• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2009

Chcę juz pofarbowac włosy bo mam potworne odrosty i zeby ich nie było widac chodzę ciągle w opasce-chustce:baffled:
Moja fryzjerka jak ostatnio robiła mi włosy powiedziała,że lepiej farbować włosy w ciąży bo jesteśmy nabuzowane hormonami i włosy są mocniejsze a po porodzie jest raptowny spadek i po farbowaniu mogą wypaść...dodała jeszcze ze jak przyjde po porodzie to sie nie podejmie farbowania...tylko nie zapytałam kiedy mam przyjsc:dry:ale myślę że chodzi o ten okres połogu zanim wszystko wróci do normy:confused:
Daisy ja tez mam jednego cyca wiekszego-prawego :))))

reklama
Witam.
Kubuś chwilowo śpi ale dzisiaj ma jakiś zły dzień:zawstydzona/y: Może to ta paskudna pogoda za oknem. I ze spacerku pewnie też przyjdzie zrezygnować.:no:

Mam pytanie odnośnie becikowego. Jaką kwotę dostaje się na ręke?? Ja wczoraj dostałam przelew z UM na 500 zł i jestem w szoku. Na decyzji jest 1000 nawet po odcięciu podatku (chociaż wydawało mi się że becikowe nie jest niczym obciążone ) wydaje mi się że za mało :sorry2:

Witam:-)
Iza chyba coś nie tak wyszło z tym becikowym:szok:. Moja siora dostała 1000 a ja czekam na pesel, bo bez tego nic nie zalatwię w ym cholernym olsztynie:baffled:
Gustlicek ja nic nie słyszałam o niefarbowaniu. Może są słabsze jak często rozjaśniasz:confused:
Daisy udanej zabawy:-)
A moja mała też dziś humorzasta i pewnie przez pogodę. i biedulka musi spać w domku, bo pada. Na szczęście rano trochę pobyła na podwórku:tak:

Ja też dostałam 1000 zł i tyle ty także powinnaś otrzymać bez żadnego gadania niezależnie od dochodu. Dodatkowo jeśli dochód nie przekracza określonej kwoty (coś kolo 550 zl) możesz ubiegać się o drugi 1000zł i zasiłek na dziecko (chyba 48zł miesięcznie na każde dziecko).

Witam sie w ta syfna pogode. Maly z rana pieknie spal ale o 9 obudzilo mnie do drzwui walenie.. Jehowych. Grzecznie podziekowalam ale wiazanke nietega mialam na koncu jezyka - sobota rano, żabami z nieba nawali i grzmi a ci chca ze mna pogadac o misji pisma swietego - trzeba miec niezle nawalone w glowie :(

Gustlicek - ja 5 tygodni po cesarce normalnie farbowalam i wyszlo super plus super sie trzyma. Fryzjerka nie robila zadnej akcji :) Ja na szczescie cycki mam ok ale brzuch (rozstepy) to masakra. Na razie peeling, odzywanie a za miesiac zaczynam akcje mikrodermbrazja i wszystko inne po kolei z katalogu az do skutku :) Na cellulit na razie sama sie samruje i masuje ale za miesiac ruszam z bankami chinskimi, zdam relacje jak dziala ale laski sobie chwala :)

Iza - z tego co wiem to przysługuje 1000 zl plus w niektorych miastach (np. Krakow) dodatkowe 1000 zl od prezydenta miasta. Ja niestety oficjalnie podlegam pod Niepolomice wiec tylko 1000 zl dostalam :)

Ja też dostałam 1000 zł i tyle ty także powinnaś otrzymać bez żadnego gadania niezależnie od dochodu. Dodatkowo jeśli dochód nie przekracza określonej kwoty (coś kolo 550 zl) możesz ubiegać się o drugi 1000zł i zasiłek na dziecko (chyba 48zł miesięcznie na każde dziecko).

jeden 1000 od panstwa jest staly i bez gadania:-D a drugi (od miasta) może niekoniecznie być 1000, bo jak się pobiera jakies inne dodatki na dziecko i mozna by je stracic jak sie dostanie 1000 to można wpisac mniejszą kwotę. A zasiłek teraz już nie 48 a 69zł!:-)

Kwota 69zł jest chyba dopiero od listopada... do końca października wypłacają jeszcze po 48 zł miesięcznie na każde dziecko... Ja wniosek złożyłam jeszcze w lipcu więc już za lipiec dostałam 96zł na chłopaków.
A co do tego kto wypłaca czy państwo czy miasto to nie wiem... wszystkie wnioski składał mój mąż w tym samym ośrodku pomocy społecznej i decyzje o przyznaniu zasiłku podejmowała ta sama pani. Nie orientuję się jak to jest :sorry2:

Kwota 48zł (wkrótce 69zł) miesięcznie faktycznie wygląda śmiesznie... ale jakby nie było zawsze coś... choćby i na tę jedną paczkę pieluch... ;-)

reklama
Becikowe - Przewodnik Krok po Kroku
mam nadzieję, że to wyjaśni sprawę.:-)
A Olsztyn w takim razie jest państwem w państwie i rządzi się własnymi prawami, bo baba powiedziała mi żeby do becikowego muszę mieć pesel dziecka i mam na to 2mies. W ustawie jest pesel lub skrócony akt urodzenia i 12mies na złożenie wniosku..... I właśnie za to nienawidzę tego miasta. Bo nic normalnie nie można załatwić w urzędach...:baffled:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry