reklama

Lipiec 2009

znaczy teraz się uspokoiło ale wcześniej wydawalo się że to wody z krwią... Maluszek się ruszza troche delikatniej niż zwykle a skurcze się chyba pojawiają ... Boli mnie troche kręgosłup i brzuch ale tak dość wysoko

reklama
znaczy teraz się uspokoiło ale wcześniej wydawalo się że to wody z krwią... Maluszek się ruszza troche delikatniej niż zwykle a skurcze się chyba pojawiają ... Boli mnie troche kręgosłup i brzuch ale tak dość wysoko

Alusia ze szkoły rodzenia pamiętam,ze połozna mówiła,ze jak dziecko sie rusza, to nawet jak wody zaczynaja odchodzić to nie panikować i nie zrywać odrazu do szpitala... jeśli wody nie sa zielone, są przezroczyste i bezwonne, dzidzia sie rusza, to jak nie chcesz zbedne godziny spedzać w szpitalu to chyba zaczekaj Kochana... chyba,ze sie denerwujesz bardzo, to lepiej wtedy jedź, bo poźniej bedziesz miała do siebie pretensje,ze zostałaś w domu.

Zostane narazie w domu :) skurcze są delikatne a Maluch wariuje więc myśle że jest dobrze ... A może to znowu czop odchodzi ... już teraz ta końcówka i zacznie się coś dziać :))

Ale nie panikuje i dzięki że tu jesteście ;))

witam lipcowo :-D
ja wlasciwie dopiero co wstalam, :-D obudzil mnie ten żar, tak duszno, w nocy oczywiscie siku, czy Was też tak boli brzuch w nocy jak macie isc siku ? bo mnie strasznie ledwo co wstaję, a zaraz jak nowonarodzona.Brzuch w nocy to mam caly czas jak kamień. Poza tym boli mnie kość łonowa ale niewiem co to znaczy,

Dziś jak wstalam i pomyslalam ze to juz 1 lipca, to aż mnie ciarki przeszly :tak: jak to szybko zleciało.Za 5 dni odkladam leki i czekamy na efekty :-)ale pewnie wytrzymam do terminu.
Poza tym wczoraj urodzila moja kolezanka 5 dni po termine, malutką kruszynke 2600, tyle dziewczyna czekala, :-D

nic trzeba zjesc jakies sniadanko chociaz nie chce mi sie nic robić :zawstydzona/y:

witam lipcowo :-D
ja wlasciwie dopiero co wstalam, :-D obudzil mnie ten żar, tak duszno, w nocy oczywiscie siku, czy Was też tak boli brzuch w nocy jak macie isc siku ? bo mnie strasznie ledwo co wstaję, a zaraz jak nowonarodzona.Brzuch w nocy to mam caly czas jak kamień. Poza tym boli mnie kość łonowa ale niewiem co to znaczy,

Dziś jak wstalam i pomyslalam ze to juz 1 lipca, to aż mnie ciarki przeszly :tak: jak to szybko zleciało.Za 5 dni odkladam leki i czekamy na efekty :-)ale pewnie wytrzymam do terminu.
Poza tym wczoraj urodzila moja kolezanka 5 dni po termine, malutką kruszynke 2600, tyle dziewczyna czekala, :-D

nic trzeba zjesc jakies sniadanko chociaz nie chce mi sie nic robić :zawstydzona/y:

Też mam tak w nocy,że jak ide siku to ledwo ledwo, bo brzusio twardy jak kamień a jak już se wygodnie siedze na muszli to jakby miało mi coś wypaść...co do kości łonowej to pewnie już się rozchodzi i przygotowuje do porodu...mnie np więzadła bolą od 20 tc...od tamtej pory nie przespałam całej nocki bez pobudki w trakcie przewracania się na drugi bok...wszyscy się dziwią,że mam malutki brzuch i tak marudzę, że się pieszczę:angry:...taka moja uroda i tyle...

Właśnie wróciłam z malutkich zakupków...chciałam sobie kupić jakąś taką ładną bluzeczkę...ale kupiłam body różowe, rozm. 56 z napisem "Kocham Tatusia"....:-Dsą prześliczne...ale mam radochę:tak::tak::tak::tak:

...a teraz idę gotować 2 potężne kalafiory z bułeczką tartą na masełku i kotleciki mielone <mniam>...ah,już nie mogę się doczekać kiedy będę jadła...

Ostatnia edycja:
Alusia mi jak wody odeszły to wszyscy w domu zasiali wiekszą panikę niż ja
(przeciez musialam sie ubrac, uczesac i w ogole doprowadzic do stanu używalnosci), a skurcze zaczely sie dopiero po kilku godzinach, ale juz bylam w szpitalu, bo mój gin mówi ze jak wody odejdą to zeby jechac... oczywiscie jak nie są zielone i smierdzące to bez pospiechu, ale zawsze lepiej jechac jak wody odchodzą, bo przeciez sama nie osądzisz czy maluszek ma ich jeszcze wystarczająco dużo

Witam :-)

U mnie dzis od rana zamieszanie w domku- wymiana
okien itd... A przed 7 zaczeli robic wodociag na ulicy i kurna asfald zrywac!!! Myslam ,ze ich zamorduje!!! tak wczesnie!!! Ja chcialam jescze pospac, bo w nocy dzis duzo biegalam do toalety.... Cos za duzo, bo polspiaca prawie dwa razy fiknelam z drabiny, schodzac po niej do wc.... Jak tak dalej pojdzie to faktycznie wyrze na niej. Mam nadzieje, z ejzu na dniach zamontuja mi schody!!

MAKRO - tam gdzie chce rodzic to teraz jest od 20-40porod dziennie!! tak mnie lekarz pocieszyl :-) jakas masakra!!!! heh

SYSIA - mi akurat jakis czas temu skurcze minely i teraz to mam nadzieje, ze najwczesniej urodze w terminie heheh :-) :-)

dziewczyny (te ktore mają termin za 2-3 tyg) jakie macie brzuszki tzn wysoko czy nisko ? ja mam bardzo nisko spokojnie mieszcze reke miedzy brzuchem a piersiami, ? i mniej wiecej ile przed porodem opada brzuch, bo mi juz spokojnie 2 tyg temu opadł

reklama
stopi to widzę, że taka darmowa sala gimnastyczna u Ciebie:-) szkoda tylko ze niezbyt bezpieczna:baffled:
ada podobno brzuch opada ok 2-3tygodnie przed porodem, ale ja np u siebie nic nie widze, a termin mam za tydzień:confused: chociaz szwagierka mnie wczoraj pocieszyla ze nizej mam brzuchol:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry