reklama

Lipiec 2009

To ja chyba wyrodna matka jestem ;-) Adasiek śpi w bawełnianej piżamce-pajacyku (takim z 3-paka z Tesco) i przykrywam go takim dwuwarstwowym cienkim kocykiem (z jednej strony cienka bawełenka, z drugiej akryl chyba). Przykrywam go i brzegi wciskam między szczebelki i materacyk na wysokośi klatki piersiowej, tak że nóżkami może spokojnie pomajtać, jakby mu się chciało.
A Tomasz to wogóle śpi tylko w piżamce (ale zakładamy mu koszulke, z krótkim rękawkiem pod spód), bo ona się za nic nie przykryje, a jak ja go przykryję, to albo się zaraz zbudzi, a już na pewno rozkopie tak, że i tak jest odkryty.
Teraz jak pali się w piecu to nie ma z tym problemu. Gorzej jak jest jesień lub wiosna, że już się nie pali i w nocy bywa chłodno.Wtedy nie mam pojęcia co robić. Przecież nie wsadzę 2-latka w śpiworek :confused2:

Wracam do porządków. Tomcio sprząta tacie na półce z wiedzą na temat kreatywności i narzędzi do rozwiązywania problemów, a ja sprzątam w szafie z ciuchami. Adaś się przygląda.

Tomcio właśnie przyniósł mi dwa świeczniki (w kształcie przypominają szklaneczki) i mówi: "Już nalałem kawkę, proszę napij się!" :-D Ten to ma wyobraźnię :tak:

reklama
Dmuchawiec obiecuję poprawę , juz nie będę:sorry2::zawstydzona/y: i zaraz biorę się za pranie zasłon i sprzatanie w szafach.
Ewa szacunek, moja żabka którą właśnie położyłam spac, już nie śpi i znowu z planów nici... A z Tomcia widzę ,że mały pomocnik z dużą wyobrażnią rośnie, gratuluję:-D
Spróbuję wciskać kołderkę pod materacyk jak radzicie, a jak nie zadziała to wtedy poszukam jakiegoś śpiworka.
Buuu właśnie miałam zbierać się na spacer skoro mała nie śpi , a tu pada:-(

Wczoraj moja Mała zasnęła ok 22.30, więc już nawet tu nie zaglądałam :no::eek: No ale mam nadzieję że wkońcu te usypiania się skrócą.

Niedługo idziemy na spacerek, pogoda wmiare, także można wyjśc :tak:

Dziewczyny macie jyż prezenty dla Maluszków?? Pewnie górują te świecące, grające i szeleszcące??? :rofl2::rofl2: Zastanawiam się nad tym,

KOLOROWA MATA *DUŻA FARMA* ORGANKI EFEKTY.. WARTO (833003715) - Aukcje internetowe Allegro

INTERAKTYWNY KUBUŚ PUCHATEK DISNEY PO POLSKU W-wa (842103794) - Aukcje internetowe Allegro

Co myślicie o tym kubusiu, to chyba kiedyś był na to szał, dlatego pewnie tańszy od tego nowego co reklamują :eek::eek:

U nas tez pada i dlatego robimy sobie dzien piżamowy:-D Jeszcze obie w nocnych strojach paradujemy, ja sie nawet nie czesałam:-D Zwyle o tej porze juz jestesmy na dworku. Staram sie wychodzic nawet wtedy, gdy pada- chusta, kurteczka:-), parasol i sobie spacerujemy, ale dzis wyjatkowo mi sie nie chce:tak:

Ewa Ty to masz wesoło! W ogóle fajna z Ciebie, kreatywna mamusia i pogodna osóbka. Pewnie dlatego sobie ak dobrze radzisz.
Dwulatek w spiworku to chyba nie za bardzo:no::-D choc sa i tak duze - widziałam:tak: Spotkałam tez kostium spidermana do spania z termofrotki grubej - taki pajac na suwaczek dla dwulatka własnie-moze cos takiego na te chłodniejsze noce?
Zosia ma na sobie bawelniany pajacyk i na to spiworek i kocyk. Wole ja cieplej ubrac niz mocniej odkrecac grzejniki, bo wtedy sie gorzej spi. A jak podejrzewam, ze jej goraco, to odkrywam kocyk i juz. Poza tym spiworek nie jest gruby- dwie warstwy bawełny z cienitka ocieplinka pomiedzy.

No i Maylaszek z rana pfi , w południe sie wita, my dzis pospaliśmy do 10.20 :szok:no ,ale późno nam sie usneło, bo przed 1. :szok::szok: Ja również w piżamcę paraduję, synuś już przebrany bo mega kupa wypłynęła spod pieluchy. Nasz Filipek spi w Pajacyku i albo jest przykryty cienką kołderką, albo kocykiem. Bo u nas temperatura zdradliwa. wieczorek jest ciepło ok 24 stopni, bo palimy wpiecu, ale w nocy w piecu gasnie i rano jest zimno ponizej 20 . Mi jest zimno pod kołdrą, a co dopiero malemu. Taki stary piec mamy.:no:

DZIŚ MAM PIERWSZY WOLNY DZIEŃ OD GOŚCI MIKOŁAJOWYCH Hurra!!!!!!!!!!:-)

Ale przychodzi do mnie dziś koleżanka z parteru. Ma synka z 19 lipca 2009 (3 dni starszy od mojej Małgosi). Ostatnio on do mojej uśmiech...a Małgosia zlewa totalna...stopy sobie oglądała:tak: Udaje trudną do zdobycia i dobrze:oo:

Małgorzatka już wie jak z facetami postępować, hehe, dobrze , dobrze, :laugh2::laugh2: A co do gości Mikołajkowych, to zazdroszczę, u nas oprócz mojej mamy i nas, to nikt Filipkowi prezentu nie dał. Chrzestny to mój brat, jeszcze się uczy, to kaski nie ma, ale reszta , totalnie olała sprawę, a my specjalni naszej chrześniaczce jechaliśmy zawieźć prezent:no: Ehh mówię Wam z tą rodziną mojego M.:crazy: to lepiej się nie wypowiadać

I znowu jak jestem , to Was nie ma :-(

maylah ja jestem i cały czas zaglądam :tak:

Tomcio właśnie naprawia mi szafę swoją piłą łańcuchową :rofl2::szok::eek::confused2::-D a Adasiek przysnął.

Ja zajmuję się tym co wyciąnęłam z szafy i jakoś nie umiem się pozbyć rzeczy w których chyba już nigdy nie będę chodzić :cool: a o rzeczach męża to nie wspomnę - chyba by mnie wyrzucił z domu jakbym wyrzuciał mu jego "ulubione" rzeczy, które nawet do pracy w ogródku się nie nadają :-p

Ewa, z Twojego Tomcia, to normalnie zlota raczka :-DCiekawe po kim takie zdolnosci odzidziczyl.
Skad ja to znam, ulubioe dresy mojego meza, takie chyba 15 letnie, ja ich tak nie cierpe, ale on sie najlepiej w nich czuje, no i wyrzucic nie moge:rofl2::rofl2:

Co prawda to mąż ma tytuł inżyniera, ale w domu to częściej mnie można spotkać ze śrubokrętem czy młotkiem w ręce... no ale oczywiście najczęściej wszelkie narzędzia w ręku to ma Tomuś :-D

reklama
Kobieta żadnej pracy się nie boi:-):-):-) No to Tomuś i po mamie i po tacie majster klepka, widać że pomocny chłopczyk, to najważniejsze, Adaś będzie miał z kogo dobry przykład brać. Mój M. też uwielbia majsterkować i naaprawiać,i już Filipkowi mówi,co on tam z nim w garażu będzie robił,ehhh a ja sama będę w kuchni siedzieć, przydałaby się córeczka:-D:-D

ja teraz buszuję po allegro, i szukam jakiś spodni dla małego, bo zauważyłam że większość już w pasie za ciasna:-(:-( my już rozmiar 80 nosimy:rofl2::rofl2:
:rofl2:

Justysia a co u Ciebie? Mam nadzieje,że Ci nic poważnego nie dolega, odezwij się kobieto!!!!
Antkowa, a jak Twoja angina, odpuściłą już?
Beata, a U Ciebie już lepiej ze zdrówkiem?

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry