla wpadaj częściej!pisz co tam u Was:)
Surv zdrówka!oj Sara widzę nocny marek na całego :/

Czekam, aż młoda pójdzie spać i też idę lulu:cool2:Kuba w p-lu to może godzinkę odpocznę:happy2:

Andula to fajnie Ci mała śpi, ile razy ja kładziesz w ciągu dnia?
Kicrym moja w nocy juz nie jada, nad ranem sie budzi ok 5-6 i wtedy jej daje butlę,ale mogła by sobie juz odpuścić, bo czasem jest tak,że zje o 5 jeszcze się wierci,a jak zaśnie to w sumie trzeba wstawać.

Dziewczyny polećcie jakąś zmywarkę. Ja w końcu dojrzałam do decyzji i już nawet miejsce wykombinowałam w tym naszym minimikro kuchniosalonie. Trzeba będzie lodówke odunąć, zmywarkę wstawić i coś pokombinować z zabudową,ale miejsce jest i nawet ten salon jakby większy się zrobił.

o też o zmywarce chętnie poczytam, bo ja nadal się nie zdecydowałam:-pjak już M się przekonał, że jest potrzebna to mi się tak średnio ten wydatek wydaje opłacalny jak mi to ma myć 1,5 godziny:baffled:

Madzia a Liwa właśnie nadal się nie uregulowała z tymi pobudkami:dry:czasami śpi ciurkiem do 5 (no kilka razy jej się zdarzyło:sorry2:), czasami koło 2-3 daję jej smoka i śpi, a czasami (jak dziś) nawet ten smok nie pomaga:dry:ale z Kubą też takie cyrki były i porzucił nocno-ranne mleko jak miał prawie 2,5 lat:dry:

dobra zbieram się po Kubę:tak:

dobrego roku kochane kobietki
zdrówka i wszelkiej pomyślności

my zabalowaliśmy
do 5 tańce;-) a od 6 dzieciarnia zaczęła dokazywać, ale już doszłam do siebie

Kamu trzymam kciuki za pomyślny przebieg 9 miesięcy

kurcze jutro poczytam i popiszę bo jestem jeszcze u rodziców
zdrówka dla chorowitków

reklama
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!!!
Kurcze ale zaległości… Zaczęłam pisać wcześniej, tzn. jeszcze a w starym roku, ale m odgonił mnie od kompa, bo już zbieraliśmy się do znajomych i kicha… nie poodpisywałam. A teraz do dzieła!

No na pewno hitem są kreski Kamu. Gratulacje Kochana! Żeby wszystko było w porządku i dzidzia rosła w brzuszku:tak:
Andula, widzę, że też doceniłaś ubranka z Tchibo. Moja kuzynka miała zapalenie rogówki i naprawdę długo leczyła. Oby u Ciebie szybciej minęło. Trzymam kciuki za pracę – dodatkowy grosz na pewno się przyda:tak:
Wielkie gratulacja dla Magdzika! Jak braciszek ma na imię?
Madzia tylko przycięłam włosy. Kolor w późniejszym terminie sobie strzelę. Więc szału nie ma;-)
Izabelka, fajnie, że w kinie byliście. Ja nie widziałam ale z chęcią oglądnęłabym. Niezła imprezka dla pieska:-D
Madzia i co z tym tabletem? Przeżyłaś dzień w pracy? Super!
Dorka, u Was też tak chorobowo…
Zdrówka dla wszystkich chorych i przeziębionych.

Sylwestra spędziliśmy u znajomych. Pojechaliśmy w niedzielę po południu. W poniedziałek poszliśmy z kolegą do pracy - każdy swojej ;-) - a m został z z koleżanką i dzieciakami. Z pracy wyszliśmy po 13 i można było zacząć imprezkę:-) Było super - oglądnęliśmy filmy - Teddy - komedia amerykańska - potańczyliśmy grając z PS3 - ale fun naprawdę. Posmakowałam tego o czym pisała Dorka grając na tv - bardzo fajna zabawa. A jak Mikołaja wciągnęło:szok: Piliśmy drinki i było naprawdę super. Aha, sztuczne ognie odpalone o 22, żeby jeszcze dzieciaki zobaczyły, przy czym z czwórki wytrzymała tylko najstarsza:-D A o północy szampan. Wróciliśmy wczoraj po południu. Dziś do pracy. Przeżyłam:sorry2:
Zdecydowanie powinnam mieć noworoczne postanowienie - nie zaniedbywać bb, bo potem mam wielkie zaległości:zawstydzona/y:

Do góry