reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Iza powodzenia! a gdzie m był?
Survivor a duże masz to znamię? lepiej wyciąc i z głowy.
Ja tez popieprzona jestem ale jakichś tam dziwów nie widzę, za to K ma a dziad do lekarza nie pójdzie:no:
Mamusiasynusia mój Maciek często przychodził ze spodniami czy skarpetami na lewą stronę, nie dalej jak wczoraj miał spodnie tył na przód,ale o to sie nie czepiam. Jeszcze rok temu pani mi mówiła,że ona ich mobilizuje żeby się sami ubierali i narazie nieważne czy tył na przód, ważne że samodzielni są i ona tez na to nie zwraca zbytnio uwagi, bo dziecko ma satysfakcję że się samo ubrało i nikt mu nie pomagał. z resztą przy tylu dzieciach to tez czasem nie sposób zauważyć.Ja sama te spodnie dopiero w domu zauważyłam:-p.

U nas nocka w miarę, tzn ja się wyspałam, bo K do małej wstaje odkąd ja pracuję ;-) a trochę tam wyła,jak się obudziła przed 4 to dość długo nie mogła zasnąć, nawet po flaszce.Za to rano odsypia, jak wychodziliśmy to kimała w najlepsze. Maćka też musiałam o 7.15 budzić:szok: a w weekend powstawaly gady o 5.50:angry:
Mała lepiej, bo ino raz wczoraj miała gorączkę z rana i do wieczora się trzymała, w nocy też nie gorączkowała,więc mam nadzieję,ze jej przechodzi.
Mykam popracować.

reklama
Iza, trzymam kciuki za zabieg!

moje znamię ma jakieś 5x5 cm + wycina się z zapasem, bo jakby było nowotworowe to lepiej ciachnąć za dużo niż za mało, więc mi niezłą dziurę w łokciu wyrąbią, ale onkolog nie wspominał, że plastyka potrzebna...być może uznał, że stara i zamężna baba nie musi już mieć eleganckiego łokcia:-D
Madzia, wyślij K do lekarza...no chyba, że ma wysokie ubezpieczenie na życie i zamierza Wam zrobić z niego prezent:-p Zwykłe pieprzyki nie stanowią zagrożenia, ale wszelkie znamiona, zwłaszcza jak zaczynają się zmieniać to i owszem....

U nas nocka w porównaniu do poprzednich rewelka.Jedna pobudka o 1 i spaliśmy do 7 następnie wziełem Ewcie do siebie i wstałyśmy o 9:tak: Nie wiem czy to efekt inhalacji ale od wczoraj zero gorączki:tak:Dziewczyny jak myślicie mogę wyjść z Mała po Misia (spacer ponad godzinny) Mogłabym poprosić mame ale rok temu zdiagnozowli u niej stwardnienie rozsiane i wszlkie wirusy,bakterie mogą bardzo pogorszyć stan jej zdrowia:-(

Wczoraj na treningu maskara ,instruktorka dała niezle w kość.Koszulkę miałam cała mokrą,włosy również.Jutro idę znowu.

Surv
jak lekarz mówi ze trzeba wyciąć to trzeba ,łokieć głupie miejsce może się pomału goić .

Madziu Surv ma racje pogoń K do lekarza.Zdrówka dla Majci:tak:

Kic jak dieta? Wspólczuje migreny.

Reniu mam nadzieję że Ewia nadrobi choć wiem że z nią wszytsko ok ,gdzieś tam z tyłu głowy przychodzą głupie myśli czemu ona tak pomału się uczy.Chociaż papa zakumałą od razu;-)Zdrówka dla chłopaków:tak:

surv ee tam na łokciu to każdy kiedyś jakąś bliznę chyba załapał więc twoja elegancko wpisze sie w kanon.
A wy to chyba teraz za ośrodek wypoczynkowy robicie :-D
Madzia no to prawidłowo, że Ka się za wstawanie wziął. Może sobie nie odpoczniesza ale przynajmniej może ze zmęczenia nie padniesz.
renia oj czekasz na tą ciocię. Też taką chce :p Jednak chyba z niania lepiej niż z babcią, prawda?
Izabelka nie przejmuj sie tym ubieraniem.
Tymciu nie raz mi wracał nawet ze spodniami na odwrót. Fakt, fajnie by było, żeby pani zauważyła ale wiadomo jak to jest przy dzieciach.
renia . Faaajnie ci :) Niech mój podziw zmobilizuje cię na zumbę :-D Poszła bym z tobą ale ciut za daleko.
kic wilkiem :) Dzieciaki bardzo przeżywają strój pani więc to ważne :-D Tymciu chyba z 10 min mi drobiazgowo opisywał strój swojej ulubionej pani (tej która jest tylko na zastępstwo :/)
Ja się złamała i wtryniłam chyba z 3 babeczki- a to dlatego, że teściowie mieli przyjechac i zjeść a się nie pojawili i zmarnować się nie mogły :p
Andula takie samotne wyjścia są naprawdę fajne. Ja wieczorem czasem marze, żeby tak sobie wyjść z domu chociaż pobiegać no ale nie ma jak.
Co ty tam sobie wymyślasz z wolnym uczeniem się Ewci. Ehh kobieto ona jest malutka, co ma się uczyć...Wszystkow swoim tempie. Zwykle dzieciaki które pierwsze są w ruchówce potem np. później mówić zaczynaja a to tez nie jest źle tylko inaczej.
Co do wyjścia to u nas jest dość ciepło i można by ryzykować jeśli nie widzisz jakiś poważniejszych objawów choroby.
Izabelka przed wakacjami byłam pomóc kumpeli w jej centrum dietetycznym.
Rzeczywiście kobiety chudły tam elegancko. Jadłospis dostawały, wytyczne i suplementy ale przede wszystkim działał ten bat i cotygodniowe ważenie.

Kawka wypita, Tosiaczek lepi z modeliny, chyba powinnam coś porobić. Niby wszystko ogarnięte ale wieczorem i tak będzie sajgon :/
Już tak kombinuje, chowam, segreguje zabawki a tu wiecznie coś na podłodze zostanie.
Niby sprzątaja ale jednemu umkną dwie kredki drugiemu dwa autka, młodej bucik lali i okulary a ja muszę potem każde pudełko wyciągnąć i schować x 3 a bawia sie pewnie z setka rzeczy dziennie aghhhrrrr

Ostatnia edycja:
hej

Hasz to samo i u nas z odgarnianiem
co posprzątam to zaraz jakby nigdy nic ruszane nie było i wszystko po podłodze się wala

Madzia no super, że K wstaje do młodej ale z tego co pisałaś to on raczej tak ma, bo to nie święto jak u mnie

Surv ja mam znamię na przedramieniu ale nie ruszam - obserwuję czy się zmienia jak nie to lekarz nie polecał tykać

młody wcina chrupki - zupy zjadl niewiele
cały czas coś gada "abu abu"
no i wyszedł 4 ząbek więc mam nadzieję, że teraz już będzie spokojniejszy

Andula Ty się ciesz, że masz grzeczną spokojną córę, która daje mamie pospać
a nadrobi wszystko niebawem i się wyrówna rozwojowo
a snu to mi nikt nie zwróci;-) hihihi

dobra koniec spokoju
oszołomek juz atakuje
miłego

Renia a coś ty! Tak ma, bo musi. On nigdy nie wstawał, chyba,że ja juz naprawdę nie dawałam rady,a zawsze miał wytłumaczenie,że się musi wyspać, bo rano idzie do pracy, to teraz skoro on siedzi w domu ,a ja pracuję to mam tą samą śpiewkę, choć wiem,że z mała w domu to się człowiek bardziej zmęczy niż w pracy (bynajmniej mojej narazie ;-)) :-p Ja i tak sie budzę, bo K nie słyszy jak mała wyje, choć łóżeczko obok stoi, i ja go muszę budzić żeby do niej wstał.
A poza tym on tak jakos bardziej umie ją uspokoić i uśpić, całkiem odwrotnie niż było z Maćkiem. Wypisz wymaluj córusia tatusia ;-)

Haszi u mnie z tym bałaganem to samo, no nie opłaca się sprzątać.

