reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2009

Witam wtorkowo :-)
Obudzona w lepszym humorku niż wczoraj więc może i dzień bedzie lepszy :tak: mam przynajmniej taką nadzieję ;-)

Noc pozytywnie - Adamo miał pobudkę o 6 na cyca, potem spał do 7:40. Tomi sie zbudził o 7:30.

Alusia ja tak obie myślę, że mleko dawałbym jeszcze z butelki ze smokiem. Natomiast herbatki soczki mżesz spróbować przez kubek rurką. Ja byłam bardz zadowoln, bo jak pijesz z kubka z rurką to nie przechylasz go do góry dem. Więc jak dziecko uczy się pić ze zwykłego kubka nie ma odruchu wylewania całej zawartości na siebie :tak:ja używałam takiego Cups and Spouts < Nuby Products | Nûby™ ale teraz patrzę, że jest +9mies. Nie pamiętam od kiedy myśmy zaczęli go używać.

Muszę zmienić kompa, bo na tym chyba nic icj nie napiszę... zjada mi litery :wściekła/y:

reklama
:-DDziękuje Ewa :-)
Zaraz poszukam cos podobnego na allegro. A powiedz mi czy Adaś już pije z takiego kubka? Czy takie dziecko da rade ciągnąć z takiego kubka? Hmm ?

Ja to mam zawsze dużo pytań. PRZEPRASZAM WAS DZIEWCZYNKI :-)

Musze być konsekwentna bo można zwariowac z tym małym krzykaczem :-)

Przy 3 dniówce pojawia się wysypka? To u nas chyba to samo ... Tylko my nie mamy gorączki tylko biegunke... Od kiedy Zosia ma gorączke? Od soboty? ;-)

A Aniu pierwsze zrobić sobie plan dnia czy zacząć od zaprzestania karmienia nocnego ? ;-)

A ja mam światło w lodówce więc dzisiaj nie robie obiadu a co ... Jestem zła na męża i tyle :wściekła/y:
Ale to może wpadne na żurek ? Hmmm z jajkiem i kiełbaską? :-)

Zosia miała goraczke od soboty:tak:

Ja bym najpierw zaczęła od uporządkowania dnia Jasia. Bedzie mu wtedy dużo łatwiej.
Na zurek zapraszam- z jajkiem, kiełbaska i wędzonym boczusiem:tak::-)

Ewa fajnie, że dziś humorek dopisuje:tak: Mnie też- nie ukrywam:tak:

Alu Adaś jeszcze pije ze smoka... takiego zwykłego smoka do uspokajania nie ma, odstawiłam go od piersi, więc żeby jeszcze miał coś z tego okresu niemowlaka to pije sobie ze smoka... ale myślę, że jak pojedziemy do jakiegoś sklepu to się rozejrzę za jakimś kubeczkiem z rurką :tak:
W sumie niekapka mogłabym mu już podać, bo mam po Tomaszu, ale jak sobie przypomne jak Tomi się przy niem na początku krztusił to mi się odechciewa.

Ten kubek z rurką z firmy Nuby jest fajny o tyle, że rurka jest dość gruba, silikonowa i dość krótka, więc młody sobie jej nigdzie nie wbije w podniebienie czy gardziołko. Fatalnie się ją czyści - no ale nie kapie, więc coś za coś :-)

Ja też się rozejrze ale po wypłacie czyli na początku marca ale dziękuje za rady :-D
To Jaś chyba też ma 3 -dniówke ... zobaczymy co będzie dzisiaj.
A jeszcze pytanko. Czemu on ciągle budzi się z płaczem? Hmm ...

A ja Wam zazdroszcze tego dobrego humoru ... Prześlijcie troszke do mnie. Prosze ... :-(
A Aniu daj znać jak żurek będzie gotowy. Wpadniemy z Jasiem :-D

Kochane wiem że może wątek nie odpowiedni ale jade zaraz na zakupy i potrzebuje obiadow na cały tydzień :-D
Pomożecie?
Szukam na przepisach ale może cos jeszcze podpowiecie? :-D

Hej dziewczyny...........

Ada humorek ma znośny tacza się po podłodze wiec jest oki........ i namietnie próbuje siasc z pozycji brzusznej:-):-):-)
W nocy spała jak zwykle czyli pobudki 4 ale ze mama byla zmeczona to na pół przytomna dała radę... i jest w miare wyspana:-)

Dziś na obiad wariacja ala Ewa.... zobaczymy co wyjdzie:-):-):-):-)

a dla ciotek Jęzorek od Adulki:-):-):-):-):-)

Załączniki

• IMG_5014.jpg
    IMG_5014.jpg
    25,9 KB · Wyświetleń: 39
Alu moja mała tez zawsze budzi sie z płaczem. Zaledwie kilka razy zdarzyło sie, ze po obudzeniu chwilke lezała, rozgladajac sie. Dlaczego tak jest-trudno mi powiedziec-pewnie teskni za mama:-D W zaleznosci od rodzaju tego płaczu ide do niej od razu, albo po dluzszej chwili i zanim ja wezme, najpierw zagaduje, pokazuje zabawki itd.

Zurek zaraz bede wstawiac. Na 14 powinien byc gotowy, takze mozecie juz sie zbierac:-D

Kochane wiem że może wątek nie odpowiedni ale jade zaraz na zakupy i potrzebuje obiadow na cały tydzień :-D
Pomożecie?
Szukam na przepisach ale może cos jeszcze podpowiecie? :-D

Ja obiady prawie zawsze robie na dwa dni, poza piatkiem. Miniony tydzien wygldał tak:
pn i wt -barszczyk ukrainski
sr i czw- strogonow z przepisu Ewy
pt - babka ziemniaczana
sob i nd - spaghetti

Wtym tygodniu troszke sie poprzestawiało, ale miał wygladac tak:
pn i wt - zurek
sr i czw - pulpety
pt - filet z ryby z surówka i ziemniakami
sob i nd - pierogi z miesem

Ostatnia edycja:
reklama
Alu moje przepisy na szybko na wątku kulinarnym :tak:

Tomi właśnie odkurza, więc miałam chwilę na wypisanie tego co do głowy mi przyszło ;-)

Do góry