reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Survivor dobre :-)

Kicrym ta aukcja Silver Cross 3D stan BDB czarny (3019232261) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
No właśnie nie wiem jak się bardziej opłaca posprzedawać te wózki, myslałam że właśnie w komplecie,ale jeszcze dokładnie tematu nie obadałam. Co do speedi to z takim zamiarem go w sumie kupiłam (zima), pomijając fakt,że razem z gondola kosztował tyle co same gondolki używane na all, ale tak naprawdę niezbyt korzystam tej zimy, raz że mało wychodzimy,dwa że śniegu nie ma i można innym wózkiem jechać,a jak śnieg jest to idziemy z sankami. Trzymam go jeszcze z myslą o tym,że jakby tak Majka miała na spacerze spać to w speedi więcej miejsca niż w buzzie.
No i kochana gratuluję tych straconych 4 kg!!! szybko Ci poszło:szok: (tydzień?)

My od dzisiaj z K (!!!) zaczynamy 6W,a na środę mam juz zamówione jakieś specyfiki w zielarskim,zobaczymy ;-)

Andula no to pojechałaś z tym impotentem:-D

Magdzik to Julcia też "estradzistka" brawo!!! pomki musiały byc świetne:-D

Kurka czeka mnie dzisiaj rundka w poszukiwaniu stroju na bal dla małęj. Facet z all mnie wkurzył, wylicytowałam tydzien temu i miał zostac wysłany priorytetem. W sobotę napisłam maila, czy już wysłał,a on mi dziś odpisał,że nie dostał kasy,a ja wpłacałam przez PayU i odrazu dostałam potwierdzenie
mad.gif
Kurna to mogłam inny strój jeszcze kupic na all,ale czekałam na ten i teraz na ostatnią chwilę musze szukać w wypożyczalniach.Oby cokolwiek było, bo to jutro wiele dzieci ma bale na ostatnią chwilę.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam! U nas piękne słoneczko! W końcu. Oczywiście musze ponarzekać - co z tego jak w pracy siedzę ;-) No ale i tak przyjemnie popatrzeć za okno
Andula, ale sie uśmiałam z tym impotenetem :-) Niezły Misiek z marchewkami. Olga ostatnio stwierdziła, że wysieje na działce kasztanowca z kasztana :-)
Magdzik, fajnie, że tak wszystko fajnie się układa. Brawo dla Juli, że tak pięknie wystepuje!
Surv, dooobre! tez się stosuję. Może nie do wszystkiego, ale argumentacja bardzo przyjazna ;-)

Surv dzęki ,tak byśmy czekali na marchew i zastanawiali się czemu nie rośnie:baffled:Tylko teraz nie wiem co zrobić:confused:Kupić jakieś małe na targu i wsadzić mu do doniczki udając że to jego plony czy powiedzieć prawde...Kupię te pomidorki o których piszesz:tak:
Przykazania super :tak:

Madziu a co to za zielarskie specyfiki?

Kasiu u nas też pięknie od razu nastrój lepszy.

Nocka średnia Ewka walcy o cyca bardziej zaciekle niż Michał:crazy:Dobrze że w dzień grzeczna więc długo nie umiem się na nią wkurzać;-)Pózniej zajrze ,mama przyszła na kawkę więc lecę :tak:

Andula, powiedziałąbym prawdę; możesz powiedzieć, że pytałaś się specjalisty czym podlewać marchewke, czy potrzeba jakieś specjalne płyny i zapytał o doniczkę, powiedziałaś w jakiej macie a on (ona=Surv) powiedziała, że niestety w takich warunkach marchewka nie urośnie. Może na początku będzie mu przykro, ale zrozumie:tak:Ja tak zrobiłabym;-)

Witam,ja na moment.Jestem po nocce G wrocil z pracy to sie poloze na godzinke.
Franek zaczal wstawac w lozezku i przy wszystkim co sie da:baffled: Teraz zanim zasnie w lozeczku to troche trwa bo co go poloze to wstaje:-D Zaczal tez krzyczec zgapil od siostry,bawi sie i krzyczy:baffled:
Mysle ze u nas odcycowanie pojdzie gladko,na razie je tylko rano w nocy czasami i wieczorem,ale butla nie gardzi:tak:
Przeprasza ze tylko o sobie,ale padam. Odezwe sie pozniej albo jutro,pa

Andula, koraliki mogę Ci podesłać, przypomnij adres na PW, Tobie kilka nasion trzeba a ja mam małą hurtownię:-) A i dla szybkiego efektu możecie też zwykłą cebulę sklepową w ziemię na szczypior wetknąć: mały będzie mógł obserwować, jak niemal z godziny na godzinę wyłania się zielone z cebulki;-)

Dorka, no to jak wstał to już do pełnoletności nie usiądzie:-D Sara usiłuje na stojąco nawet z piersi jeść:baffled: i u nas parapety okienne nisko, ostatnio całymi dniami młoda 'papieżuje' w oknie i przechodzi wzdłuż parapetów:sorry2:

Magdzik, no ja mam ten sam problem z odciąganiem...w szpitalu mi młodą sztucznie karmili bo z ledwością 20 ml odciągałam...taki urok, dlatego ja od początku młodą podkarmiałam z butli sztucznym, żeby organizm nie był w szoku, jak pierwszy raz dostanie. Teraz jak ją R w nocy zabawia, to jest jak znalazł;-)

A ja dziś miałam fajną wizytę koleżanki z forum ogrodniczego...co mi przypomniało, że myśmy się dawno nie widziały... jakiś spocik może?;-)

Hej Hej
Surv, Andula, chciałam nieśmiało nadmienić że możey tak przesadzic to co wzejdzie do właściwej doniczki?/wiaderka np ? bo ono dość głębokie. Jako córka nałogowej ogrodniczki wiem, że takie wyrośnięte na 10-15 cm zwane rozsadami wysadza się do właściwego gruntu :)
aaa ja polecam równiez rzeżuchę, efekt natychmiastowy :), no i spokojnie można bazylię do doniczki zasiać, albo odcięty kawałek ananasa, aa no i ze szkoły pamiętam fasolę którą się kładło na gazę rozciągnietą na słoik robiliście coś takiego?, trzeba było pilnować aby nasionko dotykało wody cały czas :)
Dorka, podziwiam że ty te nocki tak z małym ciągniesz, chyba nie powinnaś na nocki chodzić zgodnie z prawem, prawda?
mój młody dzisiaj w domu, kaszel go wziął, okazuje się że w maluchach 8 dzieci dzisiaj. Jutro bal, jak będzie w miarę to go tylko na bal zawiozę a potem lekarz, już sobie wolne wzięłam na ten poczet.
Magdzik...mam nadzieję że dzisiaj dla odmiany masz plażę :)

Post, rozsady tak, ale nie z korzeniowych...rośliny z korzeniem palowym kiepsko znoszą rozsadzanie. Można od razu do wiadra czy głębokiej donicy posadzić, ale Andula chyba nie ma na to miejsca. Natomiast rzeżucha jak najbardziej się nada, są też specjalne odmiany sałat do donic, rosną do maks kilkunastu cm i małe listki obrywa się na bieżąco...oj, chyba fora pomyliłam:-D

Surv, jakby tak przez chwilę Cię nie było, to już wiem jak Cię do nas zwabić :-D:-D:-D Kurcze ale mamy specjalistek na forum - super! Szkoda, że nie ma Tosiki, bo to nasza bizneswoman była:sorry2:
Andula, a może kiełkownicę sobie kup - i syn będzie zadowolony i Ty, bo w kanapkę wsadzisz, czy też do sałatki

reklama
Surv, jakby tak przez chwilę Cię nie było, to już wiem jak Cię do nas zwabić :-D:-D:-D

Pewnie, wystarczy rzucić hasło "wyprzedaż róż" albo "mam do oddania kafle cementowe" i zjawiam się natychmiast:-D:-D No co poradzę, że mnie tak to kręci...z domem mam tak jak Kic by miała, gdyby się przeprowadziła do sklepu z wózkami: wieczna ekstaza:-)

Nasze dziewczynki też znowu smarkate, ale Flo chodzi do przedszkola (o dziwo, wczoraj poszła bez problemu) a Sarulek jako wiejskie dziecko musi wiecznie z gilami do pasa chodzić, żeby się w klimat wpisać:-p I tak jestem bardzo zadowolona z tut. lekarki, że nie szpikuje dzieci antybiotykami: Sara nigdy jeszcze nie brała, a Flo w tym wieku to już pełne spektrum antybiotyków miała za sobą.

Kic, dopiero doczytałam, że Ty pięknie chudniesz? Gratulacje! Ja zaczynam Dukana po Wielkanocy, bo mam to samo co z Flo, co zgubiłam po ciąży to przez zimę odrobiłam i mam znowu prawie 10 kg do usunięcia:-( A 1 czerwca jedziemy na hipsterskie wesele z samymi pięknymi i młodymi czterdziestolatkami to muszę jakoś wyglądać, żeby mnie przy stole dla seniorów nie usadzili:-p

Idę budzić Flo...może dziś też wrzasku nie będzie, bo ma obiecanego kucyka, jak cały tydzień bez awantur się obejdzie...

Do góry