WItam:)
Dzień II diety w toku:-pzjadłam rano serek homogenizowany i teraz serek wiejski i jajo:-pna razie się trzymam:-pjak Wam będę truć d** to będę mieć większą motywację:-ptakże wybaczcie:-p
Już po balu, fajnie było:tak:no byłam tym wilkiem, upociłam się masakrycznie:-D

Mamusiasynusia ech z tymi bluzkami, spodniami, kapciami źle ubranymi to szeroka dyskusja:-Dpo pierwsze tak jak Madzia pisze- ciągłe poprawianie demotywuje dziecko do samodzielnego ubierania, bo Pani i tak poprawi;-)no i inna sprawa, że na prawdę czasami się tego nie zauważy przy dużej ilości dzieci:-pale jak najbardziej możesz Paniom zwrócić uwagę:tak:
Madzia mój M też siłą rzeczy musi wstawać, bo wcześniej były takie same teksty jak u Ciebie:-p:sorry2:
Renia oj to wytańcujesz się dziś, że hej!:-D
Andula widzę, że się ostro wkręciłaś w te ćwiczenia:tak:

U mnie odwilż na całego:sorry2:mam nadzieję, że za dwa tygodnie napada duuuużo śniegu:-p

Spadam zaraz po Liwę, ale mama mi dzwoniła, żebym się nie spieszyła, bo młoda jeszcze śpi:happy2:

heloł

ja po zumbie
było super - będę uczęszczała
raz w tygodniu godzina dla mnie
pan instruktor super;-) szalony człowiek jakiś ale szkolony w temacie więc zna sie świetnie na rzeczy
odzyskałam energię;-) a kawy nie piłam;-)

a przychodzę myślę sobie, ze zaraz mycie a tu młody śpi
padł po raz 4 w ciągu dnia i nie wiem co to za dziwne zwyczaje
czy to spanie spanie czy to tylko coby przetrwać póki mamy nie ma????;-)

Madziu a już myślałam, że K to tak z tych lepszych szowinistycznych;-)
no mój ngminnie nie słlyszy jak dziecko płacze, a rano potrafi powiedzieć, że się nie wyspał;-)
no śmiech na sali - jakby conajmniej do niego wstawał

Kic super, że przedstawienie udane
no i 2gi dzień z głowy
ja w ramach odchudzania postanowiłam się ruszać
nie znoszę diet dlatego podziwiam za upór

odwilż na całego
szkoda bo nie znoszę tej chlapy, a w weekend jakby chłopcy zdrowi byli zupełnie to z Tymim na narty chciałam na nasza górkę

Iza i jak po zabiegu?

hejka
i mam z głowy; najbardziej bolało znieczulenie :dry: potem czułam jak ugniatali i ciągnęli nitkę; razem 15 minut; zeszło znieczulenie i zaczeło boleć; najlepiej jakbym stała :cool2: miałam na plecach, więc jak naciągnę skóręto ciągnie mnie; jutro mam iść na zmianę opatrunku, potem sama; za tydzień do kontroli :tak:
a mój mąż był na szkoleniu w Łodzi :-)
mam za sobą 2 rady, teraz już oceny na nowe półrocze :tak:

byliśmy w tej restauracji, gdzie wygrałam zniżkę; za 4 duże obiady i 1 deser dla dzieci zapłaciłam 36 zł :-D:-D:-D

zmykam, bo mam mnóstwo pracy
papatki

reklama
Hello! Nie miałam czasu wpaść do Was w ciągu dnia:sorry2:
U nas panie na zebraniu na początku roku od razu przepraszały jak jakieś części garderoby będą nie tak ubrane:-)Mi to kompletnie nie przeszkadza:tak:U nas jaczęściej rajtuzki są tył do przodu, ale rzadko. Dzieciaki same się ubierają:tak:
Renia ja jakiś czas temu chodziłam na zumbę do pani - było fajnie. A ostatnio byłam na dwóch maratonach zumby prowadzonymi przez panią i pana. Taki wariat, że szok! Może faceci prowadzący takie zajęcia muszą być zwariowani? Mój oczywiście uważa, że to ... ;-)
Izabelka, fajnie, że już po. Szybko zapomnisz o ingerencji w Twoje ciało:tak:
U nas też wielka odwilż - sypie się śnieg z drzew, że ho ho
Kic, gratuluję wytrwałości! Trzymaj się dalej. Wilkiem byłaś? Nieźle:-D
Porządek przy dzieciach??? Taaa, mission impossible!

Do góry